Leírás

Minden ami játék és kereke van, esetleg úszik, repül. Gyerekeknek és felnőtt gyerekeknek.

Hirdetés

 

miniq_porsche_kek2.jpg

ÚJDONSÁG!  MiniQ 1:28 4WD Porsche   -  22 900 Ft
alfa-brera3.jpg

AKCIÓ!  KYOSHO Mini-Z AWD Alfa-Romeo Brera -  47 700 Ft

mig21_italeri.jpgItaleri 1/48 MiG-21MF Fishbed      -  6 690 Ft

 

italeri_reefer.jpg

Italeri 1/24 Hűtős félpótkocsi  11390 Ft

 


miniz_datsun_z.jpgAKCIÓ! Kyosho Mini Z Nissan Fairlady 240Z      - 10 600 Ft

Totalcar RSS

Nincs megjeleníthető elem

Csatlakozz

Belsőség RSS

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Terepes, kezdőknek, olcsón

2012.10.31. 11:31 streetsta

Előítéletes vagyok, ezt nem tagadom. Ha valaki terelt már komolyabb RC autót, annak a játékautók nem sok meglepetést tartogathatnak. A gyerekeknek szánt távos modellek sajnos nagyon nagy részben a gagyi szintet ütik csak meg, igaz, legalább nagyok, és világít a lámpájuk. Ezeken kívül azonban nincs egy olyan pont, amire az ember elismerően csettinthetne. Ha azt mondanám, a hideg kiráz ezektől a játékbolti vackoktól, nem járnék messze a valóságtól. 

Gusztusos a doboz, a legfontosabb infókat egy pillantással le lehet olvasni

Az a baj, hogy a nevenincs távos autóknak színvonaltalan a rádiójuk, gagyi az akksijuk (már ha nem 9 voltos elemmel mennek), a töltő említésre sem méltó (ezt mondjuk sok modell szintű autó töltőjéről is el lehet mondani), a kormány és a motorvezérlés csak a kanyarodik-nem kanyarodik, megy-nem megy módokat ismeri. Hát ezért féltem kibontani a Carrera Red Jumperjét. Biztos, hogy én vagyok a megfelelő személy a tesztelésre? Számíthatok bármi jóra egy 12-13 000 Forintos kisautótól?

6 hónap garancia sokakat megnyugtat

Kibúvóm viszont nem volt, ezzel a kis méretű, 1/20-as méretarányú géppel távlati terveink vannak, muszáj kipróbálni. A dobozon jól hangzó ígéretek csábítják a vevőket. Először is: hat hónap garancia. Ennek örülünk. Aztán aszongya: akár 20km/h-val is tud menni. Jó hír. Jó esetben 40 perc játékidőt biztosít az akksi. Ez mondjuk tényleg jó hír, mert a 10-15 percet bíró autók simán az őrületbe kergetik a gyereket, meg az apját is. 80 perc alatt feltölthető lítium-ion akkumulátort adnak a kocsihoz. Na, ez tényleg nagyon jól hangzik. És állítólag servotronic, meg 2,4 GHz-es a rádió. Nos, a 2,4 GHz hasznos dolog, nincs kristálycsere, frekvencia-hiszti (nem a Danubiusra, meg a többi kerrádióra kell gondolni, hanem hogy ugyanazon a frekvencián akar játszani Lajoska, meg a kis Dzsasztin, aztán ebből egymás autójával rendezett akaratlan ámokfutás lesz csak). A Servotronic rendszeren viszont jót mosolyogtam. Rendes szervó ebben a kocsiban, mikor még a trimmelést is ugyanolyan, a kocsi aljára szerelt pöcökkel kell elvégezni, mint a teszkós szutykon? Na ne már!

Gyorsan, könnyen értelmezhető, mit kapunk a pénzünkért cserébe

Kicsomagolva a dobozból aztán jönnek kellemes és nem olyan kellemes meglepetések. Az ütköző elöl túl lent van, szerintem bele fog érni mindenbe. A kerekek rugózottak, de nincs lengéscsillapításuk. Sem a gázt, sem a kormányt nem lehet finomhangolni a távirányítóról. Ugyanakkor nem csak a kocsi akksija van a dobozba csomagolva, hanem a távba való elemek is. Az akkumulátorban is van elég szufla, hogy pár kört forduljak vele, sőt, kiderül, vagy negyed órát bohóckodtam, mikor az akkumulátor még bőven ereje teljében volt. Jó is az, ha a gyereknek nem kell órákat várnia kicsomagolás után, hogy játszhasson.

A segge az égben, az orra az útra szegezve: agresszív a kiállása

A buggy, köszönhetően a csillapítatlan rugóstagoknak, a viszonylag sima aszfalton is pattog, mint a nikkelbolha, ugratáskor erősen fejnehéz, folyton orra akar bukni, de a sérülésektől jól megvédi a túlméretes ütköző. Ugyanakkor elég agilis és gyors a kisautó, szépen kanyarodik. Persze nem a modelleknél megszokott rendes szervó van beépítve, hiába a hangzatos servotronic felirat, de egész jól kormányozható, finoman lehet korrigálgatni is az ívet. A karosszéria jópofa, pofás a dekor rajta, a felnik krómszínben csillognak, a bütykös gumik enyhe terepen is jó tapadást biztosítanak. 

