Leírás

Minden ami játék és kereke van, esetleg úszik, repül. Gyerekeknek és felnőtt gyerekeknek.

Hirdetés

 

miniq_porsche_kek2.jpg

ÚJDONSÁG!  MiniQ 1:28 4WD Porsche   -  22 900 Ft
alfa-brera3.jpg

AKCIÓ!  KYOSHO Mini-Z AWD Alfa-Romeo Brera -  47 700 Ft

mig21_italeri.jpgItaleri 1/48 MiG-21MF Fishbed      -  6 690 Ft

 

italeri_reefer.jpg

Italeri 1/24 Hűtős félpótkocsi  11390 Ft

 


miniz_datsun_z.jpgAKCIÓ! Kyosho Mini Z Nissan Fairlady 240Z      - 10 600 Ft

Totalcar RSS

Nincs megjeleníthető elem

Csatlakozz

Belsőség RSS

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Izomautót a Tescóból!

2012.01.10. 17:06 Winkler Róbert

Nem vagyok gyűjtő, vagy legalábbis saját sztenderdjeim szerint ez még nem számít gyűjtésnek. Egyet gyűjtök konkrétan, a saját egykori autóimat, ami a7 1997-es Toyota 4Runnert leszámítva meg is van. Persze a Renault 4-esből és 5-ösből, meg a Golf II GTI-ből nem mondanék nemet egy-egy színhelyes példányra, de ez még szerintem nem olyan súlyos.

Több kedvencem, egyszerre

Egy-két éve kaptam rá, hogy ha látok valahol olcsó, amerikai izomautót a 60-as évek második feléből, azt akkor is megveszem, ha rettenetesen igénytelen kivitel – valamire csak jó lesz, de mindenképpen kellemes rájuk nézni itt az asztalomon. Így van 65-ös fastback Mustangom, 1970 körüli Plymouth Cudám, 68-as Cougarom, abból már három is, 70-es Chevelle-em, ami határeset, de annyiért nem hagyhattam ott. Bocsának, négy darab 68-as Cougarom van, nyitható és nem nyitható gépházzal, XR7 és TG-E változatban. Van még egy elég randa, aránytalanul sikerült 70-es Challengerem, ja, és bocs, még egy 70-es Cougar Eliminator is befigyelt, és az irodai íróasztalomon tartok még egy 69-es GTO-t. Meg egy 65-ös Dogde D100-ast. A többi az ablakpárkányon van. Ugye, ez még nem gyűjtemény?

Nagy részük Tesco- vagy egyéb hipermarket-beszerzés, olyanok is. Nem lehet rajtuk hosszasan matyizni a finoman kidolgozott részleteken, de hosszúra nyúlt telefonbeszélgetések alatt jó őket tologatni. Az ünnepekben voltam utoljára nagybevásárolni, akkor bukkantam véletlenül a Váci úti Tescóban a következőkre.

Régi vágyam volt egy 68-as Chevy Nova. A lefittyedő hűtőrács elég patkány, és tényleg nem ezen fogunk nagyítóval egyre újabb részleteket felfedezni. Nagyobb távolságról szépen kiadja, bár ballonosabb gumikkal, normál magasságban nyilván jobb volna. Mindegy, 450 forintért korrekt.

1976-es Firebird, spenótmetál színben. Sem a fényezés, sem a dekorcsíkok hitelességéért nem tenném tűzbe a kezem.

1970-es Cuda AAR, ami az All American Racing rövidítése, a 340 köbincses motor is stimmel. A dekorcsík viszont nem: az AAR-Cudán jellegzetes részlet volt az ún. strobe stripe, a vaskos, szaggatott oldalsó dekorcsík. És akkor még a hülye felnikről nem beszéltünk. Mindegy, egynek megteszi, itt a szerkesztőségben már úgyis van egy egész korrekt, zöld Cudám AAR-csíkokkal, bár annak érdekes módon nem írták az aljára, hogy AAR.

