Leírás

Minden ami játék és kereke van, esetleg úszik, repül. Gyerekeknek és felnőtt gyerekeknek.

Hirdetés

 

miniq_porsche_kek2.jpg

ÚJDONSÁG!  MiniQ 1:28 4WD Porsche   -  22 900 Ft
alfa-brera3.jpg

AKCIÓ!  KYOSHO Mini-Z AWD Alfa-Romeo Brera -  47 700 Ft

mig21_italeri.jpgItaleri 1/48 MiG-21MF Fishbed      -  6 690 Ft

 

italeri_reefer.jpg

Italeri 1/24 Hűtős félpótkocsi  11390 Ft

 


miniz_datsun_z.jpgAKCIÓ! Kyosho Mini Z Nissan Fairlady 240Z      - 10 600 Ft

Totalcar RSS

Nincs megjeleníthető elem

Csatlakozz

Belsőség RSS

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Mindig a digó nyer?

2011.08.19. 06:00 Stump András

Egy jó kis slotcarozás ma este? – kérdeztem barátnőmet, persze egyből benne volt. És akkor még nem is tudta, hogy Villám McQueen és Francesco Verdasco párbaj lesz a nappaliban. Ugyan még nem láttam a Verdák 2-t, de előkelő helyen van a megnézésre váró filmek listáján, csak gyerekeket kellene kölcsönkérni hozzá, hogy legyen alibi és ne nézzen hülyén a pénztáros.

Kicsit sajnálom, hogy a filmmagyarító bagázs Verdascóra keresztelte át Francesco Bernoullit: értem én a verda-Verdasco párhuzamot, de kár volt kukába dobni a finom utalást a holland matematikusra, aki az áramlástan egyik alapigazságát fogalmazta meg a róla elnevezett egyenlettel. Mindegy, nálunk már csak Verdascóként fogják ismerni a kissrácok a sötét oldalt képviselő formula-autót, így legalább nem gonosz digóként gondolnak Bernoullira, hanem csak később utálják meg a fizikaórán.

De csapjunk inkább bele a tesztbe, mert úgy gondoltam, rendesen kipróbálom a slágernek ígérkező Verdák2-szettet, amely a Carrera Go!!! egyik kisebb méretű különkiadása a filmhez, de az alap nyolcashoz képest ez is egy óriási pálya.

Ha már a nyolcasnál tartunk, ennyi éves kortól ajánlja a gyártó a játékot, és legalább ennyi négyzetméteres szoba is kell hozzá, mivel a pálya nagyjából másfélszer két méteres területet foglal el, és akkor még nem telepedtünk le mellé.

Bár nincs nyolcéves gyerekem, így nem tudom hitelesen igazolni, de valószínűleg szükség lesz apa segítségére a pálya összeállításához. Mi is elszöszmötöltünk kábé egy órát, amíg felkerültek a matricák a zászlókra és mindennek megtaláltuk a helyét – végül már annyira türelmetlenek lettünk, hogy csak a kanyarok külső ívén igen célszerű szalagkorlátokat pattintottuk fel, a kizárólag esztétikai funkciót betöltő zászlócskákkal és bannerekkel nem vacakoltunk.

A fasor itt egyben szalagkorlát is

Meg kell hagyni, csinos díszletet rittyentett a Carrera McQueen és Verdasco köré, arasznyi magasságú fasor és plakát tölti be néhány kanyarban a terelő szerepét, az emelkedőn pedig egy olaszos viadukt-ihletésű kartoncsíkot biggyeszthetünk a pálya mellé, csak a hangulat kedvéért. Sajnos a barlangbejárat-szerű felüljáródekort már nem lehetett rendesen felcsíptetni, mert a kelleténél kicsit magasabbra szabták, így vagy a pálya állt csálén, vagy a papír vetemedett.

Két egyforma tudású autóval jobbat lehetne játszani

Ha közelebbről nézegetjük, az autókon is nagyon mókás részleteket fedezhetünk fel, a Lightyear gumifelirattól kezdve a Verdasco hátsó szárnyán olvasható Ciao McQueen szövegig. Az egész készlet igazából nagyon mutatós, bár afelől vannak kétségeim, éles bevetés esetén mennyi ideig bírnák két vásott kölyök nyüstölését a kétcentis pöcökre tűzött óriásdíszletek.

El voltunk kényeztetve eddig a komolyabb Carrera-szettekkel: az 1:32-es és a digitális cuccok minőségére nem lehetett panasz, míg ez a Go!!! készlet azért érezhetően olcsóbb benyomást kelt. A konstrukciós megoldások ugyanazok – például az elemeket egymáshoz rögzítő fülecskék nem hagyják szétcsúszni a pályát, ami a legidegesítőbb hibák közé tartozik a slotcarozásnál, de néhány sínt izomból lehetett csak összeilleszteni, miközben veszettül oda kellett figyelni, hogy ne essen benne kár. Ehhez ügyes apa kell, nyolcévesek jobb, ha nem próbálják meg.