A kormánymű finomhangolását (trimmelését) ugyanolyan pöcökkel lehet elvégezni, mint a már több évtizede kapható játékoknál

A kocsi elejére szerelt rugalmas ütközők egészen durva falnak csapódásokat is elnyelnek -tudom, mert direkt tőgázon hajtottam bele mindenféle tereptárgyba. A Red Jumper simán lepattant, egyedül a nagy lendülettel elkövetett falnak tolatáskor sikerült lesántítani a kocsit, de ekkor is egyetlen rugóstag helyre pattintásával megint járóképessé tehető a gép.

A távirányító könnyű, érdekes kiképzésű a háza, valószínűleg egy hatévesnek sem zsibbasztja el a kezét. Ügyes megoldás, hogy ha pár percig nem használja az ember a gépet, magától lekapcsol, így spórol az elemekkel és akksival.

A távirányító még a kisebbeknek is kézreesik és a kocsi sem túl nagy

Nem csak elől-hátul rugózott a felfüggesztése, de rendes difi van a hátsó tengelyen. Az első kerekeket nem forgatja az elektromotor, ez egy tisztán hátsókerekes gép. Normál használatban ez nem hátrány, a motor ereje nem bizonyul túl soknak, anélkül lehet kigyorsítani, hogy kontrollálhatatlan csapkodásba kezdene a kocsi.

Kicsit esetlennek tűnik, de nagyon hasznos a kocsi orrán található ütköző

Az első benyomásaim egész jók, bár ha gonosz vagyok, az egyszerű szupermarketi gazdaságos RC-kisautók után nem voltak magasak az elvárásaim, ezért azokat nem nehéz megugrani. Mindenesetre úgy tűnik, lényegesen jobb portéka, mint amire számítottam (hiába, nekem a hobbi-RC modellek a kedvenceim), az eddigiek alapján azt mondom, nem rossz kezdő autó egy ovisnak, sőt a nagyobbak is jót játszhatnak vele. Az meg, hogy hogy bírja majd a gyűrődést, kiderül. Mert ez a kisautó fog még tőlem kapni rendesen. Hosszútávú tesztnek vetjük alá, épségét és szépségét fogja áldozni, hogy másoknak majd jó móka lehessen a versenypályán csapatni. Hogy hol? Azt is nemsokára megtudhatják.

Egy biztosnak tűnik: az ár/érték aránya rendben van, inkább ilyenre költsön pénzt az ember, mint egy feleennyibe kerülő, a kicsomagolás után öt perccel játszhatatlanná váló gazdaságos izére.

11 komment

Címkék: carrera rc servotronic Red Jumper

A bejegyzés trackback címe:

https://kisauto.blog.hu/api/trackback/id/tr144880231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr P(r)epper 2012.10.31. 14:03:28

Ugyanez normális, belépőszintű RC készletben, amit esetleg később tuningolni is lehet, mennyibe kerül?

KissAttila · http://www.csicso.com 2012.10.31. 14:29:53

Pont a héten keresett meg volt kollegám, gyereknek is kellene, de ő is szeretne néha csapatni vele, lehetőleg minél olcsóbban, mert a Müllerbe ennyi meg annyi. Végül normál R/C autóra sikerült rábeszélni és ráadásul újra, pont a managertoys-ról: managertoys.hu/termek/1368/

Legalábbis ezt ajánlottam neki, ennél olcsóbban csak ki tudja milyen gyártó (HSP, 3Racing meg ilyenek) terméke van és lesz-e hozzá alkatrész nem tudni, szerintem tuti lesz rá karácsonyi akció, de ennyiért is nagyon jó belépő cucc.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2012.10.31. 14:57:24

@Tenoce: Tévedni méltóztatsz. A kettő csak nagyon messziről, hunyorítva hasonlít. Egyébként pedig ég és föld.

Tenoce · http://www.deezer.com 2012.10.31. 15:06:33

@streetsta: Ugye neked is van mindketto, igy te is tapasztalatbol beszelsz. Es te is szetszedted oket? :)

jocojofiu2 2012.10.31. 15:25:42

ejnye @Tenoce.
Tenyleg tevedni tetszik, es meg hazudni is.
A Kart Racing autoja (super rodeo) 1/52-es meretaranyu, tehat kevesebb mint fele akkora mint a bemutatott Carrera. 80mAh elem, 5-8 perc toltesi ido. Meg abba sem fektettek energiat hogy az Ebay-es hirdetest rendesen leforditsak angolra, kicseng a szovegbol a "kici, oco kinai"
Szoval hagyjuk a szetszedest, jo?

jocojofiu2 2012.10.31. 15:33:43

majd elfelejtettem, 15 meter hatotav...

megint 2012.10.31. 15:37:25

Tenoce, mindenképp vedd meg, hiszen ugyanaz

wiesmann 2012.12.25. 04:15:21

Sziasztok!
Pont egy ilyet talált a fiam a karácsonyfa alatt!
Örülnék, ha megosztanátok a tapasztalataitokat vele kapcsolatban.
Boldog Karácsonyt!
Üdv: Z

Krisztián Onozó 2013.04.17. 01:25:49

nekem van egy ilyenem és szerintem elég jól muzsikál.!.
süti beállítások módosítása