Leírás

Minden ami játék és kereke van, esetleg úszik, repül. Gyerekeknek és felnőtt gyerekeknek.

Hirdetés

 

miniq_porsche_kek2.jpg

ÚJDONSÁG!  MiniQ 1:28 4WD Porsche   -  22 900 Ft
alfa-brera3.jpg

AKCIÓ!  KYOSHO Mini-Z AWD Alfa-Romeo Brera -  47 700 Ft

mig21_italeri.jpgItaleri 1/48 MiG-21MF Fishbed      -  6 690 Ft

 

italeri_reefer.jpg

Italeri 1/24 Hűtős félpótkocsi  11390 Ft

 


miniz_datsun_z.jpgAKCIÓ! Kyosho Mini Z Nissan Fairlady 240Z      - 10 600 Ft

Totalcar RSS

Nincs megjeleníthető elem

Csatlakozz

Belsőség RSS

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

A hasonlóság csakis a véletlen műve lehet

2012.11.08. 11:51 papptibi

Az egyszerű utcai autók sorsa úgy tűnik, simán leképezhető az 1:24-es méretarányra is. Amíg új egy modell, a gyári állapot a menő, de amikorra már az értéke javát elveszítette, na akkor jön a tuning. A Bburago Street Tuners sorozatában csupa kifutott típus található, olyan állapotban, ahogy ezt egy átlagos fiatal vásárlója az utcán is használja: nagy kidörgő, ültetés, dögös felni.

IMG 5211

Valószínűleg szobrot kapott az a marketinges, aki ezt kitalálta a meglévő öntőminták további hasznosítására – gondolom, aztán elteszik őket, és úgy 25-30 év múlva kinyomnak egy veterán sorozatot is, pláne ha egy olyan ikonikus típusról van szó, mint a PT Cruiser.

IMG 5208

Bocsássák meg nekem, hogy elfogult vagyok a Chrysler retróautójával, de hát mit tegyek? Megegyezik a monogramunk, és mint autó is tetszik. Szóval, egymásnak vagyunk teremtve. Olyannyira, hogy valamikor, az egyik szülinapomra kaptam a feleségemtől egy 1:24-es PT Cruisert, amit aztán a kislányom természetesen lenyúlt, anélkül, hogy tisztában lenne vele: ő is PT. A régi autóim közül már nem sok van meg eredeti állapotában, csak egy Bugatti Atlanic, azt is néha előveszi Timi, és beülteti Törpillát. Aztán megy vissza a kocsi a vitrinbe.

IMG 5212

Az én PT Cruiseremnek nem volt ennyire szerencsés a sorsa, mert a kislányom valamiért átkozottul vonzódott, és vonzódik a mai napig az autókhoz. Végül is nem baj, pár Barbie-val és Én kicsi pónimmal kezd helyreállni az egyensúly. Viszont a PT Cruisert nagyon hamar kisajátította, azaz még picike volt, és egyáltalán nem tudott vigyázni a dolgaira. És persze következetesen elöl hagyta a szoba közepén, hogy amit nem ő tört le róla (mint a csomagtérfedelet), azt elvégezzük mi. Mondjuk rálépünk. Hát ezért ilyen zakkant a futóműrendszer. Nagypapa az egyik nyaraláson megreparálta valamennyire az autót, például eszkábált rá új csomagtérajtót. Ha tudta volna, hogy megvan az eredeti...

IMG 5214

A Bburago-féle új kiadás lényegében alig különbözik tőle, a tuningot leszámítva. Az látszik, hogy az öntőminták azonosak, csupán a feliratokat cserélték le az alvázon: például már megszűnt a DaimlerChrysler, és az új verzió már nem Thaiföldön, hanem Kínában készült. És meglepő módon a mi régi példányunk Maisto. Ami a tuningot illeti, mások a felnik, az ötödik ajtóra került egy tetőspoiler, illetve a lökhárító alá került egy komolyabb szoknya. A dögös dupla kipufogót simán felcsavarozták a régi, normál fölé, ami a modell műanyag alaplapjára fixen volt odaöntve.

IMG 5229

Hű, és majd elfelejtem: az üvegezés narancssárga! Mivel a kisautón az összes üveg egy darabból van, így az első szélvédő is ilyen színű – hát, ez az NKH-nál biztos nem menne át a vizsgán. De Timinél átment: egész este dínókat szállított a PT Cruiser. Meg is beszéltük utána Vályi Pistával, hogy mennyire jók a Bburagók, azok bírják, ha a gyerek játszik velük, teljes súlyukkal ránehezedve, nem csak dísznek jók. A szülői tapasztalat, az tapasztalat, csak az a bibi, hogy neki kisfia van.

IMG 5216

14 komment

Címkék: makett bburago pt cruiser street tuners

A bejegyzés trackback címe:

https://kisauto.blog.hu/api/trackback/id/tr194896421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Elijah_Baley 2012.11.08. 14:18:59

nem is tudtam h a maisto megvette a bburago márkanevet..

soseleszekelső 2012.11.08. 15:10:18

Nekem is van pont ilyenem. Ajándékba kaptam, amikor még megvolt az 1:1 PT, kb. 3 éve lehetett, nem annyira új modell ez.
Megnézem majd, hogy az bburago vagy maisto.

Sőt van egy megépítendő makett is a témában, amit szintén vagy három éve vettem, csak még nem jutottam hozzá.

Elijah_Baley 2012.11.08. 15:15:21

@papptibi: most néztem utána, a wiki szerint a 2007-ben a maisto vette meg, elötte a mattelé volt.. én eddig azt hittem, különálló gyártó.
így múlik el a világ dicsősége, a néhai matchbox is csak egy márkanév ma...

Plumper 2012.11.08. 15:41:36

jaj neee, ezt a szép Csízlert ilyen ültetős, boyracing-marhaságokkal elrondítani?!
játékautóval még oké, de amúgy a valóságban az vegyen ilyen tunigolt autót, akinek 2 vagy 3 anyja van... (ronda és szét van nyúzva valószínűleg)

Dr. Robin Masters 2012.11.08. 18:22:07

A May Cheong Group része mind a Maisto, mind pedig a Bburago márkák, így szerintem csak megosztották anyacégen belül a szerszámokat.

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2012.11.08. 18:30:51

@De gustibusaut bene, aut nihil: Ööö... A Matchbox mindig is csak egy márkanév volt. A márkanév tulajdonosok NEM időrendi sorrendben - és remélem nem felejtettem ki senkit.
- Lesney Products
- Universal Toys
- Tyco Toys
- Mattel
(Volt Matchbox International - meg talán még más is, de most nem ugrik be -, de mindig valamilyen disztribúciós, vagy gyártási feladatokat ellátó spinoffja volt a tulajdonos cégnek.)

@papptibi: Ez a felvásárlós/öntőformát megöröklős/átadós/lemásolós/külsős gyártóval gyártatós történet egyáltalán nem ritka a kisautók világában.

Óriási kedvencem a Kojak Buick amit még a Corgi gyártott - gyerekkoromban a napközi császára lehetett volna vele bárki gyereke.
matchboxmemories.blogspot.hu/2008/12/movie-cars-kojak-19737475-buick-century.html

Aztán mikor a Mattel megvette a céget, akkor Hot Wheels lett belőle és ilyenné változott:
matchboxmemories.blogspot.hu/2012/07/matchboxon-kivuliek-hot-wheels-1997-622.html

A GMC Wreckert meg már meg sem tudjuk mondani, hogy hányan gyártják és gyártották párhuzamosan. Itt egy Matchbox, egy Realtoy és egy Welly verzió. Igen, ez mind ugyanaz a kisautó, nem ugyanaz az autó több kisautógyártó által elkövetve:
matchboxmemories.blogspot.hu/2011/04/matchboxon-kivuliek-welly-gmc-wrecker.html

És még sorolhatnám. 8-)

Pityubácsi 2012.11.08. 21:46:33

az utolsó, kicsipónis kép odaver. :)

az a baj, hogy az ifjaknak ezek a buzisított autók tetszenek.
persze dízelben.... pfúj!

mindegy, vén kukac vagyok, senkit sem érdekel :)

Mumia 2012.11.08. 21:59:42

A PT cruiser az az autó, amit csak olyan ember tervezhetett, akinek zérónullasemmi érzelmi kötődése nincs autókhoz. Van csúnya autó, van szar autó, de pt cruiser csak egy van.

Elijah_Baley 2012.11.09. 08:54:44

@Sam. Joe: jogos, azt akartam mondani h ma már nincs önálló matchbox, ugyanaz a cég tulajdonolja, ami a hotwheelst is. és az utóbbit gyerekkoromban még kötelező volt lenézni...

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2012.11.09. 09:11:34

@De gustibusaut bene, aut nihil: Érdekes, nekem teljesen kimaradt kölyöknek a HW. Igaz, azt nem lehetett itthon kapni hivatalos forrásból, a kamionos szürkeimporthoz meg messze volt az USA. 8-)

Elijah_Baley 2012.11.09. 09:41:11

@Sam. Joe: vagy később voltam gyerek, vagy keverek valamit, de a nyolcvanas évek végefele nem volt idehaza HW?

Elijah_Baley 2012.11.09. 10:52:36

monnyuk az abszolut kedvencem a siku volt, mert szépen is voltak megcsinálva és valódi autókat mintáztak, nem csak tévében meg könyvben látott dolgokat :)
süti beállítások módosítása