Leírás

Minden ami játék és kereke van, esetleg úszik, repül. Gyerekeknek és felnőtt gyerekeknek.

Hirdetés

 

miniq_porsche_kek2.jpg

ÚJDONSÁG!  MiniQ 1:28 4WD Porsche   -  22 900 Ft
alfa-brera3.jpg

AKCIÓ!  KYOSHO Mini-Z AWD Alfa-Romeo Brera -  47 700 Ft

mig21_italeri.jpgItaleri 1/48 MiG-21MF Fishbed      -  6 690 Ft

 

italeri_reefer.jpg

Italeri 1/24 Hűtős félpótkocsi  11390 Ft

 


miniz_datsun_z.jpgAKCIÓ! Kyosho Mini Z Nissan Fairlady 240Z      - 10 600 Ft

Totalcar RSS

Nincs megjeleníthető elem

Csatlakozz

Belsőség RSS

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Versenyautók és tündérek

2013.02.21. 13:27 streetsta

Nürnbergben a nulladik nap a kényelmeseké, pontosabban az újságíróké. Azok a kiállítók, akik mindenképpen szeretnének valamilyen sajtótermékben szerepelni, extra pénz ellenében egy külön területen mutathatják be az újdonságaikat. Itt ugyanis koncentráltan, néhány száz négyzetméteren lehet a sajtó elé tárni az érdekességeket. Ez azért is jó, mert simán előfordulhat, hogy esetleg valamelyik kiállító standját, vagy a standon az új portékát nem szúrják ki a területen portyázó újságírók. Így ez mindenkinek tiszta nyereség, a firkásznak nem kell lejárnia a lábát, a marketinges pedig sokkal jobb eséllyel tudja kiemelni a termékeit.

IMG 3105
Aranyajkú lányok a Silverlit termékeivel pózolnak

Persze kellenek csajok, ide is. Naná, majd pont a játékbiznisz marad ki. Voltak aranyszájú lányok, sellő, meg az elmaradhatatlan Carrera-pipik. Volt nyugdíjas sportoló is, az egyik mini standon, ahol boxoló robotokat promótáltak, az egykori profi bokszoló, Axel Schulz pózolt a kameráknak. Schulz nem egy tipikus férfiszépség, de rendes arcnak tűnik: szinte ő köszönte meg, hogy a kérésemre pózolhatott a fényképezőgépemnek.

IMG 3047
Axel Schulz le sem tagadhatná bokszolói múltját

Ismét a Carrera vendégszeretetét élveztük a kiállításon, ezért nehéz elhinni, hogy nem az ingyen üdítőért és pogácsáért cserébe mondom, de a Stadlbauer marketingesei nagyon tudnak valamit. A standjuk rögtön a mozgólépcső mellett állt, két oldalról is ordított a Carrera logó: az íves fal előtt öltönyös menedzserek kilógó nyelvvel, magukba feledkezve drifteltek az RC-Mario Karttal (persze mások is fordulhattak egy kört a távirányítós kocsikkal), a túloldalon a legújabb, digitális kiegészítőkkel telerakott slot-car pályán ment a csapatás, a hangszórókból a Carrera együttműködés tiszteletére remixelt Yello szám, a Race dübörgött - de erre később még visszatérünk.

IMG 3014
Öltönyösök terrorizálják az újságírókat

Az egyébként fém játékautóiról híres német Siku ismét villantott. Pár éve távirányítású mezőgazdasági gépekkel bemutatóztak, most viszont könnyfakasztóan szép, tenyérnyi RC versenyautókat lehetett tesztelni a gyári, elemekből összeállítható versenypályán. Alapvetően ígéretes kis dögök, még ha a fém karosszéria túlsúlyossá is teszi őket. Modern elektronika van a távirányítókban és a kocsikban is, és még az is lehet, hogy a súlyos, masszív karosszériák, bár hátrányosan befolyásolhatják a kocsik viselkedését a pályán, a gyerekszobában masszivitásuk révén előnnyé válnak.

IMG 3046
Egyszerű, letisztult formájú a Siku távirányítója

Egyre több az okostelefonnal, tablettel irányítható, vagy azok használatával extra tulajdonságokkal felruházható játék. Ezt a Spielwarenmesse munkatársai már jó előre megjósolták, az összes beharangozó kiadványukban erre a trendre figyelmeztették az iparág szereplőit. Ne lepődjünk meg, ha a csecsemő-játékok közt is találkozunk majd iPhone-vonatkozású játékkal. Ez a jövő, nincs mit tenni. Az idei egyik Toyaward nyertes a WowWee iPhone-os robotja lett

IMG 3011
Bár csak egy kézzel készült prototípus, ez az iPhone-nal működtethető robot nyerte az idei Toyaward egyik kategóriáját

De hiába mutogattak csajokat, elektronikus kütyükkel megbolondított modellvasutat, én a tündérkéktől kaptam a fejemhez. Zse-ni-á-lis!

