Leírás

Minden ami játék és kereke van, esetleg úszik, repül. Gyerekeknek és felnőtt gyerekeknek.

Hirdetés

 

miniq_porsche_kek2.jpg

ÚJDONSÁG!  MiniQ 1:28 4WD Porsche   -  22 900 Ft
alfa-brera3.jpg

AKCIÓ!  KYOSHO Mini-Z AWD Alfa-Romeo Brera -  47 700 Ft

mig21_italeri.jpgItaleri 1/48 MiG-21MF Fishbed      -  6 690 Ft

 

italeri_reefer.jpg

Italeri 1/24 Hűtős félpótkocsi  11390 Ft

 


miniz_datsun_z.jpgAKCIÓ! Kyosho Mini Z Nissan Fairlady 240Z      - 10 600 Ft

Totalcar RSS

Nincs megjeleníthető elem

Csatlakozz

Belsőség RSS

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Kamionépítés házilag

2010.12.26. 07:00 Rézmányi Balázs

Játszani jó! Játékra pedig mi sem lehet alkalmasabb, mint aminek a neve is ezt jelenti: leg godt azaz játszani jó. Röviden Lego. Csak a jegyzőkönyv kedvéért leírom: Lego a világ legjobb játéka. Pont! Emiatt könnyű nekem ajándékot venni. Nem is okoztam soha ilyen téren fejfájást a szüleimnek (sok más téren persze igen). Születés- és névnap, mikulás, karácsony, húsvét...lehetett bármi, nekem Lego kellett. Aztán persze jöttek a kamaszévek, suli, buli, csajok meg egyéb bajok. Végül pedig a meló. Ocsmány módon felnőttem. A Lego pedig valahogy eltűnt az életemből. Ebben mondjuk az is közrejátszott, hogy az ezredforduló készletei botrányosak voltak. Majdnem csődbe is ment a cég.

Aztán idén megjelent egy készlet, ami kirántotta alólam a szőnyeget, feltépve ezzel a keserédes Lego-birtoklási vágy begyógyulni látszó sebeit. A szóbanforgó készlet egy kamion, természetesen csőrös, szám szerint a 3221-es. Valahogy a Lego-kamionok a gyengéim. Ebben persze az is közrejátszhatott, hogy olyan filmeken nevelkedtem, mint a Túl a csúcson, a Konvoj és persze Smokey és a Bandita. Akkoriban, mikor még vastagon mutálás előtt jártam, képtelen voltam kellően mély berregést hallatni játék közben, de tudtam, hogy a kamion egy férfias dolog.

A 3221-es azért is adott egy parasztlengőt a pulzusomnak, mert Lego létére abszolút arányos, igazán kamionos. Soha nem találkoztam ilyen realisztikus átlag készlettel. Azért mondom, hogy átlag, mert ott voltak a Model Team készletek. A sárga kamiont nézve rá kellett jönnöm, hogy nagyon sok idő maradt ki nekem. Például amit én régen gombnak hívtam, az most stud-nak nevezik. A legoember pedig minifig. Ráadásul hatalmasat nőttek a járművek.

A hatvanas években a lego kamion leginkább olyan volt, mint a matchbox - például a 325-ös készlet. A hetvenes években a 621-essel a gyerek már maga építhette a tizennyolc kerekűt, nyolc kerékkel. Az évtized végére már csiszolódott a forma valamit, az 554-es készletben már volt legoember (bocsánat, nem tudom a minifiget megszokni), de beültetni nem lehetett. Ráadásul nem is csőrös, habár kedves. Az első valóban jól használható, azaz jól játszható építési módot a 6367-es és 107-es készletek hozták. A kettő közül főleg az utóbbi volt igazán szép. Lehetett pakolni hátra, a sofőrt pedig végre volt hova ültetni. Kicsit persze igazásgtalan kihagyni az 1983-ban megjelent 6692-est, de ugye az igazi kamion még mindig csőrös.

A 3221-es igazi előfutára azonban a Maersk-kamion volt. Nem, mondom nem a 1651-esre gondolok, még akkor sem, ha (azt hiszem) egyedüliként ennek lehetett a kabinját egyben előredönteni. A nyolcvanas évek instant get Lego-kamionja a 1552-es. Az első hat gomb széles kamion, hiperritka duplamagas ajtóval és csodás arányokkal. Külön aranyos, hogy a dán fuvaróriás, a Maersk kamionsofőrje cowboy kalapot hord.

Volt még egy nagyon jó készlet pár évvel később, az 1988-as helikopter-szállító, a 6357-es. Maga az építés nem egyedi, de jól eltalát a színek számomra különlegessé tették. Ekkoriban még mindig hiányzott a hálófülke és a fellépő, a kéményt pedig antenna helyettesítette.

A kilencvenes évek aztán orvosolták ezeket a hiányosságokat, még ha módjával is. Rögtön az évtized elején ott volt az egyik legkívánatosabb készlet, a 6346-os. Öt gomb széles kabin, öt csicsa tetőlámpa, öt figura. Járt hozzá még rögtön két motor, egy kisérőautó, meg mellékesen egy űrsikló is. Pazar! Ez a készlet viszont kiválóan példázza, mi volt mindig is a nyomorom ezekkel a kamionakkal: kicsik. A kisérőautó épp’ csak egy hangyányit kisebb a vontatónál. Ha a személyautókhoz mérve valóban ekkorák lennének a kamionok, korcsolyázni lehetne a Hungária körút tükörsima aszfaltján.

Érezhették ezt a Legónál is, hisz akadt két próbálkozás is a megfelelő irányba, a 2148-as és 3442-es képében. Itt már volt fellépő és nagy kabin, viszont a csőrük versenyautóra illik inkább, a forgózsámoly használhatatlan, buflák az egész forma. Mindezek tetejébe még mindig csak négy gomb szélesek. Ha ennyi egy autó, akkor egy rendes kamion minimum hat...esetleg nyolc gomb széles. Ahogy a 7998-asnál.

De maradjunk a hatosnál. Azon belül is a 3221-esnél. Mivel tizenöt év kimaradt az aktív legózásból, meg sem próbáltam rutinból építeni, néha-néha az útmutatóra pillantva. Nem is lehetett volna, nagyon sokat változott a rendszer. Semmivel sem lett rosszabb, csak bonyolultabb, ami persze hosszútávon csak jó tud lenni. A legózás egy komoly tudomány, én legalábbis gyerekként úgy tekintettem rá. Ezért is volt akkora öröm, hogy a dobozra írt 5-12 év helyett egy délelőtt alatt megbirkóztam a meglepően komoly mérnöki kihívással. Emiatt persze leginkább csak saját berozsdásodott képességeimet okolhatom, semmiképp’ sem az idei év egyik sláger-készletét.

A kamion építését színező meglepetés-cunami csúcsa az a felismerés volt, hogy a kabin nem csak később használható extra elemek miatt király. Hangosat csattant az állam a konyhapadlón amikor kiderült, hogy hátul a legoembernek akad ágy meg TV. Elöl pedig hely a bögrének, van irányjelző, fellépő és tükör. Körömpiszoknyi hibák persze itt is vannak. Ilyen volt az amúgy felnyitható tető, ami rendszeresen a kezemben maradt.

Tízezer forint sok pénz: ennyiről indult itthon a készlet. Aztán lecsúszott olyan nyolcezerre. Mostanság már kevesebb mint hétezerért meg lehet kapni, és 278 elmért, két legoemberért és a sokszori újrajátszás lehetőségért ez az ár nagyon baráti. A hétezer forint főleg akkor lesz a kanapé párnái közé szorult aprópénz, ha belegondolok, álmaim Halálcsillaga most nagyjából százötvenezer forint. De nem baj, kicsivel kell (újra)kezdeni.


