Leírás

Minden ami játék és kereke van, esetleg úszik, repül. Gyerekeknek és felnőtt gyerekeknek.

Hirdetés

 

miniq_porsche_kek2.jpg

ÚJDONSÁG!  MiniQ 1:28 4WD Porsche   -  22 900 Ft
alfa-brera3.jpg

AKCIÓ!  KYOSHO Mini-Z AWD Alfa-Romeo Brera -  47 700 Ft

mig21_italeri.jpgItaleri 1/48 MiG-21MF Fishbed      -  6 690 Ft

 

italeri_reefer.jpg

Italeri 1/24 Hűtős félpótkocsi  11390 Ft

 


miniz_datsun_z.jpgAKCIÓ! Kyosho Mini Z Nissan Fairlady 240Z      - 10 600 Ft

Totalcar RSS

Nincs megjeleníthető elem

Csatlakozz

Belsőség RSS

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

160-ig nincs ellenfél

2013.09.08. 12:28 Sturcz Antal

Jeremy Clarkson azt mondta a Bugatti Veyronról, hogy az az autók Concorde-ja. Ez végül is igaz: felfoghatatlanul gyors, az ára földöntúli, és egyetlen célja, hogy demonstrálja néhány megszállott mérnök képességeit. Pusztán azért létezik, mert a technika fejlettsége engedi, hogy létezzen.

traxxas-x0-1-xl

Az RC autóknál a Traxxas X0-1 a Concorde. Ez a közel 6 kilós, 60 centis szörnyeteg 160 km/h-ra képes. Nem ám világrekordra felkészített versenygépről, vagy unatkozó NASA mérnökök által poénból készített különlegességről van szó: ez egy boltban megvehető, bárki számára elérhető gép. Na, jó, annyira nem bárkinek, 1100 dollárt kell leszurkolni érte, kár is belegondolni milyen autót lehet kapni ennyi pénzből. Szóval ez sem a racionalitásról szól.

Traxxas-XO-1

Aki próbált már 30-40 körül futó autót végigvezetni akár csak egy szlalom pályán, az tudja, mennyire nem egyszerű dolog. Ennek fényében az X0-1-es vezetéséhez minimum egy nindzsa reflexei kellenek, meg kiváló látás. Ilyen tempónál hamar szem elől veszteni egy autót, hiába ilyen nagy.

xo-1-4

Persze, erre a tempóra már nem volna képes egy mezei villanymotorral, ezért az autót a hangzatos, BIG BLOCK fantázianevű kefe nélküli motorral szerelik, ami 3,5 lóerőt sikít ki magából 40 ezres fordulaton. Az azért mutat valamit, hogy a két, egyenként 5000 milliamperes lithium-polymer akku 20 perc alatt kifekszik, ha sportmotorokat kergetünk. A hajtáslánc felépítése viszont megegyezik egy hagyományos túrakocsiéval, csak persze a tengelyeket, és a fogaskerekeket is a terheléshez méretezték, na meg persze a diffúzor sem dísznek van.


Traxxas-XO-1-iphone
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az autó megvételkor csak 80-nal képes menni. Ha azt akarjuk, hogy tényleg elszabaduljon a pokol, akkor kell egy iPhone vagy egy iPod, és a rávaló applikáció, amivel kikapcsolhatjuk a korlátozást. Ha csatlakoztattuk a készüléket a távirányító talpára, megkapjuk a gép telemetriai adatait, úgy, mint a fordulatszám, sebesség, akkufeszültség, vagy a hőmérséklet. Utóbbi nem felesleges parasztvakítás: nagyon könnyű megsütni egy ilyen motort. Nem elég? Nem csak figyelhetjük az autót, de bele is piszkálhatunk, akár menet közben is. A gázreakció, a kormánykitérés, a szervó érzékenysége,és az ABS is az érintőképernyőről állítható.

A kérdés most is adott: mi értelme van egy olyan játékautónak, ami 2,5 másodperc alatt ugrik 100-ra? Ugyanannyi, mint a sportkocsiknak. Csak ez talán mégis több embernek okoz örömet.

Szólj hozzá!

Címkék: RC Traxxas X0-1

A bejegyzés trackback címe:

https://kisauto.blog.hu/api/trackback/id/tr855484665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása