Leírás

Minden ami játék és kereke van, esetleg úszik, repül. Gyerekeknek és felnőtt gyerekeknek.

Hirdetés

 

miniq_porsche_kek2.jpg

ÚJDONSÁG!  MiniQ 1:28 4WD Porsche   -  22 900 Ft
alfa-brera3.jpg

AKCIÓ!  KYOSHO Mini-Z AWD Alfa-Romeo Brera -  47 700 Ft

mig21_italeri.jpgItaleri 1/48 MiG-21MF Fishbed      -  6 690 Ft

 

italeri_reefer.jpg

Italeri 1/24 Hűtős félpótkocsi  11390 Ft

 


miniz_datsun_z.jpgAKCIÓ! Kyosho Mini Z Nissan Fairlady 240Z      - 10 600 Ft

Totalcar RSS

Nincs megjeleníthető elem

Csatlakozz

Belsőség RSS

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Rendőrségi ötszázas, az új sztár

2012.07.13. 08:08 ommm

A másfél éves fiam – mint a 18 hónapos gyerekek általában – két dolgot tud fixen és nagyon: mozogni valamint kíváncsiskodni. Ez a két tulajdonsága szinte megfoghatatlanná teszi bármilyen fotón, hiszen az esetek kilencven százalékában vagy egy motion blur-ben tovatűnő színes pacát, vagy egy kicsi – fényképezőgép felé nyúló – tenyeret látni a képeken. Iszonyat nehéz értékelhető képet készíteni róla, mondom ezt úgy, hogy hosszú órákig vadásztam egy izzó féktárcsát az éjszakában háromszázzal mozgó autókon.

Kivéve, ha valami eléggé leköti ahhoz, hogy ne vegye észre a fényképezőgépet. Ez leginkább lefekvés előtt fordul el és fixen három dologhoz kötődik. (Ezért a borzalmas, vakuzott képek, elnézést.)

Már nyúl és futna el velük

Mivel újabban már komoly – bár meglehetősen sajátos – szókinccsel rendelkezik, így a köztünk lévő kommunikáció határai is nagyra tágultak. Valami miatt leginkább autós kifejezéseket kedvel, így ha azt hallom, hogy pakol, akkor tudom, hogy valahol egy kisautót párhuzamosan állított, azaz parkolt le a másik mellé (biztos, hogy rá fogunk lépni). Wheelers Dealers-t néztünk együtt, amikor elhangzott a besze azaz a beszerel-szó rövidítése, a pot pedig a pótkereket jelenti. Így egy rövid Baba pako pot besze csibesz-jellegű kódolt üzenetből kiderül, hogy megint kedvenc, piros Fiatját (500L) parkolta le, de egy csibész ellopta a kerekét és fel kell szerelni a pótkereket.

Sajnos azonban a mintegy nyolc évvel ezelőtt vásárolt Bburago-verseny csinkvéhez nincs pótkerekem (naná, hogy ő törte ki). Gurulni gurul ugyan, de csak amolyan féloldalasan, mintha éppen most vergődne le a 67-es Monte-Carlo-rali utolsó gyorsaságijáról három keréken. Ez pedig nem jó, főleg azért, mert nagyon szereti és tényleg messzire képes elgurítani (jól gurult és meglepően egyenesen), de sokáig csak szomorúan mutogatta a Fiat 500-ról szóló kis könyvben (kicsit pontatlan, de jó képekkel teli) az ugyanilyen piros kisfityót négy kerékkel.

Igen, a címlapon a piros, odabent a kék, azt is rendre meg kell keresni

Ezért egy pillanatig sem haboztam, amikor az egyik benzinkúton megláttam az otthoni kis 500-as szakasztott mását, de rendőrautóként!

Hű, nem egész ezer forint volt és van kis villogó a tetején (gyerekül: tete), valamint nagyon mókás, Polizia Stradale (nem sztrádát, hanem közutat jelent) – matrica az oldalán és egyáltalán: pöpecül néz ki a másikkal együtt.

Természetesen mindkettő kínai gyártmány, de ez már nem jelent okvetlenül egyet a ramattyal. 1:43-es méreterányukhoz és olcsóságukhoz képest meglepően részletgazdagok, jól festettek, még a matricák is olvashatók, vannak szép, bordázott üléseik és fém karosszériájuknak köszönhetően nagyon sokat bírnak.

Na igen, a képbe belóg a Szorgos Tréler. Hál' Istennek már lemerült benne az elem

Mondanom sem kell, hogy a kis rendőrautó osztatlan sikert aratott és ennek örömére azonnal meg kellett próbálni kitépni az ugyanolyan kék képét a könyvből (ez az, melynek másik oldalán a Topolino látható) több-kevesebb sikerrel. Nem nagy kár, hadd olvasson a gyerek, az értékrendje rendben van: könyv és autók, nem lesz ezzel baj. Azt hiszem, ideje lesz megtanítanom Volvót rajzolni, nem lesz nehéz...

7 komment

Címkék: rendőrség fiat piros 500 L

A bejegyzés trackback címe:

https://kisauto.blog.hu/api/trackback/id/tr204650939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2012.07.13. 11:32:49

miért nem vettél 2 rendőrt, és a második kerekét áttehetted volna a pirosba. ezret megért volna egy új felni és gumigarnitúra nem??

Leadfoot 2012.07.13. 13:31:41

Nagyon hasonlít rád, Pistám... (szegény gyerek :-D)

gege94 2012.08.19. 01:18:27

Olyan piros 500asotok honnan van,mert a tesóm gyüjti az 500as buragokat, de még olyan piros nincs neki. Egy jó ajándék lenne :)

ommm 2012.08.19. 12:00:18

@gege94: Egy pozsonyi játékboltban (Drácik) vettem csaknem tíz évvel ezelőtt, amikor kispolszkiztam egy rövid ideig.

gege94 2012.08.19. 12:31:27

De akkor az nem olasz gyártmány? Mert csak az újabb fiatok kinai festettek, ami matricázva van, az olasz nem? Csak onnan veszem, hogy van a gyűjteményébe egy Daisy kacsás 500-as ami matricás és olasz és kb 5-6 éves.
süti beállítások módosítása