Leírás

Minden ami játék és kereke van, esetleg úszik, repül. Gyerekeknek és felnőtt gyerekeknek.

Hirdetés

 

miniq_porsche_kek2.jpg

ÚJDONSÁG!  MiniQ 1:28 4WD Porsche   -  22 900 Ft
alfa-brera3.jpg

AKCIÓ!  KYOSHO Mini-Z AWD Alfa-Romeo Brera -  47 700 Ft

mig21_italeri.jpgItaleri 1/48 MiG-21MF Fishbed      -  6 690 Ft

 

italeri_reefer.jpg

Italeri 1/24 Hűtős félpótkocsi  11390 Ft

 


miniz_datsun_z.jpgAKCIÓ! Kyosho Mini Z Nissan Fairlady 240Z      - 10 600 Ft

Totalcar RSS

Nincs megjeleníthető elem

Csatlakozz

Belsőség RSS

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Régen a rendőrautó is bütykösebb volt

2011.04.22. 15:33 Rézmányi Balázs

Egy vallomással tartozom: nagyon szeretem a nyolcvanas éveket. Sok jó dolgot adott az az évtized. Ott volt Larry Bird és Magic Johnson harca, megjelent a Jedi visszatér, Alan Moore megírta a legjobb Batman-sztorit, a Gyilkos tréfát, és legfőképpen az autógyártás utolsó tíz éve volt, amikor még sikerült a klasszikus értékeket ötvözni a modern technikával. De ha már autókról van szó, az egyik legnagyobb dobás a négykerekűek között a Lego tervezőasztalán született meg.

De ne szaladjunk ennyire előre. Korábban, a kamionokhoz hasonlóan, a rendőrautókba sem lehetett a figurát beültetni, de maga dizájn csodás volt. Ott volt például a 420-as. Egyszerű, már-már együgyű forma, figurának hely nincs, viszont a fényhíd megoldása nagyon pofás. Ugyanez a modell ott volt az 1976-os rendőrségi készletben, a 370-esben is. Akkoriban a mai legóembereknek egyszerűbb formája létezett még csak, az élvonalat nagyra nőtt mumpszos eszkimók képviselték, lásd 256-os készlet. A nagy újítás előfutára 1978-ban jelent meg, többek között a 621-es modellben. Ha valódi autókról lenne szó, csak nevetnénk ezen, de a Lego világában meghatározó ugrást hozott ez az alkatrész. Most már elárulhatom: az alváz az.

Egy tízszer négyes lap, elöl-hátul két bütyök széles kihagyással a kerekeknek, középen egy kétszer kettes mélyedéssel a figurának. Az elegánsan egyszerű megoldás új dimenziót nyitott a legóautóknak, de egy apró változtatás még hátra volt. 1981-ben jelent meg az új alváz egy tűzoltó- és egy mentőautó alatt, immáron mélyebb üléspozícióval, úgyhogy tető alá lehetett hozni akár sapkás figurákat is. Majd két évvel később piacra dobták a máig verhetetlen rendőrautót, a 6623-at. Csak egy hajszál választotta el a hibátlantól. A nemrég vásárolt 6623-as rendőrautómhoz bátorkodtam azt a hajszálat hozzácsapni. Fanatikusok az alábbi videón észreveszik, de a kevésbé elborultaknak elárulhatom: nyitható a gépháztető, ami szintén 1981-ben jelent meg.

Az igen tekintélyes rendőr-vonalon ez a készlet mindent tud, ami egy legóautótól elvárható. Egyszerű és okos megoldások, jó variálhatóság, diszkrét báj. Ráadásul úgy képviseli a való élet autóit, hogy közben nem akar túlságosan hasonlítani rájuk. Mindezek tetejébe, ha az embernek nem szafaládé van az ujjai helyén, akkor úgy tudja ki- és beszállítani a figurát, hogy nem kell az autót szétszedni, ugyanis mind a tetőt, mind az ajtókat ki lehet nyitni.

A dizájn nagyjából kitartott az évtized végéig. A kilencvenes évek formatervei, akárcsak a rendes autóknál, leginkább csak hanyatlást hoztak. Az ezredfordulót megelőző pár év pedig maga volt a vizuális környezetszennyezés utánégetőre kapcsolt pokla. 1998 fájdalmasan ronda rendőrautókat hozott. Tető sehol, repülőre való ferde orr, rányomtatott, az égbe „világító” fényszórók, traktorkerekek, és botrányos zöld üvegek. De nemcsak az autón, a komplett 6332-es rendőrségen dúlt a zöldüveg-láz. Balos klacsni legyek ha értem, miért adták ki ugyanezt készletet 6636-osként négy évvel később. Ha akad valakiben egy kicsi kis jóérzés, esetleg emésztés alatt álló maradék még a reggeliből, akkor ne nézze meg a következő képet!

Ha viszont megnézte, így járt! 2000-ben még kitartott ez a forma, de három évvel később újított a Lego. Az új továbbra sem jelentett jót, mert megjelent a 7030-as rendőrautó. Én értem, hogy egy legóautó nem méretarányos makett. Ráadásul egy hüvelykujjnyi legóembernek ne legyenek nagy igényei de most komolyan! A szélvédő teteje állmagasságban, tető persze sehol, ahogy a sárvédők is hiányoznak. Ezt tetézi, hogy a fényhíd rögtön a figura feje mögött, mindez egy közel használhatatlan alvázon. Annyi szóljon mentségére, hogy már nyomokban felfedezhető rajta a modern kor rendőrautójának egy-két megoldása.

2009-ben ugyanis megjelent a 7236-os rendőrautó, ami az elmúlt tizenöt évhez képest több mint felüdülés. A 6623-as szintjét ugyan nem üti meg, de az alváz egész praktikus, a dizájn egységes és jól variálható. Egészen autóformája van, nem bántam meg, hogy megvettem. De sajnos túlságosan követi a valódi autógyártás betegségeit. A felhasznált anyagmennyiséghez és az autó méretéhez képest kevés hely, lőrés-ablakok, túlméretes kerekek, cicaszem-fényszórók, mindez porig... khm... konyhaasztalig ültetve. Ráadásul sok a hézag és a kiálló él. A fél kerék kilóg a sárvédő alól: az első igazoltató rendőr megbüntetné, ha nem lenne kolléga. Attól még egy egész jó, és ami fontosabb, szerethető készlet. Akad egy nehezen megbocsátható dolog, amiben aztán végképp alulmarad a nagy őshöz képest. Sem az ajtó sem a tető nem nyitható. Előbbi konkrétan nincs, de legalább az utóbbit könnyű lekapni. Összességében az irány jó, de akad még csiszolni való.

Amit viszont nem értettem, az a kis hozzácsapott extra. Ez valószínűleg helyi betegség, de valahogy nem vágott földhöz, hogy készlet mellé jött egy radar is. Azt támogatom, hogy a gyerek már kiskorában megtanulja, nem szabad igazi autóval gyorshajtani. Azt is, hogy egy játék ne erőszakra neveljen. Viszont én kölyökként a 6623-assal Bullitot megszégyenítő üldözéseket vágtam le az előszobai linóleumon, gonosz bankrablókat kergetve. Mégsem lettem se vérengző gyilkos, se mániákus gyorshajtó. A legórendőr dolga a bűnözők elcsípése és nem a szabálysértők megbírságolása!

Míg el nem felejtem, egy apró mellékszál: a motorok. Alapvetően négy rendőrmotort lehet megkülönböztetni, de itt is a nyolcvanas évek dizájnja a legjobb szerintem. Mindössze egy váz és két kerék, de arányos és egész jó dolgokat lehet ráaggatni, akár oldalkocsit is. A hetvenes években nem volt külön motor, úgy kellett sima lapokból összemókolni. Nem tudom más szóval illetni, egyszerűen nyomi volt. A kilencvenes években motorok háromkerekűek voltak, nesze neked praktikum. Aztán 2005-ben jött egy újra kétkerekű rendőrmotor. Látványra szép, de magasabb egy legóembernél, ami mégsem az igazi. Ráadásul úgy kell könyörögni, hogy ne boruljon fel. De ahogy már említettem, az irány jó, csak kitartson a lendület.
 

50 komment · 1 trackback

Címkék: játék videó lego rendőrautó

A bejegyzés trackback címe:

https://kisauto.blog.hu/api/trackback/id/tr172847744

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Olvassatok Totalcart! 2011.04.22. 21:48:21

Régen a rendőrautó is bütykösebb volt: nagy képes rendőrautó-történet. Mikor megvagytok vele, ismételjétek át a kapitányságok evolúciójáról szóló leckét! Kedden röpdogát írtok belőle! Ainex rendőrei már meg is kezdték a készülődést.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Balu az Alfás 2011.04.22. 17:25:40

A kedvencem kimaradt: Az 1990-ben megjelent 6354-es készletben lévő rendőr terepjáró.

Nagy favoritom volt éveken keresztül. Aztán sajna felnőttem :(

legobrickinstructions.com/06000/6354/004.jpg

Leadfoot 2011.04.22. 18:03:23

Teljesen egyetértek. Akkora szerencsém van, hogy épp abban az időben kezdtem kinőni a legóval játszásból (a Lego szeretetéből nem), mikor kezdtek ellaposodni a készletek. Én ezt kb. a kalózos téma megjelenésével teszem egy időre. A 90-es évek közepére annyira különleges, specifikus elemek kezdtek megjelenni, ami szerintem kiölte a fantáziát az egészből.

Egyébként a többi témánál is utolérhető ez az elkurvulás, az egyik legjobb példa szerintem, hogy a későbbi hajók nem úszóképesek. Hajós készletekből a következők voltak (dehogy voltak, vannak) meg nekem:

www.brickset.com/detail/?Set=4030-1

www.brickset.com/detail/?Set=4010-1

Főleg a teherhajó valaki elképesztően fantáziadús volt, imádtam.
Ehhez képest a későbbieket maximum a padlószőnyegen tudtam csúsztatni:

www.brickset.com/detail/?Set=6353-1

www.brickset.com/detail/?Set=6679-1

Ilyenem is volt a rendőr témában:
www.brickset.com/detail/?Set=6430-1

De sose tudtam annyira jól elleni vele, mint a 6386-os rendőrőrssel. Az elején a POLICE feliratot meg rögtön kicseréltem egy hűtőrácsra, úgy valamivel vagányabbul nézett ki. :-)

Rézmányi Balázs · http://totalcar.hu/ 2011.04.22. 18:08:36

@Leadfoot: A 4030 nekem is megvan, nagyon szerethető készlet.

Rocko- 2011.04.22. 18:41:02

nekem 6506 van meg, és bárki akinek 6384 vagy 6386 van, az utálom!

Rocko- 2011.04.22. 18:43:18

@Leadfoot: jó, akkor téged utállak. :D

Leadfoot 2011.04.22. 19:02:18

Ja, és még a motor témához: emlékszem, az első készletemet (illetve rögtön készleteimet, mert egy hármas pakk volt) faterom vette a BNV-n, ha jól emlékszem, talán 85-ben vagy 86-ban. Ez volt az:

www.brickset.com/detail/?Set=1997-1

És oldalkocsis motor volt benne... a mai gyerekek szerintem azt se tudják, hogy IRL létezik olyan. :-D

Leadfoot 2011.04.22. 19:12:30

@VBalint: Azok a szélvédős motorok mennyire jók! Nagyon 80-as évek. :-) Sajnos olyanom egy darab se volt.

VBalint 2011.04.22. 19:33:35

@Leadfoot: Talán ha az egyik szélvédő még megvan. Pici is, átlátszó is... Könnyen elkapja a porszívó :( De nekem is a rendőrmotor tetszett igazán, mert az fel volt díszítve :)

Kicsit elkanyarodva: Volt olyan elem is, ami évekkel az eltűnése után került elő a kocsibejáró anyagából. Amíg szénnel fűtöttünk, a salakot töltöttük be a bejáróba, és gondolom oda került a porszívóból a kosz is (hol volt még a papírzsák...)
Egy átépítés alkalmával meglett az elveszett palack :)

Ennek a szettnek a sarkáról:

www.brickset.com/detail/?Set=6369-1

Érdemes megfigyelni az emelőt, nekem nagyon bejön :) Jópofa a kocsi is, meg rolós is :)

misi107 2011.04.22. 19:58:53

Húha...nekem a 6381 van meg a mai napig,gyakorlatilag hiánytalanul (bár pótlást azért kellett venni...).A gyerek is imádja,neki még az új rabót (szökés a szállítóból vagy mifene néven fut) vettük meg,de én is nagy hiányosságnak tartom,hogy-jó,a tető ne legyen az-de oldalajtó nincs rajta a vezetőnek.Furcsa.
Viszont a régi készletben levő motor tényleg gáz,a helikoptert viszont szerintem egész jól eltalálták.