Ennek a fogásnak igen örültem, mert a mecsbokszgyűjtő már attól is boldog, ha végre makett formájában láthat egy híres autót élőben. 1969, Pontiac GTO The Judge. Kékben elég meghökkentő - sok könyvemben van ilyen, de szinte mindig narancssárga vagy piros, a dekorcsík viszont ismerős. Megnéztem az almanachban, de mivel a The Judge a Le Mans alváltozata, a GTO alváltozata volt, már nem írja külüön, milyen színekben létezett.

És oh yeah, 2001 Mattel Inc, valamint Hot Wheels felségjelzéssel végre került a készletbe egy újabb 68-as Cougar. Sajnos ezt is chicano felnikkel tuningolták, amire enyhítő körülmény a piros keret. Ilyen Edelbrock-matricázott változatnak nem találtam nyomát, ráadásul erre különösen nyomorultul sikerült felragasztani. Legyen ez hát tanulság a modern tömegtermelésről: még egy ennyire triviális iparcikkből is érdemes többet megnézni, mielőtt megvennénk.

Igazi, nem tudom, sírjak vagy nevessek-kategóriás autó, rendőrmatricákkal, de fényhíd nélkül, elképesztően buflák hátsó kerekekkel. Nem sokkal rosszabb látvány persze, mint egy igazi Charger a gyári 14-es kerekein, de ez akkor is túlzás. De legalább megtaláltam az Ocala Police Department honlapját. Hányas lenne az életben ez a hátsó kerék?

új szerzeményeimtől tehát nem vártam sokat, sőt, inkább tartottam tőle, hogy egymáshoz képest aránytalanok lesznek. Mégse jó, ha nem parkolhatok velük egymás mellé. Már gyerekkoromban is nagyon zavart az eltérő méretarány, most meg, hogy szívesen nézegetném őket a kis privát amerikaiautó-találkozómon az asztalon, kiváltképp elszomorítana. Nem számítottam sok jóra, de úgy látszik, az öntőformák jó helyről származtak. Ránézésre minden oké. A Cougar nagyjából ennyivel kisebb, mint a Charger, de ugyanaz a méretosztály, mint a Nova, főleg, ha utóbbi nincs abszurdul megemelve. Még az olyan méretügyi finomságok is kijöttek, mint hogy az intermediate GTO méretben pont a kompakt Cougar és a fullsize Charger között van.

Tud még valaki hasonló ár- és minőségkategóriájú kisautó-lelőhelyet?

55 komment

Címkék: tesco mattel hot wheels

A bejegyzés trackback címe:

https://kisauto.blog.hu/api/trackback/id/tr533516561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2012.01.10. 19:01:35

Bevásárlás közben a játékosztályt én is mindig megnézem csak a LEGO-kra összpontosítva. :-)

Ez a kisautós dolog sem rossz amúgy, és ha más nem is, hát olcsóbb.

stevieboy 2012.01.10. 19:05:55

Próbáltad már a Müller boltjaiban? A multikhoz képest lényegesen nagyobb a választék elfogadható áron, profi szinten tálalva. Karácsony előtt volt Cougar is az 1:24 méret osztályban.Az nem érdekel Téged ?

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2012.01.10. 19:46:46

Robi, amiket vettél azok mind Hot Wheels kisautók. Ezek ilyenek: nagy szekérkerék, feltűnő színek, az eredeti fényezést nem, vagy csak részben követő festés. Mivel játékszerek - és kérlek ne vedd kioktatásnak, de nem makettek, a makett az egy "nem gurul" (nem úszik, nem repül stb.) valami, szemet gyönyörködtető dísz, amihez nem nyúlsz, mert akkor valami jellemzően letörik róla - nem is túl drágák. Ha ezekre keresel forrást, akkor a már említett Müller drogériák, One Euro Market "százforintos" (Muhahahaha!) boltok olcsóbbak.

Nekem a Hot Wheels nem annyira a szívem csücske, de ha bejönnek a hatalmas kerekekkel vadított régi amcsi vasak, meg a már-már lowrider fényezés, olyan autókon is ami színtiszta szentségtörésnek számít - például egy Tucker Torpedo szétpimpelve -, akkor a Hot Wheels a Te gyártód, mert ez nagyon megy nekik. Persze nagyon el tud sülni a kezük a szalonkinézetű autókkal kapcsolatban is, pl. a Caddy CTS-V tőlük a szívem csücske. (Lásd: matchboxmemories.blogspot.com/2010/06/matchboxon-kivuliek-2010-hot-wheels-010.html )

Ha négy ilyen kisautó árát rá akarsz/tudsz költeni egy hasonló - 1:64 körüli - kisautóra, akkor ajánlom figyelmedbe a Johnny Lightning, M2 és Greenlight modelleket.Ezek már a gyűjtői-, de még nem makett kategória, még akár talán játszani is lehet velük. Ezeknél megtalálod a "nehéz belekötni élethűséget". Ha megguglizod a típusokat, akkor fogsz találni hazai forgalmazót, vagy ha eljössz a legközelebbi kisautóbörzére, akkor ott bőven fogsz találni az ízlésednek megfelelőt - "ismerlek", szóval ki merem ezt jelenteni -, csak győzz kapaszkodni a pénztárcádba!

badfaced 2012.01.10. 19:49:02

Hah... Én is pont ezt csinálom 36 éves korom ellenére. Úgy látszik ebből nem lehet kinőni. Nekem is van egy Nova-m, matt fekete, középen fényes megybordó csíkkal (ímádom), 2 GTO és egy Koronet. Méretben nem nagyon passzolnak egymáshoz. A Nova rendben van a többi valahogy túl keskeny. Szintén Tesko, szigorúan kiárusításkor, de mostanában már jobban megnézem mit veszek, a legtöbb nagyon kiábrándító.

kicsidio 2012.01.10. 19:55:04

Szia Winkler!

Nekem van egy Aoshima 4 Runner 1:24 makettem /igaz High Rider/ még dobozban.Ha egyszer lesz időm összerakni megkapod
tőlem.De ha nagyon játszani akarsz megkapod nyersen is oszt jó játékot.:)

fogash 2012.01.10. 19:57:29

müllerben a Siku termékeit nyomják, az meg űrteknika ezekhe' képest.

kicsidio 2012.01.10. 19:58:03

Ja a The Judge-hoz annyit fűznék, hogy a Driver San F. című játékban méregzöldben van jelen.

kewcheg 2012.01.10. 20:21:12

SIKU valóban jó, de mint az echte német,józan,tárgyilagos.Azaz daru,villamos,traktor,tréler, de semmi őrület...Robi,én is gyűjtök mindenféle játékot,a 100 darabos régi mecsógyűjteményemen kívül manapság soxor veszek Hotwheels-t,és ami a durva, ki se csomagolom, hanem egymáshoz fűzve a kisfiam szobájának a falára akasztom...:) állat vagyok

corkscrew 2012.01.10. 20:49:35

@kewcheg: nem vagy állat! Vagy akkor én is az vagyok? Az 1 hónapos fiamnak már vettem legót és 1:43-as Mercedest is. Az anyja csak mosolyog rajtunk, és már most utálja, hogy 2x annyi olajos ruhát kell majd mosnia.

kewcheg 2012.01.10. 20:54:34

Nem szedi le.:))) Ő a Playmobil katonákat / - egyiptomi,római,kereszteslovag,kalóz stb. - szereti.
Sajnos autót ritkán tologat..:))

ss26 2012.01.10. 20:59:53

A hot wheels vonalból nekem is van vagy 200, csak az amcsi vonalból, szigorúan bontatlan formában. :)
Ami igazán szép, az a revell-nek és a matchboxnak a limitál szériás dolgai, van abból is egy pár, akit érdekel, az dobjon egy mailt, hogy mi van, lassan elpasszolom őket, a lego örökebb szerelem. :)

Winkler Róbert 2012.01.10. 21:53:52

@Sam. Joe: Azért írtam makettet, nehogy valaki kioktasson, hogy a modell az egy működő valami, ezeket meg csak tologatni lehet, de ezek szerint kárba veszett az erőfeszítés.
Ezek a nagy kerekek nekem se tetszenek, de fejben már lecseréltem őket normális ballonos gumikra gyári felniken.

Winkler Róbert 2012.01.10. 21:54:56

@kicsidio: Én örömest összeraknám, de ha már ajándék, válogatok: 3-as 4Runner?

