Leírás

Minden ami játék és kereke van, esetleg úszik, repül. Gyerekeknek és felnőtt gyerekeknek.

Hirdetés

 

miniq_porsche_kek2.jpg

ÚJDONSÁG!  MiniQ 1:28 4WD Porsche   -  22 900 Ft
alfa-brera3.jpg

AKCIÓ!  KYOSHO Mini-Z AWD Alfa-Romeo Brera -  47 700 Ft

mig21_italeri.jpgItaleri 1/48 MiG-21MF Fishbed      -  6 690 Ft

 

italeri_reefer.jpg

Italeri 1/24 Hűtős félpótkocsi  11390 Ft

 


miniz_datsun_z.jpgAKCIÓ! Kyosho Mini Z Nissan Fairlady 240Z      - 10 600 Ft

Totalcar RSS

Nincs megjeleníthető elem

Csatlakozz

Belsőség RSS

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Villám McQueen eljött hozzánk

2010.12.25. 07:58 papptibi

Eddig azt hittem, hogy mindegy, a szobai autóverseny milyen autókkal megy. A játék, a vetélkedés és a küzdelem a lényeg, nemde?. A szerkesztőségünkben már nagyon komoly darabok is megfordultak a műfajból, sőt, talán túl komolyak is. A gyerekek nem tudják igazán értékelni, milyen gyönyörűen kidolgozott a DTM-versenyautó, vagy épp a rendőrségi 911-es. Oszt úgyis összetörik.

IMG 9114jav

Szerencsére van ebből olyan játék is, amit nem a felnőttek buzériáinak kielégítésére találtak ki. Meg is kaptuk a tesztpéldányt, az 1:43-as léptékű Carrera GO!!!-t. A TC-s akikapjamarja-rendszert kihasználva, rögtön lecsaptam rá. De csakis a Verdák rajzfilm miatt. Elvileg ugyanolyan slot-carok ezek is, de azért valahogy sokkal játékosabb az egész. Villám McQueen és Joe Komposztor csatáját újrajátszani a Szelep Kupáért – van ennél jobb?

A rajzfilmmel elég bensőséges a viszonyom, azt hiszem, többször láttam, mint bármit. Minél többször látom, annál inkább érzem: a Verdák tökéletes. (Azt leszámítva, hogy a Piston Cup magyarul Szelep Kupa lett, noha a serleg is dugattyú-alakú, kedves fordítók.) Minden a helyén van benne, zseniálisak a figurák, elképesztően kigondolt jellemekkel. És kegyetlen jó poénokat helyeztek el benne a szülőknek is, nyilván tudták, hogy nem egyszer kell szegényeknek megnézniük. Köszönjük. 

Ugyanis van egy két és fél éves lányom, és folyton a Verdák-DVD megy nálunk. Elég fura viselkedés ez egy lánytól, elvégre van elég rózsaszín rajzfilm a világon, de ezt akarja. Amikor nem a Kisvakond autóját nézi. (Bár, mostanában néha be kell tenni egy Hello Kitty DVD-t is néha, ennek kapcsán elgondolkodtam, hogy miért nem kérdezik meg Észak-Koreát, hátha csak amiatt ágyúzták őket nemrégiben, mert valaki átcsempészett egy Hello Kitty lemezt.)

IMG 9180jav

Eredetileg az volt a terv, hogy hazaviszem a pályát, hadd próbálja ki Timi, de Hajnival, a feleségemmel megtárgyalva dolgot, végül úgy döntöttünk: inkább ne legyen ott a tesztnél. Hisz egy-két nap után el kell csomagolni az egészet, és visszavinni. Amúgy is, ez nagyobb gyerekeknek való, ő még nehezen értené meg, hogy ezeket nem tologatni kell, mint a többi játékautóját. Mert van egy pár neki. A Mikulás például egy autószállító kamiont hozott neki, kilenc kisautóval. Nagynéném megpróbált ugyan egy nagyobb babát ajándékozni neki, de sírva fakadt, és rémülten hátrálni kezdett, amikor meglátta. Asszem, még nem teljesen tiszták benne a nemek közötti szerepek.

