Leírás

Minden ami játék és kereke van, esetleg úszik, repül. Gyerekeknek és felnőtt gyerekeknek.

Hirdetés

 

miniq_porsche_kek2.jpg

ÚJDONSÁG!  MiniQ 1:28 4WD Porsche   -  22 900 Ft
alfa-brera3.jpg

AKCIÓ!  KYOSHO Mini-Z AWD Alfa-Romeo Brera -  47 700 Ft

mig21_italeri.jpgItaleri 1/48 MiG-21MF Fishbed      -  6 690 Ft

 

italeri_reefer.jpg

Italeri 1/24 Hűtős félpótkocsi  11390 Ft

 


miniz_datsun_z.jpgAKCIÓ! Kyosho Mini Z Nissan Fairlady 240Z      - 10 600 Ft

Totalcar RSS

Nincs megjeleníthető elem

Csatlakozz

Belsőség RSS

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

BMW. Kínai. Olcsó - HIÉNA POSZT

2017.09.07. 15:32 streetsta

Sokáig ellenálltam az ilyen marketingtrükköknek. Aztán az egyik Ferraris akciónál úgy voltam vele, oké, egy gombóc fagyi áráért megveszem a tankolás mellé vásárolható Forma–1-est, ismerős kissrácnak majd odaadom ajándékba – nincs az a kisautó, ami felesleges lenne egy hatéves garázsában.

IMG 3673
Húz hátra akció - hátrahúzós motor hajtja a kisautókat

Nem is tévedtem, volt nagy öröm, berregés, versenyzés, falnak csapódás, egymásnak ütközés a többi kisautóval. Ha már dobozon kívül került az apró Ferka, megnéztem magamnak. Volt megdöbbenés: soha, sehol nem tudnék ennyi pénzért ilyen minőségű játékot venni. Kicsi túlzással szinte makett kidolgozottságúak a részletek, de ezzel együtt egész strapabíróaknak tűnt mind. Ráadásul, ha jól emlékszem, azoknak még motorhangjuk is volt.

IMG 3670
Itt a teljes sor, van mit gyűjteni

Na, azóta figyelem az ilyen akciókat, és ha valami olyasmit látok, ami tetszik, megveszem. Így lett egy pár Shelles LEGÓ-m is, amikről később kiderült, a szabad piacon durva felárral cserélnek gazdát, a tanker kimondottam szemérmetlen pénzekért ment. Mondjuk az is igaz, a LEGO gyűjtők eszement összegeket képesek kifizetni egy-egy készletért.

IMG 3640
Ez csak egy játékautó, de a részeletek és az arányok is rendben vannak

Most épp BMW-ket lehet a tankoláskor, mosatáskor kapott matricákért és 295 Forintért cserébe venni. Nem tudom, hogy ezekért is megvesznek-e majd a kölkök, mint a Ferrarikért, (azért szerintem a piros sportkocsik egzotikusabbak, menőbbek), de akárhogy is, sokan lesznek, akik csak azért mennek majd inkább a távolabbi kúthoz tankolni, mert ott egy palack üdítő áráért vehet a gyereknek/szomszéd gyereknek/magának egy kisautót.

Igen, lesznek, akik maguknak veszik majd a kábé okostelefon méretű BMW-ket. Meglehetősen gusztusos darabok, a karbonmintás dobozban nagyon mutatnak, kézbe véve is szép cuccok. Csak azt sajnálom, hogy az M6 lakkfekete, az a saját dobozában elvész, alig látszik. Láttam mostanában valami matt metálfényezésűt (de nem M-eset) az utcán – a színére nem emlékszem, csak arra, hogy átok mód jól nézett ki, egyenesen rákívántam egy hatosra.

IMG 3646
Sajnos a fekete hátterű dobozan elvész a fekete Hatos, pedig gyönyörű a formája

Ahhoz képest, hogy hátrahúzós motoros, egyszerű játékautók, nagyon szép és részletes modellek, mindegyiknek az igazit idéző felnije van, minőségi fényezés csillog rajtuk, a szélvédőkön ott a fekete keret, a BMW-logók nagyon aprók, de tűélesek a tamponnyomással felvitt minták. Még az autók belterét is kidolgozták (természetesen az M4 Cabrio utasterét a leginkább), biztos lesznek, akik majd feljavítják-kifestegetik az utasteret, jó alap a kusztomizálásra.