(A videó kéksapkás szerelője, Bob munkatárs ne tévesszen meg senkit! Két legoember jár a készlethez.)
 

67 komment · 2 trackback

Címkék: lego kamion

A bejegyzés trackback címe:

https://kisauto.blog.hu/api/trackback/id/tr662538658

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Végigjátszás: 3180 Tank Truck 2010.12.27. 18:18:45

Szerzői coming out a végigjátszás margójára: mielőtt még rám fogná valaki, hogy kamionbuzi vagyok, inkább saját magam bevallom: az bizony! Eleinte szüleim kicsit nehezen fogadták, de miután D jogsi helyett firkász diplomát szereztem, végül beletörődtek...

Trackback: Olvasó épít: újvilági csőrös-nyerges 2010.12.27. 18:17:37

Mint tudjuk, sok MOC éppen csak egy misét ér meg, bejegyzést nem. Néha azonban az áhitat a misén is túlmutat. IИDOMITUS olvtárs például friss újrakezdőként egyből igen ígéretes, minifig léptékű próbálkozással adta tanúbizonyságát annak, hogy itt igenis...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.12.26. 08:37:43

csekkold a jó öreg 8868-at. Az az igazi :)

gelsystem 2010.12.26. 08:44:47

@Azreel:
nekem 8860 van.....hehehe:)
igaz nem kámiJon, de az is odabaszós:):):)
-ez itt a dicsekvés vót:)---

tomnemtom 2010.12.26. 09:00:52

klassz.
videó elkészítéséhez szükséges türelemhez külön mazltov.

invictus: 2010.12.26. 09:09:09

Nekem #6594-es Octan üzemanyagszállítóm volt. Igaz szolid és nem csőrös, de imádtam gyerekként.

IV. (Parkoló) Béla · http://aparkolokiralyai.puruttya.hu 2010.12.26. 09:41:51

Nekem ez volt az egyik kedvencem:
www.oldlego.com/alltoys_show.php3?action=desctec&cat=&prod=6668

Ezt a készletet is nagy haszonnal használtam:
www.oldlego.com/alltoys_show.php3?action=desctec&cat=&prod=6539

Ebből pedig a nagy "üveget" tudtam remekül használni, agro-álmaim megvalósításához, kiváló kombájnfülke lett belőle.
www.oldlego.com/alltoys_show.php3?action=desctec&cat=&prod=6389

Csináltam anno sok-tengelyes darut is, de az örök kedvencek a saját kamionok, amihez bizony csináltam billencs-félpótot, de képes voltam papírból csinálni ponyvát, hogy hiteles legyen ponyvás félpótom, a gépszállító nehéztréler már csak hab a volt tortán.

Mumia 2010.12.26. 09:43:08

Ez valahogy kimaradt a felsorolásból, igaz nem különálló kamion, de egy nagy készlet, amiből azt is lehet építeni, nekem is volt:

www.brickset.com/detail/?Set=740-1

Nyitható ajtók, felnyitható motortér, elektromos motorral, csőrös, mi kell még?

zoles 2010.12.26. 09:45:09

Én anno a meglévő készletekből saját magam gyártottam kamiont. Persze ehhez kellett a piros-fehér repülőgép első kerekéből az elem, amit forgózsámolynak tudtam használni. A szállítmány pedig általában tégla volt, hála a rengeteg piros építőelemnek, ami a kamulegó házépítős cuccból származott... :D Régi szép idők...

terasz9 · http://www.teremibalazs.hu 2010.12.26. 09:46:08

Tengermély tisztelet a stopmotion videóért!!

Tapmancs 2010.12.26. 09:51:16

8421 sem piskóta: Mobil daru. Gyerekkorom álma volt, persze sohasem kaptam meg.

