Leírás

Minden ami játék és kereke van, esetleg úszik, repül. Gyerekeknek és felnőtt gyerekeknek.

Hirdetés

 

miniq_porsche_kek2.jpg

ÚJDONSÁG!  MiniQ 1:28 4WD Porsche   -  22 900 Ft
alfa-brera3.jpg

AKCIÓ!  KYOSHO Mini-Z AWD Alfa-Romeo Brera -  47 700 Ft

mig21_italeri.jpgItaleri 1/48 MiG-21MF Fishbed      -  6 690 Ft

 

italeri_reefer.jpg

Italeri 1/24 Hűtős félpótkocsi  11390 Ft

 


miniz_datsun_z.jpgAKCIÓ! Kyosho Mini Z Nissan Fairlady 240Z      - 10 600 Ft

Totalcar RSS

Nincs megjeleníthető elem

Csatlakozz

Belsőség RSS

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Ferrari, dugás előtt és után

2012.09.14. 15:55 Koncz_János


A thaiföldi fővárosban, Bangkokban bóklászva bukkantam erre a rendkívül alapfokú kínai építőkészletre, buddhista szerencsemedálok, régi képeslapok és fából faragott, méretes péniszek között. A furcsa angolsággal megfogalmazott tájékoztató szövegből kiderül, hogy a Ferrari F 310-es típusát igyekeznek ábrázolni a „sztérikus" (értsd: térbeli) modellel. Mivel fillérekbe került (ha jól emlékszem, talán 30 bath-ot, azaz mintegy 230 forintot fizettem érte, még alkudni is csak 5 bath-ot volt pofám), azonnal lecsaptam, rá, már csak azért is, mert szó szerint könnyű volt hazahozni.

Buddhista szerencsemedálok, régi képeslapok és fából faragott, méretes péniszek között találtam Bangkokban

Miután itthon kialudtam magamat, azonnal nekiláttam az összeszerelésének, ami nem igényelt semmilyen segédeszközt, és alig egy órát vett igénybe, de ment volna harminc perc alatt is, ha céltudatosan dolgozok, nem pedig félálomban dugok a kanapén egymásba különféle elemeket. Meg persze ösztönből dolgoztam, ahelyett, hogy az egyes elemekre nyomtatott számozást figyeltem volna, így besikerült egy-két megtorpanás és kisebb visszabontás.

A modell anyaga két oldalán papírral borított vékony műanyaghablap

A modell anyaga két oldalán papírral borított vékony műanyaghablap (figyelem, ez új szó, tessék megjegyezni). Az alkatrészeket négy ilyen lapból kellett kipattintgatni, majd a kipattintgatott alkatrészekből ki kellett még pattintgatni az összeillesztésre szolgáló nyílásokat kitöltő műanyaghablap-darabkákat is.

A stancoló szerszámot igen nagyvonalúan szerkesztették meg
Mivel a stancoló szerszámot igen nagyvonalúan szerkesztették meg, az egyes alkatrészek körvonalai és a nyomtatott ábrák csak a kivételes esetben passzoltak – tessék csak megnézni a kerekeket, központosításnak szinte nyoma sincs, igen alapos válogatás után sikerült négy olyan darabot találni, amin legalább nagyjából eltalálták a középpontot, így megfelelt a legkülső, látható rétegnek.A kerekek ugyanis négy-négy rétegből állnak – én viszont némi nézelődés után úgy döntöttem, hogy hátra kerüljön öt réteg, előre meg csak három, mindjárt versenyautósabb az eredmény.
Nem csal a csomagoláson levő grafika: élőben is pont olyan csúnya az összerakott makett, mint a rajzon
Miután elkészült a nagy mű, elégedetten hátradőlve konstatáltam, hogy az eredmény a rettenetes és a borzasztó között helyezkedik el. A sok pattintgatás és dugdosás után kapott modell csak nyomokban emlékezetet egy F1-es Ferrarira, és bár 3D-s, mégis egy kétdimenziós Schumacher vezeti. Ha alaposan megszemléljük a készterméket, több érdekességet is felfedezhetünk. Például, hogy bár elvileg ez egy olcsó kis gyerekjáték, mégis legalább tíz helyen rajta van a Marlboro cigaretta logója, viszont, dacára, hogy ez egy Ferrari, a márka sárga címerpajzsáról mégis mindenütt következetesen eltüntették az ágaskodó lovat. Szórakoztató az aerodinamikai szárnyak állása is: az első kerekek előtt levő rézsút az égre mered, a hátsó olyan meredek szögben áll, hogy fékszárnynak is beválik. Ha ilyen beállítás mellett egy igazi torpedónak nagy gázt adnánk, felrepülne az egekbe.
Szórakoztató az aerodinamikai szárnyak állása is

Na de kicsire nem adunk, mert a móka és a sikerélmény bőven megért párszáz forintot: ez a kínai puzzle csúnya, mint a bűn, olcsó, mint a szerelem, és egy óráig éppoly szórakoztató, mint a szex.

