Leírás

Minden ami játék és kereke van, esetleg úszik, repül. Gyerekeknek és felnőtt gyerekeknek.

Hirdetés

 

miniq_porsche_kek2.jpg

ÚJDONSÁG!  MiniQ 1:28 4WD Porsche   -  22 900 Ft
alfa-brera3.jpg

AKCIÓ!  KYOSHO Mini-Z AWD Alfa-Romeo Brera -  47 700 Ft

mig21_italeri.jpgItaleri 1/48 MiG-21MF Fishbed      -  6 690 Ft

 

italeri_reefer.jpg

Italeri 1/24 Hűtős félpótkocsi  11390 Ft

 


miniz_datsun_z.jpgAKCIÓ! Kyosho Mini Z Nissan Fairlady 240Z      - 10 600 Ft

Totalcar RSS

Nincs megjeleníthető elem

Csatlakozz

Belsőség RSS

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

A Formula–1 örök sláger

2012.03.11. 15:06 Máth Dávid

A Formula–1 olyan, mint egy közös nyelv, amit mindenkinek, aki bármi érdeklődést mutat az autók felé, értenie kell – talán a történelme, a romantikája követeli mindezt. Eladható vele bármi: öngyújtó, ruha, de még a kenyérpirító is. A marketingesek imádják, az emberek zabálják, éppen ezért, nincs nélküle nagy autós rendezvény.

A nürnbergi Spielwarenmesse-n a Formula–1-mánia egészen szélsőséges megnyilvánulásait lehetett látni. Az, hogy a Minichamps-nél Vettel Red Bullja, a Schucónál pedig a 30-as évek Grand Prix-korszakának egy legendája, egy Mercedes-Benz W25-ös állt, még nem számít kimagaslónak nagy cégekről van szó, megtehetik.

Red Bull a Minichamps standján

Az ördög azonban itt is a részletekben bújt meg, pontosabban a standok olykor kevésbé szembetűnő polcain. A legérdekesebbeket talán a Minichamps kis ablakaiban lehetett látni. Púder, rúzs, körömlakk, szempillaspirál és rendszámtábla darabok – ezek alkották a díszletet a minden korból való F1-es modelljeik körül. Ötletes párhuzam, de nem egyedül ezért volt érdemes végiglesni náluk.

Érdekes koncepció

Hihetetlen dolgokat képes produkálni egy kiállító, ha valami egyedivel akar előrukkolni. Alonso tavalyi Ferrarijából kilenc különböző standon láttam, kilenc eltérő kivitelt. Ilyen sláger téma volt még a hatkerekű Tyrell és Damon Hill 0-ás rajtszámú Williamse. A Minichamps ellenben nem csak dekorban volt kreatív. Az egyik ablakban az autósport egy méltán elhíresült momentumát örökítették meg. Bizonyára sokan emlékeznek rá – vagy legalább hallottak már róla –, amikor az 1991-es brit nagydíjon Nigel Mansell saját Williamsén vitte el a boxutcáig Ayrton Sennát a levezető körben, miután a brazilnak kifogyott az üzemanyag az autójából. Az a sporttörténelmi két perc köszönt vissza Nürnbergben, a körömlakkok között.

Egy legendás pillanat

Dicsérendő az az alaposság, ahogy kidolgozták azt a pillanatot, de ennél is becsülendőbb az a tény, hogy egy ilyen (egy kívülállónak szubkulturális marhaságnak tűnő) darab eljuthatott odáig, hogy elkészült. Megtervezni, legyártani, majd – jobb esetben – forgalmazni, vevőket találni rá időt igénylő és költséges folyamat. Nem csak annyi, hogy ráteszünk egy kapaszkodó Sennát egy már kész Williamsre.

Ha már figurák: volt itt minden. Senna zászlóval, Andretti zsebre tett kézzel, Senna csípőre tett kézzel, flegma Vettel, kimért Alonso és sisakját bontó Hamilton. 

Sennák sora

Szerencsére nem csak a Formula–1 képviselte a motorsportot Nürnbergben. Voltak figurák motorosoknak esernyőt tartó lányokról, komplett kerékcsere- és tankoló személyzetről, versenypálya mellett álló fotósokról, stopperes csapatfőnökökről és ami a legabszurdabb, dr. Wolfgang Ullrich-ról is. El sem tudom képzelni, ki és milyen szándékkal vesz otthonra egyet a Le Mansi-i 24 órás versenyekről elhíresült audis csapatfőnök figurájából, mindenesetre ebből sem volt hiány a Spielwarenmesse-n.

Mintha maga dr. Wolfgang Ullrich állna az üvegen túl

A marketingesek keze messzire elér, egész a kisgyermekkorig. Sőt, talán ott a legerősebb. Bár itt már halványabb a Formula–1-es rokonság, ígéretes próbálkozásokból nem volt hiány.

Nem lehet elég korán kezdeni

6 komment

Címkék: nürnberg formula 1 spielwarenmesse

A bejegyzés trackback címe:

https://kisauto.blog.hu/api/trackback/id/tr254294961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

abc 2012.03.13. 16:41:43

Az üvegen túl inkább egyik Kraftwerkes áll :)

Lefetyke 2012.03.13. 19:54:22

Össze-vissza egyetlen Michael Schumacher? Talán még a sok Vettel-figura mögött láttam egy vörös sapkás Ferrarist, aki lehet, hogy ő.
Én tudom, hogy nem ő a közkedvenc, de ennek a sportnak akkor is ő az abszolút bajnoka, és még jó sokáig az is lesz. Nem érdemelt volna egy picit több figyelmet? Ha csak világbajnoki trófeánként egy figurája lenne, már verné a mezőnyt.

visszakettopadlogaz (törölt) 2012.03.13. 20:10:56

Sumit sosem szerettem de a legnagyobb valaha volt versenyzo, ez teny. A mostani vergodese sem homalyositja el a tenyt hogy bizony szinte megismetelhetetlen amit elert. Mondom ugy ezt hogy sosem drukkoltam neki es amikor kilokte Hillt vagy nekiment Villeneuve nek meg tudtam volna olni :D

Lefetyke 2012.03.13. 20:26:38

Kb. így vagyok én is Schumival, de a mostani "vergődése" miatt sokkal szimpatikusabb lett. Mert egyértelműen látszik rajta, hogy küzd. 2010-ben még nem, de 2011-ben kihozta a maximumot a Mercedesből. És nagyon jól viseli, hogy nem ő az első. Mondjuk talán azért, mert Vettel az.

#86 2012.03.13. 21:25:17

@Lefetyke: én hirtelen láttam három különböző Schumacheres autót (kétféle Benetton, tavalyelőtti Mercedes), meg a figurák között a háttérben egy mercedses szerkóst.

de a régi 70-es évekbeli gépek sokkal mutatósabbak... :)

visszakettopadlogaz (törölt) 2012.03.14. 00:26:17

Olivier Panis az egyetlen akivel beszeltem es vezetett f1 es autot, Jos Verstappen 96-ban az Amsterdam Arena ( AJAXFC ) atadasakor a phillipses csajokkal volt elfoglalva igy nem zavartam. schumacher es dedikalt sapkam volt '97ben de odaadtam apamnak tole meg elkunyeralta egy fan, ma mar nem hiszem kiadnam a kezembol :)
süti beállítások módosítása