Raиdoм_ · http://miemva.blogspot.com/ 2010.12.26. 10:01:28

Nekem az 5590-es készlet volt/van meg. Kormányozható volt és egy másik lego készlettel összeépítve önjáró is lett. A távirányító zsinóros volt, de az élvezethez.

Életem első legoja pedig egy traktor volt amiből dragstert is lehetett építeni.

Zolus84 2010.12.26. 10:09:03

Nekem a 6346-os űrsiklószállító megvan, darabokban a többi legóval egy vödörben. Imádtam a legót, de az eredetieket nagyon ritkán raktam össze. Általában magam találtam ki dolgokat. Kocsikat építettem, és karambolosat játszottam, utána fejből újra összeraktam a kreálmányaimat. Ha lenne időm, talán még ma is előszedném néha.

Magyar[HUN] 2010.12.26. 10:15:19

A videó hatalmas lett,nagyon jól meg van csinálva. Amúgy a kamionok nekem is mindig tetszettek a Legóból.

RÁJEN · http://szirszarjaim.blog.hu 2010.12.26. 10:20:41

Nagyon jó videó!!! Én egyszer Technicből csináltam kisfilmet, de közel sem ilyen jót...

Rézmányi Balázs · http://totalcar.hu/ 2010.12.26. 10:22:42

@Magyar[HUN]: @terasz9: @tomnemtom: Nagyon köszönöm!

@Mumia: @Azreel: Bevallom, beleégett a bit az agyamba, hogy csak olyan a készlet érdekel, ami jó legoembernek. Ennek ellenére a kalapomat emelem ezeknek a készleteknek, mert nagyon jók!

balakaa 2010.12.26. 10:25:54

A képek közt szereplő narancs-fekete helikopterszállító tréler. Na aaaaz az igazi. :):)

Nagyszerű poszt.

kirby a parancsnok 2010.12.26. 10:46:11

Nem láthatnánk "álmaid Halálcsillagát?" Én az egyik legnagyobb legóboltban nem láttam...

Rézmányi Balázs · http://totalcar.hu/ 2010.12.26. 10:48:35

@kirby a parancsnok: Csak kiállítva láttam eddig, boltban itthon én sem találtam. Amúgy 10188 a száma.

The reaper 2010.12.26. 10:51:15

Kiskoromban nekem is mindent jelentett a LEGO. Az űrsiklós kamion meg is volt, vagyis még a mai napig megvan. Csak hát én is felnőttem. Bár kb egy éve leültem LEGO-zni (huszonegynéhányévesen). Szüleim gondolkoztak is, hogy rámhívják a mentőket. :D

zoli0724 2010.12.26. 10:55:04

szerintem ez már nem igazi lego, túl sok az egyedi erre kitalált elem, én jobb szerettem mikor régen (4-kb12 éves koromig) volt 4 nagy vödröm (később persze jöttek kis készletek city, ninja, repülő mindenféle), de az igazi az volt mikor kiöntöttem a szoba közepére és egy hétig nyomtam és megépítettem mindent, várost, hajót, repülőt, kocsit ugyanazokból az elemekből. nem lettek ilyen élethűek, de sok meló volt benne hogy jól nézzenek ki és azt én csináltam magamtól nem leírásból. sztem az volt az igazi legózás amikor igazán kreatív lehettem

kirby a parancsnok 2010.12.26. 11:07:25

@Rézmányi Balázs:
És van valami katalógus, amiből kiderül, hogy 150 ropiért meg lehet szerezni?

STi-2009 2010.12.26. 11:11:19

Sziasztok!
Én nem egy gyári kamiont birtoklok LEGO-ból, hanem egy összeépítettet. 4 gomb széles, csak a lökhárítóknál lett 6, kb. 20 évvel ezelőtt építettem. Képet majd később tudok linkeli, mert mikor ide költöztem Pestre, nem hoztam magammal, de öcsi megőrizte eredeti állapotában:)
U.i.: öcsi most mondta, ahogy visszaérnek Pécsre, átküldi a képeket és belinkelem :)

benzinvérű · http://benzinveru.blog.hu 2010.12.26. 11:11:42

Jó írás volt Balázs, mellesleg büszkén jegyzem meg, hogy tulajdonosa vagyok egy 6357-es és egy 6346-os kamionnak is. A társaik mellett a szekrényben várják, hogy majd pár év múlva előkerüljenek, ha már lesznek gyerekeim.

Rézmányi Balázs · http://totalcar.hu/ 2010.12.26. 11:16:17

@kirby a parancsnok: Lego hivatalos oldalán megtalálható, onnan meg is lehet rendelni. A jó hír pedig, hogy most már "csak" 116. Amikor legutoljára láttam még 150 volt.

Rézmányi Balázs · http://totalcar.hu/ 2010.12.26. 11:19:21

@benzinvérű: Köszönöm! Amúgy meg nagyon irigylem tőled a 6346-ot....ahogy Zolus84-től és Reaper-től is.

peace_n_love 2010.12.26. 11:21:23

Jézusom! Menyit szívtál ezzel a stop-motionnal?
Gratulálok!

Rézmányi Balázs · http://totalcar.hu/ 2010.12.26. 11:27:19

@peace_n_love: Egy hétvégét, de nagyon élveztem. Azóta persze rájöttem egy csomó trükkre, úgyhogy lehet most már egy nap alatt is sikerülne.

Teshow 2010.12.26. 11:34:32

Nekem a Lego már kimaradt, ahhoz én öreg vagyok. Az én sráckoromban a Matchbox és persze a hozzávaló looping-os pálya volt a királyság!
A gyerekeimnek azért vettem néhány vödör Legot és van egy nagyon komoly Duplo vonat rendszerünk is (kisebb vagyon) ami most "alszik" , már az unokákra vár majd.
Ha már szóba került, itt a Halálcsillag linkje:
starwars.lego.com/en-us/Products/exclusive/10188.aspx

kis csibe 2010.12.26. 11:48:25

Ha mar itt tartunk, az ursiklok is hiztak egy kicsit a regiekhez kepest: :)

www.collectspace.com/review/lego_10213_spaceshuttle01-lg.jpg

Ezzel el voltam fel napig mire osszeraktam.

Amugy a meretnovekedesbol adodik egy problema a legoval kapcsolatban. A regi 80as 90es evek szettjei osszeileszthetetlenek az ujakkal...egyszeruen nem veszi be a szem. Nekem pedig sok kitem van regrol, es megtobb uj, de nem lehet egymas melle lerakni oket.

Legokamionbuzisagomat jelzi, hogy 5 evnel fiatalabb szettbol tobb mint 20 teherautom es kamionom van meg, es megvan a 2 orias daru is. :)

Negrogo 2010.12.26. 12:20:56

Nem hiszem el a 19. kepen lovo megvolt anno! Talan pont karacsonra kaptam vmikor a 90-es evekben. :)

amorph 2010.12.26. 12:27:44

nekem is a helikopterszállítós (6357-es) volt meg.. tényleg arról tudtok, hogy mi alapján lett egy-egy készlet ritkaság, melyikből mennyit szoktak gyártani és miért éppen azokból keveset, amelyek aztán később a legkedveltebbekké válnak és ölik értük egymást a zemberek?

Sword 2010.12.26. 12:28:37

A gyári lego járművek sosem vonzottak. Túl picik és nem kell sok fantázia a megépítésükhöz.
Így általában saját gyártmányú lego járműveket építettem a készletek vegyítésével az emberkékhez igazított méretben :).
Tehát a busz pl simán 10kocka széles volt az ülések miatt. A legjobb a csuklós busz volt, papírból hajtogatott csuklóval :). Teherautóhoz, kukásautóhoz meg jól lehetett keverni a technik elemekkel, jó szórakozás volt. Azóta sem tud semmi úgy lekötni.

gergobox 2010.12.26. 12:30:16

Én körülbelül 10 éve kaptam karácsonyra LEGO kamiont, ez volt az egyik legszebb karácsonyi ajándékom: www.brickset.com/detail/?Set=5563-1

peace_n_love 2010.12.26. 12:33:24

@Rézmányi Balázs:
A két nap se rossz, akkor még több ilyet!

Csontos Szigfrid 2010.12.26. 13:00:48

Nekem is volt sok-sok Legóm. Vagy 25 készlet. Persze azokban speciális "panelek" nem nagyon voltak még. A legtöbb alkatrész bármely készletbe beletehető volt, ezért az én kamionjaim elég kockák voltak. Valahogy még a kormányzását is megoldottam.
A legjobb valóban az volt, amikor összeöntöttem mindent, és építettem valamit. A készletet csak egyszer, megnézésre raktam össze, utána csak ritkán.
Nagy kedvencem a Lego Technics 8860 volt, motorral, kormányzással, váltóval, vagy mivel, csak sajnos sose tudtuk megvenni. Az volt abban az időben a legnagyobb király. A 80-as évek végén.

Inner Circle 2010.12.26. 13:01:39

Hajaj, nekem volt sárga dobozosom (billent a fülkéje) és helikopterszállítóm is...
De elég a nosztalgiából, van most egy Creator kamionos készlet: www.argep.hu/trend/LEGO/Lego-creator-orszaguti-szallitas.html
Ha a Match-ban sok tejet és kenyeret vesztek, pontgyűjtő akció keretében 16.400.- HUF-ért adják. Sajna, emberke nincsen hozzá. De az mindenkinek úgyis van otthon :-)

Putya 2010.12.26. 13:21:37

Nagyon menő írás, videóhoz külön gratulálok.
Nekem a kedvencemet nem találom a neten, De a lényeg hogy valamilyen olyan pack volt amiből ki lehetett rakni egy terepjárót+versenyautó+utánfutó vagy egy lapos elejű teherautót vagy egy helikoptert vagy egy hotrodot. Olyan 10 kocka célesek voltak. Szerintem olyan 94-2000 között kaphattam :D Nagyon szerettem.

butcher__ 2010.12.26. 13:41:23

Én a két méteres darumat építem már 1 hete. Kész lesz küldjek fotót ? :D

a márk 2010.12.26. 13:50:17

nekem is megvolt a helikopteres és szerintem az utolsó kreálmányom is tartalmaz 1-2 alkatrészt belőle...
c1.ac-images.myspacecdn.com/images02/145/l_ee03959aea5d488197ef79f35fc1c6b0.jpg
c1.ac-images.myspacecdn.com/images02/66/l_7ad7c91e54d046f297019d97717caf44.jpg
c3.ac-images.myspacecdn.com/images02/93/l_01163d3936c341689c85f524a09ddb12.jpg

W3as motor és különös, de érdemben nem működő első teló. egyoldalas lengőkar hátul lánchajtással. 5 éves lehet kb.

Rocko- 2010.12.26. 14:01:46

stop motion video. nagyon jó!
a 6537 meg megvan, el is mosolyodtam, amikor megláttam. valahogy nem tudok megszabadulni tőle. :)
akárcsak a 6356 ( guide.lugnet.com/set/?q=6356_1&v=z ), az is itt van mellette, csak ha nem muszáj, nem bontanám ki őket az évek óta bebetonozott helyükről. :)

Attis10 · http://auto-matchbox.blog.hu/ 2010.12.26. 14:08:28

Nagyon jó videó és a kamion sem rossz ;-)

Eddie Felson 2010.12.26. 14:11:54

Jó írás!
A kedvencem a Technic Lego volt, bár én is simával kezdtem. Sajnos a komolyabb készletek már akkor is brutális árban voltak (10-15 éve), úgyhogy vegyítettem a sima meg a Technic Lego-t.
Az álmom akkoriban ez volt:
jatek.vatera.hu/lego_duplo/lego_keszlet/lego_technic_8880_super_car_1434346611.html
Nameg később már lehetetett kapni pneumatikus gépeket is, azok tényleg durvák.
Majd ha lesznek gyerekeim velük talán legozok újra.

