Leírás

Minden ami játék és kereke van, esetleg úszik, repül. Gyerekeknek és felnőtt gyerekeknek.

Hirdetés

 

miniq_porsche_kek2.jpg

ÚJDONSÁG!  MiniQ 1:28 4WD Porsche   -  22 900 Ft
alfa-brera3.jpg

AKCIÓ!  KYOSHO Mini-Z AWD Alfa-Romeo Brera -  47 700 Ft

mig21_italeri.jpgItaleri 1/48 MiG-21MF Fishbed      -  6 690 Ft

 

italeri_reefer.jpg

Italeri 1/24 Hűtős félpótkocsi  11390 Ft

 


miniz_datsun_z.jpgAKCIÓ! Kyosho Mini Z Nissan Fairlady 240Z      - 10 600 Ft

Totalcar RSS

Nincs megjeleníthető elem

Csatlakozz

Belsőség RSS

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

A Verdák már a polcon vannak

2011.06.28. 00:56 Koncz_János

Az ember, ha utazgat, olyat is megtesz, amit nem tervezett be előre, netán amiről megfogadta, hogy semmiképpen nem teszi meg. Például autómodelleket vásárol. Így jártam én is Amerikában, ahol már az első nap sikerült mintegy véletlenül betévedni egy San Jose-i Toys ’Я’ Us áruházba, majd néhány olcsó kisautóval távozni. Az utolsó napra is jutott vásárlás, amellyel ráadásul ledőlt egy korábbi szilárd elhatározásom, hogy nem veszek meg egyetlen karaktert sem a Verdákból, nem, nem soha.

Tessék szépen mindent megvenni

A fogadalom azért született, mert egyrészt úgy gondoltam (persze, tévesen), hogy nem vagyok én már gyerek, másrészt, mert egyszer megvettem valami leértékelt újságot három Verda-autóval. Ezek silány minőségű műanyag vacaknak bizonyultak, csalódottan beraktam őket az amerikai Hot Wheels gyűjteménybe, de persze onnan is kilógnak. Csak azért szereztem be ezeket, mert lassan-lassan megkedveltem, majd megszerettem a Verdákat, mint filmet. Nem volt egyszerű a folyamat, mert ha már Pixar, akkor én Wall-E rajongó vagyok, a Cars-t nagyon hollywoodinak és közhelyesnek találtam első nézésre. Sokszori nézésre is az persze, de a karakteres, szerethető figurák eladják, a film nyomán pedig sokmillió kisautót adtak el világszerte, méghozzá nem is olcsón.

Régi és új ismerősök
 

Villám McQueen és társai megnyerték a gyerekek és a felnőttek szívét – csoda-e, ha a fél földgolyó már lázban ég, hiszen az USÁ-ban az elmúlt hétvégén mutatták be a második részt, amit nálunk épp egy hónap múlva, július 28-án vetítenek először. Méghozzá 3D-ben, és persze nagyfelbontású IMAX-változatban is! Az USÁ-ban parádésan fogadta a közönség a Cars 2-t: a bemutató hétvégéjén 68 millió dollárt hozott a konyhára a Pixarnek és további tizennyolc országban összesen a 43 millió dollár bevételt tehát összesen 110 millió dollárt produkált. És ez még csak az első hullám. A legtöbbet, 9,3 millió dollárt az orosz mozilátogatók fizettek, másodikak a mexikóiak 8,1, harmadikok pedig a brazilok 7,6 millió dollárral.

Úúú, odass, mozog a szeme!

A Pixar nemcsak a filmmel, de a merchandising termékekkel is egy vagyont keresett, és most sem akar lemaradni az üzletről: a műanyag kütyük gyártása már a premier előtt beindult, és az új film karakterei tavasszal az amerikai boltokba kerültek.

Kkhirály!

Így botlottam bele én is, ha jól emlékszem, valamelyik Target áruházban a Pixar és a Mattel közös kollekciójába, amiből, darabonként öt dollárért, meg is vettem négyféle modellt. Illetve, kevertem a két sorozatot: Lightning McQueen és a King még a Verdák 1-ből való, Matuka (Mater), és az új film másik nagy sztárja, Finn McMissile viszont a másodikból. Igazából csak az Aston Martin kupéból megformált brit mesterkémet akartam megvenni, de aztán megsajnáltam, és gyorsan hozzácsaptam a többieket. Sajnos Doc Hudsont nem találtam a polcokon, pedig őt még elhoztam volna.

