Leírás

Minden ami játék és kereke van, esetleg úszik, repül. Gyerekeknek és felnőtt gyerekeknek.

Hirdetés

 

miniq_porsche_kek2.jpg

ÚJDONSÁG!  MiniQ 1:28 4WD Porsche   -  22 900 Ft
alfa-brera3.jpg

AKCIÓ!  KYOSHO Mini-Z AWD Alfa-Romeo Brera -  47 700 Ft

mig21_italeri.jpgItaleri 1/48 MiG-21MF Fishbed      -  6 690 Ft

 

italeri_reefer.jpg

Italeri 1/24 Hűtős félpótkocsi  11390 Ft

 


miniz_datsun_z.jpgAKCIÓ! Kyosho Mini Z Nissan Fairlady 240Z      - 10 600 Ft

Totalcar RSS

Nincs megjeleníthető elem

Csatlakozz

Belsőség RSS

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Mario szuper srác, ragadnak rá a nők

2014.12.19. 10:33 papptibi

A Carrera tesztjárművei közül a legviccesebbet választottam, abban biztos vagyok. Super Mario, egy a tizenhathoz! Azt nem tudom, hogyan jött ki ez a méretarány, de ez alapján a Nintendo-hős az életben elég magas lehet, a gokartja pedig közel öt és fél méteres. Mario az ülőgumójától a feje búbjáig cirka 180 centi, ehhez jönnének még a lábak. Akárhogy is nézem, egy NBA-játékossal van dolgunk.

12122030

Aki, legnagyobb megrökönyödésemre a szemtengely-ferdülés tüneteit is magán hordozza. Mondjuk ki: bandzsa. Nem is akármennyire. Nem is minősíteném, de Isaura hozzá képest egyenes tekintetű volt.

12122025
Nézz mélyen a szemembe...

Nem baj, így szeretjük, elvégre itt nem komoly modellezésről van szó, hanem a játékról. A technika is ehhez méltó, a rugózás gyakorlatilag a fúvatlan, elég puha gumik feladata, minden felfüggesztés fix. Hátsó differenciálmű? Érdekes, de az van, tehát ha az egyik kerék a levegőbe kerül, kegyetlenül ledifferál, vagyis onnantól se előre, se hátra. Nem baj, a gyerek odamegy, arrébb rakja és kész.

12122038

Super Mario különlegessége, hogy a kanyarokat látványos bedőléssel köríti, ahogy a kis videón is látszik. Nézzék csak, felműtöttem egy GoPrót a gokart orrára.

A doboz tanúsága szerint nemcsak Mario vezetheti a gépet, hanem Yoshi is. Nekem olyan egyfejű sárkánynak tűnik, de valójában dínó. Mindegy, vicces így is.

Hogy miért tetszett? Egyrészt azért, mert a lányomnak is tetszett, másrészt azért, mert pont annyit bír az akkisja, amennyit egy 6-7 éves gyerek eljátszik vele anélkül, hogy megunná. Az akkucsomag látszólag két cerkaakksi-méretű Li-ion cellából áll, vagyis elég picike a rendelkezésére álló üreghez képest. 7,4 voltos és 5,18 wattórás, ami talán nem sokat mond. Viszont nettó 20-30 percet biztosan kibír, sőt, inkább többet. A töltés kábé nyolcvan perc, ehhez külön adaptert kell a konnektorba dugni, erre egy stekkerrel csatlakozik az akkucsomag.

12111012

Ez igen tisztességes helytállás az akksitól, mivel a Mariokart nem kicsi, és nem is könnyű. A teljes hossza 34 centi, és nehezebb, mint 1,15 kiló, ami nem pillesúly. A hivatalos adat szerint 20 km/órával is elmegy, bár nem csekkoltam, teljesen reális. Olyan, mintha egy 16-szor ekkora kocsi 320-szal menne...

IMG 7522

Talán a foglalkozásom miatt, vagy a gének játéka, nem tudom, de a lányom a mai napig nagyon szereti az autókat, szerencsére már a Barbie-kultúra és egyéb babázós dolgok is felütötték a fejüket otthon. Úgyhogy nálunk Mario a Barbie-kat taxizta a szoba egyik végéből a másikba. A prűdebb olvasók kedvéért nem egy meztelen Barbie-val fotóztam le, mert a többség az. Elárulom, hogy a mostanában menő, nagy muffin-baba pont ráilleszthető Mario fejére. Erről nincs fotó, képzelje el mindenki maga.

12122016
34 centi hosszú. Ha megszorozzuk 16-tal, kiderül, hogy az életben 5,44 méter hosszú...

Egy dolog van, amire vigyázni kell. 20 km/óra rettentő sok egy szobában. Mi díszpárnákkal és egyéb védművekkel raktuk körbe a nappali bútorait, mert iszonyatos sebességgel tud nekicsapódni bárminek a gokart, de egy lábnak menés is szinte fáj. Igaz, ez csak az első félórában kínos, mert egy gyerek ennyi idő múlva úgy megtanulja kezelni, hogy csak na.

12111049
A védművek, becsapódás után

Az sem árt, ha nem túl sima a padló, amin használjuk. Egyébként a gáz egész finoman adagolható, nem a gagyi RC autók vagy padlógáz, vagy nulla. Itt a szerkesztőségi folyosó műanyagján például csak úgy lehetett elérni vele a végsebességét, hogy először szép lassan felgyorsítjuk valamennyire negyedgázon, és csak utána odahúzni neki a kakaót.  Persze csak akkor, ha nem akarunk eleve driftelni, vagy gumit égetni. Na jó, ez túlzás, de pörögni.

Szólj hozzá!

Címkék: super mario carrera RC

A bejegyzés trackback címe:

https://kisauto.blog.hu/api/trackback/id/tr166995531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása