Leírás

Minden ami játék és kereke van, esetleg úszik, repül. Gyerekeknek és felnőtt gyerekeknek.

Hirdetés

 

miniq_porsche_kek2.jpg

ÚJDONSÁG!  MiniQ 1:28 4WD Porsche   -  22 900 Ft
alfa-brera3.jpg

AKCIÓ!  KYOSHO Mini-Z AWD Alfa-Romeo Brera -  47 700 Ft

mig21_italeri.jpgItaleri 1/48 MiG-21MF Fishbed      -  6 690 Ft

 

italeri_reefer.jpg

Italeri 1/24 Hűtős félpótkocsi  11390 Ft

 


miniz_datsun_z.jpgAKCIÓ! Kyosho Mini Z Nissan Fairlady 240Z      - 10 600 Ft

Totalcar RSS

Nincs megjeleníthető elem

Csatlakozz

Belsőség RSS

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

A drift-Calibra elszabadul

2015.04.22. 10:44 Sturcz Antal

A modellezés addiktív hobbi. Akármennyire is elhatározza az ember, hogy csak egy gépet vesz, vagy, hogy tényleg nem akar többet, előbb-utóbb úgyis jön még. Mert nem elég, ha van homokfutó, kell egy monster. Meg egy short course truck. De akkor már egy triál-autó is. Meg kell valami aszfaltra. Meg a levegőbe. Ki ne tudná folytatni?

MG 5740

Aztán persze akkora lesz a géppark, hogy komoly logisztikai problémát okoz a tárolás. Ricsi is így járt, ezért meg kellett szabadulni az egyiktől. Hogy miért pont erre a Traxxas 4-TEC-re esett a választás, és miért ingyen elvihetőként hirdette, azt nem tudni, de az öcsém volt az első jelentkező, így nálunk kötött ki. Ja, és annyi pótalkatrész is jött vele, hogy majdnem még egy autóra elég. És még a kaszni is egy Opel Calibrát mintáz, ami - legalábbis rc-s körökben - nem gyakori. 

IMG 5835

A kocsi szinte kiváló állapotú, az összes csapágya új, és azon kívül, hogy az egyik gátló nyomórúdja rövidebb, nincs baja. Szíjhajtású, vagyis a motor áttételéről egy bordázott szíj viszi az első és hátsó diffikhez az erőt. Ezek golyósak, nem fogaskerekesek, így a mechanika feszítésével állítható be a zárás mértéke.

IMG 5832

Ezen a kocsin a hátsó tengely teljesen összezárt, mivel a gazdája driftre használta, és ezt a szép hagyományt mi sem akarjuk megszakítani. Próbáltam már az rc-driftet, de az első pár alkalom után valahogy elmúlt a varázs. A KPE-kerék egyszerűen túl kemény, ami a csúszásnak jót tesz, de egyáltalán nem valósághű. Ezen a kocsin viszont érdekes keverékű gumik vannak, amelyek vannak olyan kemények, hogy a kocsi még szépen csússzon, viszont be is tudnak tapadni, ha gyorsítanánk. 

IMG 5841

Sokkal élethűbb az autó mozgása, és irányítani is jóval egyszerűbb, mint egy műanyag kerekű kocsit. Nagyon finoman kezelhető, főleg ezzel a kefe nélküli villanymotorral. Üresen érkezett, roller-ként, de mivel a Himoto úgyis éppen időszakos szervizre vár,ezért egy ideig átkerült a Traxxasba a motorja. A szerkezet amúgy masszív, elképzelhetetlennek tűnik, hogy bármi is tönkremegy rajta, néhány alkatrésze még tartósabbnak is hat, mint az off-road kocsikban. 

MG 5803

Játszani pedig elképesztő vele, ha az ember egyszer elkapja a ritmust, akkor nagyon szépen lehet vele hosszú íveket rajzolni. Érdekes, de a legnehezebb egy csatornafedelet szabályos íven megkörzőzni. Megfelelő tempóval elindítva elég csak a fordulatszámot egyenletesen növelni, így tízből kétszer sikerül az a kör. Fontos a teljesen sima felület, ami lehetőleg egyenletes minőségű. Világos aszfalton amúgy nagyjából lehetetlen a játék, a sötéten lesz igazán élethű a mozgás, ilyenen meglepően nagyokat lehet vele gyorsítani.

MG 5770

Egyelőre nem múlik a varázs, pedig már vagy húsz akkut kijátszottunk vele. A következő cél a gymkhana, bár ahhoz kelleni fog egy finomabb szervo, és még több gumi. Rengeteg gumi.

Már a Facebookon is megtalálod a Kisautóblogot! Kattints és kövesd, hogy ne maradj le semmiről, ami nem fér el a blogon.

Szólj hozzá!

Címkék: drift rc 4wd traxxas

A bejegyzés trackback címe:

https://kisauto.blog.hu/api/trackback/id/tr627371922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása