Leírás

Minden ami játék és kereke van, esetleg úszik, repül. Gyerekeknek és felnőtt gyerekeknek.

Hirdetés

 

miniq_porsche_kek2.jpg

ÚJDONSÁG!  MiniQ 1:28 4WD Porsche   -  22 900 Ft
alfa-brera3.jpg

AKCIÓ!  KYOSHO Mini-Z AWD Alfa-Romeo Brera -  47 700 Ft

mig21_italeri.jpgItaleri 1/48 MiG-21MF Fishbed      -  6 690 Ft

 

italeri_reefer.jpg

Italeri 1/24 Hűtős félpótkocsi  11390 Ft

 


miniz_datsun_z.jpgAKCIÓ! Kyosho Mini Z Nissan Fairlady 240Z      - 10 600 Ft

Totalcar RSS

Nincs megjeleníthető elem

Csatlakozz

Belsőség RSS

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Itt kérném aláírni!

2011.02.22. 18:10 streetsta

Bár eddig nem emeltük ki külön, de mi is támogatjuk a Totalcar által indított B125 kezdeményezést. Minden általam ismert észérv amellett szól, meg kell könnyíteni a lehetőségét, hogy azok, akik már jó ideje rendelkeznek jogosítvánnyal (tehát remélhetőleg vezetői tapasztalattal is), egy akár 125 köbcentis, maximum 11kW teljesítményű motorra ülve tegyék egyszerűbbé a maguk és mások életét.

Van saját tapasztalatom a városban való közlekedésről mindenfajta gépjárművel, és tudom, hogy milyen egy ötvenessel mozogni a bel- és külvárosban, és mennyivel stresszmentesebb, ha ugyanezt az ember egy 125-össel teszi. Nagyon nem mindegy, hogy az ember a forgalommal együtt halad, vagy folyamatosan kerülgetik. Hogy van-e tartalék a motorban egy esetleges kellemetlen szituációban, vagy csak az ima és a szerencse segíthet rajtunk.

Meggyőződésem, hogy az emberek nagyobb része képes felmérni, hogy gondot okoz-e neki egy ötvenes robogó uralása. Aki úgy érzi, hogy nem neki való, az nem fog önmagának kellemetlenséget okozni, hiába van meg a lehetősége, hogy a "B" kategóriás jogosítvánnyal a zsebében robogóra pattanjon. Aki viszont kellő vezetői rutinnal rendelkezik, és rá is mer ülni egy ötvenesre, annak van annyi esze, hogy egy százhuszonötöst is a megfelelő hozzáállással kezeljen. Különösen, ha a legfontosabb fogásokat a kötelező tanfolyamon már megmutatták neki. Végül is, ha valaki vezethet egy többszáz lóerős autót, talán feltételezhetjük, hogy egy nagyjából 15 lóerős motorkával is elbír.

Éppen a fent leírt meggyőződésem miatt, már a kezdetektől kint van egy aláíróív a pulton, meg talán az is segít, hogy a kedves kollegina is támogatja a dolgot (igaz, saját jogsija, illetve motorja nincs, de a párja mögött, akivel mellesleg az én öcsém is, sok száz kilométert lemotorozott). Lelkesedése nem csak a bolti aláírásgyűjtésre terjed ki, édesapja és öcsém segítségével eddig három komplett ívvel járult hozzá az ügy sikeréhez.

Sajnos elkövettem azt a hibát, hogy nem osztottam meg az olvasókkal, hogy Budapest legbelvárosában is van mód az ív aláírására. Nos, ezt ezennel pótolom, és megkérek mindenkit, aki egyetért a kezdeményezéssel (sőt, kicsit továbbmegyek, azokat is, akik szerint itt az ideje, hogy a parlamentben egy valós problémát felvető, mindenféle politikai érdekektől mentes népi kezdeményezéssel foglalkozzanak), nyitvatartási időben jöjjön le hozzánk, és aláírásával támogassa az ügyet. Van elég ívünk, toll is akad, mi kell még?

Köszönettel,

Sipos Zoltán

4 komment

Címkék: aláírás sipos managertoys b125

A bejegyzés trackback címe:

https://kisauto.blog.hu/api/trackback/id/tr122676609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DATSUN 2011.02.23. 06:29:43

Támogattam,Aláírtam,többet nem tehetek.....legfeljebb,megkérem a budapesti 50essel nem járókat,hogy a gellért tértől a thököly útíg nyomjanak egy szakaszt a hungárián...és néha estleg próbáljanak a belső sávba sorolni egy balrakanyarodáshoz! Nekem tavaly a malagutin 4szer szorult meg a motor,mert szétpörgettem besoroláshoz,és mikor besült és megállok mint a szög akkor meg nyomja a dudát a marha...(a jó édes anyját nyomná a ravatalon) a 125öst,nem csak engedélyezni,hanem az 50est kitiltani kellene az utakról! ön és közveszélyes!

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2011.02.23. 13:01:56

@DATSUN: vespát vegyél, ne malagutit. A Vespa is megszorul időnként, de legalább stílusosan robbansz le vele... :D

Nagy-Papa 2011.02.23. 15:39:08

Ja-ja írom....
....hol is?
Mert címet itt se látok.
(lehet kellene a szemüveg, de nálunk a repiparban azt mondják: csináld "hülyebiztosra")
Köszi!

streetsta · http://managertoys.hu/ 2011.02.23. 19:38:20

@Nagy-Papa: Basszus, igazad van. Direktbe nem akartam beírni a címet, linket tettem a szövegbe, de valamiért nem működik. Mindjárt megyek a gépházba, és meghegesztem, de addig is: managertoys.hu bolt, 1052 Budapest, Váci utca 4. Hétköznap 12-19, hétvégén 11-16 óráig nyitva. Gyere, gyere!!
süti beállítások módosítása