Leírás

Minden ami játék és kereke van, esetleg úszik, repül. Gyerekeknek és felnőtt gyerekeknek.

Hirdetés

 

miniq_porsche_kek2.jpg

ÚJDONSÁG!  MiniQ 1:28 4WD Porsche   -  22 900 Ft
alfa-brera3.jpg

AKCIÓ!  KYOSHO Mini-Z AWD Alfa-Romeo Brera -  47 700 Ft

mig21_italeri.jpgItaleri 1/48 MiG-21MF Fishbed      -  6 690 Ft

 

italeri_reefer.jpg

Italeri 1/24 Hűtős félpótkocsi  11390 Ft

 


miniz_datsun_z.jpgAKCIÓ! Kyosho Mini Z Nissan Fairlady 240Z      - 10 600 Ft

Totalcar RSS

Nincs megjeleníthető elem

Csatlakozz

Belsőség RSS

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Instant X-szárnyú

2015.12.12. 15:15 streetsta

IMG 9353
A dobozon minden információ rajta van

Őrület van, kérem, amiből mi sem maradhatunk ki. Bele sem merek gondolni, mi lesz itt a film bemutatása után, az emberek már most is szinte csak a Star Wars-cuccokra mozdulnak rá. A sok érdekes játék közül most ezt az X-szárnyút pécéztem ki, mert ilyet még nem fogtam kézben.

IMG 9364
A nagyobb alkatrészek bliszterbe szorítva, a kisebbek nejlonba csomagolva kerültek elő a dobozból. A törzs-feleket nem volt könnyű kiimádkozni a bliszterből.

Mitől érdekes ez a gyerekeknek való készlet? Hát pont ettől, hogy egyszerűre, de igényesre kell megcsinálni azt a játékot, aminél az a cél, hogy a gyereknek tessen is, és miután az elsőt megkapta, a többiért is nyaggassa a szülőket, rokonokat. És éppen ettől izgalmas, hogy egy Revell készletről beszélünk – a régi makettjeik esetében gyakran nem figyeltek eléggé oda, amikor igényeskedni kellett. Meg aztán ott van benne a hangmodul, ami azzal kecsegtet, hogy már a fenyőfa alatt idegrángást kaphat a család, viszont a gyerek fültől fülig vigyoroghat minden egyes lézerágyú sorozat után.

IMG 9368
Ez az összes alkatrész


Mi van a dobozban? Jól megleptek, mert az összes alkatrész külön van csomagolva, egyetlen darabot sem kell öntőkeretről levagdosni. Én még nem láttam makettet, amihez ennyire _tényleg_ semmilyen szerszám nem kellett. Még a hangmodul gombelemei is a helyükön várják az első bevetést, egy szigetelő műanyag lapka kirántása után már használható is. A kis robot – akinek a neve BB-8, az új X-szárnyúkban már nem R2D2 ül hátul – fejét kell megnyomni, hogy a három különféle hanghatást előcsaljuk.

IMG 9371
Ez az alkatrész felelős a hangért. A kis átlátszó műanyag fóliát kell kihúzni, hogy működjön


Ó, és ha már említettem, hogy új X-szárnyú: ez bizony csak messziről, hunyorítva hasonlít a klasszikus X-szárnyú vadászra. A The Force awakens – Az ébredő Erő krikszkraksz-szárnyúin jól láthatóan másfajta hajtóművek vannak, és a szárnyak formája és mérete is más, mint a klasszikuson. De ha jobban utánaolvas az ember, kiderül, hogy nincs két egyforma alkatrész, ez, amit a dobozból meg lehet építeni, egy X-Wing Evo, nem kétséges.

IMG 9376
Egyetlen mozdulattal összeálltak a szárnak


Az összeépítés pedig annyira gyerekjáték, hogy szinte szót sem érdemes vesztegetni rá: ott a rajzos útmutató, az alkatrészek, lehet összelapátolni. Ami furcsa, hogy az alkatrészeket nem számozták be, de a rajzon szám szerint említik őket. Mindegy is, nem okoz nagy fejfájást forma alapján beazonosítani a darabokat, fényképezéssel együtt sem volt öt percnél több az összeszerelés.

IMG 9381
A szárnyak végére ugyanaz az alkatrész megy - a nagyobb illesztőcsappal a szélesebb, a kisebbikkel a keskenyebb szárnyra. Elég szorosan illeszkednek ahhoz, hogy ne essenek le, de nem túl szorosan ahhoz, hogy kényelmesen lehessen összeszerelni a darabokat

Jó, fényképezéssel együtt több volt, mert mindenképp meg akartam mutatni, hogy a pilótafülke egész részletes, hogy a szárny végeire kerülő fene tudja micsodák milyen ügyesen vannak megoldva – ugyanaz a darab minden szárnyhoz stimmel, de úgy vannak az illesztő csapok és mélyedések kiképezve, hogy minden tökéletesen a helyére kerüljön, semmit ne lehessen összecserélni.


Egyszerű kis készlet, de a minősége egész meggyőző, nincsenek sorják, problémás illesztések, minden úgy csúszik össze, mint ha valami LEGO-készlettel játszanánk. És viszonylag masszívak is az alkatrészek, sem a nyitható fülketető, sem a mozgatható szárnyak nem fognak az első játéknál letörni. A főfutókat persze hamar el fogják hagyni a kölykök, mert azok nem kihajthatók, mint az orrfutó, hanem csak a szárnyba kell beledugni a futószárat, de egy ilyen vadászgépnek nem a polcon kell porosodnia, hanem nagy sebességgel üldöznie a Sötét Oldal gépeit. Én sem bírtam magammal, azonnal fordultam egy kört az X-szárnyúval, lőttem, amire csak lehetett.

IMG 9387
A kész X-szárnyú vadászgép

8 komment

Címkék: videó hang managertoys Star Wars Revell X-Wing X-szárnyú

A bejegyzés trackback címe:

https://kisauto.blog.hu/api/trackback/id/tr108159612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Balu az Alfás 2015.12.13. 07:51:55

Persze hogy más, mint a classic X-wing, azok T-65-ösök voltak, ez meg T-70-es.

A párttal, a néppel egy az utunk 2015.12.13. 09:33:44

@streetsta:

Egy kis nyelvtannáculás:

Amikor egy ilyen dolgot elkészítesz, akkor ÖSSZERAKOD, vagy FELÉPÍTED/MEGÉPÍTED.

Létezik olyan ige, hogy összeépítés, de az teljesen más dolgot takar. Mégpedig azt, hogy van pld. két ház egymás mellett és építesz mondjuk egy zárt folyosót, ami összeköti őket. Na akkor lesz két dolog összeépítve.

streetsta · http://managertoys.hu/ 2015.12.13. 09:37:48

@Kedves Loránd x: Igazad van, de egyetlen apró finomítás: te sem úgy kezdted, hogy egy tubus Technokolból és egy spirálfüzetből megépítetted a Halálcsillagot. Kicsiben kell elindulni, ez arra pont jó, apával összerakni gyorsan. Aztán a következő lépcső az előre festett, pattintós, de fröccsöntőkeretről levágandó nagyobb készlet, aztán már jöhet a rendes, ragasztós kihívás, amihez apának is igen sok segítséget meg kell adni, egy 8-10 évesnek ezek nem veleszületett képességei. . És senki nem tiltja meg, hogy egy kis festegetéssel ne tuningolja meg az ember akár ezt a hiperegyszerű készletet is - meg is fogom tenni :)

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2015.12.13. 12:04:03

:: És senki nem tiltja meg, hogy egy kis festegetéssel ne tuningolja meg az ember akár ezt a hiperegyszerű készletet is - meg is fogom tenni :)

FYI Festéshez javaslat (igaz, hogy ez az ezeréves flakon): www.youtube.com/watch?v=ePsmY27mufo

ColT · http://kilatas.great-site.net 2016.05.14. 22:17:05

@Kedves Loránd x: Maketteztem gyerekkoromban. A kiteket festegetni, életűvé tenni, az kb. ugyanakkora meló, mint papírból kitalálni. Csak akarni kell. (Amúgy általában ez szokott hiányozni.)

Bár lehet, hogy én ezért vagyok csak sysadmin :D
süti beállítások módosítása