Leírás

Minden ami játék és kereke van, esetleg úszik, repül. Gyerekeknek és felnőtt gyerekeknek.

Hirdetés

 

miniq_porsche_kek2.jpg

ÚJDONSÁG!  MiniQ 1:28 4WD Porsche   -  22 900 Ft
alfa-brera3.jpg

AKCIÓ!  KYOSHO Mini-Z AWD Alfa-Romeo Brera -  47 700 Ft

mig21_italeri.jpgItaleri 1/48 MiG-21MF Fishbed      -  6 690 Ft

 

italeri_reefer.jpg

Italeri 1/24 Hűtős félpótkocsi  11390 Ft

 


miniz_datsun_z.jpgAKCIÓ! Kyosho Mini Z Nissan Fairlady 240Z      - 10 600 Ft

Totalcar RSS

Nincs megjeleníthető elem

Csatlakozz

Belsőség RSS

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Még időben fertőzd meg a gyereked!

2012.12.20. 16:04 papptibi

Az emberiségnek mindig lesz egy kis része, akiknek állandó belső késztetésük van arra, hogy valamilyen járművel gyorsabban menjenek, mint az a másik őrült, akit eddig tartottak a leggyorsabbnak. Supák Tibi, akivel együtt ücsörögtünk az Autó-Motor szerkesztőségének egyik szobácskájában, mostanában unatkozott, és összegyűjtötte a száguldás őrültjeinek a csúcsteljesítményeit, a 268 km/órával haladó biciklistől az autón át a leggyorsabb sínen száguldó izékig, amit már nem szeretnék vonatnak hívni, tekintve, hogy tízezer km/óránál is gyorsabb. A könyvecske egyébként nem titkoltan a gyerekeknek szól, szépen elmagyarázza, mi a csoda az a fékezőernyő, a szénszálas karosszéria, képein megcsodálhatjuk, hogyan épül fel egy sugárhajtóműves világrekorder autó. Egyszóval tökéletes arra, hogy egy gyereket megfertőzzön a technika iránti érdeklődéssel. Aztán majd kinövi, vagy úgy marad, ahogy mi is.

Száguldás
Földön, vízen, levegőben

szaguldas.JPGA technika robbanásszerű fejlődésével, az egyre-másra születő találmányok és újítások felbukkanásával a hírnévre, dicsőségre vágyók végtelenül sok alkalmat találnak versenyszenvedélyük kiélésére. Noha a száguldás lovagjainak földön, vízen és levegőben zajló versengésében manapság egyre inkább a műszaki csodák viszik a prímet, az igazán szenzációs eredmények ember és gép összehangolt csúcsteljesítményéből születnek.

Egy felvezető autó mögött a leggyorsabb bringás 268 kilométeres óránkénti sebességgel tekeri a pedálokat. Van, aki 600 kilométeres tempóval száguld motorja nyergében. A bűvös határt, a hangsebességet már rég túlszárnyalta egy rakétahajtóműves repülő, ám egy kiszáradt sóstó medrében a négy keréken guruló szuperszonikus gépcsodák is bizonyították, hogy a száguldásnak a földön sincsenek mozdíthatatlan határai. A pöfögő gőzmozdonyok helyét átvették a sínek felett lebegő mágnesvonatok és az 570 kilométeres sebességgel száguldó TGV, ám a leggyorsabb  síneken száguldó masina, egy rakétaszán jócskán túlszárnyalta a 10 000 km/órás határt is.

A szelek szárnyán suhanó vitorlások mellett jókora hullámokat vetve húznak el a sugárhajtóműves versenyhajók. Egy nyugdíjba vonuló repülőgép alig egy óra alatt átrepült Amerika fölött, míg a pilóta nélküli kísérleti repülő már a hangsebesség tízszeresét ostromolta. Egy ember 39 kilométer magasan kilépett a semmibe, és hangsebességgel zuhant a föld felé...

A sebességrekordokat felvonultató kötet sorra veszi a technika csodáit és az emberi teljesítőképesség határait feszegető sportembereket, kellemes időtöltést garantálva a száguldás szerelmeseinek. A kiadó célközönségének megfelelően a kötet elsősorban a fiatalabb korosztálynak ajánlható, de egészen biztos, hogy a téma iránt érdeklődő felnőttek is találnak benne újdonságot.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kisauto.blog.hu/api/trackback/id/tr534974548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

redriot77 2012.12.21. 09:24:41

Engem ez fertőzött meg ötéves koromban:
www.antikvarium.hu/ant/book.php?konyv-cim=automesek&ID=48380

Komoly mesék és illusztrációk vannak benne. Emlékszem pár részletre. Pl. a gonosz mostoha úgy bűnhődik az egyik mese végén hogy a családi Wartburg csomagtartója becsípi a hajánál fogva és elszáguld vele. Vagy van egy sztori, ahol egy öreg, rozsdás Zetor útonállóként fosztogatja az erdejébe tévedő autókat. A zsákmányt pedig (tükrök, dísztárcsák, antennák, fényszórók, spoilerek) a barátnőjének adja ajándékba, aki ha jól emlékszem egy P126. :D Beteg könyv nagyon, lehet hogy újra beszerzem. Jelentős szerepe volt benne hogy autóbuzi lett belőlem. :)

gege94 2012.12.22. 14:05:16

Nem tudom hol nézzem meg, de van nekem egy pár BONTATLAN majorette kisautó a 80-as évekből. Nem akarom eladni őket, de kb mennyibe kerülnének, ha rávetne a sors? :D
süti beállítások módosítása