misi107 2011.04.22. 20:00:52

elírtam,a cikkszám 381...

levcs_v6 2011.04.22. 20:39:18

A legtöbb belinkelt régi legós szett megvolt nekem, jó nosztalgiázni. Köszi.
Igaz most már a fiammal játszunk... mert segíteni kell neki ;c)
...és igen, döbbenet a különbség a dizájnban.
De legózni akkor és most is jó! :c)

Rézmányi Balázs · http://totalcar.hu/ 2011.04.22. 21:03:28

@Rocko-: Csak megerősíteni tudlak: a 6384-re nekem is nagyon fáj a fogam!

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2011.04.22. 21:03:58

Nekem ezek vannak meg rendőr vonalból:

www.brickset.com/detail/?Set=6681-1

www.brickset.com/detail/?Set=6684-1

És régen tényleg minden jobb volt LEGO vonalban is. Ezek a kis 4 pont széles járgányok, amik a 80-as években mentek nagyon tetszettek, ezekből van jó pár. A maiak már nem tetszenek, most már csak a Technic sorozatot veszem/gyűjtöm.

Rocko- 2011.04.22. 21:04:44

@Rézmányi Balázs: soha el nem múló érzés. :)
a videó jó lett. ;)

akos696 · www.focusauto.hu 2011.04.22. 21:16:34

Én a 20-as éveim elején, hogy fussa benzinre, bizony eladtam az ömlesztett legókészletemet 30e ft-lért egy LEGO gyűjtónek, amiben rengeteg készlet volt (hajók, repülő, űrbázis, police bázis, lovagos készletek stb). Készletszámokat nem tudok, talán jobb is, ha nem látom, hogy mit pazaroltam el. Mentségemre szolgáljon, hogy a pneumatikus markolós kamionon kívül (azt is nagyon bánom) a Technic készletek megvannak (csúcs széria, bukolómpás v8 autó váltóval, 4WS és 4WD-vel, crossmotor, boxermotoros repülő,stb).

Cooper911 2011.04.22. 21:16:37

Hú a 6384-es készletet mennyit nézegettem valamelyik Lego dobozom hátulján vágyakozva.
Volt egy hasonló csak az mentőállomásos volt.

akos696 · www.focusauto.hu 2011.04.22. 21:20:25

A csúcs autó a 8880-as készlet.

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2011.04.22. 21:23:19

Rendőrségből nekem a régi állomás volt (ja, van!) meg:
www.brickset.com/detail/?Set=381-2

Meg ez a még régebbi:
www.brickset.com/detail/?Set=644-2

(Van még legalább egy tucat, eltéve, jó lesz a gyereknek.)

Csontos Szigfrid 2011.04.22. 21:26:58

Nekem két rendőrautóm volt, az egyik, ha még emlékszik rá valaki, egy útlezárós készlet, a másik egy megfigyelős, parabola-antennás volt. Mindkettőben volt vagy 2-2 CB-rádió is.

szemettanarba 2011.04.22. 21:31:28

Nekem a 6384 volt meg 1983-tól (karácsonykor lehetett kapni, és szüleim nagy levegőt vettek). De én a rendőrautót már akkor nyominak éreztem, különösen az alvázát: össze lehetett hozni a helyettesítését darabokból, és eleve csak azért kellett, mert dodzsem méretű volt a gép.

Szerencsére ott voltak a 6 széles kék világítóablakok a garázstetőn szélvédőnek... Innen már csak kis lépés volt, hogy kerek villogóból készült szélesítőkkel, 6 pötty szélesre hozzam ki a kereket, első kerékjárati ív 3 pötty hosszú, a fix motorháztető alá 2-1 központositó lapok, alá forgózsámoly, alá az első híd kormányozhatóan, cérnával átfűzve a kormánykerékig (tűzfalban a kormány előtt volt két 1×1×1-es lyukas elem), tehát a kormány tekerésére az első kerék elfordult (jó, mondjuk a fordulókör nagy volt a merev tengely miatt). A hátsó híd a hátsó tűzfal és hátsó lökhárító közt kifeszített befőttes gumin rugózott, így autós üldözős jeleneteknél az amcsi rendőrautók puha rugózására jellemző kanyarba bedőlős szám megvolt. Ja, és a 2×1×1-es csukló beugrott szépen a vezetőoldali ajtó sirályszárny-nyitásához (eredeti ajtóból kesztyűtartó lett, arra végülis jó...)

