Leírás

Minden ami játék és kereke van, esetleg úszik, repül. Gyerekeknek és felnőtt gyerekeknek.

Hirdetés

 

miniq_porsche_kek2.jpg

ÚJDONSÁG!  MiniQ 1:28 4WD Porsche   -  22 900 Ft
alfa-brera3.jpg

AKCIÓ!  KYOSHO Mini-Z AWD Alfa-Romeo Brera -  47 700 Ft

mig21_italeri.jpgItaleri 1/48 MiG-21MF Fishbed      -  6 690 Ft

 

italeri_reefer.jpg

Italeri 1/24 Hűtős félpótkocsi  11390 Ft

 


miniz_datsun_z.jpgAKCIÓ! Kyosho Mini Z Nissan Fairlady 240Z      - 10 600 Ft

Totalcar RSS

Nincs megjeleníthető elem

Csatlakozz

Belsőség RSS

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

A porschés csak vesztes lehet

2012.12.18. 11:21 Stump András

Pista kompetitív alkat. Legyen az egy ártatlan hétvégi örömautózás, sorbanállás az ebédnél vagy éppen a legújabb slotcar szett tesztje, mellette indulni nem lehet, csak ellene. Még ki sem bontottuk a csomagot, már világos volt, hogy övé a Morgan, hiszen emlékezett a tavalyi nagy Carrera-meccsre, ahol a Porsche rendőrautó mindig rondán kikapott. Most sem történt másképp.

Furcsa páros, nem gondolnánk, hogy ki fog alul maradni

Ha autótesztet írnék, a megvolt címkét kapná, hiszen a Carrera nagyobbra nőtt pályája, az 1:32-es már volt nálunk párszor, idénre viszont új fícsört fejlesztettek: drót nélküli távirányítót.

Ezt kell beügyeskedni a pályába

A legfontosabb, amit tudni kell erről az utólag megvehető szettről, hogy csak és kizárólag a Digital pályához lehet csatlakoztatni. Ezt elsőre mi nem vágtuk le, hiszen a csomagoláson látszik egy külön pályaelem, amit be kell toldani, meg a két távirányító, olvasni meg rendes trollhoz illően nem szoktunk, csak végszükség esetén. Úgyhogy azt gondoltuk, kompatibilis bármilyen analóg pályával, amivel össze lehet dugni, de ez tévedés. A rádiós adó-vevőnek kell egy aljzat, ami csak a digitális pálya vezérlőelemén található meg. A nálunk porosodó analóg pályával így aztán zátonyra futottunk.

Aki tud olvasni, láthatja, hogy a Wireless szett nem jó az Evolution pályához

Második nekifutásra viszont már csukott szemmel összepakoltuk a frissen érkezett digitális pályát. A távirányítókat egy kiscsoportos óvodás is tudná párosítani az adó-vevővel, itt mindössze egy-egy gombot kell nyomkodni a kézigázon és a pályára rádugott wireless egységen.

Pista próbálja összehenkölni a kézi vezérlőt az autóval

Az autókkal viszont vacakoltunk egy sort, amíg az, és csak az indult el, amelyiket vezérelni szerettük volna. Szigorú rituálét kell követni, hogy összebarátkozzon a kézi irányító a Porschéval és a Morgannel, kétszer meg kell nyomni a sávváltó gombot, levenni, majd visszarakni az autót a pályára, aztán megint kétszer kattintani. Vagy fordítva, megint elfelejtettem.

Leírás nélkül nem megy

De miután ez sikerült, azonnal elkezdheti üldözni a rendőr-Porsche az úriembernek tűnő morganest. A wireless technikának szerencsére nincs késedelme, észre sem venni, hogy hiányzik alóla a kábel. Mivel digitális a pálya, sávot is lehet váltogatni, vagyis szó szerint nyomába lehet eredni a másiknak, aminek persze mindig az a vége, hogy valaki besokall, és többé-kevésbé látványos pályaelhagyással fejezi be a versenyt. A Porsche rendszerint alulkormányzottan tolja ki az orrát, a Morgant pedig néha sikerült felborítani is. Ilyenkor nagy truváj a zsinórnélküliség, mert nem kell eldobni a kézigázt, hanem oda lehet ugrani a kavicságyba került autóhoz, és visszadobni a pályára.

Nem véletlenül mosolyog a morganes

Hogy a Carrera a német humor jegyében direkt rontotta-e el a rendőrautót, talán sosem tudjuk meg. Annyi biztos, hogy a gyengébb tapadás miatt teljesen esélytelen volt a Porsche az első világháborús technikával szemben. Hiába adtuk körbe a távirányítót, esélytelen volt, akinek a kék-ezüst autó jutott. A morganes félgázon öblögetve is körbeautózta a fakabátokat. Nézzék meg saját szemükkel.

21 komment

Címkék: porsche wireless morgan carrera slotcar

A bejegyzés trackback címe:

https://kisauto.blog.hu/api/trackback/id/tr984970405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nyiri 2012.12.18. 12:55:43

Tavaly vettem a srácoknak egy ilyen Carrera szettet (Forma1-s kocsikkal).

Nagy volt az öröm úgy 3 napig. Azóta a polcon áll :(

Nagyon gyorsan ráuntak. A helyzet az hogy nem is tudok rájuk haragudni. Tényleg hamar elszáll az hangulat. Új pályelemeket venni, kocsikba beruházni már picit drága szórakozás lenne. Sőt nagyon drága, ahogy az alap sem volt már olcsó.

Valahogy nem tartom "értékelhető" játéknak ezt már.

230e 2012.12.18. 13:43:57

25 éve kaptam egy ilyen autópályát (igaz nem Carrera), évek óta a polcon pihen, de most hogy ezt olvastam szerintem összerakom idén karácsonyra. :)

Mazzzzu 2012.12.18. 14:29:20

"ezt a farnehéz rohadt anyját!" :D
volt nekem is egy ilyen, slot car pályám, vmi noname, nem rossz, de hamar rá lehet unni :)

Első mohikán 2012.12.18. 14:47:54

Barátom a vaterán vett 2 és fél készletnyi alkatrészt három F1-es autóval kb. 6-7 ezer forintért a kisgyerekeinek. Volt benne két db. "kunkor" (az a szaltós fordító, vagy mi a franc), három döntött kanyar, sávszűkítő betét, egyebek. Mire összeraktuk, elfoglalta az egész szobát. Nem a kiskölykök játszottak vele, hanem én és a haverjaim mindünk 40 felett (életkorban). Nem untuk meg. Délután 4-től hajnal háromig nyomtuk a körmérkőzéseket -63 éves kollégánkkal együtt-, és csak azért hagytuk abba, mert reggelre mentünk melózni. A fene gondolta volna erről az infantilis marhaságról, hogy felnőtt embereket is el tud szórakoztatni.
Jó kis este volt, még a csocsóhoz se nyúltunk a versenyautózás miatt...

cso zsi 2012.12.18. 15:20:37

Az utóbbi 50-60 év játékai a felnőtteknek készültek.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2012.12.18. 15:54:23

Így, hogy minduntalan leesik a kocsi a pályáról, khurv@ra bosszantana.Ha meg tökig nyomva se lenne semmi esemény, csak menne körbe-körbe, az meg valszeg untatna...Szóval sehogy se lenne jó. :D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2012.12.18. 16:00:12

Mikor kölök voltam (12 éves, autófüggő srác.. :D ), mi csak olyan autópályával játszhattunk (ez is csak a haveromnak volt) ami ilyen mecsbox szélességű műanyag sín volt, benne gurult az autó.Az egyik végét magasra kellett tenni és rögzíteni (pl asztal, vagy ilyesmi) és pusztán a F=m*g gyorsította a járműveket.Ott is volt függőleges hurok, döntött kanyar, meg a fene tudja még mi, és általában a mecsbox futóművének igényessége illetve a súlya döntött a sebességről.Nagyon könnyű volt szét-összerakni, átépíteni és asszem még drága se volt annyira.Van manapság ilyesmi?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.12.18. 16:35:20

Viszont működés közben állat a cucc :)

Csokis2 2012.12.18. 19:08:27

@geegee: Van bizony, a gyerekeim rendszeresen játszanak vele apáméknál. De hogy kapni lehet-e, azt nem tudom, mert ez az én 35 évvel ezelőtti cuccom, és az én 35 éves autóim futnak rajta. :-)

Csokis2 2012.12.18. 19:09:02

Jé, miért lettem Csokis2?

