Leírás

Minden ami játék és kereke van, esetleg úszik, repül. Gyerekeknek és felnőtt gyerekeknek.

Hirdetés

 

miniq_porsche_kek2.jpg

ÚJDONSÁG!  MiniQ 1:28 4WD Porsche   -  22 900 Ft
alfa-brera3.jpg

AKCIÓ!  KYOSHO Mini-Z AWD Alfa-Romeo Brera -  47 700 Ft

mig21_italeri.jpgItaleri 1/48 MiG-21MF Fishbed      -  6 690 Ft

 

italeri_reefer.jpg

Italeri 1/24 Hűtős félpótkocsi  11390 Ft

 


miniz_datsun_z.jpgAKCIÓ! Kyosho Mini Z Nissan Fairlady 240Z      - 10 600 Ft

Totalcar RSS

Nincs megjeleníthető elem

Csatlakozz

Belsőség RSS

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Gyerekkori emlékek fillérekből

2014.05.21. 15:27 Sturcz Antal

Valamikor az általános vége felé járhattam, talán hatodikban, amikor az egyik haveromtól kaptam egy arasznyi hosszú papírzacskót. A sárga tasaknak nem volt súlya, feltépve csak néhány színes hungarocell-lapka került elő. Sok ügyesség nem kellett hozzá, nagyjából három perc múlva már egy világháborús repülőt adtak ki a lemezek.

DSCF6682

Onnantól kezdve nem volt olyan szünet, amikor ne röptettük volna a törékeny kis vackokat, persze fogytak is rendesen: heti egyet minimum eljátszottunk, szerencsére a százötven forintos árba nem rokkantunk bele. Világi móka volt, a suliban egy dombról dobáltuk, ahonnan akár harminc méterre is elrepült a kis gyösz.

DSCF6679

Ahogy azt már írtam, az unokaöcsém hihetetlen tehetséggel bukkan zseniális vételekre, most vagy öt ilyen repülővel állított haza a Müllerből. Már azon is meglepődtem, hogy egyáltalán gyártják még, és persze onnantól lőttek a produktív délutánnak. Modellnek nevezni talán túlzás is: a kidolgozottsága vetekszik egy komolyabb papírrepülővel, és szinte semmit sem lehet rajta beállítani.

DSCF6687

Mindez nem számít, hiszen a nosztalgia jótékony homálya elfedi az igénytelenségeket. Hogy a törzs gyárilag görbe, és ezért csak jobbra kanyarodik a gép? A lemezt nem sikerült helyesen perforálni, ezért elcsúszott a dekoráció? Senkit sem érdekel, hiszen pár órára ismét tizenkét évesek voltunk, és ehhez alig kellett 250 forint.

DSCF6686

Ahogy akkor, a gépek most is hamarabb elfogytak, mint a jókedv. A súly-gyanánt használt apró műanyagkonzolon lévő propellert a menetszél forgatja, de landoláskor ez ér le leghamarabb, így az ötödik repülés után le is tört. Mivel nagyon vékony anyagból készült a törzs, minden koccanásnál egy kicsit előrébb csúszik a szárny, szép lassan átvágva a hungarocellt. Egy kis mókolással minden probléma áthidalható, de valahogy ez már nem olyan fontos, mint tizenkét éve. Ha jól emlékszem, már akkor sem licenszelt gépek voltak, mi mégis beleláttuk a Spitfire-t, a Zero-t, a Meteort, és még ki tudja, mi mindent. Néha hiányoznak azok az idők.

6 komment

Címkék: retro repülő vitorlázó retrojáték

A bejegyzés trackback címe:

https://kisauto.blog.hu/api/trackback/id/tr216181119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

internal_combustion 2014.05.21. 16:14:04

Imádtam ezeket gyerekkoromban. A poszt minden szavát átérzem. Zseniális játékok voltak. Pár száz forintért órákig tudtunk játszani velük és egyébként meglepően jól repültek (nyilván ahhoz képest, hogy alig komolyabb egy papírrepülőnél). Egy éve talán én is ráleltem a kis kétfedelűekre a müllerben. Tudtam, hogy nem kell semmire, de muszáj volt vennem egyet. Egy fél délutánom azért elment vele. De nem meguntam, hanem sajnos mentehetetlenül megrongálódott. De a legjobban elköltött 250Ft volt akkor is :)

gokart87 2014.05.21. 20:31:02

Én is sokat játszottam ilyenekkel, aztán ha nem akadt fenn egy fán , akkor a roncsokból próbáltam mindig egy újat építeni :D végén már 4gép alkatrészeiből sikerült egy repülhetetlen gépet összerakni, amúgy rengeteg féle gép volt, alig emlékszem olyanra hogy két egyformám lett volna !

gokart87 2014.05.21. 20:31:53

Mellesleg a minap megtaláltam kb 500dbos turbo rágó papír gyüjteményem, még illata volt :)

hangacsi · http://www.hangacsi.blog.hu 2014.05.21. 23:47:14

Nekem is volt jópár ilyen játékom. Általában a farokrészük tört el, akkor lett vége.

rejtett kamera · http://rejtett-kamera.eu 2014.05.22. 08:40:12

Tényleg de jó volt, pont mint a cikkben, 150 forint volt, propeller tört le elsőnek és a szárny idővel előrecsúszott :)
Akkor nem bennem volt a hiba :)
süti beállítások módosítása