Leírás

Minden ami játék és kereke van, esetleg úszik, repül. Gyerekeknek és felnőtt gyerekeknek.

Hirdetés

 

miniq_porsche_kek2.jpg

ÚJDONSÁG!  MiniQ 1:28 4WD Porsche   -  22 900 Ft
alfa-brera3.jpg

AKCIÓ!  KYOSHO Mini-Z AWD Alfa-Romeo Brera -  47 700 Ft

mig21_italeri.jpgItaleri 1/48 MiG-21MF Fishbed      -  6 690 Ft

 

italeri_reefer.jpg

Italeri 1/24 Hűtős félpótkocsi  11390 Ft

 


miniz_datsun_z.jpgAKCIÓ! Kyosho Mini Z Nissan Fairlady 240Z      - 10 600 Ft

Totalcar RSS

Nincs megjeleníthető elem

Csatlakozz

Belsőség RSS

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

A gorilla én vagyok!

2011.12.20. 16:55 ommm


Vészesen fogy az idő, Jézuska már az ajtóban topog, éjjelente apa suttyomban kilopódzik az ebédlőbe és vérben forgó szemmel tépi ki a konnektorból a villódzó fényeket. Aztán vagy nyugodtan visszafekszik azzal a tudattal, hogy már minden ajándékot jól eldugott, vagy álmatlanul forgolódik, mert még sehol sem tart és a gyűlöletes bevásárlás a tömegnyomorban még hátravan.

Cippzáras és elméletileg vízhatlan a mindenes kis tasak

Én az első csoporthoz tartozom, igaz, kellett hozzá pár izzasztóan rohangálós december 23.-a, hogy rájöjjek, nem jó az ilyesmit a végére hagyni. Szerencsére a fiam gyorsan nő, de nem elég gyorsan ahhoz, hogy alibista ajándékokkal lephessem meg őt és magam. Erősen gondolkodtam két használt gokarton, de meglehetősen nehéz volt megmagyarázni otthon, hogy minek egy egyéves gyereknek gokart. Ráadásul kettő. Hiába mondtam, hogy most érdemes megvenni, válság van, mert milyen jó befektetés és nem fog a tévé előtt ülni, na meg remek családi programoknak nézünk elébe, kézügyességet is fejleszti egy kis gázbovden-beállítás, nem jártam sikerrel. Na majd jövőre.

Hat cartridge, az AR-lapok és a gép fér el benne

Aztán később persze jöhetnek az olyan dolgok, mint ez a Nintendo 3DS, ami átmeneti teszt-jelleggel nálam landolt. Hiszen ha kettő van belőle, akkor a téli délutánokon (mikor apa már otthon van, de még nem indult el autózni vagy nem rohad a szimulátor előtt anya nagy örömére) akár egymást is gyepálhatjuk mondjuk egy Resident Evilben vagy Street Fighter 3D-ben…

Addigra jó eséllyel még olcsóbb lesz a kis gép, hiszen a 65 ezer forintos bevezetőárhoz képest már most 40-47 ezerért meg lehet kapni. Ami persze nem kevés, de a 3DS elég sokat tud ahhoz, hogy ha éppen ilyen kézikonzol-fejlövésünk van, akkor megvegyük. Magunknak vagy a gyereknek.

Az Aqua Blue szín egyértelműen a lányoknak való

Először is tényleg tudja a 3D-t, méghozzá nagyon ügyesen variálva a csaknem 6 colos kijelző képét. A PICA200-as grafikus mag 800 millió műveletet tud másodpercenként, ezzel lepipálja mondjuk az iPhone4-est, pedig már arra is pöpecül kinéző játékok készülnek. Kell is a teljesítmény, hiszen a háromdéhez kétszer akkora számítási kapacitás szükséges, mint a sima Nintendo DS esetében a 800x240-es felbontáshoz.