Modell Mánia · http://shop.modellmania.hu 2012.12.18. 20:56:07

Gyerekkorunkban a szomszéd srác kapott egy cseh pályát (talán Ites márkájú volt) karácsonyra. Alig vártuk hogy átmehessünk játszani. Állati jókat versenyeztünk. Csak nem győzték a szülők a lapos elemet venni. Aztán kiötlöttem hogy tegyük rá a modellvasút trafónkat. Na onnantól kezdve nyomtuk orrvérzésig.
Aztán szétment egy fogaskerék az egyik autóban és alkatrész sehol nem volt. El is lett téve a szekrény aljára.
Most viszont vettünk a gyereknek karácsonyra egy szettet. Kíváncsi leszek meddig köti majd le a kölköt. Velem nem lesz gond az tuti. :-)

Találtam egy fincsi videót. A pálya sem egyszerű, de a tempó az egyenesen brutál. Spéci Wing Car-ok mennek rajta.
www.youtube.com/watch?v=hqnPdM7DM6U

B.GY. 2012.12.18. 22:14:30

Nekem is van egy pár dobozzal.Még az elsőt vagy 30 éve kaptam karácsonyra.Prefo autorennbahn.Múltkor összeraktam,beterítette az egész szobát.Van hozzá Piko FZ1-es trafó is.Lehet karácsonykor összerakom.

Első mohikán 2012.12.18. 22:37:12

Örök gyerekek maradtok/tunk...:-)

Első mohikán 2012.12.18. 22:40:06

@Modell Mánia:
Ez tuti trükk, nem? Az emberek normál sebességgel mozognak, de az autókból semmit sem látok csak színes csíkokat. Ezek tényleg ilyen gyorsak? Hihetetlen.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2012.12.18. 23:48:46

@Csokis2: Haha, oké... :D Én is kb ilyen időtávlatból emléxem rá...Nem tudod véletlenül mi a neve, márkája neki?

Patás 2012.12.19. 01:16:03

Nekünk sima analóg van, szeretjük. Amikor kicsit unjuk, akkor befújjuk WD-40-nel a pályát itt-ott, s máris ismét izgalmassá válik :D :D :D

Modell Mánia · http://shop.modellmania.hu 2012.12.19. 20:50:48

@taxi33: Nincs ebben semmi trükk. Ezek ilyen szédületes tempót tudnak. Bár tény hogy a felépítésük is eltér a megszokott slot car-okétól.
1:24 méret. Egyszerű és könnyű "drót" alváz. www.shoppscr.com/image/cache/data/auto/Koford/KM530E-500x500.jpg
Nagyon tapadós széles hátsó szivacskerék.
Könnyű, ék alakú kaszni, nagyon nagy leszorító erővel.
www.shoppscr.com/image/cache/data/auto/Koford/KM214J-500x500.jpg
A motort is úgy teszik be a helyére hogy nemes egyszerűséggel hozzáforrasztják a vázhoz. Minden arról szól hogy gyorsan menjen. És megy is.

Nekem speciel ez a kedvencen.
www.youtube.com/watch?v=br74pLHkrfw
Kaszni formája ugyanaz, méretben nagyobb, 1:12.
És RC. Pár évet versenyeztem benne, de sajnos idehaza úgy néz ki hogy kihalt ez a kategória.
Ugyanez még nagyobb méretben (1:8) és robbanó motorral. 3,5 köbcenti, 40.000 fölötti fordulatszám percenként, 3LE körüli teljesítmény. 2 sebességes váltó, egyenesben 100km/h fölötti tempó, 0-100-ra gyorsulás 2 másodperc alatt.
Szoktam mondani hogy a komolyságát tekinve ez nem játék, hanem olyan mint Forma-1 csak kicsiben. Néhányan hülyén néznek rám ilyenkor, de amikor mesélek ezt-azt, és mutatok 1-2 videót, megértik miről beszélek.

Balázska19 2012.12.20. 12:13:07

Egyetemen csináltunk Számítógépről vezérelhető autópályát.
Ügye itt jellemzően két fokozat van a 0 meg a full gáz.
Mi PWM-el toltuk, hogy kitöltési tényezővel arányosan fusson a kisautó.
Azzal sztem a Porsche le tudná gyújtani a veterán kocsit.
Mérőkártyát meg Gépet biztosítotok hozzá megnézhetnénk! :D

Dilettáns1111 2013.01.08. 22:48:20

Az én srácaim is hamar megunták.
süti beállítások módosítása