Tessék, a műanyag is tud rozsdásodni

Sanyi barátommal hosszan vizsgálgattuk az átlátszó dobozba zárt modelleket, hogy vajon fémből vagy műanyagból készültek-e, végül úgy döntöttünk, hogy legalább nyomokban fémet is tartalmaznak. A kidolgozás minőségére a modellgyűjtők csak legyintenének, ugyanakkor a célközönséget nem ők alkotják, hanem a gyerekek, akik játszani fognak ezekkel a kisautókkal, a széthullásig. A méret stimmel, gyerekkézben pont jól elférnek McQueen-ék, a filmbéli karaktereket sikerült pontosan átültetni a valóságba, az apró kidolgozási hiányosságok pedig a kicsiket nem fogják zavarni. Egyedül Matuka darujának kötélzete hat bántóan műanyagnak, de lehet, hogy az is csak a felnőtt szem számára. A doboz hátoldalán ott az új széria tizenhárom tagjának a felsorolása, Matukától Gremig, és a felirat, hogy „Gyűjtsd össze mindet!” Sokan eleget fognak tenni a felszólításnak, hiszen 75 dollár, az nem egy nagy pénz Amerikában, a szülők szívesen kicsengetik, hadd örüljön a gyerek.

Ha már megvan, lehet kipipálni

A merchandising-roham természetesen nem merül ki a Mattel modellsorozatában: a LEGO is betársult a projektbe, és nemcsak az autókat kínálja, de rengeteg kiegészítőt is, gyakorlatilag a Cars teljes világát fel lehet legóból építeni. Ezt hangsúlyozandó, a mozitrailert legófigurákkal is leforgatták! De a bemutató előtt két hónappal az összes játék- és ajándékbolt tele volt Cars 2 kispárnákkal, iskolatáskákkal, tolltartókkal, hűtőmágnesekkel és trikókkal. Alaposan felkészültek a vásárlók rohamára, ami, határozottan állítom, nagy lesz.

Miért? Azért, mert a Verdák 2 elég jó filmnek ígérkezik. Az alkotóknak sikerült új dimenzióba emelni a sztorit, fordulatos forgatókönyvet készítettek, és remekbe szabott új karakterekkel bővítették a szereplőgárdát. Az egész világ Verdákat fog nézni és vásárolni, ez nem is vitás.

Csinos titkosügynök-verda

Az autóversenyzés-szál természetesen megmaradt, ám a történet egy James Bond-stílusú kémsztorival bővült. Csak nagyon röviden: mialatt Villám McQueen a Japánban, Olaszországban, Angliában, Ausztriában és Franciaországban zajló nemzetközi versenyen a világ legjobb autója cím megszerzésért küzd, Matuka némi félreértés következtében a jó és a rossz világméretű harcának közepébe keveredik. Ezt Finn McMissile (James Bond DB5), és igen csinos segítője, Holley Shiftwell vívják a versenyt megzavarni akaró Professor Z (Zündapp Janus) és két segítője, Acer (AMC Pacer) és Grem (AMC Gremlin) ellen. Van itt minden bőven: sebesség, intrika, háború és szerelem, és mindez, hála a technika fejlődésének, három dimenzióban.

Az angol nyelvű verzió valóságos sztárparádé: McQueennek Owen Wilson, Matukának Laurence The Cable Guy kölcsönzi a hangját továbbra is. McMissile angol hangja Michael Caine, Holley Shiftwellé Emily Mortimer, Gremé Joe Mantegna, Mama Topolinóé Vanessa Redgrave, Lewis Hamiltoné pedig maga Lewis Hamilton… Az első rész népszerű Doc Hudsonja nem szerepel a Cars 2-ben, időközben ugyanis elhunyt az őt „meghangosító” Paul Newman, és az alkotók úgy döntöttek, nem keresnek másik orgánumot a figurához.

Ha a sok játék és dísztárgy nem lenne elég: az amazon.com-on már kapható a film zenéje. Akiknek pedig még ez is kevés, készüljenek, mert 2012-ben Kaliforniában, a Los Angeles-i Disnyeland területén megnyílik a Cars témapark. Ötvenezer négyzetméteren építik fel a Verdák ikonikus helyszínét, Radiator Springs-t, és sokféle játékkal és látványossággal szórakoztatják majd a látogatókat.

Azoknak, akiket mélyebben is érdekel a téma, itt egy oldal, ahol a karakterekről találhatnak részletes infókat (halkan jegyzem meg, a japán Le Mans-verdának nem sok köze van így ránézésre a Mazda wankeles versenyautójához, inkább valami modern Toyotára hasonlít).

14 komment

Címkék: modell villám verdák mcqueen koncz kisautó

A bejegyzés trackback címe:

https://kisauto.blog.hu/api/trackback/id/tr353020548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TomT 2011.06.29. 14:49:03

Az eddig kapható (első szériás) autókat gyűjtögettük gyermekeimmel. Nem nyomokban tartalmaznak fémet, hanem jobbára abból vannak - meglepően jó minőségűek, mint játékok. Egyetlen egyet sem kellett még kiselejtezni szemben minden más játék-szériával, pedig a fiam kezelte őket évekig, most pedig már a kislányom.
Szóval szerintem manapság szokatlan jó minőségű játékok.

