Leírás

Minden ami játék és kereke van, esetleg úszik, repül. Gyerekeknek és felnőtt gyerekeknek.

Hirdetés

 

miniq_porsche_kek2.jpg

ÚJDONSÁG!  MiniQ 1:28 4WD Porsche   -  22 900 Ft
alfa-brera3.jpg

AKCIÓ!  KYOSHO Mini-Z AWD Alfa-Romeo Brera -  47 700 Ft

mig21_italeri.jpgItaleri 1/48 MiG-21MF Fishbed      -  6 690 Ft

 

italeri_reefer.jpg

Italeri 1/24 Hűtős félpótkocsi  11390 Ft

 


miniz_datsun_z.jpgAKCIÓ! Kyosho Mini Z Nissan Fairlady 240Z      - 10 600 Ft

Totalcar RSS

Nincs megjeleníthető elem

Csatlakozz

Belsőség RSS

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Kockateherautók terepen -LEGO Truck Trial. NYERJETEK LEGÓT!

2011.03.29. 09:27 streetsta

Élőben nagyon csúnya teherautó a Praga, de így, plasztikkockákból iszonyú kívánatos cucc.

Pár napja felhívott az egyik ismerősöm, aki a hétvégén megrendezésre kerülő Lego Truck Trial versenyt szervezi. Maga a verseny egy betétprogram, sok más egyéb mellett, a keretet a világ (jelenleg) legnagyobb, pontosabban legtöbb elemből álló LEGO mozaikjának felállítása adja. Azért ebbe gondoljunk kicsit bele: Jurij Gagarin közel félmillió LEGO kockából. Kommunizmus és kapitalizmus ikonjai, ha találkoznak.

Impozáns látvány élőben a LEGO mozaik. Hejj, Jurij, ha ezt megérhetted volna...

Szóval, LEGO TT. Ezek a srácok nagyon aktívak. Úgy értem, a világ minden pontján fellelhető LEGO TT őrültek csoportja, úgy általában nagyon sok munkát, időt és pénzt áldoznak hobbijukra. Ha engem kérdeztek,minden egyes fillért jól költöttek el. Persze, egy LEGO RC-autó építésénél kell kompromisszumokat kötni, hiszen egy kimondottan RC alvázhoz képest azért általában merevség, strapabírás, teljesítmény területén vannak lemaradások. No de. Az építés során olyan szabadsága van az alkotónak, amit csak a LEGO tud nyújtani. Minden részét a modellnek szabványos LEGO elemek felhasználásával létre lehet hozni. Alvázat, fülkét felépítményt, sőt néha még a terepet magát is, amin a kocsival ügyeskedünk.

ViewMore FromRelated VideosCommentsShareSendFavoriteTwitterFacebook
 

Nemzetközi szinten persze nagyban játszanak, de a magyar felhozatallal kapcsolatban sincs okunk szégyenkezni, sőt. Könnyfakasztóan szép teherautókat raktak össze a mi fiaink (talán lányaink is?), csapatnak velük mindenfelé, pár képen láthatjuk, a Hármashatár-hegyen nem csak siklóernyővel a mélybezuhanni lehet (bocs Angéla, bocs Tom), hanem plasztik-kamionjainkkal a bérceket megmászni is.

A lelkes magyar LEGO TT csapatot nem állítja meg a hó, a fagy.

Akinek kedve támadt, lesse meg ezeket a lassú szörnyeket április 2-án, szombaton a Duna Plazában, 11-től 2-3 órán át megy a csapatás . Ja, egy apróság, mielőtt elfelejtem. A kisautóblog olvasói abban az igazán különleges helyzetben vannak, hogy egy kis ügyességgel és szerencsével maguk is elindulhatnak a lejtőn, aminek aljáról már csak egy saját építésű triál-géppel lehet kimászni. Ugyanis valamikor jövő héten beszámolunk az eseményről, mert természetesen minket is érdekel a dolog. A beszámolóban fel fogunk tenni egy kérdést, amire a leggyorsabban, legjobban válaszoló egy 8183-as LEGO készlettel lesz gazdagabb.

Ezt a készletet lehet jövő héten megnyerni.

Nem, ne is puhatolózzatok, mi lesz a kérdés. Még én sem tudom, egy dolog tűnik valószínűnek, hogy a helyszínen látottakkal lesz kapcsolatban. De biztosnak ezt sem mondanám. Majd meglepem magunkat.

LEGO Kraz kaptat a LEGO dombon.

17 komment

Címkék: lego trial truck streetsta

A bejegyzés trackback címe:

https://kisauto.blog.hu/api/trackback/id/tr732781128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gumó 2011.03.29. 14:54:21

deszerettemkicsikoromban legózni

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2011.03.29. 14:55:06

Szerintem a Praga már olyan csúnya, hogy az szép! ;-) Mennyire bírja amúgy a LEGO a gyűrődést? Mennyire gyakori, hogy eltörik ez-az az áttételekben?

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2011.03.29. 14:57:07

@Sam. Joe: mondjuk, vagy más komolyabb erőhatásoknak kitett helyeken. (Hülyenoteszgépbillentyűzet! Grrr...)

Hammer · http://car-pencil-etc.blog.hu/ 2011.03.29. 15:17:16

Jó nagyvasak. Vagy nagyműanyagok :)

Viszont a Gagarinra vonatkozó infó elavult, a portré kész van egy hete: www.origo.hu/tudomany/vilagur/20110322-gagarin-portre-legobol-az-elso-emberes-urrepules-otvenedik-evforduloja.html

Balu az Alfás 2011.03.29. 16:48:10

Nagyon jók a Lego triál teherautók, gratula az építőknek!

