Leírás

Minden ami játék és kereke van, esetleg úszik, repül. Gyerekeknek és felnőtt gyerekeknek.

Hirdetés

 

miniq_porsche_kek2.jpg

ÚJDONSÁG!  MiniQ 1:28 4WD Porsche   -  22 900 Ft
alfa-brera3.jpg

AKCIÓ!  KYOSHO Mini-Z AWD Alfa-Romeo Brera -  47 700 Ft

mig21_italeri.jpgItaleri 1/48 MiG-21MF Fishbed      -  6 690 Ft

 

italeri_reefer.jpg

Italeri 1/24 Hűtős félpótkocsi  11390 Ft

 


miniz_datsun_z.jpgAKCIÓ! Kyosho Mini Z Nissan Fairlady 240Z      - 10 600 Ft

Totalcar RSS

Nincs megjeleníthető elem

Csatlakozz

Belsőség RSS

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Nem ma kezdték

2013.03.28. 12:39 streetsta

A Carrera idén ünnepli ötvenedik születésnapját. Meg is adják a módját a szobai versenypályák koronázatlan királyainál: az évforduló tiszteletére a svájci Yello tagjaival szövetkeztek.

IMG 3027
Count on me, I'm gonna win the race!

A híres Race című számuknak egy Carrera számára remixelt változatával és egy különleges Shelby Cobrával ünnepelhetjük az évfordulót.

IMG 3730
A Yello tagokkal ékesített Shelby Cobra

A Cobrában a két zenész, Dieter Meier és Boris Blank plasztikba öntött mása ül, a csomagtartóból három gigantikus tölcsérrel ellátott zenegép nő ki. Ha működne a verseny-wurlitzer, ez üvöltene belőle:

Van persze más újdonság is a Carrera slot-carok körül: több új autót bemutattak, a standra belépők (csak partnereket engedtek be) kipróbálhatták az új wireless controllereket, és megnézhették az iPad-re kitalált új Carrera-rendszer prototípusát is.

IMG 3748
Igen, ez egy iPad, amiről a verseny paramétereit állíthatjuk

A Carrera Go pályákkal most már akár sötétben is menő dolgokat lehet csinálni: az új looping-elemekbe beépített világítás szó szerint új színt visz a játékba.

IMG 3766
Ha átrobog a hurkon egy versenyautó, fények villannak fel. Az autót egyszerűen nem tudtam lefényképezni, gyorsak, mint a fene

Számomra az igazi csemegét nem a sok ropogós újdonság, hanem a Carrera vezéreinek saját privát gyűjteményéből származó 30-40-50 éves slot-car oldtimerek jelentették.

IMG 3779
Akik ezzel a készlettel játszottak gyerekként, ma már nagyszülők

Imádni valóak ezek a masszívan analóg világból ránk maradt kövületek. A dobozok grafikája, a néhol kissé esetlenre sikeredett plasztik karosszériák sokunknak idéznek fel be nem teljesült gyerekkori álmot.Aki egy kicsit is fogékony a technikai érdekességekre, hosszasan elmélázhatott a vitrin üvegének nyomott orral: számítógépek nélkül hogyan mértek köridőt?

IMG 3782
Köridőmérő, körszámláló és egy rakás klasszikus versenyautó

Mi volt a trükk a boksz-megállást szimuláló gépben? Mit keres egy háromtengelyes dömper a versenypályán? Nekem például egészen új volt, hogy létezett BMW versenymotor is.

IMG 3788
BMW slot-car motorkerékpár. Csodás képzavar

A Carrera ötvenéves jubileumát természetesen nem csak a játékvásárban ünnepelték, az egész év erről szól. Ezek után egyértelmű, hogy lesz még nálunk is szó az évfordulóról, tudósítunk eseményekről és egyéb módon is megemlékezünk a fél évszázados Carreráról.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kisauto.blog.hu/api/trackback/id/tr525172303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2013.03.28. 15:49:43

Huhh, mekkorát terpeszt az a fehér 911-es! A Merci dömper súlyosan oda**sz! 8-)

LoremIpsum2 2013.03.28. 16:11:32

Kár, hogy a Servo-ról nincs több kép, pedig messze a legrészletesebben kidolgozott készlet a digitális megoldások előtt.
Sávváltás bárhol, nem kell neki váltó, ugrató, mechanikus körszámláló...
Íme egy saját videó, hogy hogy is működik az igazi móka :)
www.youtube.com/watch?v=ZnjBClPKfi4
süti beállítások módosítása