Ehhez képest azért egyéb jelentős változásokra is sor került, hiszen sokkal kezelhetőbbé vált az online-felület és a szolgáltatások is áttekinthetőbbek. Wifink van, így jóformán bárhol rámászhatunk a világhálóra, akiknek pedig kevés a Facebook, azok a regisztrálhatnak a DSiWare-hálózatra, ahonnan a játékban összegyűjtött pontjaikon vásárolhatnak pl. új szoftvereket.

A multiplayer-hedonizmus a létező legjobban kiaknázott, hiszen a StreetPass és a SpotPass funkcióknak hála alvó üzemmódban is folyamatosan online vagyunk (feltéve, ha kapcsolódtunk wifin keresztül, ugyanis 3G-t nem tud a szerkezet, ami szerintem is hiba, bár pénztárcakímélő), adatokat fogadunk és cserélünk. Elég pörgős és jól támogatott a háttérbázis, mindig van valami új. Akár teljesen önállóan is lebonyolíthat egy-egy Street Fighter bunyót a két gép, elég, ha neten lógva leülünk egy másik geek mellé, ilyenkor játékban elért pontszámainkat figyelembe véve nyerünk vagy veszítünk.

A két kis VGA kamera 3D-s fotókat készít, de igazi szerepük a valós háttér előtt játszódó játékoknál van

A hardverhez visszatérve természetesen akad itt gyorsulásmérő és giroszkóp, 3D-felvételeket készítő duplalencsés VGA-kamera, ami persze leginkább arra szolgál, hogy az AR (augmented reality) lapokra különböző fura kis lényeket vetítsen nekünk. Az AR-lapok leginkább furán csíkozott kartonra emlékeztetnek, de a 3DS-nek éppen ezekre a csíkokra van szüksége, hogy térben korrektül elhelyezze a fiktív kis figurákat. Döbbenetes egy marhaság, de működik. Teljesen új távlatokat nyit, hiszen egy jól irányzott lefejeléssel nekiküldeni a rózsaszín kis sokfarkú rohadékot az asztalon valóságban is jelenlévő pálinkásüvegnek sosem volt ilyen vicces.

A menü áttekinthető és elég gyors, a 3DS-sel már elfogadhatóan lehet netet böngészni

Az Aqua Blue szín helyett inkább kéne a fekete (ebben a kettőben kapható), a műanyagház nem tűnik túl strapabírónak, de egyelőre bírja a strapát. Míg legnagyobb konkurense, a PSP (Playstation Portable) lassan felszívódik, addig a 3DS ha nem is dönt eladási rekordokat, de szépen fogyogat. Jelenleg ugyan inkább a fiatalabb korosztály számára kínál játékokat (jellemzően kicsit infantilis dolgok ezek egy felnőttnek), de pl. kapható rá a Driver Renegade vagy a FIFA 2012, ami már teljes mértékben kihasználja a hardver lehetőségeit, jövőre pedig még több érdekes – és kicsit komolyabb – darab érkezik (többek között a Resident Evil és a Metal Gear Solid 3D).

Csakis a gorilla, senki más

Nekem most nem is volt igazán választási lehetőségem. A Mariokart 3DS-t választottam a Sonic AllStars Racing helyett. Először is azért, mert a Mariokart már háromdés, Sonic pedig nem (a sima DS-játékokkal is kompatibilis a konzol), ráadásul előbbiben kiválaszthatom gyermekkorom kedvenc karakterét, a Spectrumos, C64-es időszakom sztárját, Donkey Kongot. A Sonic-féle kékfejű izéket sosem bírtam.

Na jó, a valósághoz sok köze nincs is, a Forza Motorsporton és SimBin-szimulátorokon edződött (bár néha azért munkaidő után LFS-ezünk egyet az itteni IT-s srácokkal) énem viszolyog a nyomd-meg-a-gombot-és-driftelj-szerű játékmenettől, de meg kell hagyni, hogy ha akadt pár szabad percem, akkor azért kiirtottam a mocsok Tekikatonákat és a homoszexuális vízvezetékszerelőket is. A 100 köbcentis kupa versenyei már elég kemények, mert az ellenfelek egyre szemetebbek, de Donkey jelenleg egy nagyon komoly fekete verdával nyomul, tuninglehetőségből van éppen elég.

