Leírás

Minden ami játék és kereke van, esetleg úszik, repül. Gyerekeknek és felnőtt gyerekeknek.

Hirdetés

 

miniq_porsche_kek2.jpg

ÚJDONSÁG!  MiniQ 1:28 4WD Porsche   -  22 900 Ft
alfa-brera3.jpg

AKCIÓ!  KYOSHO Mini-Z AWD Alfa-Romeo Brera -  47 700 Ft

mig21_italeri.jpgItaleri 1/48 MiG-21MF Fishbed      -  6 690 Ft

 

italeri_reefer.jpg

Italeri 1/24 Hűtős félpótkocsi  11390 Ft

 


miniz_datsun_z.jpgAKCIÓ! Kyosho Mini Z Nissan Fairlady 240Z      - 10 600 Ft

Totalcar RSS

Nincs megjeleníthető elem

Csatlakozz

Belsőség RSS

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Szerelemféltés, üldözés Budapesten

2017.01.30. 07:57 streetsta

Mielőtt bármit is írnék, tessék megnézni a videót. Féltékenység, száguldás, Lada VFTS, Škoda 130 RS, szirénázó rendőrautó:

Most jöhet az ömlengés. Elképesztően igényes meló ez, kétség nem fér hozzá. Javarészt M Modell autók játszanak a filmben, egész csinos darabok. És a szocialista típusok közül elég sokat megcsináltak 1:43-ban, így egész szépen le lehet modellezni egy nyolcvanas évekbeli, budapesti jelenetsort velük.

Rothmans Barkas

Gondosan lettek összeválogatva a járművek, tényleg jól visszaadja a sok Lada, Škoda, az Ikarusok az 1985 körüli utcakép hangulatát. A Rothmans-dekoros Barkasnál kicsit fel is sírtam, az eredeti autó Ferjánczék szervizkocsija volt, akkortájt a hasonló festésű Renault 5 később az Audi Quattro versenyautójukat kísérték ezzel a Barkáccsal. És ah minden igaz, ezt az autót én szedtem szét a két kezemmel és küldtem bontóba… Ezerszer megbántam, és már elévült, de rossz rágondolni is.

Útkaparók Tatrája

Ami igazán lenyűgöz, az nem is a modellautók felvonultatása – ezek nagy részét boltban meg lehet venni, nem kell velük semmit csinálni. Oké, az útkaparók Tatra aszfaltos teherautójának a koszolása már lehet, hogy utómunka eredménye. De a budapesti épülethomlokzatok, a triálos és aranypókos kirakatok, a lakótelepi házak mind gyedi gyártásnak tűnnek. Ezekkel bizony meló volt.

Estelle a kirakatok előtt

Persze érdemel némi kritikát is a mozi: az, hogy nehezen képzelem el, hogy a szocializmus utolsó évtizedében elegáns dámék Wartburg kabrióval furikáztak volna, az egy dolog – akár lehetett ilyen. Szinte biztos, hogy soha, senki nem látott akkoriban Pesten műbőrtetős, alufelnis Škoda Estelle-t – ez a brit piacra gyártot, „agyonextrázott” kivitel volt. Aztán gyanús, hogy magyar pártfunkcit soha nem szállítottak Zil-limuzinnal. Oké Sztálin sem volt portás egyik minisztériumnál sem. Ugyanakkor a nagy fekete limuzinokból álló konvojokat nem jellemző, hogy Lada rendőrautók vezették volna fel. Pláne nem ezerkecskék. És emlékeim szerint az ilyen konvoj-felvezető autókon az egyik villtesz villogó mindig piros volt. De jár a piros pont és a ceruzás kisötös a korhű sziréna hangért.

Szerelem

Ha már a hangoknál tartunk: bizony az is szép, hogy a videó készítője mindent megtett, hogy a képen látható autóhoz és jelenethez passzoló motorhangot és effektet társítsa. A Trabant alatt a két ütem csetteg, az útépítők mellett én még a légkalapácsok tipikus zaját is hallani vélem. És hát a vonyító Nysa-mentő szirénahang is nagyon helyén van. A kisfilm készítője, akiről csak annyit tudunk, Gábor, tényleg megérdemelten kapja meg az év végén a Kiváló Úttörő Munkáért érmet, a könyvjutalmat, valamint a jutalomnyaralást a zánkai Balatoni Úttörőtáborba.

6 komment

Címkék: retro video üldözés skoda vs. lada

A bejegyzés trackback címe:

https://kisauto.blog.hu/api/trackback/id/tr6412167365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szkotti 2017.01.30. 14:01:45

Tetszett nekem is, a KCR-es Ifáért visszapörgettem a videót, hogy tényleg jól láttam-e... :o)
Vannak még fanatikusok, na.

Szzzz 2017.01.30. 19:55:50

ZIL panelszállító trélerrel... kész

robijoe 2017.01.31. 06:06:26

Brutál jó!
Zil panelszállító, mindjárt az jutott az eszembe ezt honnan szerezte!?
Meg persze a Tátra sem hétköznapi modell...
Tiszteletem az ALKOTÓKNAK !

Egyallampolgar 2017.01.31. 14:10:39

Villamos utascsere. :)
Köszi, imádtam.

Azért megjegyzem, elég felnőttes ez. Gyerekként ennél sokkal nagyobb drámákat játszottam el, akár egy radírral.

Fox| 2017.03.18. 16:18:14

Zseniális :)

Mintha kimaradt volna a felsorolásból 0:55nél Predom-Prespol N126 (Zakladi Metalow) lakókocsi =))
süti beállítások módosítása