Leírás

Minden ami játék és kereke van, esetleg úszik, repül. Gyerekeknek és felnőtt gyerekeknek.

Hirdetés

 

miniq_porsche_kek2.jpg

ÚJDONSÁG!  MiniQ 1:28 4WD Porsche   -  22 900 Ft
alfa-brera3.jpg

AKCIÓ!  KYOSHO Mini-Z AWD Alfa-Romeo Brera -  47 700 Ft

mig21_italeri.jpgItaleri 1/48 MiG-21MF Fishbed      -  6 690 Ft

 

italeri_reefer.jpg

Italeri 1/24 Hűtős félpótkocsi  11390 Ft

 


miniz_datsun_z.jpgAKCIÓ! Kyosho Mini Z Nissan Fairlady 240Z      - 10 600 Ft

Totalcar RSS

Nincs megjeleníthető elem

Csatlakozz

Belsőség RSS

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Unod már, hogy te tolod keresztbe a Matchboxot?

2015.02.07. 20:35 Sturcz Antal

A die-cast autók minden változatát imádjuk, készült is számtalan poszt a témában. A köznyelvbe már csak mint matchbox égtek be, az én gyerekkoromban pedig medzsóvá rövidült az elnevezés. Gyártó persze rengeteg van, az igazi rajongók szerint az legismertebb márka mostanra inkább az alsó ligában játszik, és nem az íróasztalok vágyott díszeit, hanem inkább játékokat gyártanak.

driftpad

 Tudják, mit? Szerintem ezzel sincs gond, hiszen a játék is hatalmas örömet szerez, aki pedig igazán igényes modellre vágyik, az is végtelen kínálatból válogathat. Márpedig egy kisautó mindenre képes, amit a fantáziánk kitalál, de van, akinek ez sem elég. Phill Phoss driftelni akart, és ebben az sem akadályozta meg, hogy ezeknek a kocsiknak nincs motorja. Emberünk tulajdonképp a játszótéri csúszdán való lendületautózást álmodta újra, némi csavarral.

 A megoldás a Driftpad! Nincs benne semmi korszakalkotó, a felület egyszerűen csak elég csúszós ahhoz, hogy az apró kerekek elveszítsék a tapadásukat. Ehhez jön még, hogy megfelelő szögben kell meghajlítani a durván ötven centi széles és harmincöt hosszú lapot, és indulhat is a móka. Amikor az autó a megvezető rámpa megfelelő részéhez ér, szépen elcsúszik keresztbe, majd a szakasz végén visszaáll.

driftpad2

 Kíváncsi lennék, hogy a felület további hajlítgatásával össze lehet-e hozni kisebb, vagy nagyobb íveket, esetleg két lapot összerakva egy kanyarkombinációt. Akárhogy is, akár otthon is el lehet kezdeni a különböző felületekkel való kísérletezést, de aki inkább egyből csapatna, az a TYO oldaláról megrendelheti a kész terméket. Ebbe ráadásul a korlátok és a hordók is beletartoznak, így minden adott az önfeledt keresztbecsúszáshoz.

 

Már a Facebookon is megtalálod a Kisautóblogot! Kattints és kövesd, hogy ne maradj le semmiről, ami nem fér el a blogon.

 

2 komment

Címkék: matchbox drift die hot wheels

A bejegyzés trackback címe:

https://kisauto.blog.hu/api/trackback/id/tr227148989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása