Leírás

Minden ami játék és kereke van, esetleg úszik, repül. Gyerekeknek és felnőtt gyerekeknek.

Hirdetés

 

miniq_porsche_kek2.jpg

ÚJDONSÁG!  MiniQ 1:28 4WD Porsche   -  22 900 Ft
alfa-brera3.jpg

AKCIÓ!  KYOSHO Mini-Z AWD Alfa-Romeo Brera -  47 700 Ft

mig21_italeri.jpgItaleri 1/48 MiG-21MF Fishbed      -  6 690 Ft

 

italeri_reefer.jpg

Italeri 1/24 Hűtős félpótkocsi  11390 Ft

 


miniz_datsun_z.jpgAKCIÓ! Kyosho Mini Z Nissan Fairlady 240Z      - 10 600 Ft

Totalcar RSS

Nincs megjeleníthető elem

Csatlakozz

Belsőség RSS

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Jeep még nem volt ennyire ellenállhatatlan

2015.02.27. 11:54 Sturcz Antal

Vannak olyan formák, amelyek egyszerűen beégnek a tudatunkba: a kólásüveg, az eredeti iPod, vagy pont a Jeep. Utóbbinak sok köze persze már nincs a katonai General Purpose Vehicle-höz, de még mindig elég jó terepjáró, mellesleg a modell maga is szépen elketyeg a modellciklusonként óvatosan ragozgatott formával. Márpedig a forma tényleg olyan, ami gyerekként egyszer megragadt, aztán húsz-harminc évvel később is jólesik ránézni. A kiálló sárvédők, a hangsúlyos ajtózsanérok, na meg a hűtőmaszk mind olyan elem, amelyektől azt érezzük: egy kemény járműnek így kell kinéznie.

capo3

 Mindez akkor is átjön, ha a kocsi mérete épp csak nyolcada az eredetinek. Sőt, mivel a megemelt kaszni, és a kiszélesített nyomtáv miatt még a komoly mechanika is kivillan, egyenesen ellenállhatatlanná válik. A Capo Racing Jeep Wrangleréhez hasonló scale-modelleknek az lényege, hogy minél jobban emlékeztessenek egy valódi terepjáróra, és ez igaz a kasznira, valamint a mechanikára is. Capoéknál odáig mentek, hogy a pici V8-as motoron – ami mellesleg a valódi villanymotort rejti – még az ékszíjtárcsák is forognak.

capo2

 A gyógyszer aztán a hajtásláncnál gurul el végleg: nem elég, hogy távirányítással válthatunk két- és négykerék meghajtás között, de külön zárható az első, és a hátsó diffi is. Ezek mellett már szinte magától értetődik, hogy a váltó háromsebességes, vagy hogy az egész alváz, valamint a futóműalkatrészek is fémből készültek. Elképesztő látvány lehet, ahogy öklömnyi köveken mászik át, miközben a két vaskos tengely egymáshoz képest lehetetlen szögekben csavarodik.

 A Capo gépére a szokásos tejfölös doboz jellegű kaszni helyett egy rendes, merev műanyag test került, amelynek az ajtajai nyithatóak, a motorháztetővel, és a csomagtartóval együtt. A beltér hasonlóan kidolgozott, még az ülések is dönthetőek, ezek után pedig a működő fényszórók és a villogó irányjelzők nem is tűnnek akkora shownak. Ha hozzám hasonlóan Önökben is felébredt a birtoklási vágy, akkor itt hagyják abba az olvasást, mert jön a fájdalmas része: a hatvan centi hosszú csoda 2300 dollár. Bizony, árfolyamtól függően több, mint hatszázezer forint, ami már bőven átlépi a fájdalomküszöböt. Ha lenne hirtelen ennyi pénze, megvenné?

Már a Facebookon is megtalálod a Kisautóblogot! Kattints és kövesd, hogy ne maradj le semmiről, ami nem fér el a blogon.

 

3 komment

Címkék: kéne jeep omg rc scale

A bejegyzés trackback címe:

https://kisauto.blog.hu/api/trackback/id/tr387194671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cobra. 2015.02.27. 19:45:47

Amerikában ennyiért már használt teljes méretű Wranglert kapni.
A motornál meg kis baki, hogy gyárilag sose szerelték V8-al az autót, csak 4 és 6 hengeresekkel.

kewcheg 2015.02.28. 10:32:06

Odakint az árakban mások az arányok . Van egy rk 59-es szinte szalonállapotú pisztolyom kb.60 éves. Itthon az értéke nulla, ingyen leadandó a rendőrségen hogy bezúzzák,usákoknál bármelyik gyűjtő megad érte legalább 200-at...de a kínálat és a kereslet itt csak a végtelenben találkozik.

Offroad Béla 2015.03.11. 10:59:08

Nem olcsó, de ilyen ez a terepezés...
süti beállítások módosítása