Így aztán pár napig nem nyitottuk ki az autó csomagtartóját Timi jelenlétében, mert benne volt a pálya. Aztán egy szép napon, miután a gyermek elment melózni a bölcsibe, felvittem. Az első komoly kijózanodás akkor következett, amikor alaposabban megnéztem a leírást, mekkora hely is kell a pályának. Eláruljam: 2,5 méter hosszú és hetven centi széles. Ez elsőre nem tűnik soknak, de az. Gondolom, hasonló problémával többen szembesültek így karácsonykor. Egyenletesnek is kell lenni, nem lehet alatta össze-vissza szőnyeg, és hasonlók.

Van pár darabja

A másik, hogy azért nem öt perc összerakni. Elképesztően sok mütyüszt pakolnak a dobozba: a pálya elemei, a betápláló elem, a körszámláló, az elemeket összefogó patentok, korlátok, hirdetőtáblák, és persze ott vannak az állatható lábak, a felüljáróhoz és a döntött kanyarhoz. Bizony ám, döntött kanyar! Elvégre ez NASCAR-paródia, még szép, hogy van benne.

Igaz, kicsit leegyszerűsített formában, mivel ez valójában egy 180 fokos kanyar, megemelve. Mire felfogtam, és összeraktam, pont egy óra telt el, ami így elsőre nem is rossz. Még sosem csináltam ilyet azelőtt.

Erős mágnes segít a pályán maradásban

Mivel a játékautókat sikerélményre hegyezték ki, az aljukon elég erős az a mágnes, ami segít a pályán tartani őket. Az emelt kanyarban például simán megáll az autó a falon ami – hogy is mondjam finoman – nagyban megkönnyítette az akciójelenetek fotózását. Mert amúgy menet közben szinte lehetetlen lekapni a kis dögöket.

Olyan erős mágnes van az aljukon, hogy megállnak a kanyarban

Nem véletlenül. A pálya teljes hossza 5,4 méter. Levideóztam egy kört, és kimértem: egy kör, különösebb sietség nélkül kábé 3-3,1 másodperc. Azaz, az átlagsebesség cirka 6,5 km/óra. Ez nem tűnik soknak, de illik megszorozni a léptékkel, hogy reális legyen a kép. 6,5-szer 43? Az 280 km/óra. Aztamindenit! Mondom, ez NASCAR, na!

Bevallom, ráadásul ez még azelőtti kör, hogy felfedeztem volna a turbó gomb funkcióját, szerintem vele még lefaragható pár tized, ha az ember nagyon profivá képezi ki magát. Ha csak simán nyomkodjuk a kontrollert, gyakorlatilag gázelvétel nélkül vehetők a kanyarok, ami jól jön a kisebb gyereknek, mert nincs állandó kudarcélményük. Aki meg nyomkodja a turbó gombot, az meg ne csodálkozzon, ha elszáll a döntött kanyarban. Szó szerint.

A mutatóujjnál a nitró-gomb

Hozzáteszem, a dobozban lévő Villám McQueen-Komposztor duó már nem volt teljesen új, ám kaptunk egy bontatlan Kinget is, amely szemmel láthatóan fittebb volt, ez már rendszeresen kisodródott a nagy, köríves kanyar bejáratánál, ha nem vettük el a gázt. Gondolom, számít, mennyire kopott az áramszedő, ez lehetett a különbség oka (a csomag egyébként tartalmaz tartalék áramszedőket).

Jön a gonosz Komposztor

Mikorra kijátszottuk magunkat a feleségemmel, késő délután lett. Hajninak indulnia kellett a bölcsibe. Én maradtam otthon szétszedni a pályát, de közben jött egy telefon, és el kellett rohannom egy fontosabb ügy miatt.

Lebuktunk. Timi ott találta a pályát. Örült neki, nagyon, de Hajni megmagyarázta neki, hogy ez nem marad itt, csak kölcsön kaptuk. Nem tudom, megértette-e. Mindenesetre szépen visszadugta a tápegység kábelét a pályába, és mire a Hajni odanézett, már ment az egyik autó. Átkozott kiscsaj, nem?

Aznap éjjel aztán tényleg szétszedtük, és visszacsomagoltuk a pályát. Másnap reggel nem hiányolta, de amikor szóba került a karácsony, meg az ajándék, valahogy mindig a nagy autópályára tereli a szót.

Nem. Nem kap. Fiatal még hozá. Hátha kinövi, még van remény.

