Leírás

Minden ami játék és kereke van, esetleg úszik, repül. Gyerekeknek és felnőtt gyerekeknek.

Hirdetés

 

miniq_porsche_kek2.jpg

ÚJDONSÁG!  MiniQ 1:28 4WD Porsche   -  22 900 Ft
alfa-brera3.jpg

AKCIÓ!  KYOSHO Mini-Z AWD Alfa-Romeo Brera -  47 700 Ft

mig21_italeri.jpgItaleri 1/48 MiG-21MF Fishbed      -  6 690 Ft

 

italeri_reefer.jpg

Italeri 1/24 Hűtős félpótkocsi  11390 Ft

 


miniz_datsun_z.jpgAKCIÓ! Kyosho Mini Z Nissan Fairlady 240Z      - 10 600 Ft

Totalcar RSS

Nincs megjeleníthető elem

Csatlakozz

Belsőség RSS

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Ötven év száguldás

2013.12.16. 17:20 Sturcz Antal

A hétvégén két jó versenypálya közeli program volt, az egyik a Faluvégi farolás, a másik pedig a Carrera karácsonyi bajnoki futama. Utóbbin minden a gyártó ötvenedik születésnapjáról szólt, és ha már úgyis slot carral kezdődött a cég története, rendeztek egy kellemes versenyt is a vájatvezetéses autóknak.

PC141936

A rendezvényt házon belül bonyolították, nem is lett volna érdemes máshogy, hiszen az övék az ország legnagyobb fedett digitális pályája a Duna Plázában lévő Carrera játszótéren. A több mint 200 elemből összeépített nyomvonalon egyszerre akár négyen is versenyezhetnek, és nem mellesleg a Hungaroringet követi a vonalvezetés.

PC141788

A szakkommentátor szerepét Sipos úr vállalta magára, aki nem sokkal kapunyitás után egy rövid bevezetőt tartott a közönségnek, majd Kaye Christopher vette át a szót. Ő a vállalat magyarországi vezetője, és röviden méltatta a cég elmúlt ötven évét. Felidézte, hogy mi minden történt ennyi év távlatában, de a legjobb párhuzam mégis a Porsche 911-esé volt, mert azt is idén gyártják fél évszázada. Nem is hagyták ki a ziccert, elhozták a sportkocsi 1:24-es méretarányú, fényes arany változatát. Akárhol máshol bóvlinak látszana, de ilyen minőségben kidolgozva komoly birtoklási vágyat ébresztett, pedig nincs is hozzávaló pályám. Azt hiszem ez a szép a Carrera slot car kocsijaiban, bármelyik mehetne a polcra, mert pusztán nézni is élmény.

PC141895

Kihasználva a névrokoni kapcsolatot még meghallgattuk a happy birthday-t a stuttgarti boxerre hangszerelve, de vendéglátóink nem húzták tovább, átvonultunk a pályához, úgyis az érdekelt mindenkit. Sokan saját, különleges gépeiket hozták el, öröm volt például látni a Ford GT 40-et, vagy Porsche 911 GT1-et, de még egy Aston Martin is feltűnt, Gulf-fényezéssel. Négy profi versenyző mutatta meg, hogy milyen az, amikor értő kezekben van a gázkar, bár ők is el-eldobták az autót. Utoljára ilyen pályát kisgyerekként láttam, persze az közel sem volt ennyire profi, de már akkor is megdöbbentett a sebesség. Persze, hiszen a slot car nem cipel magával akkut, így szemmel szinte követhetetlen, úgy gyorsul.

PC141849

A bemutató után az Opel Dakar Team két versenyzője, Darázsi Zsolt és Őri Péter ment pár tiszteletkört, stílszerűen a dakaros Miniket vezetve. Bármelyik jelenlévő kiállhatott ellenük, de nem volt a kihívóknak könnyű dolguk, a csapat kamionjában már a legutóbbi versenyen is volt egy pálya, amivel a Dakar üres napjain ütötték agyon az időt, áthívtak magukhoz más versenyzőket többek közt Peterhanseléket.

PC141915
Végre következtek a futamok, azok indulhattak, akik egy héttel korábban már kvalifikálták magukat. A junior kategória kezdett, mókás volt, ahogy a 6-7 éves gyerekek rávetették magukat a szabályzókra. Forma-1-es kocsikkal lehetett versenyezni, ezeket a cég biztosította, hogy garantáltan egyenlő legyen a küzdelem, a versenyzők csupán a csapatokat választhatták meg. Néhány bemelegítő kör után jött az időmérő, az itt megtett tíz kör leggyorsabbjával kvalifikálták magukat a döntőbe. Kicsúszások persze majd’ minden körben előfordultak, de a Carrera csapata és a szülők is villámgyorsan pakolták vissza a kocsikat a vájatba. Még két hosszú fogó is előkerült, ezekkel a pálya közepére bezuhanó kocsikat is el lehetett érni.

PC141898

Kár lenne emiatt lebecsülni a fiatalokat, volt néhány nagyon szép párbaj a futam során. Emlékszem például az egymást vagy három körön keresztül kanyaronként oda-vissza előző párosra. Már itt is lett néhány időeredmény, ami már 5 másodperc alatt volt, de csak ezután következett a seniorok futama.

PC141880

A felnőttek ugyanolyan rendszer szerint álltak rajthoz, mint a fiatalok, a különbség csak annyi volt, hogy ők egy ötven körös döntőben mérkőztek meg. Soknak hangzik, de kevesebb, mint 6 perc alatt ez is véget ért. Az addigra kicsit lehasznált kocsikat ebben a futamban frissre cserélték, és tényleg szép verseny kerekedett, viszonylag kevés kicsúszással. Vicces volt nézni, ahogy a görcsösen egy pontra koncentráló versenyzők a fejüket ingatva követik a kocsikat, főleg ennyi körön át.

PC141958

A pálya technikájának részletezésébe nem mennék most bele, mert kaptam egy hatalmas, Digital 124 szettet kipróbálni, de legyen elég ennyi, hogy a köridőmérő ezredmásodpercre pontosan mutatja az eredményeket. Szükség is van a pontosságra, hiszen ezen a hosszúnak számító pályán is egy másodpercen belül tudott célba érni a négy versenyző.

PC141962

Kevéssel 4 óra után lezajlott az eredményhirdetés is, az első hely a fiatalok közt egy Carrera Evolution szettet ért, míg a leggyorsabb felnőtt egy Carrera 132 Digitalt vihetett haza.

JUNIOR DÖNTŐSÖK ÉS HELYEZÉSEK

Junior döntő: 2 perces bemelegíts után 25 kör

1. Rékasi László

2. Popovics Ádám

3. Ferenczi Nimród

4. Barukh Omri

SZENIOR DÖNTŐSÖK ÉS HELYEZÉSEK

Szenior döntő: 50 kör a Carrera 50. születésnapjának tiszteletére

1.         Tóth Antal

2.         Bereczki Tamás

3.         Palotás Péter

4.         Koncz Ferenc

1 komment

Címkék: verseny carrera slot car

A bejegyzés trackback címe:

https://kisauto.blog.hu/api/trackback/id/tr345693494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása