Leírás

Minden ami játék és kereke van, esetleg úszik, repül. Gyerekeknek és felnőtt gyerekeknek.

Hirdetés

 

miniq_porsche_kek2.jpg

ÚJDONSÁG!  MiniQ 1:28 4WD Porsche   -  22 900 Ft
alfa-brera3.jpg

AKCIÓ!  KYOSHO Mini-Z AWD Alfa-Romeo Brera -  47 700 Ft

mig21_italeri.jpgItaleri 1/48 MiG-21MF Fishbed      -  6 690 Ft

 

italeri_reefer.jpg

Italeri 1/24 Hűtős félpótkocsi  11390 Ft

 


miniz_datsun_z.jpgAKCIÓ! Kyosho Mini Z Nissan Fairlady 240Z      - 10 600 Ft

Totalcar RSS

Nincs megjeleníthető elem

Csatlakozz

Belsőség RSS

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Amit eddig még nem láthattam

2012.04.28. 11:52 streetsta

Igen sok idő eltelt azóta, hogy bezárt a Nürnbergi Spielwarenmesse, én viszont eddig csak az akkor sebtiben küldött posztokkal számoltam be a hacacáréról. Ilyenkor az ember kalóztámadást, nyílt utcán rátámadó oroszlán falkát szokott felhozni mentségül, miért is ez a hosszú üresjárat. Nem próbálkozom ilyesmivel: a kiállítást követően volt elég sok tennivaló, ez nehezítette meg a posztolást, de ha minden jól megy, érdekes hírekkel jöhetünk vissza nemsokára.

 
Node, mégis, mi volt a vásárban? Hosszú a sora annak, meg sem próbálom rövidre fogni, inkább szétbontpom. Idén nem csak úgy, kvázi megfigyelőként, illetve lehetséges portékákat keresve mentem ki. Nemes cél lebegett a szemem előtt: a 7A pavilon egyetlen magyar kiállítójaként megzavarni az RC-s vizeket. Mert kivittük a Dension-féle WiFi-s távirányító rendszert, a WiRC-et, amihez hasonló elven működő modellek léteznek, de univerzálisan felhasználható elektronikája még senkinek nincs.
Az a kis fekete doboz középen ennyi mindent tud vezérelni. Telefonról
 
Nyitás előtt két nappal érkeztünk, hogy biztosan mindennel elkészüljünk időre. Szerencsére kiderült, a kiállításra bérelt Nomadic standnak köszönhetően túlbiztosítottuk magunkat. Szinte minden átalakítást, dekorációt még itthon megcsináltak a stand elemein, mi pedig az építéssel, variálással, szőnyegezéssel, takarítással együtt négy óra alatt végeztünk. Míg mások bőven ragasztgattak, csavaroztak, ecseteltek, mi tettünk egy kis kört a pavilonokban.
Mi már rég kész vagyunk, a többiek még ezerrel dolgoznak
 
Rögtön a szomszéd pavilonban extázisba estem: egy igazi, harmincas évekbeli Grand Prix versenyautó, egy Mercedes W25 állt a Schuco standon. Imádtam én a korábban Nürnbergben  látott Zakspeed Caprit, Az IMSA Audit, mindent, de ez az autó valahogy gyomorszájon vágott. Nem is tudom igazán elmondani, inkább nézzék meg a galériában az ámulatba ejtő részleteket. Mindenesetre ez szép befejezése volt a napnak.
A nézőktől karnyújtásnyira egy legenda
 
Az utolsó előtti napon még pár végső simítást elvégeztünk a standon, a szerény létszámú építő csapat elindult haza, és még arra is maradt idő, hogy a sajtóbemutatón körülnézzek. Ez az, amiről eddig mindig lemaradtam. Lenyűgöző, ahogy az egyik épület egy emeletére odavarázsolnak egy mini Spielwarenmessét, a valamilyen okból kiemelt kiállítók csak a firkászok kedvéért kis standokat állítanak fel, és komoly showt rendeznek, hogy minél jobban felhívják a pogácsapusztítók figyelmét az aktuális újdonságokra, esetleg évfordulókra.
 
Egy ősöreg Kettler pedálos gokart, azaz Kettcar
A Kettler-féle pedálos gokart, a mára ikonná vált Kettcar idén ötven éves. Ezért korhű ruhába öltöztetett gyereket vonultattak fel, akik 20-30-40-50 éves gépeken ücsörögtak. Basszus, az a példány, amit még a hetvenes években, levetett játékként az uncsitesóimtól kaptam, szintén közel negyvenéves…

Aztán ott van a szintén ikonná vált BIG Bobby-car. Eredetileg egy családi vállalkozás dobta a piacra 1972-ben, de mára a német játékipari gigász, a Simba-Dickie Group egyik sikerterméke. A Dickie fürthi főhadiszállása előtt egy gigantikus Bobby-car hirdeti, hol is vagyunk. A lábbalhajtós kisautóra ők is gyerekeket ültettek, akik vezényszóra mosolyogtak, gurultak előre-hátra, dudáltak és kacagtak. Minden jól teljesített kérés jutalma egy cukorka volt.
 
Dalmata-vekker bemutató német celebbel, dalmata hosztesszekel, okos kutyákkal, mosolygós kislánnyal
Az egyik gyártó dalmata-ébresztőórával igyekszik letarolni a piacot – természetesen a gyereket ébreszti egy plüss dalmatába ágyazott vekker, nem pedig a békésen szunyókáló kutyát kezdi el böködni egy bottal. Hogy a dalmata-vekker nagyon sikeres legyen, mindenhol feszülős dalmatadresszbe öltöztetett segítők osztogatták a sajtóanyagot. Meglehetősen furcsa látvány volt. Ezen kívül felfogadták a neves német rappert (?), Bürger-Lars Dietrichet, aki a standon dalmata-hoszteszekkel és igazi dalmatákkal pózolt. A dalmaták, ha ügyesen viselkedtek, jutalomfalatot kaptak, pont úgy mit a szomszéd standn a gyerekek.
Nem lehetett nem észrevenni, hogy egyre több gyártó igyekszik kihasználni az okostelefonok térnyerését. A Märklinnek már tavaly is volt iPhone-irányítású elektronikája, de idén már volt a Ravensburger puzzle-gyártónak is iPhone-os augmented reality programja, a Hot Wheelsnek iPadra telepíthető terepasztala (így apa iPadjén lehet a speciális kisautókat tologatni, a kijelzőgyártók legnagyobb örömére). És persze ott voltunk mi is a Dension WiRC rendszerével, amivel szinte bármit lehet okostelefonnal távirányítani, akár az internet segítségével a világ másik végéről is. Alapvetően modellekhez lett kifejlesztve a rendszer, de igazából csak a kreativitás szab határt, mire használja az ember.
 
Elég eseménydúsra sikeredett a nulladik nap is, de az igazán megdöbbentő dolgok később jöttek.

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kisauto.blog.hu/api/trackback/id/tr504472804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Montuain Bike RWD Kompressor 2012.04.28. 18:27:03

zataszavazataszavazataszavaZAAANNNNNNN....bú zsukkk....kuatavazataszavazataszavazannnnnnnnNNNNNNNNN.........(gang) zataszavaaaaaaaaaaaaaaaaaAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA..........HÖRRR!!! (gang) za-a-a-a-a-atasza-a-a-a-a-avaaaaaaaaaaaaaaaa......

Pa Lee 2012.05.11. 16:53:18

Bakker, ilyesmi gokartom volt 30 éve, mint ez a Kettkar. Mondjuk műanyag kerékkel, meg más színekben, de ez a felépítés.. valami cseh koppintás lehetett, szegény az unokaöcsémék udvarán rohadt még vagy 10 éve, azóta nem láttam.
Suzuki nyílt napok vannak a hétvégéken márkakereskedésekben, nem tudom lehet-e maketteket hiénázni, egy VZR1800-ast kicsiben hazavinnék: minu.me/-bikedays

BBSTi 2012.05.21. 18:42:09

Ennyire öreg lennék? A Kettler-féle gokartot még én is hajtottam kiskölyökként :)
@Montuain Bike RWD Kompressor: Te ma már ne igyál többet :)
@Matiz: Egész jól hangzik, csak az angoltudásom kissé hiányos, várom az írásodat :D
süti beállítások módosítása