Más országokban is vannak meredek emberek:
(remélem majd mennek a linkek...)

www.dennisbosman.nl/lego/lego-t-spec.html

www.genuinemodels.com/index.htm

Én csak bámulom az ilyenket....

Tomi_Hunlttc 2011.03.29. 18:18:40

@Sam. Joe: Üdv a magyar Lego trialosok nevében is! Köszönjük az elismerő szavakat! Ez lesz a 6.(klubbon belül)hivatalos versenyünk, egy éve ugyanúgy itt a Duna plázában volt a második. Az utolsó kép is onnan van. Hogy a kérdésre visszatérjek, a Lego meglepően jól bírja a gyűrődést, az hogy eltörik-e valami, szinte mindig az építésen, a konstrukción múlik. A szabályok meglehetősen tágak, rengeteg féle gépet össze lehet hozni nagyon sokféle technikával, meghajtással, motorelrendezéssel. A leggyakoribb törés(ha van), a legkisebb fogaskerekeké, de jó nyomatékátvitellel(fokozatos áttételezés), és masszív befogásokkal elkerülhető. Ezeken kívül még előfordul, hogy a kardáncsuklók( www.bricklink.com/PL/62520.jpg?0 ) törnek el a keresztnél. Akit érdekel, jöjjön el, meg fog lepődni, mennyi minden kihozható Lego(technik) felhasználásával, és mi mindent tudnak ezek a gépek. Van úgy, hogy a felni forog a gumiban a nyomatéktól :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.03.29. 20:06:38

Kemény! Még akkor is, ha speckó elemekből vannak :)

Cooper911 2011.03.29. 22:34:43

Atyaúristen... Az a Volvo 8x8 nem semmi...

faterpolo 2011.03.30. 16:06:57

@Tomi_Hunlttc: Csak kiváncsiságból kérdezem: Tartjátok a kapcsolatot a kockalandosokkal? Hozzátok még nem volt szerencsém, de eélőbbiekkel tavaly találkoztam Csepelen, nem semmi brogád - Csikós a Merci-mániájával utcahosszban nincs velük... :D

faterpolo 2011.03.30. 16:07:36

gépelésért bocsi, xaraxik a billentyűzet...

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2011.03.30. 17:30:37

@Tomi_Hunlttc: Köszi szépen a választ! Tehát összefoglalhatjuk úgy, hogy van ilyesmi csak nem jellemző. Én már egyes LEGO fogaskerekek puszta kivitelezésétől hajlamos vagyok térdre esni, de hogy még a strapát is bírják az végképp nem akármi!

Garp 2011.03.30. 19:14:01

A fene essen beléd streetsta, hogy megen olyasmit írsz, amitől kedvet kapok. A múltkor a Gladiator, most ez. Be is villant 2, amit megépítenék. Kezdhetem belerágni magam. :)

Tomi_Hunlttc 2011.03.30. 23:22:49

@faterpolo: A kockalandosok is ugyanúgy klubbtagok, a találkozókra a mi, technikes/trialos részlegünk is rendszeresen eljár, és ha a kiállításokon nem is, ott megnézzük az alkotásaikat, ismerjük őket. Akik nem technikesek, azok is sokszor odajönnek nézni a versenyeket, meg a gépeinket. Mi leginkább saját szervezésű versenyeket tartunk, ami nyilvános helyszínen van, de csak mi tudunk róla. Kivételek a szponzorált, profi szervezésű versenyek, amilyen most is lesz, ezek jobban meg vannak hirdetve. Legutóbb hóban csináltuk, kísérleti jelleggel, most szombaton meg ilyesmi lesz:

www.youtube.com/user/Lacus085#p/u/34/9gtM6f1_YII

www.youtube.com/user/Lacus085#p/u/33/Y4enWIE-8Kw

(lehet, hogy ezt a hsz-t többször is elküldtem, csak valami nem stimmelt a linkekkel)

Endlessride 2011.04.03. 19:46:26

@Tomi_Hunlttc: Hello!

Az öcsém megszállott legós és hasonló problémákkal küzd, az első infrás r/c legó készletével, nevezetesen eltörnek a fogaskerekek:( Még csak most ismerkedik a truck trial-al, de nagyon lelkesen épít, csak 2 nap alatt 2 tányérkerék adta meg magát. Létezik olyan oldal ahonnan alkatrészeket lehet utánrendelni esetleg cikkszám alapján? Differenciálműre, kerekekre, fogaskerekekre lenne szükség, de ha nem nagy kérés esetleg egy e-mail címet adnál ahol feltehetünk pár kérdést?
Előre is köszönöm, a nevében is!

Tomi_Hunlttc 2011.04.04. 21:29:12

@Endlessride: Üdv!

A kérdések jöhetnek ide: kopaszkis@freemail.hu

Amúgy a magyar lego klub fóruma nagyon hasznos tud lenni:

www.malug.hu/comxs/index.php

Ezt a topicot érdemes átolvasni(leginkább a 13. oldalt), ha alkatrészeket szeretnétek rendelni:

www.malug.hu/comxs/viewtopic.php?f=148&t=40&start=180

A triál teherautók építése nagy kihívás, nagyon sok időbe telik, míg mindent kitapasztal az ember, és igazán jó konstrukciókat hoz össze. Ez a topic kifejezetten ezekről szól, pl. hogy hogy érdemes áttételezni, milyen felfüggesztések, motorok ajánlatosak, illetve mik azok az építési technikák, alkatrészek, amiket inkább kerülni érdemes:

www.malug.hu/comxs/viewtopic.php?f=45&t=5393&start=360

25 oldal, de megéri minden érdeklődőnek átolvasni szerintem.
süti beállítások módosítása