Leírás

Minden ami játék és kereke van, esetleg úszik, repül. Gyerekeknek és felnőtt gyerekeknek.

Hirdetés

 

miniq_porsche_kek2.jpg

ÚJDONSÁG!  MiniQ 1:28 4WD Porsche   -  22 900 Ft
alfa-brera3.jpg

AKCIÓ!  KYOSHO Mini-Z AWD Alfa-Romeo Brera -  47 700 Ft

mig21_italeri.jpgItaleri 1/48 MiG-21MF Fishbed      -  6 690 Ft

 

italeri_reefer.jpg

Italeri 1/24 Hűtős félpótkocsi  11390 Ft

 


miniz_datsun_z.jpgAKCIÓ! Kyosho Mini Z Nissan Fairlady 240Z      - 10 600 Ft

Totalcar RSS

Nincs megjeleníthető elem

Csatlakozz

Belsőség RSS

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Winkler misztikus csomagja

2011.06.07. 17:08 Androczi Balázs

Nem szokatlan, hogy valaki csomagot kap a szerkesztőségben, de jobbára olajos vasdarabok érkeznek. Egy lámpa Árpád készülő Yamahájához, Mercedes-alkatrészek Csikósnak, netán egy pár hengerfej-dekli a Cougarhoz, szóval csupa férfias, nehéz dolog, férfias játékokhoz való. Ehhez képest meglepetésként hatott, ami Winkler legújabb dobozából előkerült.

Főszerkesztőnk asztalán tucatnyi, amerikai izomautókat mintázó játékautó sorakozik, de ezek az újak valahogy nem passzoltak a képbe. Nem csak a méretarány miatt: négy egyforma, kicsit torz Mustang-makett került elő a dobozból, ennyi pedig egyértelműen sok lenne a jóból. Winkler titokzatos volt, azt felelte a keresztkérdéseinkre, hogy nem mondhatja el, miért rendelt ilyen játékokat, és hogy mivel kapcsolatban szánja őket ajándéknak. Beszélt valami szerződésről, de hogy ki, hogyan és miért kötelezte ilyen komoly titoktartásra, azt sem árulhatta el.

24 komment

Címkék: játék mustang winkler csomag makett

A bejegyzés trackback címe:

https://kisauto.blog.hu/api/trackback/id/tr372965066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

degeco 2011.06.07. 18:23:10

WR szemelyi kultusza mar majdnem akkora, int OV-e...boaa

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2011.06.07. 19:12:51

@Gaas: nekem is ez jutott eszembe kapásból :)

Magyar[HUN] 2011.06.07. 19:52:08

Ha sokáig egy rádióműsorban is elhallgattuk Robit akkor a filmben is jó lehet majd :)

Garp 2011.06.07. 20:43:05

konc szagot sorod a szél, a hiéna kacag.

zoozo 2011.06.07. 21:30:37

verdák 2, hamarosan a mozikban. sponszöd báj totálkár. :D

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2011.06.07. 21:33:03

Csak nem szinkronhang lesz itt valaki?! Hűha!

svájci néger 2011.06.07. 21:39:27

amatör animációs filmhez kellenek. Nagy robbanás, négyszer felvéve.

FeketeLeaves 2011.06.07. 22:08:08

Mivel lassan már csak Csikós "nemújautó" posztjai tolják a totalcar-t, Winkler beújított néhány tesztverdát. Makro optikával ezekről is lehet külső képeket csinálni.

halló figyel valaki? 2011.06.08. 00:32:00

A Die Cast márka mindígis közútálatnak örvendett az olcsóbb Matchboxot elérni tudók körében :)
Pedig... A MECSIK rugóztak, iszonyú gyorsak voltak, és imádtuk, a másik meg sokkal realistább volt, mégsem jött be.
Erre most rárepül a borzalmas Disney Verdákra, és elcsúfít egy Mustángot... A régebben realista karikatúrába megy át. Érdekes. Nem szerettem meg, és a mai Matchboxból sem szeretem a Verdák sorozatot.
És a mai Matchbox nem gyors, nem rugózik, nem nehéz, hanem műanyag, lassú, nem kopik le róla a festék, és nem lesz eszementen szép kopott a kéztől... Nem tud a részünkké válni, nem áll kézhez, mint minden egyes régi darabunk...
Johnny Lightning és egyes Hot Wheels modellek, főleg az alul felül fémekre gondolok, vagy a precízebb Lledo modellek... talán tudják még ezt... talán... rulez.

h4z4rd 2011.06.08. 08:39:03

Jeleztem már, hogy mennyire gusztustalannak tartom a galériákba, utolsó képként betuszkolt spamet?

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2011.06.08. 08:45:13

@halló figyel valaki?:
"A Die Cast márka mindígis közútálatnak örvendett az olcsóbb Matchboxot elérni tudók körében :)"

He? Ezt nem értem.

"Pedig... A MECSIK rugóztak, iszonyú gyorsak voltak, és imádtuk, a másik meg sokkal realistább volt, mégsem jött be."

Kivéve amelyik nem. Milyen másik?

"Erre most rárepül a borzalmas Disney Verdákra, és elcsúfít egy Mustángot... A régebben realista karikatúrába megy át. Érdekes. Nem szerettem meg, és a mai Matchboxból sem szeretem a Verdák sorozatot."

A ki repül a hová? Nem nagy csoda, hogy nem szereted őket, ugyanis a Matchbox nem készít Verdák témájú termékeket.

"És a mai Matchbox nem gyors, nem rugózik, nem nehéz, hanem műanyag, lassú, nem kopik le róla a festék, és nem lesz eszementen szép kopott a kéztől... Nem tud a részünkké válni, nem áll kézhez, mint minden egyes régi darabunk..."

Kivéve amelyek igen. Abból amiket írsz, szerintem marha régen láthattál Matchboxot és Hot Wheelst.

"Johnny Lightning és egyes Hot Wheels modellek, főleg az alul felül fémekre gondolok, vagy a precízebb Lledo modellek... talán tudják még ezt... talán... rulez."

A Hot Wheels és a Matchbox márkák is ugyanahhoz a gyártóhoz tartoznak, a Mattelhez. Mindkettő játékszernek szánt termékvonala - a HW-nél a Mainline, a Matchboxban az 1-75/1-100 - az egy dollár körüli árfekvésben mozog - hogy nálunk ez mennyi ezt ne feszegessük - és ugyanazt a minőséget képviseli. Az alvázak jellemzően műanyagból készülnek, a karosszéria fém. A felhasznált anyagok ugyanazok, mint ahogy a minőség is. Mindkét márkának vannak fém alvázas modelljei, de a Matchboxból ezt - Lesney Edition - nem is hozzák Európába, amúgy Amerikában is lényegesen drágábbak, mint az 1-100 hiszen ezek gyűjtőknek készülő darabok. A HW-nál egészen pontosan nem tudom, hogy hogy vannak ezek a dolgok, nekem a HW nem a fő csapásirány a gyűjtésben, de a jelenlegi Mainline-ban nincs fém alvázú modell.

A Johnny Lightning bár hasonló méretarány, mint a Matchbox közel sem ugyanez az árkategória, mert alapvetően nem játékszernek szánják, hanem a gyűjtőket célozza. Szóval a HW/Matchbox - JL összehasonlítás olyan mint a Suzukihoz hasonlítani a Jaguárt.

A Lledo 2002-ben csődbe ment.

Tiszta mázli, hogy értesz ezekhez. 8-]

Piskóta 2011.06.08. 16:20:12

winklert nem lehetne valahogy kituszkolni és parkolópályára tenni? olyan okos... és olyan klassz megmondóember..., mindenhez ért

AzHofi 2011.06.08. 16:22:22

Ő fogja szinkronizálni a kipufogón a lyukat, vagy mit akar ilyen repedt fazék hanggal? :-)

Virago_1000 2011.06.08. 20:04:27

Miert erkeznek a szerkesztosegbe a cuccok, nincsen otthoni lakcim? vagy ellopjak az alberlotarsak?

Sword 2011.06.09. 07:02:16

@Virago_1000:
Te hova kérnéd a megrendelt csomagot, ha a nap nagy részében dolgozol, a futár meg általában délelőtt vagy kora du. szállít? Ha meg nem vagy a munkahelyeden akkor is lesz kolléga/portás, aki átvegye. Otthon melyik szomszédodra mernéd rábízni?

Flashy7 2011.06.10. 12:58:59

@h4z4rd: én hónapokig nem bírtam rájönni, miért van egy plusz üres fekete kép(hely) az összes indexes galéria végén, azt gondoltam, valaki elírt egy ciklust és túlszalad.

Virago_1000 2011.06.11. 00:17:40

@Sword: En joban vagyok a szomszedokkal, nemegyszer atvettek, de ha a futar nem adja nekik automatikusan, akkor el szoktam menni erte a futarceg telephelyere.

halló figyel valaki? 2011.06.11. 13:11:13

@Sam. Joe:
Jót derültem indulataidon, mivel nekem jössz, holott semmit sem tudsz rólam. Nehéz megérteni, egy vélemény kapcsán, miért nyílnak ki bicskák a zsebben, de hát mindegy is.
Nem érted : aki csak a mecsit tudta megvenni, az nem szívelte a Die Cast-ot gyűjtőket. Jellemzően külföldre értendő, ahol erre klubok alakultak, gyűjtők versengenek példányokért. Idehaza (majd kijavítasz) nem tudom, elérhető volt-e egyáltalában ez a márka anno.
Mecsik és rugózás : Amelyik sportkocsi-jellegű volt, Superfast kerekekkel, azok speciális rugózással rendelkeztek, had ne soroljam melyikek, de a legjobb példa erre talán a Lotus Europa. A most kibocsátott Matchboxban a LE például NEM rugózik. És anno sem rugózott nyilvánvalóan például a traktor, vagy a tűzoltóautó, ettől még az igazán közkedvelt sportkocsik igen. Die Castból nem ismerek rugózót. De nem rugóznék tovább ezen a témán.
Disney Pixar Cars-Verdák sorozat, ebben vélhetően igazad is van, nekem ezek a gülü, vagy éppen hologramszemű cuccok annyira nem tetszenek esztétikailag értve, hogy nem is vettem belőle ízlésrombolást megelőzendő egyet sem a gyerkőcnek... A csomagolás miatt azt hittem, ezek Matchbox gyártmányok, tévedtem tán, lehet felkoncolni. Rusnyák.
Aztán volt egy szubjektív állításom a mai mecsikről, amibe belekötsz, mondván, kivéve, amelyik igen, és mondván rég láttam HW és mecsit. Kár személyeskedni, mert nem tudod, hány száz darabom van, légy benne biztos, sok, és csak a fiamnak van annyi, amennyive beterül a nagyszőnyeg. De nem ez a lényeg, hanem az, amit írtam. A festés sokkal profibb, és ettől nem lesz patinás. A futása nem olyan, mint a régi, relatíve sokkal nehezebb, amúgy anyagára nézve fémből (nomen est omen : die cast-nak hívják a régi mecsik anyagát, pont, mint a márkát magát...) készült modelleknek. Vegyél meg egy mai mecsit, és leld meg hozzá a párját a hatvanas-hetvenes évekből, ha lehet, még a Macaói gyártás előttről, ég és föld. De ez esztétikai, érzelmi kérdés, amiről nem érdemes vitatkozni, belemenni a másikba meg végképp nem. Én se írom le, hogy a nem létező gyerekszobádban nem volt kettőnél több mecsboxod. Nekem gyermekkoromban amúgy pár darabom volt csak, vidéken éltünk, innentől datálható a felnőttkori gyűjtőszenvedély talán. De a gyermekkori pár darab ma is megvan, és sokkal kezesebbek, a manapság jellemzően angliából ebay-en megvett korabeli darabokhoz hasonlatosan, mint a mai, én úgy mondanám replikák. Ezeknek per ma nincs lelkük. És itt továbblépnék a lélek és a gyártástechnológia kérdéséhez.