A Lego tervezői már akkor szánalmasan fantáziátlanok voltak, és a helyzet azóta csak romlott. Tarisznyás bőccsészek, gyerekpszichiáterek, elegáns öltönyös marketingesek és egyéb kenyérpusztítók helyett nem ártana mérnökökkel terveztetni a megfelelő cuccokat...

Верховина 2011.04.22. 21:35:14

Nálam az abszolút favorit rendőr témában ez a kamion:

www.majhost.com/gallery/brickster4/0-Eurobricks/a6348.jpg

Sajna balesetes lett még nagyon régen (rávetette magát egy óriásmedve:D), de sikerült nagyjából összerakni.
Amúgy nálunk az ilyen készletek nem maradtak sokáig egyben, mert kellettek az alkatrészek máshova.:D
A kedvenc terepjáróm (lakókocsival) is a semmiből építettem. És azt jobban szeretem, mint akármelyik kész szettet. Még mindig megvan hiánytalanul.

tutuka · http://kockagyar.hu 2011.04.22. 21:47:20

legó-rendőrautók, ha meglátják magukat az internetben:

imgur.com/1ZqYf

gnme 2011.04.22. 21:49:00

pfúúú .. hány ilyet bütyköltem annó :-)

régi szép idők .. sose jönnek vissza, soha :-(

Rézmányi Balázs · http://totalcar.hu/ 2011.04.22. 21:55:54

@tutuka: Hűűűű! Engedelmeddel ezt lementettem!

arcsin(x) 2011.04.22. 22:34:15

6384 otthon figyel az ágy alatt :) még nyolcvanhányban kaptam karácsonyra, tesóm meg egy 6374-et :). Első legónk volt.

EddieCivic4g 2011.04.22. 22:46:03

www.brickset.com/detail/?Set=4010-1

Ez nekem is megvolt! Sőt talán még meg is van valahol. Sok minden van összeöntve egybe. RC autók/helik, meg makettek miatt se hely, se idő nincs összerakni ezt-azt...

Anak 2011.04.22. 22:50:08

A '80-s évek volt a legjobb!
A zene az T.J. Hooker?

streetsta · http://managertoys.hu/ 2011.04.22. 22:50:42

@tutuka: Nyehhehe, ez marha jó. És ha jól látom, rajta van a képen az én személyes kedvencem is: 6681 Police Van. Nekem nem volt meg, de cimborámnak igen, és a suliban annyit játszottunk vele (raktuk össze, meg szedtük szét időre, amit a négygombos, nyolczenés órán mértünk, századmásodpercre, ugye), hogy sajátomként emlékszem rá.
Nekem a legelső motorok is tetszenek, mert velejükig LEGOk. Persze, a nyolcvanasokban megjelent motorváz nagy királyság volt, és annak ellenére, hogy gyakorlatilag egyetlen darabból ált, valahogy ezek is nagyon LEGOk.
Az ős-motorokról jut eszembe: valamelyik nap, teszkózás közben megláttam az egyik társasjátékot, és hosszasan forgattam a dobozát: 3845 Shave a sheep images.wikia.com/lego/images/b/b3/LEG3845_1_p.jpg A birkák is zseniálisak, de a farkastól könnyek szöknek a szemembe, annyira botrányosan jó, és alap kockákból áll.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2011.04.22. 22:53:59

@Rézmányi Balázs: A tévéfociért külön tündérkés-pirospontos csillag!!

zalkapone 2011.04.23. 00:08:39

@Rocko-:

Sajnos Rocko utálni fogsz...
6384.

Rocko- 2011.04.23. 00:16:22

@zalkapone: ez sokmindent megmagyaráz! :)))))

Grifter 2011.04.23. 03:21:37

6384-em volt ! Márkás boltból, német családi barátok még nagyon az átkos peremén :D

Elkotyavetyéltem, Sega Megadrive lett belőle :]

Balu az Alfás 2011.04.23. 06:28:23

A T.J. Hooker zenéje és a Warcraftból a Paesant "Hello"-ja zseniális választás volt!
Gratula a vidihez! Elmentve.

