Leírás

Minden ami játék és kereke van, esetleg úszik, repül. Gyerekeknek és felnőtt gyerekeknek.

Hirdetés

 

miniq_porsche_kek2.jpg

ÚJDONSÁG!  MiniQ 1:28 4WD Porsche   -  22 900 Ft
alfa-brera3.jpg

AKCIÓ!  KYOSHO Mini-Z AWD Alfa-Romeo Brera -  47 700 Ft

mig21_italeri.jpgItaleri 1/48 MiG-21MF Fishbed      -  6 690 Ft

 

italeri_reefer.jpg

Italeri 1/24 Hűtős félpótkocsi  11390 Ft

 


miniz_datsun_z.jpgAKCIÓ! Kyosho Mini Z Nissan Fairlady 240Z      - 10 600 Ft

Totalcar RSS

Nincs megjeleníthető elem

Csatlakozz

Belsőség RSS

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Nekem bejött az élet

2015.10.03. 13:10 streetsta

Sok lemaradásomat kell behoznom, vagy három évre visszamenően nem meséltem el, milyen kincseket sikerült beszereznem. Ezzel a poszttal elkezdem ledolgozni a hátrányt. Kis lépés ez nekem, még kisebb az emberiségnek, talán szükségtelen is, de a belső kényszer nagy úr.

IMG 7617

Veterános börzére nem csak autó- és motoralkatrészekért jár az ember. Nagyjából bármit lehet az ilyen zsibvásárokon kapni, ahogy markosnádasék mondták, talán még máig harcoló német alakulatokat is. Mondjuk a mannheimi Veteramán nem biztos hogy örülnének az ilyen hasonlatnak, de most magunk közt vagyunk, mi meg értjük a viccet.

IMG 7619

Asszem két éve láttam meg a Veteramán ezt az összerakott, közel teljes Lego-szettet egy kis kempingasztalon. Nem bírtam magammal, ráadásul nem is egyedül volt, de nem lőhetek le minden poént egyszerre. Az árat ne kérdezze senki, már nem emlékszem rá, de bőven-bőven fájdalomküszöb alatt volt. Ha valaki nagyon erőszakoskodna, azt mondanám, ez a készlet olyan két-háromezer forintos nagyságrendél nem lehetett többe.

lego345-1

A csoda az benne, hogy ez még tényleg nagyon régi, nagyon klasszikus Lego, ha az ember rákeres a vonatkozó tematikus oldalakon, gyorsan kiderül, egy 1969-es kiadású készletet láthatunk a képeken. Lehet, hogy a kockák maguk pár évvel fiatalabbak, hiszen nem csak abban az évben árulták, amikor piacra dobták, de a dizájn bizony közel ötven éves.

IMG 7625
IMG 7624

Imádni való minden részlete, sajnos a fenyőfa semmiképpen sem korhű, az eredeti készletben egy egészen más stílusú lombos fa volt, meg hiányzik a bokor és a kémény teteje is, de legalább az antenna megvan, az nekem kicsit fontosabb. Csodálatos a fekete-fehér kockás padlójú terasz, a gigantikus ablakok, eleve ez a lapos tetős forma. Az egész épületegyüttes, inkluzíve a kocsibeálló nagyon letisztult, nagyon skandináv. És ugye egy menő, modern ház tulajdonosának menő, modern autó dukál. Egy menő granturismónál, egy fasza kis kupénál kevesebbel nem is érheti be a tulaj, ilyen áll az udvaron.

IMG 7627

Nézzék meg ezt a kisautót: az orrán egy kimondottan járművekhez gyártott, hűtőrácsos-fényszórós 4x1-es tégla, a futóművében ősrégi, egész kocka magas kerék blokkok, a gumik futófelülete még sima. Ilyen abroncsokat 1976 után már nem nagyon gyártottak. Még nincsenek kimondottan járművekhez készített szélvédők, nem szempont, hogy a minifigurákat be lehessen ültetni – naná, még ős-minifigurák sem léteztek ekkor.

 

6 komment

Címkék: lego veterama ös-lego

A bejegyzés trackback címe:

https://kisauto.blog.hu/api/trackback/id/tr517748512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hdnctrl 2015.10.03. 20:53:58

Nagyon szép, minimalista dizájn, kedvem támadt egy ilyet építeni a kép alapján, de a lányommal még csak a Duplonál tartunk, a saját Legoim meg anyáméknál vannak valahol.

RÁJEN · http://szirszarjaim.blog.hu 2015.10.03. 21:43:44

Annyira egyszerűek, ugyanakkor annyira jók voltak ezek az ősi készletek... Sokkal többet bíztak az ember(gyerek) fantáziájára, mint a maiak. Gratz!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2015.10.04. 08:43:04

Nagyon kemény, nem is gondol bele az ember, hogy mennyit változott a Lego is - pedig ja, manapság is változik (néha sanos).

Amúgy fájdalomköszöb és megvan.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2015.10.04. 09:36:49

@ColT: Igen, ha az ember elkezdi böngészni a bricklinket és társait, gyönyörűen végigkövethető az evolúció, ami persze egyes kockáknál alig észrevehető (de mindnél van), mások meg szimplán kihaltak.
És kösz, javítottam (mondjuk maradtam a hagyományos fájdalomkÜszöbnél:))

Flankerr 2015.10.05. 00:08:54

Én a 80-s, késő 70-s évek legóin nőttem fel, nekem az autó nem bejövős, de a ház és az antenna király :)

Gerberus 2016.03.11. 03:58:05

Azért a sima gumit gyártották még a kilencvenes években is, főleg utánfutók, pótkocsik kerekeiként. Amit már nem gyártottak később az a nagyobb sima gumi volt, ami szürke színben is létezett, az a nyolcvanas évekre tényleg eltűnt.
süti beállítások módosítása