25 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kisauto.blog.hu/api/trackback/id/tr572534873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

X14NZ 2010.12.25. 08:33:15

Kéne. Gyerekkoromban volt ilyesmink, csehszlovák változatban.

A filmről pedig... mintha csak én írtam volna. Két és fél éves fiam - autó- és mozdony-őrült (jut eszembe, azt a - T. Value? - autószállító kamiont neki a Jézuska ma hozza nagymamához...) - képes egy ültő helyében végignézni. Akárhányszor. Pedig még Thomast is megunja egy-két epizód után. Szóval már én is betéve tudom, de nem lehet megunni

Ha ezt meglátná, megőrülne alighanem.

moszkvicssluszkulcs 2010.12.25. 08:45:12

A film tényleg zseniális, kb 60x láttam, igaz a fiam már lassan 7 éves.
Ilyen pályát pedig használtan kaptunk, nekem van benne 2 hurok is. És ezeken még soha nem sikerült átzavarnia a kocsikat, a sik területen pedig hol őrült módon ment a kocsi, hol leállt, szóval most a dobozban pihen...

Garp 2010.12.25. 08:46:04

:) gyerekek, hehh. Ezt a cuccot n is néztem a boltban a fiamnak, de mivel csak 3 hónapos, úgy döntöttem, még korai lenne. Talán majd jövőre :D.

Boldog Karácsonyt!

mikk0203 2010.12.25. 08:57:23

Mi ezt pontosan ezt meg is vásároltuk....potom 16900...plusz szállítás 990...4 és fél éves fiamnak vettük PSP ellenében.
Azt kell mondjam,talált süllyedt,tegnap késő estig versenyeztünk,kiváló minőség,az összerakása sem bonyolult,hiszen van egy rajz,ami az elemeket számozza,ill.betűzi.Nálam kb 30 percig tartot....
A Turbo gombra csak később jöttünk rá,utánna viszont csak úgy repültek az autók---kifelé a pályáról--
Nagy hely kell hozzá,a dobozát megtartjuk,mert ha szét kell szedni,ebbe praktikusabb lesz tárolni!
Boldog Karácsonyt mindenkinek!

misi107 2010.12.25. 09:08:39

Hol a gond?Az én lányom (Bogi) most volt ötéves,de a szerszámokat jobban ismeri mint az anyja.A garázsban külön ládája van,benne az általam leselejtezettnek ítélt cuccokkal.Apa szerel csemete hozza amit kérek,ha ép nem kell semmi,akkor a sajátokkal épp szétszedi,amit talál a garázsban....A baba dolog nem müxik nálunk sem,matchbox,hotwheels (főleg a zsákbamacska autók...) az,ami nyerő.Lassan eljutunk oda,hogy előszedem a régi csehszlovák versenypályát,bár szerintem autó csak valami nagyon széthajtott van hozzá.Amíg belejön,gyakorolni jó lesz.

Rocko- 2010.12.25. 09:44:18

Tibikém, ne csodálkozz a jányodon, hogy autókat szereti, ha az apja autós újságíró. mondhatni, jó nevelés! :))))
aztán meg majd minden fiú kapkodni fog érte. ;)

lally 2010.12.25. 09:46:19

Meglesz az a pálya, hiszen te is szeretnél még játszani....valld be!!!

P12_dCi 2010.12.25. 10:12:12

Nem túl gyors ez??

The_Genius 2010.12.25. 10:43:15

Én is ilyent vettem e gyerekeknek karácsonyra.
Nagy az öröm... :D :D

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2010.12.25. 11:33:13

A filmet én is imádom, a Szelep Kupa meg gondolom úgy lett, hogy a fordító nem akart sanszot adni a sok buta felnőttnek, hogy idétlen viccet csináljon abból, hogy "Dugattyú Kupa? Muhahahahaha! Anyjuk! Dugattyú! Éééérted?"

