Leírás

Minden ami játék és kereke van, esetleg úszik, repül. Gyerekeknek és felnőtt gyerekeknek.

Hirdetés

 

miniq_porsche_kek2.jpg

ÚJDONSÁG!  MiniQ 1:28 4WD Porsche   -  22 900 Ft
alfa-brera3.jpg

AKCIÓ!  KYOSHO Mini-Z AWD Alfa-Romeo Brera -  47 700 Ft

mig21_italeri.jpgItaleri 1/48 MiG-21MF Fishbed      -  6 690 Ft

 

italeri_reefer.jpg

Italeri 1/24 Hűtős félpótkocsi  11390 Ft

 


miniz_datsun_z.jpgAKCIÓ! Kyosho Mini Z Nissan Fairlady 240Z      - 10 600 Ft

Totalcar RSS

Nincs megjeleníthető elem

Csatlakozz

Belsőség RSS

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

A vásár fiai

2010.10.28. 18:03 streetsta

Nem véletlenül ajánlottuk a nyájas olvasó figyelmébe a bécsi Modellbau-Messét. Én már voltam, többször is, tudom mire számíthatok. És az nem kevés.

Szombaton felkerekedtünk Asszúrral, kényelmesen kigurultunk a Prater tövéig, letámasztottuk hűséges Sigmámat, majd bevetettük magunkat a forgatagba.

Sok szót most nem vesztegetnék a kiállítás leírására –ezt majd megteszi nekünk Andróczi „Assszúr” Balázs, aki most először kellett szembesüljön az osztrákok modellezési hajlandóságával. Mert az van nekik.

Természetesen kis átfedés van a német piaccal, de saját piacuk van akkora, hogy eltartson egy ekkora kiállítást, ami nem utolsósorban vásár. Az egyszerű játékoktól a legperverzebb modellezési-makettezési kiegészítőig mindenféle kapható itt, ráadásul ilyenkor minden kiállító vásári különajánlatokkal igyekszik kicsalogatni az Eurókat az ember zsebéből. Nem kis sikerrel. Természetesen van, aki csak a gyerek száját tömi be valami filléres vacakkal, mert talán nem szükséges elmagyarázni senkinek, mekkora tehertétel apunak-anyunak egésznap hallgatni, hogy eztvegyükmegmegeztis! És természetesen van, aki nem a gyereknek vásárol, hanem a következő projekthez szedi össze az alapokat, és viszi a hóna alatt a kamiont, autót, repülőt.

Én magam ismét kihasználtam, hogy üzletszerűen foglalkozom a témával, és természetesen kizárólag szakmai érdeklődésből vennem kellett egy Silverlit által gyártott Ducatit. Távirányítósat. Elöl-hátul rugózósat. Fogasszíj-hajtásosat. Döntögetős-motorososat. Egyszerűen kíváncsi voltam, mit tud ez a játék. Mert nem rendes modell, nem tuningolható, nem javítható, szimplán játék. De annak k... őőő... baromijó. Színes-szagos beszámoló később.

Meg aztán kellett egy Capri. 1/18-as, fém, Norev. Nem egy High-end minőség, de nem nagyon lehet rá panasz. Különösen, hogy pillanatnyilag III-as Capriból nincs más ebben a méretarányban, a szép 1/43-as Minichampsek meg már elfogytak, ritkák –és ugyanannyiba kerülnek, mint a nyitható motortetős, -ajtós, -csomagtérajtós 1/18-as. 13 collos pöttyöslabda felnik, lakkfekete fényezés, 2,8i dekor, flokkolt padló, csomagtér és kalaptartó, meg ami kell. Nem olyan sokára már narancssárga lesz, leültetve, managertoys matricákkal –mint az igazin. A belsejét lehet, hogy sajnálnám kipakolni, talán egy szélvédősötétítés lesz a megoldás. Lehet, hogy ezzel a modellel is találkozunk még itt.

Meg aztán kellett vennem –szigorúan szakmai alapon- csiszológumitömböt, meg polírozószereket és polírkorongot. Még nem próbáltam ki őket, de ígéretes. A csiszatoló tömb nem olyan, mint a boltban kapható, aminél a szivacsra visznek fel abrazív anyagot, hanem mint a radírguminál, a gumiba keverik a csiszolóport. Nem kopik le a felületről, hiszen a felület maga a dörzsi. Ha már van tapasztalat a használatukkal, megírom.

Nem tudom, Asszúr hogy tudott üres kézzel hazajönni. Pedig még csajokat is fogdosott, el is lehetett volna mindet hozni.

18 komment

Címkék: ford capri ducati rc sipos vásárfia modellbaumesse wien

A bejegyzés trackback címe:

https://kisauto.blog.hu/api/trackback/id/tr992405627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

becsületesnepper · www.becsuletesnepper.hu 2010.10.29. 21:11:02

Persze a Caprit rommá fényképezted! :-) Hun van a többi kép?

pickapu 2010.10.29. 21:48:32

A csiszolótömbről jut eszembe, apu amikor még dolgozott, hordott haza az üzemből ilyen csiszolótömböket, az volt a neve ja jól emlékszem, hogy Schleifix. A bringán az összes krómozott elemet újjá lehetett vele varázsolni. Még ma is van elfekvőben odakinn a garázsban.

pickapu 2010.10.29. 21:50:31

Ja, a Capri kib@szott szép!

makettes 2010.10.29. 22:28:11

Szerszám téren én is bevásároltam, voltak nagyon jó dolgok. Sajnos makettek ügyében kevesebb volt, mint elöző években, de ezt mondták az osztrák srácok is. Mi az osztrák Modellbaurunde klubnál voltunk, igaz csak hétvégén tudtunk ott lenni. Néhány kép itt is van:
www.attilaproductions.com/forum/viewtopic.php?t=1966

Balu az Alfás 2010.10.30. 13:22:44

Nem voltam a Messén, sajnos. De így legalább maradt egy kis pénzem a fizetésig :)))

Garp 2010.10.30. 16:19:27

A Caprin konkrétan leesett az állam....nem gondoltam volna.... Nagyon szép!

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2010.10.30. 17:45:48

Hangos/szagos Ducati tesztet, de rögvest! :)

TSiga · http://alfaamore.hu 2010.10.30. 21:07:53

Ez a Capri olyan, mint ha egy szalonautót zsugorítottak volna össze. Erre, hogy "nem egy high-end minőség"? Akkor mi a high-end?

RÁJEN · http://szirszarjaim.blog.hu 2010.11.01. 12:23:33

Az okosak - és nem mellesleg tehetősek - ilyenkor egyből két darabot vesznek, most ugye a Caprira gondolok, hogy ne szakadjon meg a szívük, amikor a szép fényezést a tuning oltárán le kell csiszolniuk. Hát még akkor, amikor először, másodszor, netán harmadszor elbasszák az új színt :)

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.11.01. 23:45:28

@pickapu: Megnéztem, van olyan, hogy Schleiffix, és valóban hasonló cucc. Remélem ez is lesz olyan jó, mint amit te használtál.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.11.01. 23:48:20

@makettes: Szerintem találkoztunk. Készült pár kép nálatok is:))

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.11.01. 23:49:29

@Balu az Alfás: Nagyon kafa drift bemutatózás is volt -majd meglátod!

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.11.01. 23:52:43

@Garp: @TSiga: Persze, hogy szép, különben nem vettem volna meg. :)) De a high-end minőség, az olyan, mint a Goodwood-posztban a Maserati Birdcage, meg még annál is olyanabb. Ez egy böcsülettel megcsinált modell -nem szabad elfelejteni, az utóbbi években a számítógépes tervezés a modellek piacát is átrendezte. Nézzed csak meg a filléres játékokat a benzinkutakon. Olyan részletesek, hogy kölyökkorunkban öltünk volna értük.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.11.01. 23:55:26

@RÁJEN: ez már akkora modell, meg ugye fém, hogy annyiszor rontom el a fényezést, ahányszor csak akarom. Minden további nélkül újra lehet kezdeni, nem csiszolja el az ember az apró részleteket, meg ekkora felületen már polírozni is lehet a hibákat.

Garp 2010.11.02. 01:04:28

@streetsta: "Olyan részletesek, hogy kölyökkorunkban öltünk volna értük. " Ezért döbbentem meg ennek a minőségén, étettem a postból, hogy ez még csak nem is a teteje...ilyenkor cska azt érzem, hogy elszállt az idő :D.

OFF Tegnap meg akartam rendelni a HSP Gladiatort, erre a srác becsukta a bótot 2 hétre, szabira ment. Ez pont arra volt jó, hogy fellángoljon a marcangoló kérdés: ugyanannyiért nem volna-e jobb a Rally Truck? :) Szebb és magasabb, a truggy viszont jóval szélesebb...áááhhh! Kerestem Himoto truggyt, alig találtam ebay-en, az olaszok nyomják arany árban. A lényeg: 1-2 hét és meglesz a kerregő, bár elvileg rá se nézhetek karácsonyig, azt mondta a neje. Meglátjuk, kibírom-e? :D ON

2010.11.02. 19:01:03

Csiszológumit régóta használunk:a vasútmodellezésben a sínek tetejét lehet vele tisztítani. Van tömb kiszerelésben, filléres tétel. De van kisebb darabokban is, teherkocsik aljára készülnek síntisztító alátétek, a szerelvénybe sorozott kocsi egyben karbantartja is a pályát. Jóféle.
süti beállítások módosítása