Leírás

Minden ami játék és kereke van, esetleg úszik, repül. Gyerekeknek és felnőtt gyerekeknek.

Hirdetés

 

miniq_porsche_kek2.jpg

ÚJDONSÁG!  MiniQ 1:28 4WD Porsche   -  22 900 Ft
alfa-brera3.jpg

AKCIÓ!  KYOSHO Mini-Z AWD Alfa-Romeo Brera -  47 700 Ft

mig21_italeri.jpgItaleri 1/48 MiG-21MF Fishbed      -  6 690 Ft

 

italeri_reefer.jpg

Italeri 1/24 Hűtős félpótkocsi  11390 Ft

 


miniz_datsun_z.jpgAKCIÓ! Kyosho Mini Z Nissan Fairlady 240Z      - 10 600 Ft

Totalcar RSS

Nincs megjeleníthető elem

Csatlakozz

Belsőség RSS

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Mindenről én tehetek. Én kérek elnézést.

2011.07.16. 21:16 streetsta

Ma délben belém hasított valami. Negyed órával később már komoly lelkifurdalásom volt. Tudom, most az lenne a legegyszerűbb, ha elsunnyognám az egészet, úgy legalább kevesebb szemrehányást kaphatnék.

Ez nem a valóság. Illetve az, csak méretarányosan lekicsinyítve

De kemény leszek, férfiként állok az olvasók elé: elkúrtam. Hogy mennyire, azt döntse el mindenki maga. Az van ugyanis, hogy elmentem a Máv Északi Járműjavító üzemébe. Mert hogy ott nagyszabású vasútmodell kiállítást tartanak, egy kis RC vonatkozással. Én az utóbbi miatt voltam hivatalos, mivel a HDS team drifterei bemutatóztak, és egy kis ízelítőt is adtak a nagyérdeműnek a Dension friss fejlesztésű WiRC rendszerével is. Ezért mentem ki, megnézni, milyen a móka, mit szólnak az emberek a cucchoz. Mehettem volna múlt héten is, mivel a kiállítás két hétvégén át zajlik, de akkor más fontos elfoglaltságom miatt erre nem tudott sor kerülni. Néha ki kell menni versenypályára is, megkergetni a kétszáz Eurós Sierrát, na.

Michelisz Norbi mindenhol ott van. Ez még a legelső, nullszériás kasztni. Készül a sokkal részletesebb matricalap!

Amikor beértem az Eiffel-csarnokba, elakadt a szavam. Ez az a kiállítás, ahová a barátnőmet is elvihetném, remegő térddel állna meg az épület minden szegleténél. A történelem kézzel tapintható, mindenféle kiállítás nélkül is, ráadásul odavan az ilyen régi indusztriális épületekért. Tehát adva van egy ipartörténeti gyöngyszem, ahol a vasútbuzik minden bizonnyal azonnal térdre borulnak, ezt pedig megfejelik végeláthatatlan terepasztal mennyiséggel. Még én is elszédültem, hát még valami rendes 424, Nohab, vagy Szili rajongó.

Itt valamikor mozdonyokat javítottak

 Az RC autóknál pár percet időztem, gyorsan megnéztem a harckocsisokat is, ahol két Tiger I. feliratú pólós ember segített egy harmadiknak, hogy egy Sherman páncélost hozzanak ismét harckész állapotba, míg a háttérben a hevenyészett városrom-díszlet között egymást lődözték a tankok. Gyorsan a terepasztalok felé kanyarodtam, még a szemem sarkából észrevettem a Csepel műhelykocsit, a veterán személyautókat, és éreztem, nagyon kevés választ el, hogy én is úgy kapkodjam a levegőt, mint a kissrác mellettem, akit az anyjának kellett csillapítania minden egyes látnivalónál.Érdemes tisztában lenni avval, hogyan csillapíthatja az ember a hiperventilláció tüneteit.

Nem az otthoniakkal beszélget, hanem a három méterre lévő kolléga osztja meg a forgalmi információkat a következő állomással

A kiállítás nem mondható vérprofinak, kicsit esetlegesnek tűnhet az egész, de a lelkesedés, az elhivatottság minden kiállított kis vagonon érződik. Úgy szántottam végig a területet, hogy fél szemmel a képernyőn néztem a fényképezendő dolgokat, fél szemmel meg már a következő célpontot kerestem. Közben folyamatosan szentségeltem, miért nem jöttem ki már múlt héten, mert akkor megírhattam volna az egészet, és most rajtam kívül tömegek kapkodhatnának friss levegőért, gyerekek téphetnék ki magukat apjuk karjából, hogy őrültként futkoshassanak a kisvasutak között.

Sajnos a mai napom is elég sűrű vot, gyorsan végigrohantam, lefényképeztem, amit tudtam, elintéztem az egyéb dolgaimat, és most nekiálltam, gyorsan leírni a látottakat, hátha lesznek még, akiknek holnapra jó programötletet adok. Nem szaporítom a szót, nézzék meg a galériát, alaposan elemezzék ki a képeket, mert teli vannak érdekességekkel. Sajnos idő nem lenne, mindet képaláírással ellátni, ezért (is) elnézést kérek, megígérem, jövőre, ha időben tudomásomra jut a kiállítás, hamarabb írok róla.