Astra44kW 2011.04.23. 07:56:57

A 6384-es rendőrség nekem is a kedvencem volt. Még megvan valahol a szüleimnél.
Ja, meg a Shell benzinkút 1983-ból, nem tudom a számát.

Az autó formájához: a 80-as években az igazi autók többsége is kocka alakú volt (pl Audi 100-as, VW Passat kombi, Fiat Uno, stb) a mostaniakhoz képest, gondolom a Legoautók is ezért ilyenek, a korszak formavilágát tükrözik.

ainex 2011.04.23. 08:04:24

@Rézmányi Balázs: A 6384-esnek van egy gyenge pontja: magát a készletet mostanában többször is láttam különféle licitoldalakon, és egyet meg is csíptem elég jó áron, csakhogy... hiányzott belőle a tévéantenna, aminek a pótlása még egyszer ugyanannyiba került...

andrewt 2011.04.23. 10:41:34

A szomszéd srácnak 6384-e volt, mire én addig addig rágtam anyámék fülét, hogy meglett a hőn áhított rendőrkészlet egy 6386 formájában. Egy álom vált akkor valóra, és most jó volt kicsit nosztalgiázni...:)

legobrickinstructions.com/instructions.php?code=6386&set=Police%20Command%20Base

andrewt 2011.04.23. 10:47:35

tűzoltó és mentő készletekről várható egy hasonló írás esetleg? :)

s-s-s 2011.04.23. 11:19:49

big lájk, a gyerekkorom elfeledett pillanatai elevenednek meg halványan... még ilyet.

Leadfoot 2011.04.23. 12:48:42

@tutuka: Baba. Nekem is elő kéne szednem. Mondjuk nálam a készletek nagy része össze van keveredve, mert jobb szerettem a saját fantáziámra bízni a dolgokat, mintsem az összeszerelési utasításra.

Pár hétig voltak a járgányok "gyári" állapotban, aztán megkezdődött a szerelgetés.

Leadfoot 2011.04.23. 12:50:11

@streetsta: Ez a farkas tényleg nagyon állat. :-D

Leadfoot 2011.04.23. 12:54:00

@ainex: Ha én össze akarnám rakni az enyémet, szerintem a szekcionált garázskapu lenne a bukó.

Valahogy annyira csak egyféleképpen használhatók a lamellák, hogy nem tartottam nagy becsben őket (ugyanez a helyzet pl. a tűzoltós készletek "zsinór" tömlőivel is). A vájatos magas 2-es elemek, amiben fut az ajtó, meg belekerültek a "custom" cuccaimba.

tutuka · http://kockagyar.hu 2011.04.23. 13:02:13

@Leadfoot: neked a kockagyáron a helyed :)

Leadfoot 2011.04.23. 13:05:54

@tutuka: Ez volt a végső lökés. :-) Holnap leszedem a szekrény tetejéről a 10+ éve ott pihenő dobozokat.

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2011.04.23. 15:37:54

@Leadfoot: Vigyázz, én is így kezdtem! Azóta meg nem szabadulok és csak megy a pénz, a böngészőm meg már automatikusan nyitja a LEGO-s oldalakat! 8-)

Nagyon addiktív! 8-)

Rekasi 2011.04.26. 17:06:49

Te jó ég! Szinte már el is felejtettem hogy van LEGO-m, pedig csak 23 vagyok. 6 évesen kaptam az első dobozzal és mennyire imádtam, ráadásul ez a szett volt a kedvencem sokáig:
www.brickset.com/detail/?Set=715-1
Aztán kicsit később pedig elkapott a technic láz...ha hazamegyek elő is veszem a padlásról!

camell · http://indafoto.hu/camell 2011.04.26. 19:02:46

Nekem a '80-as években a mentőállomás volt meg, kompletten, apám, mekkorákat játszottam azzal... Rendőrautót külön kellett építeni belőle, de mekkora királyság volt!

LasVegas 2011.04.28. 22:26:53

Nem akadékoskodni akarok, de a 7236 tudtommal 2007-ben jött ki, mivel én akkor szereztem egy akkor újnak számító rendőrségi állomást(7237) és az ahhoz adott ilyen reklám anyagban már ott szerepel.
süti beállítások módosítása