Leírás

Minden ami játék és kereke van, esetleg úszik, repül. Gyerekeknek és felnőtt gyerekeknek.

Hirdetés

 

miniq_porsche_kek2.jpg

ÚJDONSÁG!  MiniQ 1:28 4WD Porsche   -  22 900 Ft
alfa-brera3.jpg

AKCIÓ!  KYOSHO Mini-Z AWD Alfa-Romeo Brera -  47 700 Ft

mig21_italeri.jpgItaleri 1/48 MiG-21MF Fishbed      -  6 690 Ft

 

italeri_reefer.jpg

Italeri 1/24 Hűtős félpótkocsi  11390 Ft

 


miniz_datsun_z.jpgAKCIÓ! Kyosho Mini Z Nissan Fairlady 240Z      - 10 600 Ft

Totalcar RSS

Nincs megjeleníthető elem

Csatlakozz

Belsőség RSS

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Letörtem az Aston Martin tükrét

2012.06.23. 08:22 hamvast


Van az a makettezés, amikor megveszel egy dobozt sok pici alkatrésszel, levágdosod őket egyenként az öntőkeretről. Óvatosan, figyelve arra, hogy ne sértsd meg, mert csak egy van belőle, és ha elrontod, mehet a kukába az egész alkatrész, mert nem tudsz még egyszer neki állni. Pontosabban tudsz, csak meg kell rendelni az új alkatrészt és az újra pénzbe kerül.

DSC 0016


Gyönyörű maketteket lehet csinálni a boltban vásárolt, dobozolt műanyag alkatrészekből, de érteni kell hozzá. Pluszban megfelelő eszközöket is kell vásárolni hozzá, megfelelő kiegészítőket, festékeket, ragasztókat satöbbi. A papírmakettezés nem erről szól. Ez ennél sokkal egyszerűbb, olcsóbb, annyi van belőle, amennyit akarunk, csak az otthon lévő papír mennyisége és a nyomtatóban lévő festék az, ami korlátozhatja az építést.

DSC 0020


Papírmaketteket is vásárolhatunk, leginkább online oldalakról nagyjából egy-kétezer forintért plusz postaköltség. Nagyon sok cég gyárt mai napig, sokszor 50-60 oldalas füzetekből kivágható papírmaketteket. Ezekben a nyomtatás nagyon szép minőségű nem kellenek utómunkálatok az építéskor esetleg csak élfestést igényelnek, hogy két alkatrész összeragasztása után ne maradjanak fehér vonalak.

DSC 0033


Van azonban még olcsóbb megoldás is. Rengeteg papírmakett kering az interneten is amivel csak annyi a dolgunk, hogy ingyenesen letöltjük és megfelelő vastagságú papírra kinyomtatjuk. Kedvünkre válogathatunk autók, repülők, hajók, épületek sőt, még idióta japán figurák között is ha éppen azzal szeretnénk díszíteni szobánkat.

DSC 0039


Ez az Aston Martin is egy ingyenesen letölthető makett, egy a sok közül, amik elég részletesek és méretarányosak. Van teljes értékű beltere, ami ritka a papírmakettek között. Nagyon szép részletes felniket csináltak hozzá, és kidolgozott a festése a festése. Háromféle kinézetben tölthető le, az eredeti oldal sajnos már nem működik, de nagyon sok megosztó oldalon megtalálható kétféle zöld textúrával, az egyiknek sárga a hűtő maszk pereme a másiknak piros, és ezzel a világoskék textúrával is letölthető.

DSC 0046


A felnik alapból szürkék, én ezeket kicsit feljavítottam, mert sokkal jobban mennek az autó színéhez a fekete kerekek. Végül még a teljes összeillesztés és a szélvédők beragasztása előtt két réteg akril-lakkal fújtam le az autót, hogy úgy csillogjon, mint az igazi.

DSC 0044

 
Van néhány hiba a maketten, aki jól megfigyeli, észreveszi, de én nem fogom elárulni hol. Ezek azért vannak mert nagyjából fél évet állt a makett félkészen, és hirtelen fejeztem be. Ami szembetűnő, hogy az egyik tükör hiányzik, ennek az az oka, hogy a fotózás során sokat mozgattuk és ez nem tetszett neki. Sajnos nem volt a szerkesztőségben egy csepp pillanatragasztó sem, hogy megoldjam a problémát.

DSC 0056
Legközelebb már ez is egy makettben lesz. Érdemes kivárni.

14 komment

Címkék: aston martin papír makett

A bejegyzés trackback címe:

https://kisauto.blog.hu/api/trackback/id/tr664580817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

StalkeR 2012.06.23. 10:52:30

Helló!
Tudnál adni egy linket, ehhez a kocsihoz?