Akiben feltámad a féktelen dugdosási vágy, és boldogul a thai írással, akár meg is rendelheti, más, hasonlóan bumfordi egyéb modellekkel együtt, ( http://www.wonderthai.com/catalog/product_info.php?products_id=638). De gyanús, hogy elég csak kisétálni a józsefvárosi piacra: csodálkoznék, ha nem díszelegne ott valamelyik standon, integető szerencsemacskák és életveszélyes hajsütővasak illusztris társaságában.

41 komment

Címkék: ferrari 3D puzzle

A bejegyzés trackback címe:

https://kisauto.blog.hu/api/trackback/id/tr974766210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2012.09.14. 16:18:11

Bumfordi, bénácska, de mégis szerethető. Apa segítségével összerakni egy kissrácnak, egész biztos életre szóló élmény! Egy-másfél gombóc fagyi áráért zseniális.

srank 2012.09.14. 16:22:34

@Sam. Joe:
te is rég fagyizhattál :)

Quadanium 2012.09.14. 16:32:26

@Sam. Joe:
Pontosan.
Ha a gyerek a TV, az apuka meg az edzőterem, haveri foci és kocsma helyett végre egymással is foglalkozik a termék ára gyakorlatilag felbecsülhetetlen
Ez a játék ezért készült, gyerekeknek, nem pedig felnőtt egyedülálló kis hagy nem mondjam ki minek.

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2012.09.14. 16:44:55

@srank: A múlt hét az régen volt? 200 forintot kértek egy gombóc fagyiért Budapesten a Szent István körúton.

NoCigi 2012.09.14. 17:04:09

@Sam. Joe: A cikk írója nagyon is ráérzett arra, hogy ez gyerekeknek szóló cigaretta reklám. A Ferraris lovat nem véletlen nem rakták ki. Nem véletlen rakták ki a cigaretta márkát.
Aki ilyet vesz a gyerekének az felelőtlen. A drog az drog. A dohánytermékektől többen halnak meg mint bármely más drogtól. A dohányipar nem véletlen fejlődik a világ túloldalán és nem véletlen, hogy ott növekedik a dohányzás miatt elpusztult emberek száma!!!

Z o z ó 2012.09.14. 17:58:24

Én "anno" 500Ft-ért vettem ilyesmit, az szivacs(?)ból volt (illetve van), F1es Jaguár:)Nagyságrendekkel minőségibb cucc mint ez, küldök képet ha érdekel:)

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2012.09.14. 18:26:16

@Dandie: pedig igaz minden szava. Vagy épp azért fáj?

Dandie (törölt) 2012.09.14. 18:32:37

@peetmaster: nektek egyébként az életetek nagy részét az teszi, hogy nem dohányoztok? Mármint, hétvégente összeültök és együtt nem dohányoztok? Vagy csak péntek késődélután térítetek a kisauto blogon?

Az ilyen lelkes emberek általában jehova tanúk lesznek, bár egyik se árt a légynek se, szóval felőlem oké, minden szava igaz volt, még az is, ami nem!

Két nem dohányzás közt ezt a részt told le: indavideo.hu/video/South_Park-Nyomd_el

mx3 2012.09.14. 19:20:25

@Dandie: Nem, csak simán hülyék és jönnek mint a talajviz.Mit keresnek pl. egy ilyen blogon?

streetsta · http://managertoys.hu/ 2012.09.14. 19:28:36

@NoCigi: @peetmaster: Azért túlzásokba ne essünk.
Ha van a kisautóhoz, a gyerekkel otthon barkácsoláshoz hozzászólnivalótok, tegyétek, mind örülni fogunk. De ha ebbe az irányba terelitek továbbra is a diskurzust, meg fogom akadályozni.

It's ME! 2012.09.14. 19:28:37

Nekem egy Jeep van ilyenben, de baromi jó minőség és fából vagyon.

