Leírás

Minden ami játék és kereke van, esetleg úszik, repül. Gyerekeknek és felnőtt gyerekeknek.

Hirdetés

 

miniq_porsche_kek2.jpg

ÚJDONSÁG!  MiniQ 1:28 4WD Porsche   -  22 900 Ft
alfa-brera3.jpg

AKCIÓ!  KYOSHO Mini-Z AWD Alfa-Romeo Brera -  47 700 Ft

mig21_italeri.jpgItaleri 1/48 MiG-21MF Fishbed      -  6 690 Ft

 

italeri_reefer.jpg

Italeri 1/24 Hűtős félpótkocsi  11390 Ft

 


miniz_datsun_z.jpgAKCIÓ! Kyosho Mini Z Nissan Fairlady 240Z      - 10 600 Ft

Totalcar RSS

Nincs megjeleníthető elem

Csatlakozz

Belsőség RSS

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Pofonegyszerű, zseniális!

2013.03.12. 17:14 streetsta

A világ talán legelterjedtebb, híradókban legtöbbet szereplő autótípusát mellőzték a maketteket gyártók. Nem is értem, miért. Pedig a téma tényleg kézenfekvő. Annyira nyilvánvaló, hogy senkinek nem jutott az eszébe. Mikor megláttam az egyik standon az üvegpolcokon az 1/35-ös maketteket, álltam, egy bazmeg még kiszakadt belőlem, de csak néztem a dobozt, a makettet, majd megint a dobozt, aztán a makettet, és ingattam a fejemet: hogy nem jutott ez eddig senkinek sem az eszébe???

IMG 3845
Haditudósításokban számtalan hasonlót láttunk már: pick up, platóján fejkendős alak, meg egy nagy kaliberű fegyver

Nem vadonatúj dolog, csak én nem találkoztam még vele, hiszen 2012-ben már a Modell Fan nevű nagy német modellező újság az év makettjének kiáltotta ki az egyik verziót. A 2012-es Spielwarenmessén kapták a díjat, többek közt az innovatív ötletért. A Meng Modellről sem hallottam korábban, nem is valami nagy cég, viszonylag kicsi termékportfólióval, de annál érdekesebb makettekkel a listában. 2011-ben alakult a Rui Ye International, és a hong kongi cég igen erősen kezdett ezzel a pick-up témával.

IMG 3844
Nem véletlenül kapták a Modell Fantől a 2012-es Év modellje díjat

Miért a lelkesedésem? Mi az a nagy innováció? Hiszen 1/24-ben készültek már korábban is pick upok. Igen, de. Aki makett témában kicsit otthon van, az már az 1/35 méretarány említésére a homlokára csap. Ez ugyanis a harcjárművek legpopulárisabb kicsinyítési aránya, tehát máris tudhatjuk, miről szól a Ming pick upos sorozata.

IMG 3499
Az olasz Italerinek is van katonai Toyotája, de nem igazán pick up, az 1/24-es méretarány miatt pedig harcjárművesek semmire sem tudják használni, nem passzol a T-55 mellé

Már több évtizede annak, hogy nincs olyan afrikai, ázsiai haditudósítás, de csak egyszerű úti film sem, amiben ne látnánk alvázgörbületig terhelt platós terepjárókat. A közelmúlt összes arab konfliktusának jármű-főszereplői ők voltak, a mindent túlélő japán pick upok. Rakétavetőt, légvédelmi ágyút, gépágyút, páncéltörőt, mindent szereltek ezekre a mindenes öszvérekre. A csapatokat is nyitott platójú pick upokon mozgatták, a sérültek hordágyait a lehajtott hátfalas pick upokra dobálták. A csak technical néven emlegetett kategória nem ma született, a gyökereket valahol a második világháborús Willys jeepeknél kell keresni.

IMG 3846
Pick up és a közel-keleti család összetartoznak, mint borsó, meg a héja

A Ming volt az a cég, amelyik rájött, a modern hadviselést makettjeikben feldolgozni vágyók eddig sehol, senkinél nem tudtak az 1/35-ös harckocsijaikhoz méretarányban illő pick upot venni. Hihetetlen, de igaz. És ha már megcsinálták a Toyotát, raktak rá egy ZPU-1-es légvédelmi ágyút. Sőt, egy rendes dioráma megalkotásához vehetünk komplett közel-keleti családot, szintén a Ming kínálatából. 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kisauto.blog.hu/api/trackback/id/tr665127348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2013.03.16. 19:54:30

A következő kiadásuk meg lomisok lesznek utánfutós Ladával.

lutria 2013.03.24. 21:31:28

Lehetne PFSZ terrorcsapat is,repülőgép eltérítő/robbantó szettel...

Elijah_Baley 2013.03.28. 15:07:20

hiánypótló dolog, zvezdának volt csecsen trrrorista készlete, de ahhoz nem volt autó, uazzal persze összepakolhatók, de az mégsem ugyanaz :)
süti beállítások módosítása