HW : Igen, vannak olyan darabok, amik alul-felül fémek, és igen, ugyanabban a kommersz sorozatban, ugyanazon az áron. Nem, nincsenek egyikből sem ma olyan darabok értheteten módon, amiknek vannak kis finomságaik, például nyílik az ajtajuk, csomagtartójuk, tetejük, stb. Igen, ma finomabb a kidolgozottság, tekintve, hogy a « fürtös fröccsöntés » technológiája mind fémben, mind műanyagban fényévekkel korszerűbb és pontosabb. A mecsik szintén jellemzően felerészben fémek csak, ha valamelyiknek fém a teteje, akkor műanyag (sűrűn egy ócska fényes krómjellegű műa.) az alja, és vica versa, ha véletlenül fém az alja, akkor tutira műanyag a teteje. A mai mecsi tehát a HW-szel ellentétben nem gyárt full fémet. Kivétel a mai sorozatokban a full fém motorok, amiknek azonnal meg is van a megfelelő súlya. A JL-ból én csak fémet, full fémet ismerek, van vagy negyven darabom, és azt kell mondjam, hozzák a korabeli mecsboxok hangulatát, amerikai gyártók lennének ? Nem tudom, de például... rugóznak is  és alul felül fémségük meghoz egy olyan súlyt, amitől jól futnak. HW és MB : Ma tartozik ugyanahhoz a gyártóhoz. A márka történetét elolvasva még lehet találni más érdekességeket is, a konkurenciaharctól a Lesney gazdasági okokkal megindokolt bezárásán át olyanokat, amiket most terjedelmi okokból nem írok le, de köszönöm az infót, amit ellenem akarsz fordítani, csak... csak én meg nem írtam ezzel ellenkezőt, csak éppen más időkről beszéltem. És abban az időben ez a két márka rohadtul nem ugyanaz a minőség volt, főleg, mert HW nem is létezett a MB, az igazi, a régi MB korában. A Lesney edition van itthon, de csak elvétve teljesen fém, igazából annak sincs meg a súlya, csak a dobozkát biggyesztik bele a csomagolásba pluszban. Lledo : Kösz, hogy mondod, hogy csődbement, most vettem egy rakással belőle. Nagyon szépek, és forgalomban vannak. De miértis minősítesz vele engem, hogy csődbe ment ??? Ettől máég egy dairy milk kék ötös sorozat olyan precizitású modellt mutat fel, amit az ember fél kivenni a díszdobozból... De ezek modellek, nem tartósak, nem játszósok, élethűek, nem strapabírók, hanem teljesen műanyagok, vélelmezhetően ezért is nem él már a piacon, mert ez gyűjtői, nem gyermekjáték kategóriává vált. Ugyanez lett a sorsa amúgy a MOY sorozatnak is, azt sem adták sűrűn a gyerekek kezébe, hanem dobozban tartották, és így lehet őket a mai napig megvenni. A legutóbbi beszerzésemnek, nem vicc, de amikor nálam - talán első alkalommal - kibontásra kerültek a dobozaik, régi könyv szaga volt...
Árakról : A mecsik idehaza katasztrofálisan drágák. És a tengerentúlon, de angliai piacokon is egyre drágábbak a szép, igényes, megkímélt modellek. Azonban jellemzően egy fontos áron ma is ki lehet fogni jó darabokat, akkoris, ha nem ritkán százezer forintos kategóriákban cserélnek gazdát darabok. A JL például minőségben jobb, árban sokkal olcsóbb. A régi mecsikből pedig felhívom a figyelmet : Angliában eszement mennyiség van a piacon, és ehhez képest ma még olcsó is.
Te gyűjtöd a mecsiket ? Én is. Te szereted ezeket ? Én is. Hát akkor figyelj inkább erre az azonosságra legközelebb, és ne személyeskedj, mert az nem visz sehova.

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2011.06.11. 15:01:49

@halló figyel valaki?: Te gyűjtő lennél? Kötve hiszem! Mert akkor tudnád, hogy:

1. A Die Cast nem egy cég, vagy márkanév, hanem egy gyártási eljárás.

2. Superfast, rugózás, egyebek: A Matchboxnál 1969-ben vezették be a tűtengelyes Superfast kerekeket, pont azért mert a Mattel kijött a gyorsabban és messzebbre guruló Hot Wheels-el. Előtte a Matchboxok zöme nem rugózott, ugyanakkor abból az időszakból kerültek ki a legszebb modelljeik, mint a Land Rover Safari, Jaguar E-Type és így tovább.

Verdák Matchbox: Akkor miért teszel ex-katedra kijelentéseket, ha még a gyártóval sem vagy tisztában? Nevetséges!

Mai kisautók vs. régi kisautók: Olyan kijelentéseket teszel - újfent -, amiből nyilvánvaló, hogy nem ismered a mostani kínálatot és csak a régieket is felületesen. Teljesen világos, hogy most olyan előírásoknak kell a gyártóknak megfelelniük a lenyelhető, letörhető darabokkal kapcsolatban, amik régen nem álltak egy játékszerre. Innentől nem csoda, hogy a nyitható, működő részleteket csak a gyűjtőknek szánt darabokon lelsz fel, nem a játékszereken. Ami meg az újra megmintázott kisautókat illeti: sok mostani kivitel megeszi reggelire a régieket részletességben és részlethűségben. Lotus Europa, Jaguar E-Type, hogy csak egy párat említsek. Tényleg, szóval nem kéne ismerni valamit mielőtt minősíted?

Johnny Lightning: Igen, amerikai gyártmány és alapvetően gyűjtőknek készülnek. Az áruk sem Matchbox és HW (1 dollár körül), hanem azok többszöröse (5 dollár körül). Narancsot az almához...

Fém alvázú HW és Matchbox: Megint olyan kijelentéseket teszel, amiknek nem sok valóságalapjuk van. A HW Mainline-ban két fém alvázú darab található az egyik a GTO, a másik most hirtelen nem ugrik be, de szintén egy amerikai verda. A Matchboxnál a legutolsó ilyen egy Ford Mustang volt valamikor a 2000-es évek közepén. A Matchboxnak külön sorozata van erre, úgy hívják Lesney Edition. Nem hozzák Európába, csak az amerikai piacon van. (Ettől még persze találsz a Vaterán, vagy eBay-en...) De ezt már leírtam, de megint úgy nyilatkozol ex katedra, hogy lövésed nincs ezekről. A Matchboxnál EGYÁLTALÁN nincs motorkerékpár az 1-75. Se fém, se műanyag.

Modells of Yesteryear, Lledo, egyéb kifutott, gyűjtői sorozatok, csődbe ment cégek, már nem gyártott sorozatok és gyártmányok: Ezeket hasonlítani a most futó, játékszer sorozatokhoz nem igazán bölcs dolog. Attól, hogy vettél bontatlan Lledót.. Igen, én is vettem már úgy SuperKings-et, hogy hat éve ott állt a játékboltban bontatlanul, sőt vettem már Matchbox benzinkutat, ami az 1980-as évek vége óta ott állt a játékboltban kibontatlanul. Almát a narancshoz ne hasonlítsuk már, mert butaság!

Összefoglalva: Össze-vissza beszélsz, szemlátomást félművelt vagy a témában és így teszel ex-katedra kijelentéseket, mert van pár száz Matchboxod...

Nekem ne lett volna gyerekszobám? Piha! 8-)

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2011.06.11. 15:15:45

@Sam. Joe: Sikerült elrontanom a JL infót. Tehát a márka amerikai, jelenleg a Learning Curve Inc. a tulajdonosa, ami szintén amerikai cég, a gyártásuk pedig változó, kínai.
süti beállítások módosítása