Leírás

Minden ami játék és kereke van, esetleg úszik, repül. Gyerekeknek és felnőtt gyerekeknek.

Hirdetés

 

miniq_porsche_kek2.jpg

ÚJDONSÁG!  MiniQ 1:28 4WD Porsche   -  22 900 Ft
alfa-brera3.jpg

AKCIÓ!  KYOSHO Mini-Z AWD Alfa-Romeo Brera -  47 700 Ft

mig21_italeri.jpgItaleri 1/48 MiG-21MF Fishbed      -  6 690 Ft

 

italeri_reefer.jpg

Italeri 1/24 Hűtős félpótkocsi  11390 Ft

 


miniz_datsun_z.jpgAKCIÓ! Kyosho Mini Z Nissan Fairlady 240Z      - 10 600 Ft

Totalcar RSS

Nincs megjeleníthető elem

Csatlakozz

Belsőség RSS

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Lesz-e magyar világbajnok?

2012.05.18. 16:00 streetsta

 Unalmas PR-maszlagnak tűnhetett, mikor mindenkit arra bíztattunk, menjen, jelentkezzen, tegye próbára magát a Carrera magyarországi bajnokságában. Voltak, nem is kevesen, akik komolyan vették, családostul mentek szerencsét próbálni. Nem kis meglepetésre Tóth Benjámin nyerte a magyar sorozatot (pedig édesapja is indult). Nos, Benjámin és a Tóth apuka egész biztosan nem bánta meg a nevezést, az első helyhez járt a repülőjegy a Carrera VB-re.

Rendes boxutca, szerelőkkel

Ügyesen szerveztek a Carrerások, ugyanakkor rendezik meg (kis túlzással betétversenyként) a futamokat a Nürburgringen, mikor az ADAC 24 órás versenye zajlik. Azok, akik a nemzeti bajnokságokból kijutnak, garantáltan életre szóló élményekkel gazdagodnak, mert lássuk be, nem minden nap pacsizhat az ember a legendás Hans-Joachim „Strietzel” Stuckkal, nézheti a versenyt a paddockból. Gyanítom, a Carrera VB győztese az élményeken túl komoly nyereményeket is hazavihet - az itthoni győztesek is irigylésre méltó díjakat kaptak, akinek ilyesmire fájna a foga, a következő szériában maga is próbát tehet.

Gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni!

Nem csoda, hogy Benjámin az utolsó otthon töltött estéjén is gyakorol, hogy a lehető legjobb eredményt érje el. Komoly dolog, ha az ember saját pályán róhatja a köröket, csiszolhatja a tudását, reakcióidejét. Szerencsére Tóth Antal, a nem kicsit büszke apuka valódi slot-car rajongó, így a fia egy terepasztalszerűen megcsinált, komoly digitális pályán készülhet.

Ha az ember megőrül, a versenyautók helyett tolókocsis nagyikkal lehet egymást üldözni. A nagyikat aerodinamikailag optiomalizált kockás takaró segíti a jó eredmények elérésébben

Tóth apuka igazi megszállott, a modern 1/32-es és 1/24-es Carrera autók mellett számtalan régi versenyautót gyűjtött össze, köztük sok olyannal, amelyiknek a gyártója már rég nem foglalkozik elektromos autópályákkal. Találtam harmincéves Matchbox autókat, negyven-ötvenéves Fleischmann és Märklin kocsikat, de még keletnémet Tyrell hatkerekűket is.

Keletnémet autópályákhoz készült a Tyrell Six Wheeler

Míg mi a csodálatos gyűjteményt nézegettük, emlékeink között kutakodtunk, a régi csehszlovák versenypályákat emlegettük, Benjámin a pályán kergette a kedvenc Mustang tűzoltó parancsnoki autóját. Igaz, nem ez a leggyorsabb, legügyesebb autó, de kétségtelenül az egyik leglátványosabb. Mikor én vettem évekkel ezelőtt magamnak egy Go! pályát, az első dolgom volt egy fényhidas Porsche rendőrautót beszerezni. Autópályára kell Cobra 11 is, nem?

Száguld a tűzoltó Mustang

Péntek este már nem tudunk gyakorolni, repülés van, szállás elfoglalása, izgatottan ágyban forgolódás, aztán szombaton irány a Nürburgring, ahol a kisautókkal 11 órakor rajtolnak az első selejtezőkben. Délután fél háromtól kis szünet a döntő előtt, de pihenni nem sokat lehet, mert ekkor van az ADAC 24 órás startja, amit mindenki egész közelről figyelhet.

Ott leszünk, tudósítunk, tessék szíves drukkolni, remélem ezen a nemzetközi versenyen is sikerül elérni valami komoly eredményt egy fiatal, magyar versenyzőnek. Bár arra kicsi az esély, hogy egy egész lelátó orkánként ordítsa: Beeni! Beeni! Beeni!, de ha most a kommentek közt kapunk pár biztató szót, sokat segíthet.

Megjegyzés: a 24 óráson lesz olyan csapat, ahol magyar pilóta is részt vesz: Walter Csaba a 236-os rajtszámú BMW M3 egyik sofőrje lesz. Igyekszünk őt is elcsípni, az meg csak természetes, hogy a huszonnégyórásról is beszámolunk, igaz nem a kisautóblogon.

4 komment

Címkék: vb nürburgring carrera

A bejegyzés trackback címe:

https://kisauto.blog.hu/api/trackback/id/tr454523970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nagyonnagyon 2012.05.18. 22:18:34

"Lesz-e magyar világbajnok" hmm, no nekem van két 6 évesem, és a "Csoda a gyerekszobából" cím sokkal jobb vagy az "Apa szeme fénye", mert az eredeti cím olyasmit sugall hogy kéne, pedig nem. Egy ennyi idős srácnak nem kell "lennie" semminek. Bőven túlteljesít mindent az apa, a kölök, a család azzal hogy oda keveredett a mezőnyben és részt vesz. Minden elvárás, remény és jóslat csak elrontja még ennyi idősen mert ez már maga egy csoda és így kell megélni. Halál mindegy hogy mi lesz..
WTCC és ez a kölök lesz a hétvégén, az elsőnél drukkolok a másodiknál csak vigyorgok és örülök hogy nem halunk ki és vannak ilyen gyerekek és szülők. Bravó !

bonika77 2012.05.19. 05:26:16

Ez így van! Nekünk is teljesen mindegy a helyezés, és hidd el nem stresszeltük a gyereket. Teljes gyermeki ( fel nem fogom hova megyek) nyugalom- mal indult el. Beni anyukája

Az érem két oldala 2012.05.20. 00:18:59

Beni a Magyarországi futamot is "halál" nyugodtan tolta végig!
Ez alapján bármi lehet!
Hajrá Beni!
süti beállítások módosítása