Rocko- 2010.12.26. 14:18:52

ja, jut eszembe, ez is megvan: lego.wikia.com/wiki/8837_Pneumatic_Excavator
csak átalakítottam már. :) így egy lowrider autókeret lett belőle, elejét, hátulját tudja külön emelni, süllyeszteni.

Guldenburg 2010.12.26. 14:34:34

Nekem két LEGO kamionom van:
- a LEGO 6348 "Mozgó rendőrségi központ"
bricker.ru/images/sets/6348_brickset.jpg
- a Lego 6693 "Szemetes autó"
bricker.ru/images/sets/6693_brickset.jpg

A maga idejében mindkét jármű nagyon jónak számított.

kirby a parancsnok 2010.12.26. 14:36:02

@Rézmányi Balázs:
Köszönöm, az infókat, bár én nézegettem youtube-on és ennyi pénzért kicsit még többet vártam volna, dehát a márkanév...
Ha kibírod jövő karácsonyig, talán 80-ért meg tudod szerezni és akkor majd remélem beszámolsz az élményeidről:)

zoli0724 2010.12.26. 15:26:17

kezdelek utálni titeket, mutogatjátok itt azokat amikről én gyerekkoromban csak álmodoztam, bár azért megoldottuk, egyszer 5-en raktuk össze amink volt (pontos leltárral) komplett város lett belőle, felhőkarcolóval, kertesházakkal, rendőrség, autók, reptér kikötő, nyári szünetben 2 hét reg 8- este8-ig szép meló volt, de azért van pár készlet amire ma is irigykedek, pedig már vagy 5-6 éve nem játszottam

Balu az Alfás 2010.12.26. 15:53:03

A Lego Model Team készletek mindent ütöttek (Anno, és szerintem most is!)

5580-as nagy kedvenc:

www.1000steine.com/brickset/images/5580-1.jpg

Vagy az 5550-es:

www.1000steine.com/brickset/images/5550-1.jpg

niddala 2010.12.26. 16:10:26

@Rézmányi Balázs: Vagy kerestek egy ismerőst amerikában és megrendelitek oda majd mikor hazajön egy börönddel többet hoz!:-) Így azért pár tízezret meg lehet spórolni. Nekem így lett 10188-as és 10179-es.
Azért aranyos , hogy egy dán játék 30-40%-al olcsóbb amerikában! Pláne, hogy nálunk is gyártják!
Amúgy gratula, tényleg szép készlet!

Kuku 2010.12.26. 16:49:56

A készlet témájáról jut eszembe, hogy a LEGO az egik legkörnyezetszennyezőbb gyár ami a logisztikát illeti. A dobozai 2/3-a levegő, direkt ráúszik a nagy doboz = nagy ajándék érzésre, ami biztosan nagy hasznot is hoz, de rossz belegondolni hogy 3x annyi kamion szállítja a LEGO-kat mint amennyi szállíthatná.

sántakígyó 2010.12.26. 17:29:07

2001-ben keszitett sajat kamionom: picasaweb.google.com/114022610664345034806/Kamion?feat=directlink
Lenne mit valtoztatni rajta, de nem volt szivem a tobbi Legot megbontani 1-1 alkatresz miatt.

Balu az Alfás 2010.12.26. 20:06:58

@niddala:

A 10179-es nagyon masszív...

