Leírás

Minden ami játék és kereke van, esetleg úszik, repül. Gyerekeknek és felnőtt gyerekeknek.

Hirdetés

 

miniq_porsche_kek2.jpg

ÚJDONSÁG!  MiniQ 1:28 4WD Porsche   -  22 900 Ft
alfa-brera3.jpg

AKCIÓ!  KYOSHO Mini-Z AWD Alfa-Romeo Brera -  47 700 Ft

mig21_italeri.jpgItaleri 1/48 MiG-21MF Fishbed      -  6 690 Ft

 

italeri_reefer.jpg

Italeri 1/24 Hűtős félpótkocsi  11390 Ft

 


miniz_datsun_z.jpgAKCIÓ! Kyosho Mini Z Nissan Fairlady 240Z      - 10 600 Ft

Totalcar RSS

Nincs megjeleníthető elem

Csatlakozz

Belsőség RSS

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Szerelés olaj és kosz nélkül

2012.04.20. 17:28 baowah

Apám az egykori sportsérüléseit nyögve időről-időre gyógyfürdőben kötött ki. A mostanra méregdrága cseh Karlsbad (Karlové Vary) akkor még aránylag egyszerű módon látogatható volt a csehszlovák állampolgárságú földi halandók számára is, így ha tehette, évente elugrott fiatalodni.

Gyerekként mindig örültünk, ha visszajött, mert a fényképei között volt pár vagány nyugati autó és motor, másrészt a városban már a szocializmusban is volt Lego bolt – ha jó volt a bizonyítvány, mindig hozott.

Akkoriban még nem volt nagy truváj az év végi színjeles, így szépen gyarapodott a gyűjtemény – gondolom a szüleim is elégedetten nézték, hogy órákig szüttyögök a szőnyegen őrületes cuccokat teremtve.

A csavarozós vasjáték nekem kimaradt. Életemben egyszer, harmadik általánosban játszottam olyannal, amikor máig imádott osztályfőnököm, Bohuš tanító néni az iskolai játékraktárból valahogy kikönyörgött pár dobozzal – amúgy mélyen hallgattak róla, hogy ilyen is van.

33 éves koromig kellett várnom az második lehetőségre. Azt hiszem, akárcsak bármilyen csavarozás és szerelés, ez se nekem való – sokkal jobban élvezem a Legót, máig. Ennek ellenére két hír megírása között örömmel raktam össze a pótkocsis kistraktort, amit Sipos úr hozott Nürnbergből. Igazi kínai német minőség - az instrukciók alapján hamar összeállt a fémjáték, igaz, a zacskóban maradt két fölösleges alkatrész, és ezeknek egy darabig még kerestem a helyét, mielőtt befejezettnek tekintettem volna a nagy művet.

3 komment

Címkék: traktor csavarozós fémjáték

A bejegyzés trackback címe:

https://kisauto.blog.hu/api/trackback/id/tr304458954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ArtWolf · http://artwolf.blog.hu 2012.04.20. 20:32:57

Ez nagyon nagy jóság ám! Nekünk is volt, de itthon szinte soha nem játszottunk vele, mert azért a LEGO mégiscsak sokkal királyabb, de mamáméknál is volt egy nagyon nagy őskészlet, na azt baromi sokat csavaroztam/tuk.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.04.21. 06:38:47

Szegény, elég kis gyösz.
Mondjuk ilyen fémépítőből sokkal királyabb dolgokat is lehet alkotni.

...ÉS a hosszabb darabok kiválóan mgfeleltek nyáron a Kispók motorháztetejének nyitott helyzetben rögzítésére.
süti beállítások módosítása