X20XEV 2012.01.10. 22:04:46

Azt hittem egyedül vagyok ezzel..Balatonfüreden az üzletközpontban van egy nagy százforintos bolt. Kb. 10 teljesen új darabot tudtam ott venni, pedig akkor már kb. 40db-os amerikai autó gyűjteményem volt(főként HW és abból is a legtöbb izomautó). Hosszú sor volt belőle, szerintem több száz darab. Ez tavaly nyáron történt. A hipermarketekben egy idő után egyáltalán nem fogsz találni ahogy nő a gyűjteményed. Vaterát érdemes még figyelni. A Johnny Lighting tényleg jó, masszív és igazi gumi az abroncsa, jó cucc.

kicsidio 2012.01.10. 22:45:32

@Winkler Róbert: Figyelj druszám lefotózom és elküldöm ha adsz elérhetőséget. Te biztos megmondod nekem meg fogalmam sincs.Két verzió építhető meg egy szélesítést nélkülöző és egy amelyiken szélesítés van a sárvédőin.Különböző lökhárítók is vannak hozzá és ülések is.
De tényleg szívesen odaadom nyersen is már egy éve várja, hogy összerakjam.Igazából nem az én méretarányom:)De ha egyben szeretnéd akkor pici türelmet kérek.Az én címemhez gondolom hozzáférsz.

tschyllagh 2012.01.11. 01:38:25

@kicsidio: tyű, több ilyen darab nem fekszik talonban? Nagyon érdekelnének :)

Autopeti 2012.01.11. 08:48:00

Ezt nem hiszem el, valaki azt vizsgálja hosszú sorokon keresztül, mi nem kor- és típushű egy Hot Wheels kisautón:)))

Komolrya fordítva a szót, ha mindig csak eredeti fényezéssel adnák ki őket, nem tudnának évi 150-250 új modellt kiadni, mindezt már bő 40 éve.

ezanevemeskesz (törölt) 2012.01.11. 09:00:27

szerintem akkor sem tetszenének, ha ezeken az autókon nőttem volna fel. túl szögletesek

nb01 2012.01.11. 09:37:01

Javaslok egy oldalt (ebay mellett), ahonnan már többször rendeltem és több árkategóriában és méretarányban talál az ember megfelelő gépet (persze most nem a legjobb finoman szólva az árfolyam):

www.model-car.com/modellauto/171359/Mercury-Cougar-XR-7,-met.-gr%C3%BCn-schwarz.htm

www.model-car.com/modellauto/152938/Mercury-Cougar,-No.98,-Dan-Gurney.htm

www.model-car.com/modellauto/164178/Mercury-Cougar-Racing,-No.79,-Bob-Estes-Racing.htm

Én se gyűjtőm, csak valahogy egyre több lesz...

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2012.01.11. 10:05:17

Srácok, abban tudna vki segíteni, h Peugeot 1007 modellt hol lehetne venni vagy rendelni?

Már annyi felé néztem és sehol nem bukkanok a nyomára.

gatsy 2012.01.11. 11:07:51

Én a Cuda-t megvettem a többit majd folyamatosan :)

kicsidio 2012.01.11. 11:12:25

@tschyllagh: Szia!Sajna csak ez az egy van.

hGabesz · http://topgearhungary.blogspot.com/ 2012.01.11. 11:52:52

Igaz én is inkább Lego-t veszek ha veszek, de egy olyan lila Cuda kell! :)

tomnemtom 2012.01.11. 11:59:59

egyszer voltam már teszkóban, de csak nájlonszatyrot árultak, úgyhogy kijöttem.

kicsidio 2012.01.11. 12:01:57

@Winkler Róbert: Előkapartam a dobozt azt írja rajta, hogy 91-es modell.

GTX440 2012.01.11. 12:12:40

Megnyugodtam, már azt hittem én vagyok az egyetlen 37 éves aki ilyen "apróságokat" gyűjtöget.
Jelenlegi készlet: ötven-egynéhány Hotwheels , 10 Greenlight és 20-25 db 1:24-es makett musclecar.
Aki kicsit többet is szánna rá annak ajánlom a "matchboxshop" honlapját. Igazi kincsesbánya...