Az analóg joystick remek dolog, egy kis megszokást igényel (főleg versenyjátékoknál-szimulátoroknál), de nagyon precíz és finom szerkezet. időnként érdemes kalibrálni

Nem rossz dolog ez a 3DS, alvó üzemmódban négy napig is bírja, de ha full 3D-ben toljuk végig, akkor 4-5 óra alatt elfogy belőle a kraft, rá kell szúrni a töltőre. Ami nekem igazán hiányzott, az egy Medal of Honor-szerű FPS. Az Electronic Arts szerencsére komolyan veszi a 3DS-t, így minden menő játékuk elérhető erre a platformra is.

Ami persze azt jelenti, hogy tényleg kettő kéne belőle. Apának és fiának is. A gokartok mellé természetesen.

31 komment

Címkék: nintendo driver donkeykong 3ds ea games mariokart

A bejegyzés trackback címe:

https://kisauto.blog.hu/api/trackback/id/tr293478242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

audishapi 2011.12.20. 18:15:58

hm. S még te küldesz el másokat. Te szlovák...

lomtengerkapitány 2011.12.20. 18:41:46

Kedves OMMM! Nágyon szépen kérlek menj el egy kibászott logopédushoz, és tánuld már meg az a betűt kimondani!!!!!!! Lehet, hogy csak engem zavar, de reménytelenül gagyivá teszi a szádon kiejtett mondanivalóidat. Itt Magyarországon az ehhez hasonló artikulációs beszéd kissé parasztos. Nem szeretnélek megsérteni. További sikeres filmforgatást kívánok.

1kutya 2011.12.20. 18:48:12

na, hogy legyen normális hsz: én a tyúkocskának (9) egy tabletet újítottam be, legyen min Angry Birds-özni.

úgyhogy csak azonosulni tudok veled:-DDD

@audishapi: te meg täjpäräszt! hidd el nagyobb szégyen...

Magyar[HUN] 2011.12.20. 19:01:48

Még mindig jó baszogatni a beszéde miatt Pistát? Édes istenem... Nehogy változtass ezen Pista! Így jó ahogy van.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.12.20. 19:14:36

Simán jó. Mondjuk a gyerekemnek nem feltétlen vennék ilyet, azaz kisgyereknek nem.
Az is igaz, mi meg XT-n toltuk a Qbasic Gorillas-t :D

ele-nor 2011.12.20. 19:15:19

a parasztos az ilyen vélemény nyilvánítás...

és ha parasztos? bocs, de ha a parasztok nem lennének, te se ennél kenyeret.

utálom a pesti/városi felfogást ( pedig pesti vagyok )

én még mindig bajba vagyok, de édesanyámnak ilyet még se vehetek :D

lomtengerkapitány 2011.12.20. 19:41:29

Nem vagyok pesti .:( Egyébként, ha ez médiának tekinthető, akkor elvárható egy átlagos beszéd. Vagy az látszik beigazolódni, hogy egy hülye százat csinál? Arról nem is beszélve, annak idején milyen magas kvalifitással kerestek munkatársat.

gyuri70 2011.12.20. 20:21:48

Ahha, szóval az irigység... Értem.

gss 2011.12.20. 20:21:50

kamera kinek a kezében volt?
gondolom nem nézte vissza(akkor nem adta volna ki a kezéböl)
...vagy csak én nem birtam végégnézni!?

tájszólással semmi gond,ugy jó ahogy van

biker_kolee 2011.12.20. 20:26:59

@audishapi: @lomtengerkapitány: Minősít titeket a hozzászólásotok.

Úgy látszik, a Magyarországon kívüli magyarságot nem ismeritek. Hallanátok egy székelyt beszélni, össze is szarnátok magatokat.. De mindegy, maradjatok beszűkült pöcskenőcsök..