IMG 3655
Természetesen a kabrió beltere van a legalaposabban kidolgozva, ebből látni a legtöbbet. Persze nem makett, de egy ekkora játékautótól ez is szép

Persze, aki komoly makettre vágyik, nem ezekért fog megvadulni, manapság az igazi fémmodellek ezeknél sokkal finomabban ki vannak dolgozva, ezerszer részletesebbek – igaz, az áruk is sok nagyságrenddel magasabb. Aki hozzáértő, első pillantásra leveszi, hogy ezek játékautók, hiszen egyiken sincs külső visszapillantó tükör. Nem igénytelenségből spórolják le az ilyesmit, hanem egyszerűen ez az első dolog, ami letörik egy kisautóról. Épp ezért tök felesleges valami filigrán alkatrész odabiggyeszteni, meg aztán ha nem annyira filigrán az a tükör (hogy nehezebben törjön le), meg is sebesítheti a gyerekeket.

IMG 7902
Fényszórómosó, a vesék rácsai, minden kidolgozva - pedig csak egy játék. Éppen ezért, mert gyerekek fognak játszani vele, nem tettek rá sérülékeny vagy épp sérülést okozó visszapillantókat

Mivel egy teljes sor érkezett a szerkesztőségbe – hogy mindet megnézhessük magunknak a – természetesen így, ahogy most az eredeti dobozukban vannak, elrakjuk az egyik fiókba, és őrizgetjük őket, mert szeretnénk megnézni, mekkora kincs lesz majd 15-20 év múlva egy hibátlan, tökéletes állapotú gyűjtemény. Ja, nem is, tévedtem. HIÉNÁZÁS LESZ ITTEN! Természetesen nem ülünk a koncon, olvasó kezébe kell, hogy kerüljön.

IMG 7911
Nem reprezentatív felmérésem szerint (Csókolom, melyiket viszik a legjobban?) ez a DTM autó a legkapósabb

Hogy mit kell tenni, hogy valaki megkaparinthassa a teljes kollekciót? Semmiség az egész: egy videót szeretnénk, amin ezekhez a kisautókhoz hasonló, hátrahúzós-hátulkaparós játékautókkal driftelnek. Minél kreatívabb a dolog, annál jobb – értelemszerűen egy gyárilag csapatásra épített kisautót keresztbe rakni kevesebb pontot ér, de természetesen azzal is biztos lehet olyat csinálni, hogy csak pislogjunk. Tehát vegyétek elő a gyerek (vagy a saját, kinőtt) hátrahúzós kisautóját, öntsetek a parkettára mosogatószert, motorolajat vagy bármit amitől elindul keresztbe a gép, és készítsetek vicces videót.

IMG 3653
Mindegyik autónak saját felnije van, nem egyenkerekeket raktak alájuk

A videók linkjét ide, a kommentek közé kérném, szombat éjfélig, eredményhirdetés vasárnap este – a TC szubjektív zsűrije nevezi meg az általunk legjobbnak ítélt pályaművet.

 

10 komment

Címkék: shell BMW M-sorozat

A bejegyzés trackback címe:

https://kisauto.blog.hu/api/trackback/id/tr7112807952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aleksandr94 2017.09.07. 21:23:24

Íme a videó: m.youtube.com/watch?v=62QOq7OizXU

Annyit hozzátennék, hogy amatőr vagyok, de azért igyekeztem.
4 éves kissrácom nagyon belelkesült, mikor elmondtam neki miért videózom az autóit :)

Aleksandr94 2017.09.09. 10:28:03

Most látom, hogy a telefonom kijavította a "thanks" szót "thank"-re.
Már nem akarok bele szerkeszteni.

KawaBazsy 2017.09.09. 15:36:14

Próbálkoztam a Shell-es Ferrari kisautókkal, de azok "kétsebességesek", s az első, lassabb fokozatban nem nagyon forgatták el a kereket (pedig le is tiltott.. :-). A Lego széria minden darabja is megvan, azok meg túl hamar leforogtak.. Azé' felvettem, ahogy próbálkozom. :-)

www.youtube.com/watch?v=0Xo-I-6-o1Y

Sziliw 2017.09.09. 18:56:30

A következő videóval szeretnénk pályázni. Mindkét gyerkőc élvezte a csapatást. :)

youtu.be/0MEtnPeMagM

KawaBazsy 2017.09.11. 10:15:10

@Aleksandr94: Két "komoly" pályamű közül viszonylag nagy a nyerési esély.. :-)

Aleksandr94 2017.09.11. 11:13:16

@KawaBazsy: Nagyobb mint a lottón az biztos :D

Sziliw 2017.09.11. 14:49:07

Ha nem lesz eredményhirdetés akkor kevesebb mint a lottó nál az esély.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2017.09.11. 14:51:00

Kis türelmet szeretnék kérni, az eredményhirdetős poszt már kész, amint lesz helye, kimegy a címlapra is. Addig egy kicsit még lehet körmöt rágni :)
Nagyon köszönöm a részvételt!
süti beállítások módosítása