IMG 3062
Bevetésre kész tündér-raj

Hogy mi ebben a nagy szám? Mondom. El tudják képzelni, milyen képet vág egy 4-6 éves kislány, mikor távirányítású helikoptert kap ajándékba? Vagy amikor megkérdezik, nem szeretne-e egyet? Szerintem a medvecukorral ízesített spenótr megivott csukamájolaj után tudna olyan undorodó képet vágni egy pörgős szoknyára vágyó, hellókittis pólóban feszítő ovis. Na de ha egy repülő tündért kapna az az öntudatos gyereklány. Hogy mi a különbség a helikopter és a tündér közt? Nem sok.

IMG 3068
Ez egy helikopter. Tessék csak közelebbről megnézni

Adva van egy nagy szemű, mangaarcú, darázsderekú, kecses női figura. Van rajta csini ruci, és egy olyan szoknya, ami áttetsző, a fényben csillog, és persze rózsaszín. A szoknya fodrai könnyedek, légiesek, láthatóan tündérek sóhajából szőtték. Ezt látja a lánygyermek, meg anyu. Apunak feltűnik, hogy a szoknya fodrai gyanúsan rotorlapát-szerűek és láthatóan két sorban helyezkednek el. Az alsók az egyik, a felsők a másik irányba állnak. Ugyanis tündérünk gyakorlatilag egy zseniálisan átöltöztetett koaxiális helikopter, amit az ellenforgó szoknyafodrok emelnek a levegőbe. Nekem egyszer kell egy ilyen. Értelmetlen, de annyira jól van kitalálva, hogy még bennem is bírvágyat ébreszt.

Kicsit bizarr látvány volt a kibelezett plüssfigura, akinek a hasát felnyitva plüss béltekervények, plüss májak, plüss szív és az egyéb belső szervek váltak láthatóvá. Fura látvány, de biztosan hasznos.

IMG 3102
Plüssvilágban vidám dolog még egy műtét is, különben miért is vigyorogna ennyire a figura

Miközben az emeleten a sajtó lelkes munkatársai az újdonságokat filmezték-fényképezték, a pavilonokban lázasan építették, csinosították a standokat. A Dension stand pillanatok alatt felállt – nem csoda, Sanyi, a pásztói brigád kiemelkedő tagja gyakorlatilag a stand minden elemét létra nélkül tudta szerelni. Ha egy egészen kicsit nyújtózkodik, három méterre is felér.

IMG 3118
A Dension standon a Nomadic háttérfal 240 centi magas, de Sanyinak nyújtózkodnia sem kell, hogy a tetejét elérje

A Tamiyánál pormaszkos szakemberek aprólékos műgonddal helyezték el a vitrinekben a maketteket, majd megérkezett a Zakspeed Capri. Sírni tudtam volna a gyönyörűségtől, pedig ezt az autót nem most láttam élőben először. De most bennem volt a remény, hogy esetleg kicsit behatóbban is megvizsgálhatom. Csak sikerüljön a német Tamiyásokkal egyezségre jutnom...

IMG 3122
A Tamiya standon ketten helyezték el a maketteket. Egy rakta, egy nézte és irányított

2 komment

Címkék: nürnberg carrera spielwarenmesse

A bejegyzés trackback címe:

https://kisauto.blog.hu/api/trackback/id/tr895093651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

trainmodeller · http://www.trainmodeller.hu 2013.02.21. 17:24:57

A Siku 1:32-es rendszere nagyon tuti. Van RC, IR és a Wiking gyártmányú 1:87-es autókba is integrálták (Siku Control 32 - Wiking control) így már a terepasztalon is csapathatunk.
Az 1:32 nem véletlen, a Spur 1 vonatok is ebben a méretarányban készülnek. 1:87-ben már lehet kapni komplett működő RoLa terminált, 1:32-ben kéne egyszer építeni egyet :D

szatyi 2013.02.22. 13:55:57

Az a tündér tényleg remekmű. Pozícionálástechnikailag meg formatervezésileg. De hogy a tervezőnek folyamatosan savanyú uborkát kellett ennie, hogy ne hányjon ennyi rózsaszíntől a monitoron az is biztos :)
süti beállítások módosítása