Leírás

Minden ami játék és kereke van, esetleg úszik, repül. Gyerekeknek és felnőtt gyerekeknek.

Hirdetés

 

miniq_porsche_kek2.jpg

ÚJDONSÁG!  MiniQ 1:28 4WD Porsche   -  22 900 Ft
alfa-brera3.jpg

AKCIÓ!  KYOSHO Mini-Z AWD Alfa-Romeo Brera -  47 700 Ft

mig21_italeri.jpgItaleri 1/48 MiG-21MF Fishbed      -  6 690 Ft

 

italeri_reefer.jpg

Italeri 1/24 Hűtős félpótkocsi  11390 Ft

 


miniz_datsun_z.jpgAKCIÓ! Kyosho Mini Z Nissan Fairlady 240Z      - 10 600 Ft

Totalcar RSS

Nincs megjeleníthető elem

Csatlakozz

Belsőség RSS

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

A győzelemre hajtunk

2012.05.18. 06:17 Androczi Balázs

Még decemberben zajlott le a Carrera-bajnokság magyarországi döntője, amelyet egy iskolás kissrác, Tóth Benjámin nyert meg, megelőzve sok felnőtt vetélytársát. Beni ezzel a Carrera világbajnokságán való részvételre is jogot nyert, amelyre most szombaton kerül sor a Nürburgringen, a 24 órás, nagy autóversennyel párhuzamosan.

A pálya ismerős lesz - a világbajnokság is 1:32-es szériakocsikkal zajlik majd

Kőkemény vetélkedésre számíthatunk, hiszen a bajnokot egyenes kieséses rendszerben, három fordulóban választják ki. Először három, egyenként 15 körös futamra kerül sor, ezek összesített ideje alapján rangsorolják a résztvevőket, akik közül innen már csak a legjobb nyolc juthat be a középdöntőkbe. A futamok előtt mintegy két perc bemelegítésre lesz lehetőség, hogy meglegyen a szükséges pályaismeret. A középdöntőben már 20 körös futamok során választják ki a négy döntőst, akik végül egy hosszú, 40 körös versenyben küzdhetnek meg a bajnoki címért. Figyelembe véve, hogy a nemzeti Carrera-bajnokságok győzteseiből áll majd a mezőny, úgy gondoljuk, Beninek nem lesz könnyű dolga, de bízunk benne, hogy hozza a magyar bajnokságon mutatott formáját, és épp olyan keményen és precízen versenyzik majd, mint ott.

A bajnoki győzelem, még itthon. Reméljük, Németországban is nagy lesz az öröm

A magyar csapat holnap indul útnak, és persze a Kisautó blog is jelen lesz, hogy tudósítson az eseményekről. Mindenki mást arra kérünk, szorítson a fiatal magyar bajnokért, aki most hazánkat képviseli a slot-car sport nemzetközi szintjén.

7 komment

Címkék: nürburgring világbajnokság carrera slot car

A bejegyzés trackback címe:

https://kisauto.blog.hu/api/trackback/id/tr894522684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pedaz 2012.05.18. 11:21:12

Valaki aki benne van ebben a fajta versenyzésben röviden össze tudná nekem foglalni, hogy miben is rejlik ennek a nehézsége ?! Illetve hogy mennyire választhatják meg az autót, amivel mennek ?

Természetesen hajrá magyar(ok)!

ummi 2012.05.18. 21:53:53

@pedaz: Szia! Nos először a második kérdésre adnám meg a választ: az itthoni bajnokságon nem mi választottuk az autót, hanem a carrera forgalmazója biztosította az autókat ( akkor csomagolták ki a dobozokból ). A játék nehézsége sok mindentől függ. Először azt kell elsajátítani hogy egyáltalán a pályán maradjon az autó. A látszat ellenére ez nem könnyű. Ha több játékos játszik, nemcsak a saját, hanem a többiek autójára is figyelned kell. Aztán van lehetőség tankolásra, ha elkottázod, lelassul az autód stb..

bonika77 2012.05.18. 22:06:05

Köszönjük a szurkolást!:) Beni anyukája

pedaz 2012.05.19. 13:37:35

@ummi: Köszönöm! Így már jobban tudom magamban értékelni a versenyt meg az eredményt :)
süti beállítások módosítása