Leírás

Minden ami játék és kereke van, esetleg úszik, repül. Gyerekeknek és felnőtt gyerekeknek.

Hirdetés

 

miniq_porsche_kek2.jpg

ÚJDONSÁG!  MiniQ 1:28 4WD Porsche   -  22 900 Ft
alfa-brera3.jpg

AKCIÓ!  KYOSHO Mini-Z AWD Alfa-Romeo Brera -  47 700 Ft

mig21_italeri.jpgItaleri 1/48 MiG-21MF Fishbed      -  6 690 Ft

 

italeri_reefer.jpg

Italeri 1/24 Hűtős félpótkocsi  11390 Ft

 


miniz_datsun_z.jpgAKCIÓ! Kyosho Mini Z Nissan Fairlady 240Z      - 10 600 Ft

Totalcar RSS

Nincs megjeleníthető elem

Csatlakozz

Belsőség RSS

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Reklámozz versenyautón!

2011.12.12. 08:28 streetsta

Bizonyos időközönként felbukkannak újabb és újabb összeállítások a régi magyar reklámfilmekből. Mindet nem nézem meg, de azért félévente, évente egyet érdemes végigülni, mert szokott lenni a sok unalomig ismert között pár frissen újra felfedezett darab is.

Most is belefutottam egy ilyen összeállításba, aminek a közepén euforikus állapotban tapasztottam az orromat a képernyőre. Egyáltalán nem emlékeztem, hogy valaha is láttam volna. Pedig erre biztosan emlékeznék. Mert egy fiúgyerek kevés dologra vágyik jobban, mint egy távirányítós autóra. Akkoriban még a játék szintet megütő gépek is elérhetetlenek voltak, nem hogy a profi cuccok. 

Ebben a reklámban meg — lassan mondom, hogy mindenki megértse — r-o-b-b-a-n-ó-m-o-t-o-r-o-s forma egyesekkel kenik a pályán. Ha én ezt a reklámot láttam volna anno a tévében, garantáltan reggeltől estig Rapid kakaót ittam volna, hátha nekem is megadatik a saját távos kisautó.

Minden pillanata kincs ennek a verbungnak: spontán a pálya szélén elhelyezett kakaós dobozok. Kékes füstöt eregető, száguldó versenyautók, amik olyan test-test elleni harcot vívnak, mint ha emberélet múlna a győzelmen. Minden járművön Rapid matrica. A koncentrálástól még pislogni is elfelejtő ifjú versenyautó-vezetők minden bizonnyal csak eljátszották a kezükbe nyomott távirányítóval, hogy ők a menők, akik tizedmásodpercekért csatáznak az MHSZ modellpályáján. A modellt már felnőttek irányították.

És azok a távirányítók! A pisztolytávon őszintén megrökönyödtem. Én a kilencvenes évek legelején láttam az elsőt, addig csak pultos távirányítót láttam. Persze, most, hogy utánaolvastam, kiderült, a legelsőket a hetvenes(!) évek legelején dobták piacra.

Persze a végén a győztesnek standing ovation jár, sikoltozó felső tagozatosok gratulálnak a kitűnő sporteredményhez, érkezik is a  babérkoszorú a nyakába. És mivel igazi menő a srác, húz egy lendületeset a kakaós bögréből, és bezsebeli a szemüveges Teritől a cuppanóst.

7 komment

Címkék: retro reklám kakaó rc távirányítós rapid

A bejegyzés trackback címe:

https://kisauto.blog.hu/api/trackback/id/tr953456748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pityubácsi 2011.12.12. 09:29:22

vajon honnan szereztek ilyen technikát - ránézésre - a 80-as évek közepén?
ezek a kissrácok az élet királyai voltak akkoriban :)

szemettanarba 2011.12.12. 12:45:21

A rádiótávirányítás azért nem annyira új technológia. Az 1920-as évek közepén!!! jöttek létre az első kísérleti, pultos, 1 csatornás AM rendszerek. A második világháborúban kísérleti jelleggel már 3 csatornás FM távirányítás is létezett - visszasugárzott kisméretű tv-képpel:
- Az amerikaiaknál pl. a franciországi német szuperágyúk ellen tervezett távirányított rázuhanásos bombázás, melynek kísérletei során Joseph Kennedy odaveszett
- A németeknél a földközi tengeren angol hajók ellen bevetett távirányított bombák.
És akkor még egy fia tranzisztor sem volt a világon...

Az viszont igaz, hogy az 1980-as évek Magyarországában ilyen cucc nyugati feketeimportból létezhetett, vagy az MHSZ-n belül nagyon jó kapcsolatokkal rendelkezőknek - hivatalos valutakeretből

streetsta · http://managertoys.hu/ 2011.12.12. 18:21:46

@szemettanarba: Én a pisztolytávot látva lepődtem meg. Maga az elv természetesen régi. Bár kompakt rádiókat leginkább a hatvanas években kezdtek el használni a civilek. Mostanában láttam egy képet ötvenes-hatvanas évekből, hogyan is nézett ki egy akkori rádió. Előkeresem, kiposztolom. Lesz meglepetés:)

Balu az Alfás 2011.12.12. 20:55:06

Kétszer is elment... :(

A lényeg;

1958:
"Az első országos autómodell-verseny október 26-án zajlott le a Vérmezőn."

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.12.13. 07:34:47

Huhúú, szép oldszkúl reklám :)
süti beállítások módosítása