A pálya? Az nem tetszik. Nem is kéne. Sőt! Egyenesen fúj! ;-)

GiXXXer 2010.12.25. 12:24:21

Pisz-ton káp - 3 rövid szótag
Sze-lep ku-pa - 4 rövid szótag
Du-ga-ttyú ku-pa - 4 rövid egy hosszú
vagy dugó kupának fordítanád? :) nagyobb gyerekek örülnének! :)

Tegnap volt Jeff Dunham a comedyn (meg vasárnap is volt, és lesz is másik), na azon alapból szétröhögtem magam, hát még néhol a feliraton:
I kill you = vagy kinyírok mindenkit :D

Hurri Kán 2010.12.25. 12:41:48

Unokaöcsémnek is ilyet hozott a Jézuska. Másfél óra után már nagyon morcos volt, úgyhogy át kellett adjam neki az irányítást hogy ő is játszhasson :)

Hurri Kán 2010.12.25. 12:44:43

Boldog karácsonyt a blogmotornak is...

ommm 2010.12.25. 12:59:48

Ne reménykedj Tibi, nem növi ki :)

juliusbond 2010.12.25. 13:55:38

Szerintem vegyetek neki...hadd örüljön...

The_Genius 2010.12.25. 14:14:11

12ezer körül lehet kapni minden bevásárlóközpontban. Azt a pénzt megéri.
Sőt!

Én már tervezem, hogy veszek mégegyet, és összeépítem a 2 pályát... :D :D :D

Zuzimama 2010.12.25. 14:35:55

Az én nagyobbik lányom 6 éves és még nem nőtte ki és cseppet sem bánom.
A film végtelenített verzióban a kocsiban lévő dvd lejátszóban van, ahogy beülünk már indul is, mindkét lányom szájtátva hallgatja.
A kisebbik lányom 3 éves, de angolul halandzsázza a főcímdalt.
És vezetés közben én is azzal szórakoztatom magam, hogy a párbeszédeket együtt mondom a filmmel, mert már kívülről tudom.

Egy ilyen autópálya tuti telitalálat lenne mindkét gyerekemnek, de a párom sajnálná ha tönkretennék, ezért nincs. :D És valljuk be, én is sajnálnám.

Netuddki. 2010.12.25. 15:37:43

Nah, tuskó gazdaságos kivitelben én is ilyet vettem a fiamnak 7.5-ért. Abban van 2 hurok is és több mint 6m hosszú.
Persze a minőségen meglátszik a kínai kisz emberkék igyekezete. Olyan amilyen, úgyhogy tegnap 11-ig forrasztgattam. Az egyik irányítóban már eleve le volt törve a vezeték az érintkezőről és az egyik kocsiban a motor is rosszul érintkezett, úgyhogy csak világított, de nem ment. A végén azért egész használható lett.
Mellesleg elképesztő mit meg nem engednek maguknak ezek a multik. Idehozzák fillérekért a sok kínai szart és több 100%-os haszonnal továbbadják. Most ha valaki nem tudja megcsinálni elég égő a gyerek előtt pont karácsonykor. Persze nagyjából tudtam mire számítsak, mert hasonló jó(?) minőségű pályák 10ezer fölött vannak.
Most már bánom, hogy nem vettem meg hozzá 3-ért egy rövidebb pályát. Abban is volt 2 autó és 2 csere kaszni.
Persze ezt is hamar tönkre fogják tenni valószínűleg, úgyhogy nem kár érte. ;)

Netuddki. 2010.12.25. 15:40:45

@kovi1970: Ja és igen, többet ér mint egy többezer forintos bakukán, amiben pár gramm műanyag van és ugyanúgy nem hosszú életű. (Persze ezt csak én gondolom, a fiamnak még más a véleménye, de ő amúgy sincs tisztában az árakkal. ;)

Teshow 2010.12.25. 15:51:46

A gyerekeim már nagykamaszok, de a mai napig rajzfilmfüggők. Az összes klasszikusból napra kész vagyok szerintem, és ki merem jelenteni, hogy a Verdák az egyik csúcsa a műfajnak!
Kisgyermekes olvtársaknak ajánlanám még az Eszeveszett birodalom és a Herkules c.opuszokat - ezek azok a filmek, amiken látszik, hogy az alkotók erősen gondoltak a szülőkre is!

A Carrera GO korszakon túl vagyunk már, jelenleg 2 komplett pálya és egy harmadikra való pályaelem + 6 autó pihen egy nagy dobozban (egy másikban pedig kereskedelmi mennyiségű Duplo sín és vonat, de ez itt OFF).
A teljes rendszer (hidAKkal és ördögkanyarOKkal) összerakva kompletten eluralja egy családi ház nem kicsi nappaliját. Valaha nagy meccseket látott, de mára meguntuk, és elég nagy macera is összeépíteni - sic transit gloria mundi. Sajnos az autók érintkezői nem túl ügyes konstrukciók, és a vezérlővel sem lehet elég pontosan adagolni a "gázt" - de ezt leszámítva a GO csomagok kellemes belépők a slot car világába.