Mike Pistol · http://gazfroccs.blog.hu 2012.06.23. 11:45:41

Szent türelem és biztos kéz! Nem rendszeres pálinkafogyasztóknak való hobbi ez!

dol86 2012.06.23. 14:07:41

@Mike Pistol: Rendszeres pálinkafogyasztók is elkezdhetik, DE szigorúan csak az első felesek betermelését követően, ha elmúlt a kézremegés. A megfelelő állapot akkor áll be, ha már/még nem lötyög ki a teli pohár :)

Rák Attantam 2012.06.23. 14:39:27

Mi anno a 80-as évek elején szintén papírból csináltunk mindenféle Star Wars-os kütyüt, Millenium Falcon-t, X-szárnyút, hósiklót, még birodalmi lépegetőt is. Csak lesett a papírboltos, hogy hová fogy ez a rengeteg karton? Megőrült a rajztanár, hogy ennyi házi feladatot ad szegény gyerekeknek? :D
Én mondom, sokkal jobban fejlesztette az arányérzékünket, kézügyességünket, térlátásunkat, mértani képességeinket (valaki halálcsillagot csinált és ehhez ki kellett találni a gömb "szabásmintáját" tök egyedül).
Persze akkor még sehol sem volt az internet és a letölthetőség, csak a TSZ-nek volt számítógépe. Egy Sinclair ZX-81. :P
Szóval maradt a ceruca, vonalzó, olló, ragasztó és gombfesték/tempera. :)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2012.06.23. 18:19:35

Engem valahogy sose érintett meg ez a hobbi...Túl sokat kell vele pöcsölni.Inkább mentem olyankor focizni.
És ha készen van, utána mit csinál az ember, nézegeti? :-) Aki ugye függő, annak előbb-utóbb rohadt sok ilyenje lesz elkészülten.Hogy tárolja az ember?Vitrinekben?Egy idő után hány vitrin lesz a lakásban...Ha nem vitrinben, akkor meg száll rá a por, nehéz eltávolítani róla...
Na mindegy.Persze attól még más szeretheti.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.06.23. 21:33:41

Hm, egyre jobb papírmaketteket látok, ki kéne próbálni :)

@geegee: Ez mellett is lehet focizni, meg sörözni :)

Rák Attantam 2012.06.23. 21:53:48

@geegee: Csak tudni kell, hol a határ. Mi pl. 2-3 papírmodellt raktunk össze, de gyerekek lévén, "használtuk" is őket. Utána persze húztunk le focizni meg bicajozni.
Meg persze most jó visszagondolni, hogy milyen jó dolgunk is volt. :)
"Bezzeg a mai fiatalok" :) mindent készen kapnak, agymunka nulla, fizikai munka nulla, lassan már a sz*rt is egy iOS vagy Android app húzza ki a seggükből, hogy azzal se kelljen erőlködniük. :/

Jut eszembe, a gps-re fel kell tölteni az új térképeket, mert már baxogat egy ideje minden bekapcsoláskor... ;))))

streetsta · http://managertoys.hu/ 2012.06.23. 23:26:22

@geegee: Ahogy a művelt angol mondja: Das Weg ist das Ziel!
Örül az ember azoknak a modelleknek/maketteknek is, amiket csak a vitrinjében tud, mert az ugye egy gyűjtemény. De a legnagyobb királyság, hogy TE csináltad. Hogy látod, hogyan fejlődsz, leszel egyre ügyesebb, gyakorlottabb.
Ki kell próbálni. Papírból, műanyagból, bármiből létrehozni valamit.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2012.06.24. 04:37:17

@ColT: @Rák Attantam: @streetsta: Köszi a visszajelzéseket.Akkor ezexerint a mérték a lényeg...
(Nem is tudtam, hogy megjelent a komment, én kétszer ráfrissítettem, sehol nem volt, aztán hagytam a francba.Úgy láccik, hozza a blog.hu a formáját megint...)

wattafilling 2012.06.24. 07:26:48

@StalkeR: Ez valami szlovák csóka modellje, ha jól rémlik, www.extazaweb.sk/astonmartin/ (sajnos 404. Not Found...) De nekem megvan, mert régen letöltöttem. Üzentem.

StalkeR 2012.06.24. 14:00:34

wattafilling!
Köszönöm szépen, megkaptam!:)

StalkeR 2012.06.24. 14:16:29

Esetleg tudnátok ajánlani olyan modellt, amit egy teljesen kezdő is el tud készíteni, viszonylag szépen? Ez az Aston Martin eléggé bonyolultnak tűnik
süti beállítások módosítása