Leírás

Minden ami játék és kereke van, esetleg úszik, repül. Gyerekeknek és felnőtt gyerekeknek.

Hirdetés

 

miniq_porsche_kek2.jpg

ÚJDONSÁG!  MiniQ 1:28 4WD Porsche   -  22 900 Ft
alfa-brera3.jpg

AKCIÓ!  KYOSHO Mini-Z AWD Alfa-Romeo Brera -  47 700 Ft

mig21_italeri.jpgItaleri 1/48 MiG-21MF Fishbed      -  6 690 Ft

 

italeri_reefer.jpg

Italeri 1/24 Hűtős félpótkocsi  11390 Ft

 


miniz_datsun_z.jpgAKCIÓ! Kyosho Mini Z Nissan Fairlady 240Z      - 10 600 Ft

Totalcar RSS

Nincs megjeleníthető elem

Csatlakozz

Belsőség RSS

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Ezeknek a Verdáknak nem a tengelyük bütykös

2011.08.12. 11:50 Rézmányi Balázs

A Lego éltet, okosít, de akkor is nyomorba dönt! Walt Disney szintúgy. Erre ezek ketten összeálltak, és így kirántották a szőnyeget a családi költségvetés alól. Tették mindezt úgy, hogy boldogan dobáltam az ezreseket a játékbolt kasszájába. Jó okom volt rá: megjelentek a Lego Verdák!

Már többször volt róla szó, hogy a kilencvenes években a Lego a tönk szélén állt. A teljes csődtől többek között a licencvásárlás mentette meg , elsősorban a Star Wars-készletek. Aztán jött még mellé NBA, Spongyabob, Denevér- meg Pókember, Toy Story és még néhány másik. A felsorolásból látszik az új irány létjogosultsága, hisz' a Lego azóta szárnyal. A sikert még az sem gátolta, hogy a licencelt készletek jóval drágábbak egy átlag doboz Legónál.

Ez a pit crew kötelező beszerzés. Bár Lego-emberkék nincsenek,
és licencelt készlet, az ára mégsem annyira rossz


Persze én sem tudok ellenállni ezeknek, és vagy tucat bontatlan készlet vár a polcon, a fele Star Wars. Ez amúgy most lényegtelen, hisz ritkán tesztelünk csillagrombolót a Totalcarnál. Autót annál gyakrabban. Ebből egyenesen következik, hogy a szerkesztőség tagjainak döntő többsége tűkön ülve várta a Verdák második részét, még Sipos úr is, pedig ő nagyon öreg ember, még szakálla is van. 

Kell! Ha Hudson Doki és Piro is benne lenne, az ára sem érdekelne

A fentiekből látszik, hogy a Lego Verdák igen előnyös ötvözete két jónak. Akadt persze, már az első film után is néhány készlet, de csak Duplo. Mivel feleségem és barátaim is beletörődtek, hogy születésnapra az ing vagy alkohol csak kidobott pénz, hát vettek nekem Legót. Konkrétan 8677-est és 8678-ast, más néven a Mater és Francesco Ultimate Build készleteket.

A koncepció hajaz az évtizedekkel ezelőtt eltűnt Model Team készletekre, azaz: ezek nagyok és részletesek. Francescót egyelőre parkolópályán, vagyis inkább a bokszban hagytam. Mivel a filmet még nem láttam, nem tudom még úgy szeretni, mint Matukát, aki viszont az egyik nagy kedvenc. Mivel nagy és részletes készletről van szó, a technic-elemek igen komoly hangsúlyt kaptak. Ez nálam azért probléma szokott lenni, nem vagyok oda értük. Sokfelé szállnak az apró gyöszök, amikor megpróbálom őket összerakni.

A csúcs a motor. Nem látszik, de négy egybütykös bakon áll
 

Itt persze szükség van a Technic adta lehetőségekre, ráadásul egészséges az arány a normál elemekkel. Mondjuk a "normál" enyhe túlzás, rengeteg a speciális elem - vagy csak nekem maradt ki túl sok év. Meg sem próbálom elnevezni őket, lényeg hogy a kezdeti, buta pislogásból az építkezés végére csak megvilágosodás lett. Színekből is akad néhány szokatlan újdonság, a furazöld meg az azonosíthatatlan barnarancs. A matricázást persze továbbra is hanyagolom, de a rakétát sem volt igazán kedvem ráaggatni.

Azért rengeteg az ötletes megoldás, Über-Matuka stabil jószág, de egy-két apróságot könnyű elhagyni róla. Emiatt sokkal inkább polcra való, mint a szőnyegre. Pláne, mert nagyon sok az apró, macerás alkatrész. Nem is tudom, miért hétéves kortól ajánlott. Vagy ennyire fejlettek a mai gyerekek, vagy én vagyok alulképzett, de néha kifogott rajtam. Valószínűleg az utóbbi.

 

Az Ultimate Build inkább dísznek jó. A többiekkel pedig játszani kell

Aki persze üvöltözős Verda-tologatásra vágyik a szőnyegen, annak ott vannak az alapkészletek. Klasszikus, négybütyök széles, olyan Lego-ember-méretű darabok. Ember persze nincs, ahogy a filmekben sem, de a méret a megszokott. A készletek pedig már képről is csodásak. A Flo’s Café dobozát feltűnően sokáig markolásztam az egyik játékboltban, az eladók kétszer is megkérdezték, segíthetnek-e. Aztán lemondó tekintettel odébbálltak.

Guido a legnagyobb kedvenc. Kevés kockához sok élmény társult

Persze üres kézzel nem jöhettem ki, Matuka mellett a két legjobb fazon, Guido és Luigi görcsös birtoklási vágyat ébresztett bennem. Igen, megvannak, itthon, nálam! A többiekre még gyűjtök...
 

 

16 komment

Címkék: lego technic matuka verdak

A bejegyzés trackback címe:

https://kisauto.blog.hu/api/trackback/id/tr243122130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ügyfélszolgálatos 2011.08.12. 12:48:20

Szomorú hogy idáig romlott a színvonal. A mostani készleteknél lényegében 3-4 elemből áll össze a cucc és kész is. Hol van már a kreativitás...

fogash 2011.08.12. 13:46:59

a régi lego sokkal jobb volt, mert ott a sok KOCKÁBÓL kellett/lehetett bármit összerakni. Egy Matuka-készletből mi MÁST lehet összerakni?

értem én, profit. de a lego pont azzal fejlesztette a gyerek kreativitását, hogy nekem kellett kitalálni, mit és hogyan építek belőle...

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2011.08.12. 13:59:35

Mélyen átérzem a helyzeted, engem is megbabonáztak ezek a készletek. Előbb a 8206 (elsősorban Guido miatt, de Luigit is imádom és 3990-et megér), majd a 8201 (Matuka, a haver kicsiben szintén kihagyhatatlan pláne ennyiért /~2090/) és végül nem azért mert tetszik, csak hogy meglegyen a díszes társaság 8200 McQueen.

Az elsőző 3 remek darab, McQueen egybe orra viszont nem bejövős, de sajna a Legonál mostanában ilyen elemek is feltünnek. Mindegy. Ami kell, az kell... :-)

Sadist 2011.08.12. 14:22:14

Jó kis stop motion videó lett, gratula!

Hammer · http://car-pencil-etc.blog.hu/ 2011.08.12. 14:39:36

Bírom, amikor valaki azon fanyalog, hogy a régi készletek így, meg úgy, meg hogy mit LEHET kirakni belőle... Nos, ha ez szóba kerül, ott nem a legóval van baj, hanem elfogyott a kreativitás.
(BTW nálam is, de legalább nem nyígok miatta. A hatéves fiam pedig sokkal jobbakat alkot belőle, mint én.)

Rézmányi Balázs · http://totalcar.hu/ 2011.08.12. 15:48:02

@fogash: Nem értek veled teljesen egyet, annak ellenére, hogy az átlag készletek valóban sokkal egyszerűbbek, tele speciális elemekkel. Viszont a kínálat hatalmasat bővült. Például a Lego ráállt az idősebb rajongók kiszolglására is. A Technic készletek messze összetettebbek most, de ott vannak például az UCS Star Wars készletek is (10188, 10179, 10212 stb.). A licenszelt készleteknél amúgy sokkal nagyobb a hangsúly a megjelenésen és játszhatóságon, mint az összetettségen. Ellensúlynak ott vannak a Basic készletek, tonnányi alapkockákkal.

@AUTÓNEPPER: @kipe: @Sadist: @Csikós Zsolt: @ommm: Nagyon köszönöm!

SomiTomi · http://somitomi.blog.hu 2011.08.12. 16:18:22

Jó a videó. Amúgy mi ennek a számnak a címe?

Ez az új Nick 2011.08.12. 20:55:30

@Rézmányi Balázs: Jelen esetben a licenszelten van a hangsúly. Ez a készlet nem azért jött létre, hogy még egy házat meg mellé kerítést lehessen építeni belőle, hanem az animációs filmen felbuzdult gyerekek/szülők összerakják, és akár eljátszák a filmben látottakat. Kellemest a hasznossal. Rio + Angry Birds stb... sorolhatnám.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.08.13. 07:27:29

Miért van vízszintes irányban összenyomva a videó?

Gratula az indevideónak, egyben le lehet játszani.

Rocko- 2011.08.14. 19:20:23

videon felnevettem, jó lett!
és újfent rájöttem, hogy stop motiont az csinál akinek sok az ideje. :(

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2011.09.06. 16:23:55

Lego Luigi nekem kicsit Zaporozsec, de mókás és kellene.
süti beállítások módosítása