Leírás

Minden ami játék és kereke van, esetleg úszik, repül. Gyerekeknek és felnőtt gyerekeknek.

Hirdetés

 

miniq_porsche_kek2.jpg

ÚJDONSÁG!  MiniQ 1:28 4WD Porsche   -  22 900 Ft
alfa-brera3.jpg

AKCIÓ!  KYOSHO Mini-Z AWD Alfa-Romeo Brera -  47 700 Ft

mig21_italeri.jpgItaleri 1/48 MiG-21MF Fishbed      -  6 690 Ft

 

italeri_reefer.jpg

Italeri 1/24 Hűtős félpótkocsi  11390 Ft

 


miniz_datsun_z.jpgAKCIÓ! Kyosho Mini Z Nissan Fairlady 240Z      - 10 600 Ft

Totalcar RSS

Nincs megjeleníthető elem

Csatlakozz

Belsőség RSS

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Ilyen márpedig nincs!

2015.03.29. 17:02 Sturcz Antal

Sokszor a legegyszerűbb játék a legszórakoztatóbb, gondoljanak csak a papírrepülőre. Minden háztartásban megtalálható az alapanyag, kis kreativitással fejleszthető, és ha véletlen megsérül, akkor könnyen, olcsón pótolható. Mindenkinek akad egy ismerőse, aki ismer egy másik típust, de a neten is rengeteg terv kering, és egészen meghökkentő dolgokat lehet pusztán papírból összehozni.

280-181

Felismerte ezt a 44 éves izraeli vállalkozó, Shai Goiten is. A volt pilóta éppen gyerekeknek magyarázta az aerodinamika alapjait, amikor beléhasított a felismerés, hogy könnyedén motorizálhatná is a repülőket. A PowerUp ötlete aztán hamar a Kickstarterre költözött, ahol összejött a megfelelő támogatás, így ma már bárki megrendelheti a kütyüt.

Egy apró, burkolt nyomtatott áramkörről van szó, amely egy villanymotorhoz, és egy szervóhoz csatlakozik, egy vékony szénszálas törzsön keresztül. Az áramkört ragasztó nélkül rácsúsztatjuk egy alig pár lépésből hajtogatott papírrepülőre, a többi pedig az okostelefon dolga. A kapcsolat Bluetoothon jön létre, a légcsavar fordulatszámát pedig az érintőképernyőn lévő csúszkával szabályozzuk. A fordulásról a telefon giroszkópja gondoskodik, a telefont döntögetve manőverezhetjük a gépet.

PowerUp-3-0-Smartphone-Controlled-Paper-Airplane

A gyártó egy töltéssel nagyjából tíz percnyi játékot ígér, és viszonylag nagy, ötvenöt méteres sugarú körben repülhetünk. Az előbbiek miatt nem kell aggódni, hiszen a telemetria is biztosított, így folyamatosan látjuk a jelerősséget, és az akku pillanatnyi töltöttségét is. A levegőben töltött idő nem hangzik soknak, de szerencsére USB portról bárhol tölthető az apróság.

Azt, hogy tizennégyezer forintnyi dollár sok-e egy ilyen játékért, mindenki döntse el maga, de egy biztos: ha sérül a repülő, netán előtör belőlünk a mérnök, és építenénk valami újat, akkor csak egy papírt kell kihúzni a nyomtatóból. Kell ennél több?

Már a Facebookon is megtalálod a Kisautóblogot! Kattints és kövesd, hogy ne maradj le semmiről, ami nem fér el a blogon.

1 komment

Címkék: repülő okostelefon app rc papírrepülő

A bejegyzés trackback címe:

https://kisauto.blog.hu/api/trackback/id/tr117312010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.03.30. 05:03:32

Ez volt már legalább egy éve, valahol itt az index-médiában.Akkor is pont ugyanitt tartott a dolog...
süti beállítások módosítása