SturmTiger 2012.09.14. 19:42:49

Én még annó sihederkoromban (nem mintha marha öreg lennék) kaptam valahonnan ilyen műanyaghablap makettet, az egy angol Spitfire-t mintázott. Papíron, ugyanis a szögletessége okán inkább BF109, festése okán meg valami francia gép lehetett, de elhittem hogy angol mert ráírták hogy Britisk Air Force (tudom hogy RAF, de ezt ők nem tudták nyilván :D ). Jó volt :)

Teshow 2012.09.14. 20:21:31

@streetsta: OFF - csodálkozom, hogy Jézust nem hozták elő, a fészbúkon két cici után már vad térítés folyik. A vicc az, hogy valószínűleg a "dugás" hívószó vonzotta be őket (és most kicsit sem viccelek). Álszent banda :(

ON: én sráckoromból emlékszem még az újság mellékletből kivágott-ragasztott Zsiguli "makettre" is. Sőt, minden Kisdobosban volt valami ilyesmi (fúj-fúj, mocsokos komenyista szemfényvesztés) és azon felbuzdulva magam is megpróbáltam rajzolni-kivágni-ragasztani RAJZLAPBÓL egy csomó mindent. A karton ugyanis túl kemény volt a hajtáshoz, a sima papírlapnak pedig nem volt elég tartása. A mai srácok ezt el sem tudják képzelni!

De tudom fokozni: valamikor a 70-es évek közepe táján (talán) az Ezermester újság leközölte a LOLA L&M monoposto rajzait, modellezők számára. Na, azt is megpróbáltam, jó 10 évesen. Az eredmény olyan lett amilyen, de kreativitásban ma is elég jó vagyok!

Teshow 2012.09.14. 20:28:15

Íme a Lola L&M. Ja persze, ez is egy cigimárka, csak azt akkor még itthon nem tudtuk.
bobh.photoshelter.com/image/I0000ZpecyPg8XXQ
Marlboro-pirosat viszont rajzoltam pár játékautómra anyám körömlakkjával (örült neki :))

Ja: életemben SOHA nem dohányoztam :D

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2012.09.14. 20:42:54

@streetsta: a barkácsolásnak, a gyereknek meg a kisautóknak örülünk. Nekem is volt, a gyerekemnek is lesz.
A bagóvédésnek meg nem örülünk - és nekem úgy tűnt, hogy a cikk se.

Dilettáns1111 2012.09.14. 20:46:01

Megyek Bankokba, és veszek egyet én is!! .-)

Grifter 2012.09.14. 20:58:09

Engedtessék meg egy :facepalm:

manualis mammografus 2012.09.14. 21:09:11

szerintem bankokban nem arulnak ilyesmit. helyette nezz szet bangkokban :)

kewcheg 2012.09.14. 22:49:12

@Teshow: Arra a Zsigulátorra én is emlékszem,ha jól tudom forgott is a kereke,mert gombostűvel kellett "rögzíteni."
Meg volt még Aurora cirkáló papírmodell is,valamelyik nov.7 körül megjelenő újságban...

zbzbzb 2012.09.15. 06:04:35

jó a cucc, a szerzőnek mondom, hogy a műanyaghablap szó már nagyon régen létezik :)
de ettől még ütős a cucc.

Teshow 2012.09.15. 06:41:13

@kewcheg: Tényleg! Most, hogy mondod, beugrott nekem is!
Azé' látom, te se vagy má' karonülő, akárcsak én :))))

Lowtyo 2012.09.15. 07:01:49

vettél volna egy doboz piros marbit, jobban jársz. elszívod, több örömet okoz mint ennek az összerakása és az üres cigisdoboz is jobban hasonlít egy f1-es ferkára, mint ez az izé.

Rák Attantam 2012.09.15. 11:45:07

"...ment volna harminc perc alatt is, ha céltudatosan dolgozok, nem pedig félálomban dugok a kanapén..."

Pedig félálomban a legjobb... :)

kewcheg 2012.09.15. 12:15:45

@Teshow: hát ja,sajnos már elmúltam 20,mikor még mindig pirosbetűs volt a nov.7.....

mirx 2012.09.15. 15:00:49

minden gyerek utálja egyébként a cigit, és lesz..ja a cigireklámot. ha cigizni fog, nem attól, mert 8 évesen összerakott egy autót, amire rá volt írva, hogy marlboro.

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2012.09.15. 16:05:58

Én 2 v. 3 éve kaptam karácsonyra egy ugyanilyen modellt, csak az Subaru Impreza WRX STi-t ábrázol. Még nem vitt rá a lélek, h összerakjam és vszínű nem is fog soha.

