Leírás

Minden ami játék és kereke van, esetleg úszik, repül. Gyerekeknek és felnőtt gyerekeknek.

Hirdetés

 

miniq_porsche_kek2.jpg

ÚJDONSÁG!  MiniQ 1:28 4WD Porsche   -  22 900 Ft
alfa-brera3.jpg

AKCIÓ!  KYOSHO Mini-Z AWD Alfa-Romeo Brera -  47 700 Ft

mig21_italeri.jpgItaleri 1/48 MiG-21MF Fishbed      -  6 690 Ft

 

italeri_reefer.jpg

Italeri 1/24 Hűtős félpótkocsi  11390 Ft

 


miniz_datsun_z.jpgAKCIÓ! Kyosho Mini Z Nissan Fairlady 240Z      - 10 600 Ft

Totalcar RSS

Nincs megjeleníthető elem

Csatlakozz

Belsőség RSS

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Sunyi vízágyú kerekekkel

2014.06.25. 17:36 Máth Dávid

Az RC-autózást a kreténségek tartják életben. Legalábbis az alacsonyabb szinteken, ahol ez nem egy első számú hobbi egészen biztos. Nincs ezzel baj, 20-30 ezer forintért élményautózásra RC-t venni eleve hülyeség. Ha pedig úgy sem lehet igazán jól meghajtani legjobb, ha van valami idióta képessége. Mondjuk gombnyomásra vizet spriccel, mint ez az offroad RC a Carrerától.

2
Ezekkel a túlméretezett íves elemekkel egyszerre mókás és fenyegető a Phantom Splash kiállása

A Carrera hisz az ökörségekben. Szerencsénkre – máskülönben csak kínai gagyiban találnánk olyan remek hibrideket, mint ez a víztartállyal szerelt 1:14-es, a Phantom Splash Watergun. A modell a Carreránál nem újdonság, csupán egy újracsomagolt Fire Fighter Watergun sziréna nélkül. Lényegében egy hagyományos RC-autó, aminek az orra vizet fúj. Piaci szerepe egész jól behatárolható: tökéletes gyerekjáték a strandra. Sőt, bizonyos fokig vállalható csajozós kellék ugyanott.  

9
Ha lenne még egy gomb a karon, amivel állítható a spricni szöge, na az lenne a Nirvána. Anélkül marad a manuális megoldás

A wategun (vízipisztoly) elég megtévesztő a névben. A pisztoly ugyebár egy maroklőfegyver, a Phantom Splash viszont egy távolról élesíthető harcászati eszköz rokona. Szóval – maradva a harcászati párhuzamnál – inkább drón ez, mint gun, de ennyit a céltalan kötekedésről.

7
Semmi rögzítés – azt hiszem, a sapka egyszer értékes gyűjtői kellék lesz

A neonzöld fülke alatt rejlik a tartály. Lemértem, kereken 2,5 deciliter az űrtartalma. Innen egy párcentis cső viszi a muníciót az orr műanyag rácsán lévő spricnibe, ami tűvékonyan lő. Hitetlenkedve olvastam a dobozán, hogy – megfelelő szögbe állítva persze – akár hat méterre is ellő, pedig van az hat és fél is. Ekkora hatótávval már könnyen lehetünk sunyik – mire az áldozat észbe kap, az autó már messze jár. Egyetlen baja, hogy hangos. A kertben maximum a fülhallgatóval napozó rokonokat szívathatjuk meg vele, egy standard tóparti zaj viszont már elég, hogy elnyomja az elektromotort.

5
A Phantom Splash achillese, a kemény hátsó rugók

A Phantom Splash elvi végsebessége 18 km/óra, ami egy jó középtávfutó tempója. Ennyi csak sík felületen jön ki belőle, füvön vagy murván minden fürgesége oda. A hátsó rugózása ráadásul érthetetlen okból rövid és kemény, emiatt a legkisebb irányváltásra dobálja a seggét. A Carrera közismerten jó servo tronic kormányzása sem sokat segít, és itt nyer értelmet az örök igazság: húszezer forintért ne várjon sokat az, aki RC-autózni akar. Menekülni vele így csak nagy odafigyelésdel lehet, egy hirtelen irányváltással képes magát az oldalára dobni egyenletlen terepen.

11
Nem átverés a hatméteres hatótáv

Szemben a tűzoltós változattal, ez jól mutat két flakon naptej és egy hűtőtáska mellett a strandon. Egy szezont végig lehet ökörködni vele a vízparton, és még csak gyereknek sem kell lenni hozzá, hogy lekössön: jópofa, kis gyakorlással eredményes eszköze a szívatásnak. Bár ilyen minőségében nem tettük próbára, a forró fövenyen napozó csajtársaságok között biztos akadnak olyanok, amelyeknél elég lehet az első lépéshez az ismerkedésben (úgy 16 évig egész elfogadható lehet az arány). Én csak a macskát kergettem vele több-kevesebb sikerrel.  

4 komment

Címkék: strand vízipisztoly Carrera RC Phantom Splash Watergun

A bejegyzés trackback címe:

https://kisauto.blog.hu/api/trackback/id/tr436384263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Eisenberg 2014.06.26. 08:38:18

Benzinnel meg egy kis szúrólánggal fel lehetne dobni a cuccost.. :)

Természetesen csak a látvány kedvéért.

Mennyivel jobban hangzik, hogy a carrera új kocsijából 6 méteres lángcsóva csap ki... :)

nikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk 2014.06.26. 09:38:31

Miért a nálad kisebbekkel trollkodsz ? :D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.03.25. 13:09:32

Cafka cica, szeeeegény, hahaha... :-)))))
Milyen jó patchworked a prémje... :D
süti beállítások módosítása