Ha tudnak, menjenek ki holnap, zseniális vasárnapi program!

 

 

18 komment

Címkék: kiállítás vasútmodell sipos managertoys járműjavító streetsta

A bejegyzés trackback címe:

https://kisauto.blog.hu/api/trackback/id/tr743073078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SuperShift 2011.07.16. 23:36:38

Nagyon szép kiállítás; kár, hogy olyan messze van. De egyszer meg kell nézni ezt mindenképp, az egésznek olyan "álom gyerekszoba" (vasút, autók, LEGO) érzete van. Viszont néhány kép linkje mintha rossz lenne, mert nem jelennek meg sem a kis képeken, sem rendesen.

Solimo 2011.07.17. 00:16:29

Tessék mondani, merre van ez a kiállítás? Kőbányán, vagy Békéscsabán?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.07.17. 09:02:46

Atomzsírkirály...! Ilyenkor sajnálom, hogy nem Pesten lakom, máskor inkább örülök neki :)

De némelyik terepasztal tényleg hihetetlen részletes :)

johnibyg 2011.07.17. 09:10:07

Ma van már csak?

Kár, mert az Északit is meg akarom egyszer nézni, meg itt van minden, mi kell.... Ma meg sajna van dolgom :(

Mistral1011 2011.07.17. 09:15:20

MÁV Északi Járműjavító, Bp, talán XIII, Tatai út? (ahol füttyögnek a gőzösök, nna ott! :-))

karikaV43 2011.07.17. 09:49:00

@Mistral1011: Az Északi Járműjavító a Kőbányi úton van rögtön a körút után egészen a vasúti hídig.
Bejárat valahol középen.
Érdemes kimenni.

SomiTomi · http://somitomi.blog.hu 2011.07.17. 10:09:57

A kőbányai út 30. szám alatt található, de az előtte levő villamos- és buszmegállónak is Északi Járműjavító a neve.
Amúgy múlt hétvégén kimentem, megérte, pedig Budafokról indultam, ami BKVval nem két perc. Amúgy börze is van, úgyhogy még a pénzed sincs biztonságban.

Hurri Kán 2011.07.17. 10:21:13

Most indulok megnézni...

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2011.07.17. 19:50:19

@streetsta: Azt írod az 51-es képnél: "Régivágású terepasztal: van rajta minden, ami méretben nagyjából megfelelt."

Milyen jó szeme van kenteknek! Az a citromsárga munkagép bizonyosan Matchbox, a narancssárga-piros holmit a bal oldalon én Majorette Jeep-nek nézem. Az 57-es képen a piros teherautó talán - nem biztos - egy az eredeti felépítményétől megfosztott Majorette. A 10-es képen az előtérben a Shell tanker szintúgy Majorette, egy Saviem. Teljesen egyetértek, ilyen régen készült asztalon ezek remekül mutatnak!

(Gépház figyelem: Nekem sok kép nem jön le. Nézzetek már rá, bocs ha csak az én készülékemben van a hiba.)

_pgpetike 2011.07.17. 22:25:54

KÉRJÜK A KÉPEKET!!!! Mármint a hiányzókat!

2011.07.18. 07:32:11

Látod. Pedig én szóltam (hehe, a blogon már egy hónapja fent volt plakáttól kezdve minden)

És itt is van száznegyvenakárhány kép:

keptar.trainmodeller.hu/index.php/modellkiallitasok/eszaki2011

Hammer · http://car-pencil-etc.blog.hu/ 2011.07.18. 12:23:12

Köszi a tippet. Kimentünk vasárnap délután. Állat volt, rengeteg és tömény. Nem fotóztam.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2011.07.18. 12:52:30

@Matiz: Nem az volt a baj, hogy elfelejtettem, mert tudtam, hogy van. Csak valamiért nem tudatosult bennem, hogy ha az első hétvégén kimegyek, megírom, a másodikra kimehetnek azok, akik nem tudtak róla.
Szóval, én kérek elnézést.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2011.07.18. 12:54:49

@SuperShift: @Sam. Joe: @_pgpetike: Jeleztük már minden lehetséges fórumon, remélem meg tudják hegeszteni, mert a szerkesztőfelületen nekem minden frankó, de a posztban széjjel esik. Sorry.

Hurri Kán 2011.07.18. 13:02:51

@streetsta:
Meg bizony :)
Ami nekem kimondottan nagyon tetszett, az a repülőgép-gyűjtemény, fantasztikus munkák, minden darab gyönyörűen ki volt dolgozva, és nagyon nagy részük egyedi darab, ill. egy másik vitrinben az a 3-4 MÁV-os pályafenntartó, javító, stb. kocsikból összerakott gépsor. Számomra az igazi vasútmodellezést EZ jelenti...

FPeter 2011.07.26. 23:35:57

sziasztok! nyitva van még ez a kiállítás? ha igen, meddig, és kb milyen nyitvatartási renddel? esetleg google map-en be tudná valaki jelölni a bejáratot? thx
süti beállítások módosítása