Így könnyen eltudom tenni, összerakva meg ronda is és a port is csak fogná. Jól van az lapra szerelten.

acsebacsi 2012.09.15. 18:00:06

Az elején a tolólapot le lehet engedni?

csakazéris 2012.09.15. 18:24:22

Rá van írva a dobozra hogy "handywork"! Úgyhogy ez nem dugás helyett van! Messze nem! Egyébként marha jó kivágósokat lehet letölteni a Canon honlapjáról:
cp.c-ij.com/en/contents/2027/mercedes_benz/index.html

Rák Attantam 2012.09.15. 20:47:25

de van hozzá "műanyaghablapod" is? :)

Minden Áron 2012.09.16. 08:24:47

Az egész abból fakad, hogy ők jobban művelik az ábrázoló geometria tudományát, egyszerűen térben van a kerék és nem síkban, magyarán nem nyomták félre hanem direkte kiemelkedik a síkból érted... Szinte látni, hogy mozdul.

Gyerekkoromban a 80-as években Bulgáriában a Neszebári tengerparton gyűjtöttük a cigis dobozokat, akkor nagy szó volt a kemény doboz, a tetejét visszatoltuk a belsejébe, úgymond megdűtöttük (lett a fülke), alján 4-6 félkör bevágás, kifordít oldalra és kész a kerék, lehetett rá bármit rajzolni.

Ja és dohányzom...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.09.16. 08:42:50

Jaj, az orrát ha nem ilyen idiótán vágják, még hasonlítana is :D

Cymantrene 2012.09.16. 12:21:31

Nagy, városszéli vegyesboltokban repülőgépmodelleket kapni ilyen műanyaghablaplemezből kipattintós-összepattintós kivitelben. A típust igazán csak a festés jelzi, viszont mindegyik nagyon jól repül.

Vegyi Ali 2012.09.16. 12:53:44

@mirx: Az a nagy büdös helyzet, hogy kb. 20 éve bebizonyították, hogy a cigarettareklámos játékok nagyon nagy mértékben befolyásolják a későbbi dohányfogyasztást. Nem arról van szó, hogy attól fog dohányozni a gyerek, csak ha egy ilyen játékhoz komoly érzelmi kapcsolat fűzte (kedvenc játék, apuval raktuk össze, stb.), akkor később sokkal szívesebben választja azt a márkát. Ezen nem érdemes vitatkozni, tudományos tény.
Egyébként ha volt hasonló játékotok, akkor ti is tudjátok, miről beszélek. Nekem a kedvenc kis autóm egy külföldről kapott rally Peugeot volt, nem emlékszem, melyik modell. Gyönyörű volt, nálunk a faluban senkinél sem láttam hasonló kidolgozású autót, a korabeli matchbox-oknál nagyságrenddel igényesebb volt. Hatalmas Tissot logók voltak rajta, és magamon is megfigyeltem már, hogy ha órákat nézek, akkor valamiért rettentően vonz a Tissot logó, egyszerűen kellemes ránéznem.
Egyébként is érdekesek ezek a reklámok, és éppenséggel gyanúsak is egy kicsit, mert pl. megnézve egy rakás f310 képet, azokon sose szerepelt Bridgestone reklám, merthogy GoodYear-rel mentek... Szóval szerintem az is gyanús, hogy ezek a gyártók kapnak valami zsebpénzt azért, hogy a gyerekek fejében rögzítsék a megfelelő emblémákat.

w a s d 2012.09.16. 19:01:17

Nem lehet, hogy ló azért nincs rajta, mert azért a Ferrari képes lenne nekiugrani a gyártónak, hogy szedjék le?

Lowtyo 2012.09.17. 06:17:36

emlékszem gyerekkoromban, mikor apámmal bütyköltük a garázsban a lotus 77-ét, mindig lógott a szájában egy jps és mindig hagyta, hogy az utolsó slukkot én szívjam el. aztán amikor betöltöttem a 14-et, születésnapomon elvitt a helyi kupiba és befizetett a legprofibb prostihoz, adott egy doboz jps-t, hogy ha végeztünk majd együtt elszívjuk. ekkor beszéltem utoljára az öreggel. vákuum vera nem tudta, hogy gyenge a szíve az öregnek és halálra szívta szegényt. a mai napig őrzöm azt a dobozt, és mindig eszembe jut az öreg, mikor rágyújtok egy jps-re. sajnos elég nehéz hozzájutni, mert már nem forgalmazzák nálunk. viszont kupiba azóta mindig félek kicsit.

DonVincenzo 2012.09.17. 21:30:29

Inkább hasonlít egy gréderre mint versenyautóra.

mojoking77 2012.09.27. 16:22:12

Nekem Kopenhagabol kellett FELESEGEMNEK hozni lego lendkerekes Ferrarit. Azota is megvan, mint elso osztalyu porfogo.. :)
süti beállítások módosítása