Leírás

Minden ami játék és kereke van, esetleg úszik, repül. Gyerekeknek és felnőtt gyerekeknek.

Hirdetés

 

miniq_porsche_kek2.jpg

ÚJDONSÁG!  MiniQ 1:28 4WD Porsche   -  22 900 Ft
alfa-brera3.jpg

AKCIÓ!  KYOSHO Mini-Z AWD Alfa-Romeo Brera -  47 700 Ft

mig21_italeri.jpgItaleri 1/48 MiG-21MF Fishbed      -  6 690 Ft

 

italeri_reefer.jpg

Italeri 1/24 Hűtős félpótkocsi  11390 Ft

 


miniz_datsun_z.jpgAKCIÓ! Kyosho Mini Z Nissan Fairlady 240Z      - 10 600 Ft

Totalcar RSS

Nincs megjeleníthető elem

Csatlakozz

Belsőség RSS

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Pörgős V8 a tenyeredben

2014.03.20. 14:44 Sturcz Antal

A hot-rodok menthetetlenül beépültek a popkultúrába. Legyen csillogó vagy leütött, méregdrága vagy a bontóból összekukázott, sokak fantáziáját indították már be. Ez persze nem meglepő, Amerikában a fillérekből eszelősen erősre tuningolható V8-asokat, és a tömegével fellelhető második világháború előtti kasznikat hamar megtalálták a helyi fiatalok. A többi pedig már történelem.

Egy igazi rodot megépíteni nem kis meló, de mi van, ha valaki csak a negyedére vágyik? Joggal gondolhatnánk, hogy a kihívás is csak negyedakkora, pedig nem, kivált, ha valaki olyan lelkes, mint  Tom Nesper. Emberünk annyira elbódult a benzingőztől, hogy egy működő miniatűr V8-ast épített. Sajnos nem derül ki, hogy hány köbcentis blokkról van szó, mint ahogy az sem, hogy az tényleg egy apró roots-feltöltő forog-e a két hengersor között, de az elhivatottságot figyelembe véve ez sem lenne meglepő. A füstből ítélve a kenést jó eséllyel a nitrometánhoz adott olajjal oldotta meg, de a legjobb mégis az az egészben, hogy - ugyan kevésbé öblösen - de tökéletesen utánozza egy rendes V8-as hangját. Ezek mellett szinte magától értetődik, hogy az index, a hidraulikus tárcsafék, és fényszórók is a távirányítóról vezérelhetőek.

A top-chopolt 1934-es Ford kupé kasznija már nem is tűnik akkora kihívásnak egy ennyire aprólékos, és precíz mechanika után, de szinte biztos, hogy a mester ezt is otthon kalapálta ki lemezből. Sajnos olyan videót még nem találni, ahol menet közben láthatjuk a gépet, de nem lenne meglepő, ha nemsokára sűrű gumifüsttel látnánk távolodni.

1 komment

Címkék: v8 hot rod rc

A bejegyzés trackback címe:

https://kisauto.blog.hu/api/trackback/id/tr475865269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása