Leírás

Minden ami játék és kereke van, esetleg úszik, repül. Gyerekeknek és felnőtt gyerekeknek.

Hirdetés

 

miniq_porsche_kek2.jpg

ÚJDONSÁG!  MiniQ 1:28 4WD Porsche   -  22 900 Ft
alfa-brera3.jpg

AKCIÓ!  KYOSHO Mini-Z AWD Alfa-Romeo Brera -  47 700 Ft

mig21_italeri.jpgItaleri 1/48 MiG-21MF Fishbed      -  6 690 Ft

 

italeri_reefer.jpg

Italeri 1/24 Hűtős félpótkocsi  11390 Ft

 


miniz_datsun_z.jpgAKCIÓ! Kyosho Mini Z Nissan Fairlady 240Z      - 10 600 Ft

Totalcar RSS

Nincs megjeleníthető elem

Csatlakozz

Belsőség RSS

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Itt valami nagy dolog készül

2012.11.30. 14:17 streetsta

Carreráék nem férnek a bőrükbe. Nem elég, hogy minden évre kihoznak valami slot caros újdonságot, de tavaly elkezdték az RC-területet is meghódítani. Így szlogenjük, Motorsports at home, már tágabban is értelmezhető, mert a semmi közepén is lehet versenyezni a távirányítós autóikkal.

Látványtervek is készültek -ez még a legelső verzió

Hogy minél több emberhez eljusson az élmény (és persze hogy a lehető legtöbben vásároljanak Carrera kínálatából),  a magyar Stadlbauer gondolt egy merészet. Állandóra telepített versenypályát csinálnak slot caroknak és RC autóknak. A Duna Plaza második emeletén található helyiség bizonyult a legjobb választásnak, oda elfér egy nagy 1/32-es digitális pálya, meg van hely a távosok kergetéséhez is. Csak pálya nem volt az RC autókhoz. Edvi Tímea, a Carrera, pontosabban a magyar Stadlbauer marketing managere megkért, segítsünk a pálya megtervezésében, kivitelezésében. Voltak pillanatok, mikor átkoztam a percet, amikor igent mondtam, de azt hiszem, sikerült látványos és egyedülálló pályát csinálni.

A pályát szárazpróbának vetettük alá, egy focipályán szereltük össze, szerencsére ifjabb Fischerék segítettek a nyúzópróbában

Pedig nem tűnik bonyolultnak a feladat. Kell egy hely, ahol biztonságosan lehet csapatni a kisautókkal. Az autók lehetőség szerint egy meghatározott nyomvonalon haladjanak. A felfestés nem elég, mert azon át lehet hajtani, és a kocsikázás fogalmatlan fel-alá száguldozássá válik, amiben az autók és a nézők is megsérülhetnek. Tehát kell valami, ami kordában tartja az autókat, bírja a kölykök kíméletlen gyepálását, könnyen telepíthető, stb.  Csatornacső! -mondta Ubulka, aki a kivitelezés oroszlánrészét csinálta. És milyen igaza volt. Erős, mint a fene, egymásba lehet tolni őket, vannak ívek, elágazók, végdarabok... A pálya ívét már ki tudjuk jelölni, sőt, a csöveket lehet szépen dekorálni is, az autók szőnyegen futhatnak, de valahogy bele kellene vinnünk egy kis játékot.

Kipróbáltuk, milyen terepviszonyok ideálisak. Ez mondjuk pont nem jó

Ugrató, az kell, nem vitás. Jó lenne köveken, homokon csapatni. Csak a kövek beszorulnak a különböző alkatrészek közé, a homokot széthordják a kisautók. Valamit ki kellene találni. Részletekbe nem mennék, mindenesetre a kavicsokat fixen rögzítettük, a homokos pályarészt is megoldottuk úgy, hogy senkinek nem fog homok korcogni a foga alatt. Azt, hogy mindezt hogyan sikerült megoldani, mennyi problémával szembesültünk a próbák és a végső kivitelezés során, nem részletezném, még most is a sírás kerülget mindannyiunkat. A lényeg, hogy sikerült, sem Ubulka, sem Csabi, Ubul jobbkeze nem kezd idegesen tikkelni, ha a pályára gondol, és már én sem forgolódom lázas verejtékben éjszakánként.

A pálya kész, csak pár kiegészítő kell, és mehet az éles bevetés

Elfogult vagyok, tudom, de szerintem elég pofás lett. A legkisebb, 2,4 GHz-es rádióval szerelt Carrera RC autó gyönyörűen ugrik, lelkesen kanyarodik, átszáguld a kavicson-sivatagon -ez utóbbi már önmagában is sok fejtörést okozott. Úgy kellett kivitelezni a műdomborzatot, hogy lehetőség szerint semmilyen körülmények között ne akadjon el a kisautó.

A pálya, pontosabban pályák a hétvégén már próbaüzemben nyitva lesznek, jövő héten ünnepélyes keretek közt meg is nyitják. Addig még kerül pár hangulatfokozó elem a helyiségbe, meg a pályákat üzemeltető fiatalok is beletanulnak a játékba. A fene sem gondolta volna, hogy ennyi dologra kell odafigyelni játék közben, de bizony, mire összeírtam minden fontos szempontot, két zsúfolt A/4-es oldal lett tele. Szerda délután a nagyjából húszfős társaságot elláttuk mindenféle információval, ami a slot car pálya és az RC-pálya használatához kellhet. Jó volt látni, hogy a fiúk-lányok mennyire lelkesek voltak, figyeltek, kérdeztek, én pedig legjobb tudásom szerint válaszoltam is. Kicsit olyan volt, mint tanárbácsinak lenni, ami meg kell hagyni, furcsa érzés, a tanárokkal sosem voltam igazán jó viszonyban. Most már tudom, nehéz lehet tanárnak lenni.

Már a slot-pálya is áll, zajlik a dekorálás

A sok infót eldaráltam, majd mindenki kipróbálhatta az autókat. Mivel volt egy nagyobb méretű gép is, amivel körözni lehetett, felhívtam mindenki figyelmét, hogy a kisebbik kocsi sokkal ügyesebb, a nagy Jeep kicsit esetlenül mozog ezen a pályán, igazából a nyílt terepen érzi otthon magát. Ekkor jött a pillanat, amire minden bizonytalan férfi vágyik. Feltettem a kérdést, ki melyik kocsival szeretne játszani, és a lányok mind a kicsit szerették volna. Aztán a pályán határozottan érvényesítették az akaratukat. A fiúk által vezetett Jeepet hol hátulról, hol elölről taszajtották meg. Egyik pillanatban azt láttam, hogy a Jeep maga alá gyűrte a kis buggyt. Már éppen megjegyzést akartam tenni, hogy micsoda dolog így rávetődni a védtelenre, mikor a lány ártatlanul közölte, hogy ő mászott a másik alá. Olvastam, hogy angol tudósok szerint a mai fiatal lányok nagyon is kezdeményezők, de hogy ennyire... 

Nem kis meglepetésemre a lányokat is érdekelték az RC autók, kérdeztek, aztán kegyetlenül kergették a kisautókat

Azt gondolják, hogy a csajok csak bénáztak, azért mentek a másik autónak? Bbreeeet - rossz válasz. Tessék csak elmenni a Duna Plazába, kapásból két tökéletes kört (nem kell, hogy gyors is legyen) nyomni egymás után. Rögtön kiderül, nem is olyan könnyű pályán autózni. És tudják mi a legszebb az egészben? Hogy mindez ingyenes. Igen, jól értették, egy forintot sem kell azért fizetni, hogy a pályán elkenjük a másik száját, és megmutassuk, ki a jobb a slot car-, vagy az RC-pályán. 

Természetesen a hivatalos megnyitón is ott leszünk, megmutatjuk, milyen az, mikor végre telt ház van egy hazai versenyen.

Egyelőre üres a helyiség, nem játszik benne senki, de ez nem marad már sokáig így

5 komment

Címkék: Carrera rc Carrera slot car

A bejegyzés trackback címe:

https://kisauto.blog.hu/api/trackback/id/tr544932698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SilverToM 2012.11.30. 21:03:14

Remek, csak gyorsan hozzatok egy ilyet a Kökibe is...van még pár üres üzlet, közel s távol sehol RC szaküzlet lássátok meg a piaci rést!!!!

Himoto 2012.12.01. 07:14:48

Ez most úgy működik hogy viszel egy autót és had szóljon? És ha igen akkor bármilyen autót lehet vinni?

streetsta · http://managertoys.hu/ 2012.12.01. 09:40:52

@Himoto: A kérdés jogos.
A dolog lényege, hogy a helyszínen biztosított Carrera autókkal lehet csapatni. Mivel így a legtisztább minden szempontból a dolog, kizárólag ezeket szabad használni, a saját autókat (még ha Carrera is az) nem engedik a pályára.

ArtWolf · http://artwolf.blog.hu 2012.12.01. 16:01:31

Kipróbáltam a pályákat. Az RC pályán csak azok a nagy dögök voltak most, azokat pedig kb lehetetlenség ekkora helyen irányítani, gyorsan meg is untam... Viszont a slot car... az valami elképesztően izgalmas és szórakoztató. Sokkal érdekesebb, mint gondoltam. Vissza fogok még oda menni, ebben biztosak lehettek!

Himoto 2012.12.01. 17:30:55

@streetsta:
Kár. :(
Bár meg tudom érteni. Ha beszabadultam volna az 1:10-es brushless monsterrel ott kő kövön nem marad :D
süti beállítások módosítása