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2012.01.11. 12:22:28

@Tommi: Megpróbálom, de már egyszer írtam nekik és még csak nem is válaszoltak.

(az oldalukon nem látok belőle)

köszi

Tommi 2012.01.11. 12:24:53

@klarky: Keresd fel személyesen a boltjukat a MOM parkban szerintem. 1:43-mas méretarányban egyébként biztosan csinált a Norev 1007-es Peugeot-t. :-)

Tommi 2012.01.11. 12:26:40

Ja és még mielőtt Winkler úr megharagszik, mert a témához meg nem szólok hozzá:

Tényleg érdemesebb az Euroshopokat és a Müllereket látogatni kisautóügyben, főleg ha Hot Wheelsekre vadászik az ember. Egyébként ha jól emlékszem, utoljára tavaly októberben vettem amerikai izomautót. :-)

JSHannibal 2012.01.11. 12:46:40

én tegnapelőtt akasztottam ezt:
fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/405313_2668598991862_1162697386_32328248_812744137_n.jpg
remélem, hozzáférhető a kép.
ezen kívül 1:43-at gyűjtögetek, de van pár 1:18 amcsi vasam is, imádom őket. Cougarom is van :P

Béla_ 2012.01.11. 13:26:45

Én is pontosan! Újabban már ki sem csomagolom, de ennyi pénzért nem lehet otthagyni ezeket a klasszikus izomautókat! Jó lesz az még valamire. Persze én sem kalandozok el a ferrarik meg lambók, meg bogarak (mittudomén) irányába, de azt a Novát egyszerűen nem tudtam otthagyni! :D Kaszkadőr Mike után meg főleg. :P

Winkler Róbert 2012.01.11. 14:01:25

@kicsidio: Akkor köszönöm, passzolom. Modellnek az nyilván jobb, mert sokkal szebb, mint az enyém, ami a 95-02 közötti generációba tartozik.

svéd 2012.01.11. 14:13:29

Interspar az EuroCenterben! Eddig az összes Maisto 1:24 izomautóm onnan van, valaki elfelejthette a raktárkészletet, alul a játékokhoz bedobálva a legalsó polcra, nagyjából 4 éve ott porosodnak, havonta egyet elveszek! Ha sietsz egy gyönörű régi bordó Karmann-t hagytam ott, betolva hátulra, hátha nem veszik észre... :)

Seca81 2012.01.11. 14:14:00

@Winkler Róbert: Baszki Robi! Talán 2 hete láttam csomó 4Runnert a soroksári Auchanban, gondolkoztam is h vegyek-e, de a kidolgozásuk nem tetszett... Ha arra jársz, feltétlenül nézz be, hihetetlen ritkaságokra lelhet az ember. (Matchbox, Hot wheels)

Pl.: Nissan Skyline 2000 GT-X
www.google.hu/imgres?q=skyline+2000+gt-x&hl=hu&sa=X&biw=1326&bih=746&tbm=isch&prmd=imvns&tbnid=4RebDXxhd81wtM:&imgrefurl=http://diecastlife.blogspot.com/2011/10/hotwheels-nissan-skyline-ht-2000gt-x-le.html&docid=ksbctp4XvcZsoM&imgurl=http://1.bp.blogspot.com/-DAS-lpMun9c/TpxBeC3mJ8I/AAAAAAAACeE/mEhmvcX1rSk/s1600/LE%25252BHW%25252BSkyline%25252B2000%25252BGT-X%25252B01.jpg&w=640&h=426&ei=I4kNT7iHLuiM4gTW7NysBg&zoom=1&iact=hc&vpx=475&vpy=366&dur=1209&hovh=183&hovw=275&tx=170&ty=102&sig=109115835940849349597&page=1&tbnh=132&tbnw=209&start=0&ndsp=24&ved=1t:429,r:20,s:0