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2010.12.26. 20:10:18

Én is LEGO-ztam a fa alatt és örülök, hogy nem csak nekem gurult el a gyógyszerem. 8-) Csináltam én is videot, ha valakit érdekel:

kreport.blog.hu/2010/12/26/ujra_gyereknek_lenni

streetsta · http://managertoys.hu/ 2010.12.26. 20:13:06

Hűű, kollega, le a kalappal, ez igen átfogó kis poszt lett. Ami pedig a videót illeti, nos, elég legyen csak annyit, én neki sem mertem volna kezdeni. Kisautóblog-történeti mérföldkő.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2010.12.26. 20:31:03

A lego vasút (távirőnyítós) hiánycikk lett karácsony előtt. :(((
Mondjuk a fiam rendőrséget akart, most pótbábukra vadászunk, hogy tudjunk tüntető-szétverésesdit játszani.

Istike90 2010.12.26. 21:40:47

nekem egy ilyenem van:

www.brickset.com/detail/?Set=6539-1

máig a kedvenc készletem:)

találtam hozzá leírást lehet h össze is rakom, ha megvannak még az alkatrészek :P:)

mit2domain 2010.12.26. 23:36:57

Szegény rakodós csávó csak áll ott, miközben elkötik a kamiont :)

Gyönyörű munka, azt hittem, csak lefényképezted azt annyi, de csodaszépen lett animálva.

(U2b-on van egy hasonló stop-motionos video, ahol a 10179-et építi meg Han és Chewbacca, azzal 3 hónapig szo*ott a csavó)

Technic-re nem izgulz? Az ám az istenkirály!

zezse 2010.12.27. 07:26:55

@RAMBO: a Pecsában a bolhapiacon árulnak lego figurákat.. meg alkatrészeket is.. érdemes megnézni. Nálunk idén a Boba Fett vadászgépe volt a sláger, szerintem olyan mint egy nagy csótány vagy pincebogár, de a gyerek vele is aludt.. Jaj, úgy lemennék a lego gyárba- nyíregyházára, tudja valaki hogy lehet oda forgatási engedélyt szerezni?

Ami viszont lenyűgöz, hogy örököltünk egy kb 30 éves vonat készletet, ahol elemmel megy a vonat, és még mindig működik. az expasim egy lego mérnök mellett lakott gyerekkorában, és megkapta a legújabb fejlesztéseket. Szerintem egy gyereknek az lehetett a kánaán. .

Justice RAT 2010.12.27. 11:05:37

Mi is LEGOban nyomulunk. A fiam 1 éves kora előtt kapta az első dubloját, de elég hamar áttértünk a legora. Úgy 2.5 évesen. Persze kicsibe kezdtünk, és hátráltatott minket a friss kislányunk, de töretlenül fejlődött a készlet. Most 4,5 éves, és nagyon kreatív. Nem csak összerakja a rajzokból a dolgokat, hanem utána átépíti őket. Most karácsonyra kapta ezt a kamiont, egy technics útgyalut, és egy távirányítós legoautót. A kamiont már egyedül rakta össze, némi felügyelet, és magyarázat mellett.

Hammer · http://car-pencil-etc.blog.hu/ 2010.12.27. 16:42:43

elég jó készlet, és rögtön a megjelenés után végigjátszottuk fiammal:
kockagyar.blog.hu/2010/06/07/olvaso_jatszik_3221_city_truck

stop-motion filmet viszont csak a front-end loaderről készítettem:
kockagyar.blog.hu/2010/03/24/olvaso_jatszik_special_7630_front_end_loader

Csikós Zsolt 2011.01.04. 13:55:59

ne haragudj Balázs, csak most néztük meg, nem volt mindenre idő, szabadság alatt nem fér bele, ehhez be kellett jönnünk.

Papp Tibivel üzenjük, azaz inkább kérdezzük - lehetünk a szarod egy napra?

Beszartunk, behugyoztunk, mindenféle egyéb testnedveket folyattunk. Le a kalappal baszki.
süti beállítások módosítása