Leírás

Minden ami játék és kereke van, esetleg úszik, repül. Gyerekeknek és felnőtt gyerekeknek.

Hirdetés

 

miniq_porsche_kek2.jpg

ÚJDONSÁG!  MiniQ 1:28 4WD Porsche   -  22 900 Ft
alfa-brera3.jpg

AKCIÓ!  KYOSHO Mini-Z AWD Alfa-Romeo Brera -  47 700 Ft

mig21_italeri.jpgItaleri 1/48 MiG-21MF Fishbed      -  6 690 Ft

 

italeri_reefer.jpg

Italeri 1/24 Hűtős félpótkocsi  11390 Ft

 


miniz_datsun_z.jpgAKCIÓ! Kyosho Mini Z Nissan Fairlady 240Z      - 10 600 Ft

Totalcar RSS

Nincs megjeleníthető elem

Csatlakozz

Belsőség RSS

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Egy biztos: a japánok dilinyósak

2011.11.21. 16:12 streetsta

De most komolyan, egész egyszerűen meg vannak húzatva. Nem panaszként vagy kritikaként mondom. Kimondottan bírom, ahogy a dolgaikat csinálják. Nem mindig és mindent irigylek tőlük - iskolás lányok használt bugyiját én például nem gyűjteném, és mérges halat sem fogyasztanék -, de azért általában szimpatikus, amit csinálnak. Tetszik, ahogy autóznak, motoroznak (igen, a bosozoku is, de általában csak úgy, mint a zsiráf, mert otthonra azért nem kéne). És fergeteges, ahogy a modellezést űzik. Ha valamit csinálnak, azt rendesen csinálják, nem csak úgy félig-meddig.

Ha driftelnek, mint a nagyok, olyan autókkal, mint a nagyok, akkor videókat is csinálnak, mint a nagyok. Ha a driftautókkal csajokat is visznek a pályára a nagyok, hát az 1:10-es autókba is ültetnek csajt:

Tessék megfigyelni: a sofőr szigorú tekintettel kergeti a gépet egyik kanyarból a másikba, közben tekergeti a kormányt, egy-egy terhelésváltáshoz berántja a kéziféket is. És a fejét a haladási irányba fordítja.

A stipistop.com adott ismét ihletet, egy náluk linkelt videó kapcsán kezdtem kutakodni. Nézzük csak meg alaposan, mit is látunk. Az, hogy angel-eye fényszórói vannak a kocsinak, hogy belül is hangulatvilágítás van, a műszerfalon minden műszer világít, nem annyira meglepő. De hogy a nagy display változtatja színét, a műszerfal tetején a shiftlight is fel-felvillan, és a tükörre aggatott kereszt is ott fityeg a szélvédő előtt, az mindent visz. Ja, és szigorúan hátsókerekes autókkal driftelnek . Egyszerűen tö-ké-le-tes!

Ugyanennek a társaságnak egy másik videója is nagyon megtetszett. Itt a kameramozgások voltak, amik igazán megfogtak.

A belső kamerás felvételeknél értem, hogy a kamerát párhuzamosítják a kormányművel (áttételekkel, vagy szimplán egy másik szervóval), de a külső felvételeknél vakartam a fejem egy darabig. Aztán rájöttem, mi a megoldás. Sőt, a képet is megtaláltam a japán honlapon.

11 komment

Címkék: drift kamera rc kisautó RC

A bejegyzés trackback címe:

https://kisauto.blog.hu/api/trackback/id/tr263397143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dragon22 2011.11.21. 17:44:41

Csak a pontosság kedvéért: A modell driftautók összkerékhajtásúak! Hátsókerekes modellautóval csak pörögnél egy helyben, mint büdös bogár a hátán. :)
Hajtáslánc módosítással az első kerekek hajtását szokták módosítani (típusfüggő), hogy kevesebbet forogjanak, mint a hátsók. Ezért kell ellenkormányozni és ettől néz ki úgy, mintha tisztán hátsókerekes lenne.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2011.11.21. 17:57:51

@Dragon22: Csak a pontosság kedvért: korábban én is így tudtam, de ha a posztban takélható linkre kattintasz ameblo.jp/riku-hummer-h2/ meg fogod látni, hogy ezek hátsókerekes autókkal driftelnek.
Minden bizonnyal komoly futómű módosítást, balanszírozást igényel egy ilyen alváz, de nézzed csak meg a képeket, ezek nem összkerekesek.

Balu az Alfás 2011.11.21. 18:12:36

Itthon még a működő index és a tolatólámpa is nagy dolognak számít egy RC autón (lassan a valódin is XD )

Érdemes megnézni mikkel járnak ki a ferdeszemű kölykök RC autózni:

www.youtube.com/watch?v=_PbbxLiCpGQ

A háttérben feltűnik pár komolyabb verda.
Más világ van arrafelé, nagyon más...

1kutya 2011.11.21. 20:48:38

@streetsta: ha meg hátsókerekesek, akkor ez plágium, mert a dtm alfa 155 v6 ti összkerekes volt.

morcosboci 2011.11.21. 20:58:37

akkor én jobb voltam mert elsőre kiszúrtam az Alfa tetején a szürke lapot, az állandó kameratávolságot és azt, hogy soha nem látod az autó tetejét.Azért azt nem szabad szem elől téveszteni, hogy ezek az autók még az ottani fizetések mellett is igen sokba kerülnek és ezek az emberek ugyanolyan függők mint bárki aki játékgépbe dobálja a pénzét csak ennek van némi eredménye...

Slippery Slick a menetlabilizátor 2011.11.22. 01:11:20

Necsinájjadmá ! Még a muszerek se mérnek bennuk :))

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2011.11.22. 08:42:32

@streetsta: Le a kalappal, hogy kitúrtad a "hogyan készült" dolgokat, én erre lusta voltam! Súlyos elmebetegek ezek a csávók, úúúúgy meghívnám őket egy sörre! 8-)

@Balu az Alfás: "Itthon még a működő index és a tolatólámpa is nagy dolognak számít egy RC autón (lassan a valódin is XD )" 8-)))))

@JohnyG: Gagyi. 8-))))

hgabor98 2012.01.09. 21:41:57

Ez brutális! Főleg a távirányítós autóra szerelt "kamera"... :O
süti beállítások módosítása