Egy drift, ami nem jött össze

A minőségi szóráson kívül még kicsit odafigyelhettek volna a tervezők az oszlopokra is: a hosszú egyenes emelkedőn az alacsony tartópillér a levegőben lóg, ha felrakjuk a kartondíszt, és a szűk spirálban is máshová kell tenni a bütyköt, mint amit a leírás ír, de különben érdekes pályákat lehet összerakni a huszonhárom elemből – még két különböző ívű kanyar is van.

18+

Végül csak összeállt a Porto Corsa, és már nyomtuk is a szabályzókat. Az első körökben széles vigyorral virgonckodtam Bernoullival, elnézést, Verdascóval, mert nagyon jó tempót lehetett autózni vele. Sokkal gyorsabbnak tűnik, mint a DTM-es Merci vagy akár az Audi és a hétköznapi F1-es szetthez képest sokkal masszívabb is: egy este nyüstölés után nem esett le róla semmi. Ami a legjobban tetszett, mégis az volt, hogy nem bután bukfencezik ki a pályáról, hanem először kiteszi a farát a kanyarban, így kis szerencsével még meg lehet támasztani a szalagkorláttal.

Villám McQueen sajnos kevésbé ügyes, a súlypontja jóval feljebb van a nagyobb átmérőjű kerekek miatt, amelyek a motort is feljebb kényszerítették a mosolygós piros kasztniban. Talán csak a szimpátiafaktor miatt barátkoztam mégis össze vele, nagyon próbáltam felvenni Verdasco tempóját, de tudjuk, mi a vége a nagy erőlködésnek: McQueen legtöbbször a szalagkorlátot egyengette. Abból a szempontból viszont ő is jól vizsgázott, hogy a számtalan bukfenc meg sem látszott rajta.

McQueen hasít, de nem elég gyors...

A meglepő fordulat Verdasco nyeréssorozata után az volt, amikor megfordítottuk a menetirányt: ekkor McQueen belelendült, és pár kört rá tudott verni a gonosz olaszra, ami egyből izgalmassá tette az egyre laposabb versenyt. Igazából ez lenne a legfontosabb az ilyen jellegű pályáknál, hogy a két autó közel azonos tudású legyen – erre mindenképpen figyeljen oda, aki nem csak egyéjszakás kalandnak szerzi be a slotcar-készletet.

Bár egy ilyen pálya esetében úgy érzem, inkább az a kérdés, meddig bírja apa/anya a kölykök nyüstölését, ha meglátják az áruházban Villám McQueent, Matukát vagy Verdascót.

7 komment

Címkék: verdák carrera slotcar bernoulli villám mcqueen

A bejegyzés trackback címe:

https://kisauto.blog.hu/api/trackback/id/tr873160513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2011.08.19. 08:31:56

Súlyos telitalálat, bár az én szívemhez - az ismert okokból - közelebb állnak az 1:6x Takara Tomy Verdák. ;-) Mondjuk meg sem mertem nézni, hogy mennyiből érnek ide Japánból.

matchboxmemories.blogspot.com/2011/08/matchboxon-kivuliek-takara-tomy-cars-2.html

Rigghead 2011.08.19. 09:56:42

ja, han incs ebay accod: 3 dollárért hozzák a kocsikat, ez a készlet 5 dollárért jön ide...

SomeSeed 2011.08.19. 10:48:34

A Verdák 2 kissé lehangoló, vagy inkább illúzióromboló. Az 1-et a fiammal akárhányszor szívesen megnézem és persze már akárhányszor meg is néztük. :) A második rész látványban ott van, azon kívül silány. Ezt a gyerekek is érzik: A mozi után egyszer sem mondta a fiam, hogy még egyszer, vagy hogy vegyük meg DVD-n. Míg az első rész mozizása után 10 perccel már rágta a fülem.

Kár, hogy elszúrták a második részt. Így remélem, hogy nem lesz harmadik rész.

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2011.08.19. 11:00:13

@Rigghead: Ez a szett megvan az unokatesóm gyerekeinek. Már többször akartam velük elboltolni ipari mennyiségű édességre, vagy más játékra, sikertelenül. ;-) Amúgy ez még első részes kiadás. Piszok jó minőségűek amúgy.

LucziI 2011.08.19. 11:20:39

Sokáig nem tudtam, mit esznek ezen a animáción annyian. Megnéztem, még most se tudom, de én is eszem. :D
Az egésszel az a baj, hogy ellőttek mindent az első részben, amit ki lehetett hozni a sztoriból. Max, egy 20 részes 30perces részekből álló sorozatot kellett volna, mint egy nagy mozifilmet. Igaz így több a bevétel...

AUTÓNEPPER · http://autonepper.blog.hu 2011.08.19. 12:49:48

Portáltengely
Unimog
Mercedes

Megnyertem?
süti beállítások módosítása