DeLorean fekete és szürke is
www.google.hu/imgres?q=delorean+dmc%E2%80%9312+hot+wheels&hl=hu&sa=X&biw=1326&bih=746&tbm=isch&tbnid=V9n-8MbtXCQy4M:&imgrefurl=http://matchboxmemories.blogspot.com/2011/11/matchboxon-kivuliek-hot-wheels-2010-15.html&docid=sMh2uDGRM6LFQM&imgurl=http://2.bp.blogspot.com/-Tdd9O4R7u8I/Tr_UsMhcs_I/AAAAAAAAMKM/kzY4c1BtJtU/s1600/Hot%252BWheels%252B2010%252B%2525252315%252B%252525E2%25252580%25252593%252B%2525252781%252BDeLorean%252BDMC-12_01.JPG&w=1600&h=1200&ei=qIkNT7q0Dqqp4gT_0omKBg&zoom=1&iact=hc&vpx=346&vpy=435&dur=365&hovh=124&hovw=151&tx=104&ty=106&sig=109115835940849349597&page=1&tbnh=124&tbnw=151&start=0&ndsp=27&ved=1t:429,r:21,s:0

Volvo P1800
www.google.hu/imgres?q=volvo+p1800+matchbox&hl=hu&biw=1326&bih=746&tbm=isch&tbnid=MuxdRNJ8XmTisM:&imgrefurl=http://www.cublea.net/hwweb/customs/matchbox/2010_17us_volvo_p1800_red.html&docid=JdIf21E0QTArDM&imgurl=http://www.cublea.net/hwweb/customs/matchbox/2010_17us_volvo_p1800_blu_frt.jpg&w=800&h=369&ei=OooNT9e_A6n-4QSH04X0BQ&zoom=1&iact=rc&dur=366&sig=109115835940849349597&page=1&tbnh=73&tbnw=159&start=0&ndsp=29&ved=1t:429,r:9,s:0&tx=82&ty=42

De lecsaptam már egy AMC Javelin-re, '68-as Land Cruiser-re, Shelby GT-500-ra és egy jól kidolgozott Firebird-re is.

Aki keres az talál :)

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2012.01.11. 14:21:16

@kewcheg: Nagyon rendes akkor a kissrác! 8-)

@Winkler Róbert: Na, erre jövök én és közlöm, hogy nincs rajtad sapka, hiába van nálad füstszűrős, meg nem füstszűrős is. 8-) Bocs, tényleg nem bántásnak szántam.

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2012.01.11. 17:18:05

@Winkler Róbert: @Seca81: Így van, a Matchbox kínálatában van most 1985-ös 4runner.

kicsidio 2012.01.11. 19:22:19

@Winkler Róbert: Rendben sajna másom nincs amit felajánlhatnék a cél érdekében.:)

JSHannibal 2012.01.12. 01:25:43

@Seca81: Delorean létezik arany és időgép változatban is. "Szürke" pedig 2 féle is.

farönk 2012.01.12. 10:25:40

Corradót tud valaki modellként? (Gyűjteni mást szoktam, de modellekből is van pár, két legbecsesebb darabom egy összerakós 1:24-es Bburago-féle Countach, illetve egy Adria mellett vett 1:18-as, még Made in Italy Bburago-féle F40-es Ferrari.)

Andrew0807 · http://matchboxmemories.hu 2012.01.14. 17:31:17

@fogash: Lehet, hogy úgy tűnik, de szerintem annak ellenére, hogy néha nyílnak az ajtók vagy külön műanyagból vannak a lámpák igen sokat ront rajta a kerék. És nem ér meg 2x annyit mint egy Hot Wheels.

Andrew0807 · http://matchboxmemories.hu 2012.01.14. 17:45:11

Nem csoda, hogy nem korhű fényezéseket látsz az autókon. A Hot Wheels csak az első években festi valódi mintával az autókat. Legalábbis mostanában. Azután már jön egyes esetekben, ahogy Sam.Joe mester mondaná a csicsabomba festés.

Mondjuk itt a Nova akkor sem azt kapta.

68 Cougar:
images2.wikia.nocookie.net/__cb20080413001245/hotwheels/images/6/60/68cougar.jpg

70 GTO Judge:
images2.wikia.nocookie.net/__cb20101208233014/hotwheels/images/thumb/d/d5/70_pontiac_gto_judge_2011.png/284px-70_pontiac_gto_judge_2011.png

A Cudánál meg úgy tűnik sikerül belenyúlni az egyetlen nem valódi festésű autóba.

hotwheels.wikia.com/wiki/%2770_Plymouth_AAR_Cuda

Zsolt_T3 · http://modelautoworld.blog.hu/ 2012.01.17. 23:59:20

@Winkler Róbert: Szia Robi!

Látom azért fertőz a kisautó gyűjtés rendesen Nálad is. :) Egyébként ez a "fejben már kicseréltem a kereket" dolog egyszer úgy is átcsap a tettlegességig! :D Én pont így voltam ezzel a Trabanttal. : matchboxzsolt.blog.hu/2012/01/16/maisto_trabant_601_off_road_atalakitas

Sokáig agyaltam, hogy mit is kéne rajta átbuherálni...aztán ez lett belőle :)

Ha gondolod átszerelem Neked a kerekeket....

brob 2012.01.22. 02:09:07

Mint Robi a Robinak: www.matchboxshop.hu , gyüjtögetés közben akadtam rá, ha matchboxra vagy ráizgulva, it van a pár száz forintostól a komoly, gyüjtői darabokig.

Seca81 2012.01.22. 21:47:22

@JSHannibal: Az időgépes változat Matchboxban/HotWheels-ben??? Hol-merre??? Kell!

@Sam. Joe: Tegnap vettem egyet mégis az europark-i Interspar-ban. Annyira nem is kotvány a minősége...
Meg egy 68-as Mustang-ot ami baromi jól néz ki, no meg Vettel Renault-ját a Majorette-től, szintén színvonalas kiszerelésben.

JSHannibal 2012.01.22. 23:44:46

@Seca81: Az eurocenter interspártájában talán még van egy, de abban az idióta kerek állványban megtalálni nem kis feladat, már többször megfordult bennem a kiborításának gondolata is :))

Andrew0807 · http://matchboxmemories.hu 2012.01.23. 19:39:16

@Seca81: Találhatsz a teszkókban is .A legtöbb helyen Dunát lehet vele rekeszteni annyi van!

Seca81 2012.01.26. 00:01:37

@Sam. Joe: @JSHannibal: @Andrew0807: Baszki, kösz srácok, rányomulok a témára...

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2012.01.26. 08:23:25

@Seca81: Üdvözöllek az úton, lefelé a lejtőn! ;-)

Seca81 2012.01.26. 21:09:06

@Sam. Joe: Sajnos el is kezdtem... Ma délután, KöKi Tesco, gyönyörű kidolgozású piros Karmann Ghia kabrio-Matchbox, Nissan Cube-Matchbox érdekességképpen ill megtaláltam DeLorean Back To The Future-t :)))

Nem lehet leállni!!!

Andrew0807 · http://matchboxmemories.hu 2012.01.27. 23:10:16

@Seca81: Szép nyitókör. Nekem egy Sárga Matchbox Vw t181 okozta a vesztem :)

Seca81 2012.01.28. 23:58:40

@Andrew0807: Neeem, sajnos nem ez a nyitókör. A lejtőn már elindultam kb 2 éve, mikor a régi elfeledett Matchbox gyűjteményem darabjait újra kezdtem keresgélni. Nem kevés sikerrel, hála Vatera! :)))

Azóta megszereztem egy Lamborghini Marzal-t, melyet 5 éves koromban vesztettem el egy balatoni nyaralás során. Papámtól kaptam (Isten nyugosztalja...), nagy öröm volt mikor újra rátaláltam.

Sok-sok ritkaságot sikerült beszereznem, nem csak Matchbox, van pl egy Tomica 1.8-as sedan Skyline, egyszerűen leírhatatlanul gyönyörű a kidolgozás.

Fel sem tudnám sorolni az összeset, vitrinbe tettem őket, ha egyszer lesz gyerkőc ezeket biztos nem kapja meg! :)

Többnyire OT-vonalon mozgok, új autók nem mozgatnak igazán, kivéve 1-2 ritkaságot.

Akit érdekel csinálok egy fényképes listát.
süti beállítások módosítása