PiggyBlanka 2011.12.20. 20:27:55

@lomtengerkapitány:
"kvalifitással" ?
Leülhetsz, egyes.

biker_kolee 2011.12.20. 20:27:57

@Rick Astley: Te is. Csatlakozz a másik kettőhöz.

pickapu 2011.12.20. 20:39:27

@lomtengerkapitány:
Ha a felvidéken lenne a főváros, ezáltal a legtöbb médiaközpont, akkor az ő beszéde lenne az átlag, mivel a csapból is az folyna. A tiéd pedig lenne a fura.
Ha járod az országot, szembesülhetsz, hogy a pestinek tartott átlagbeszéd van kisebbségben, ha az ország többi tájszólását egy kalap alá vesszük.
Én sem teljesen úgy beszélek, mint egy pesti ember, pedig ott születtem. De nem érzem azt, hogy meg kéne változtatnom a beszédstílusomat, csak azért, hogy úgy érezzem, többet érek mint a földijeim.
Nem te vagy az első, aki Pistát ezért megszólja, valószínűleg nem is az utolsó, és nem tisztem őt megvédeni, ahhoz jól ismerem hogy tudjam, megvédi ő magát, de már én érzem magam kellemetlenül és egy kicsit (nagyon) unalmas már ez a téma.

Figyejjémmá 2011.12.20. 21:03:44

Pista! Javallom a PSP-t. Gombokért lehet már venni, van rá minden földi jó, autó, fps, hentelés.. én is azt nyúzom. Beszólogatók meg menjenek a búsba.

sony666 2011.12.20. 21:08:10

ommm: mmmá megin hülyeségeket beszélsz, a PSP is tudja az alvó állapotot, és ha nem tévedek a nintendoDS pont a PSP-ről másolta.
Ráadásul az sem lehet rá mondani hogy "halott" mert japánban már megjelent az utóda, európába várhatóan februárban érkezik (komolyabb a játékkínálata is).

Mmmér írsz olyanról amihez nem értesz?
Inkább csak játszál vele, addig se osztod az "észt".

Rocko- 2011.12.20. 21:17:07

@lomtengerkapitány: "Itt Magyarországon az ehhez hasonló artikulációs beszéd kissé parasztos."
Felvidék egykoron a Nagy-Magyarországhoz tartozott.
semmivel kevésbbé magyar, mint te. vagy ha nem tetszik a MAGYAR tájszólás, akkor leszel szíves a logopédussal együtt elhúzni olyan országba, ahol örömmel veszik, hogy hazája szülöttjét baszogatják, amiért az anyanyelvén beszél.
nem kell mindenkinek büdöspestiesen elharapni a szavakat.

Rocko- 2011.12.20. 21:18:37

@Rick Astley: te takarodj az országból, te büdös cigány. indiában biztos elviselnek, hogy ha a saját népedet szidod. nekünk, magyaroknak nem kell.
cigány, tünés!

gss 2011.12.20. 21:43:35

kellene egy egymást etetö topic a trolloknak

Magyar[HUN] 2011.12.20. 21:47:07

Már én szégyellem a pofám,hogy milyen emberek vannak itt...

Figyejjémmá 2011.12.20. 21:52:35

Kellene csinálni nekik egy trolltartót.

ommm 2011.12.20. 22:04:50

@Magyar[HUN]: Nem áll szándékomban. Néha elgondolkodom azon, hogy vajon mit szólna egy-egy nyelvészzseni, ha betévedne egy palóc kisvárosba?
Mindenki arcába azt üvöltené, hogy tanuljon meg magyarul? :)

ommm 2011.12.20. 22:06:59

@sony666: Az utódja igen. De hol volt itt szó az utódról? A jelenlegi PSP-ről annál inkább... Köszönöm.