Legions_in_Hiding 2011.06.29. 16:27:04

*Mater, h nélkül.
Tow-Mater (kiejtve mint a paradicsom).
Kösz.

pobeda 2011.06.29. 17:12:58

Aston és a kalapácslakk, eredetiben is jól nézne ki. :)

SomeSeed 2011.06.29. 21:13:09

Jani, kösz a cikket de elég sok ferdítés van benne, ami persze nem szándékos, csak nem vagy képben. Matuka, azaz Mater, azaz Cimbi az első részből ismerős már. A Verdák újságok mehetnek a picsába a műanyag szarjaikkal, de amiket az áruházakban lehetett kapni valóban nem túl olcsón, azok jó minőségűek, fémből vannak, csak 1-1 kiegészítő van műanyagból. Strapabíróak, a fiamnak a komplett szereplőgárda megvan (némelyik több példányban is, különböző méretekben) Sally és Komposztor kivételével. Illetve utóbbi Verdák újságos műanyag szarként megvan, de felejtős. MACK kamion is van természetesen, aztán Verdák gyerekszobai padlószőnyeg a Diegoból, Verdák faliképek az aldiból, Verdák ágyneműgarnitúra a nemtom honnan (asszony intézte), Verdák versenypálya pályaváltással és MACK kamionon való átugratással németországból, Verdák strandlabda a Tacskóból, Verdák másmilyen labda nemtomhonnan, de szerintem nem tudok mindent felsorolni, ami a fiamnak van. Jaaaaaa, természetesen Verdák sapka, zokni, póló, nelegítő, tökömtuggya... :))))

Én is szeretem amúgy és már várjuk a második részt. Viszont igen, Koncz Jani azért tudja, mi a jó. Wall-E, igen. Azt is nagyon szeretm, bár a hollywood-i közhelyeket az a film sem mellőzi. :)

The Great Destroyer 2011.06.29. 22:45:26

A verdák a család kedvenc filmje :). A kisfiaim autómániások, a nagyobbik már elkunyizta a könyvespocról Matukát, pedig akkor még csak másfél éves volt, a másik nagy kedvenc a Doc Hudson, ő valami lendkerekes szerzet, most a 850-es kombi dtm volvóra pályázik, de az egyenlőre még marad. A pici mostanában kapott plüsi Lightning McQueent és imádja, illetve a babaszoba is full Cars dizájn(még a csillár is verdás).

mbx porsche · http://matchboxmemories.hu 2011.06.30. 08:11:39

A blisteres csomagolású fém kisautók tényleg jó minőségűek,csak azt sajnálom, hogy Sally-t nem tudtam még venni belőle. Legóból viszont Matukát egyből megvettem:
matchboxmemories.blogspot.com/2011/05/matchboxon-kivuliek-lego-8201-classic.html

TomT 2011.06.30. 09:11:34

Úgy tűnik Sally a "szűk keresztmetszet" a hobbista gyűjtőknél ;-)
Gyakorlatilag kétféle létezik, komolytalan eltérésekkel. (thaiföldi - Porsche logo nélkül, és a kínai kicsit eltérő matricázású.)
Gyűjtőknek remek információ forrás a www.takefiveaday.com blog. Mindent összeszedtek az évek során, amit ezekről tudni lehet.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2011.06.30. 12:15:19

@Legions_in_Hiding: Jani nevében is kösz, nekem sem tűnt fel, de már javítottam.

Jirzsij 2011.06.30. 13:12:17

Felnőtt méretben is van Verdás ágynemű? Mindig az asszony vásárol ilyesmit és hát a piros alapon fehér nyulas (leszámítva a nyulak paplan alatti szorgalmára való asszociációt) elég feminin... szóval egyszer meglepném egy Verdással. :)))) (vagy egy Terminátoros esetleg... biztos örülne :))

hdnctrl 2011.07.01. 22:38:05

Jaj!

"Ha már meg van, lehet kipipálni"

A helyes írásmód: "megvan"!

TomT 2011.07.03. 21:39:27

Most látom, hogy sok egyéb érdekesség mellett egy Zaporozsec is szerepel a Cars 2-ben.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2011.07.03. 23:26:49

@scuynat: Nah, ez meg az én hülyeségem. Kösz, javítom.

ummi 2011.07.16. 10:07:36

Sziasztok! Ha valakinek van "autópályája" akkor azon is lehet majd játszani velük:
www.scalextric.com/shop/disney-pixar-cars-2/
1/32-es méretarányúak, akár a régi cseh pályán is elmegy.
www.scalextric.com/shop/cars/tv-and-film/disneypixar-cars-2--lightning-mcqueen-c3186/
süti beállítások módosítása