A végére még egy nagyon régi karácsonyi poén - hátha valaki nem ismeri! A viccben eredetileg kisvasút szerepel, de a post kedvéért aktualizáltam :D
Tehát:
- Miben hasonlít egymásra a női mell és a játék autóverseny pálya?
- Eredetileg mindkettő a gyerekért van, mégis apuci játszik velük a legtöbbet!

Teshow 2010.12.25. 16:26:07

@kovi1970: "Persze a minőségen meglátszik a kínai kisz emberkék igyekezete ..... elképesztő mit meg nem engednek maguknak ezek a multik"
Kicsit OFF: tegnap felfűzés után behalt az égősor a karácsonyfán. Kínai nanáhogypersze, de az OBI-ban vettem két éve, nemócón. Van egy kis vezérlő doboz rajta, szétkaptam megnézni, mi a gond. Az egyik forrasz engedett el, ami elvben előfordul, de én mégis majdnem szélütést kaptam a látványtól!!! Bár nem szakmám, de hobbyból kifolyólag értek kicsit a forrasztáshoz, azonnal újra forrasztottam minden pontot, és azóta sem őszinte a mosolyom, ha a karifára nézek! :((

De hogy kicsit ON is legyek: megnéztem a Carrera honlapját, a cégalapító 1920-ban kezdte bádogjátékokkal, és 1963-ban (!) készült el az első elektromos pályájuk.
Naná, hogy nem Kínában, hanem a bajorországi Fürthben!
Szerintem azok, amiket anno nem gyilkoltak meg gyerekjátékként (amire persze eredetileg való) még ma is mennek. Mint az én 35-40 éves angol Matchboxaim, amik köszönő viszonyban sincsenek a maiakkal. Értem én hogy óccó, de Ojrópa felébredhetne már végre - hacsak nem akarunk Csipkejózsikát játszani! (Ezért a kifakadásért pedig pláne sorry!)

The_Genius 2010.12.25. 21:58:39

Jaja... Az érintkezők egyike már meg is adta magát nálunk...

Mondjuk a gyerekek 3.5 és 5 évesek. Rákaptak a nitrógombbal történő ugratásra... :D :D

Nálam is van vagy 40nm a nappali, lesz itt még építkezés... :D

waffen55 2010.12.25. 22:57:15

Hogy ti mien betegek vagytok! :DD

Nincs még gyerek és irigykedve olvasom a kommenteket. :)

Tibi te pedig ne legyél szőrös szívű és vegyél a gyereknek - főleg ha már így el...tad! Maximum vegyél neki autós barbit is mellé! :)

Evil1979 2010.12.28. 17:02:21

Keresztfiam (4 és fél éves) kapott tőlünk ilyen 1:43-ast most karácsonyra, de a DTM-est. Én lerövidítettem az összerakást mert kegyetlenül nyúzott, hogy menni akar vele és a korlátokat meg a szélén lévő összekapcsolókat nem tettem fel rá. Az 5. körtől már nem borult ki az autóval csak ha megelőztem, mert nyomta a turbót hátha kiüt engem is. Viszont nálunk a nap végére már törtek a hátsó szárnyak (legközelebb pillanatragasztót kap :D ).

Írtad a, hogy a Ferrarinak előnye volt, náluk meg az Audi ment jobban mint a C-osztály, itt minimális különbség volt a mágnes elhelyezésénél.

Egyébként legszívesebben haza hoztam volna, de hát a keresztszülői szív nem tudta megtenni :)

bpelhos 2012.12.26. 17:55:41

Régi topic, de nincs jobb ötletem, hogy hol kérdezzem:

Hogy kell szétszedni szakszerűen ezt a Carrera Go pályát?
A patentek bekattannak összerakásnál, és nincs opció a kioldásukhoz.
A nyers erővel, egyszerű széthúzás, eddig 4 pályaelemből 1 veszteség. Elég rossz az arány...
süti beállítások módosítása