Magyar[HUN] 2011.12.20. 22:56:12

@ommm: Én pár éve Erdélyben voltam és büszke voltam arra,ahogyan beszélnek. Persze nem mindenki gondolkozik így...

chico090416 2011.12.20. 23:54:00

Mariokart, te jó ég! Sajnálom, hogy a mai tizenéveseknek nem ezzel megy el egy-egy délutánjuk! A bátyámmal annyit de annyit játszottunk..persze sosem lehettem a Marioval...:-(
De azért a prímet mégis csak a Donkey Kong vitte, meg a krokodil főgonosz..:-) /a kontrollerrel való ugrálás a mai napig befigyel:-)/

Tudom, hogy nem illik, de a "tájszólásról" csak annyit, hogy szerintem baromi jól áll és felettébb sexy:-)

hallari 2011.12.21. 01:39:12

@audishapi: mi köze a tájszólásnak ahhoz, hogy valakit a VÉLEMÉNYE miatt ignorál ommm????

A videó jó volt, bár én sem szeretem kifejezetten az arcade-eket. A kamerás srácnak meg üzenném, hogy legközelebb próbálja szemből (vagy legalább a játékos feje fölül) venni az akciót, talán úgy átjön valami a 3d fílingből.

hallari 2011.12.21. 01:42:53

@Figyejjémmá:
"trolltartó"

ez nagyon jó, megjegyzem :DDD

StormChild 2011.12.21. 02:18:17

@lomtengerkapitány: az ilyen hülyék, mint te is vagy, honnan a fenéből jönnek elő? Szerintem Vályi Pista pont így jó - ha pont úgy beszélne, mint te (persze ha egyáltalán tudsz nyökögés nélkül beszélni), de hülyeségeket, az mivel lenne jobb?

Szóval nekem tetszett a videó, köszönöm szépen! (Kicsi feketepont az operatőrnek, hogy a konzol képéből szinte semmi nem látszott.)

+ Reisz András meteorológus (vagy legalábbis időjárás-jelentő) is pont azért lett unikum, mert pálócosán beszél. Jó ez így - varietas delectat.

StormChild 2011.12.21. 02:21:50

@audishapi: el kéne adni azt az Audit, mert bunkó lettél tőle. Jól megaszontad, nem? Így beszél, akkó' mán szlovák. És ha az, akkor már kevesebb, mint te? Én is büszke vagyok rá, hogy magyarnak születtem, ha viszont pl. norvégnak születtem volna, arra lennék büszke - ez nem érdem, mert nem eléred valahogy, csak úgy lesz.

A Trabant is német ótó, oszt' attól nem leszel bunkó.

M@tek@ · http://www.dusza.sk 2011.12.21. 03:20:10

@audishapi: @lomtengerkapitány:
Az ördög cifrázná ki a pöcsötöket csalánnal, de akár csinálhatjátok egymásnak is csalán nélkül...

Pista jó cucc, vennék én is, de mikor játszak vele?
Otthon a PS3 kormánnyal, arra sincs időm, pedig a GT5 nagy király...
Sajnos még az FPS ízére nem jöttem rá PS3-on, hiányzik az egér-billentyűzet kombó.

Atarist 2011.12.21. 07:59:51

Pár majompótlónak kicsit szét kellene néznie a világban. Mégis hányféle angollal találkozik az ember amerre jár. Amerikai, angol, skót, ír, ausztrál, stb annyira eltér mégsem bunkozzák le egymást, vagy legalább is nem a beszéd miatt. A BBC-n is bejelentkezik reggel a skót vagy közép angliai akcentussal beszélő riporter mégsem parasztozza le senki a posh angolával. A feleségem is őzik, angol-magyar szakos tanár, ha valaki beleköt csak annyit mond Tudok én mekegni is de nem akarok. Ő valószínűleg toleránsabb is lenne az ilyen kis pöcsökkel.

Én értem miért ilyenre akartátok csinálni a kamerás-interjút, csak most itt nem jött be. Máskor inkább jobb fényviszonyokkal, világítással lehetne ezen javítani. Azért hajrá és kellemes karácsony mindenkinek.

énjobbantudom:) 2011.12.21. 19:39:52

Jó játék, de pontosan milyen köze is van a kisautókhoz, ami a blog címe?És kisautón modellt, makettet és játékot értek, nem egy virtuális valamit...
süti beállítások módosítása